MAX - Bantarens Gomorra...

 

5b110bc3a199f8935833ad19d549b416.png
Det är självplågeri att gå förbi snabbmatställen på kvällspromenader...

 


Nu har jag lämnat in min ansökan...

...Jag pratar naturligtvis om min ansökan till VHS för mina universitetsstudier i höst. Nu har jag valt vilka program jag vill gå och det blev fem olika med ungefär samma inriktning.

Det föll sig naturligt att jag skulle välja retorikprogrammet i första hand; och att resten också handlar om PR, media och kommunikation, design och liknande saker förstår såklart du som känner mig. Men även fast jag är ganska säker på att jag kommer in på retorikprogrammet så är det ju alltid bra att ha lite backup i form av ett par andra utbildningar också. Fast jag kommer komma in, jag kommer komma in, jag kommer komma in, jag kommer komma in. Det kommer vara mitt mantra fram till juli när beskeden kommer.

Om ett par månader smäller det! Jag kan knappt vänta...


Det är alltså innanför de här fyra väggarna du kommer hitta mig och Älskling i höst...

Ohayo gozaimasu!

...Eller "god morgon" som det betyder på japanska. Hoppas att du sovit gott.

När jag fått i mig min pulversoppa och min kopp med té så ska jag ta och bege mig så att jag kommer ut till det där företaget så fort som möjligt. Jag hade planer på att åka runt halv elva men de ser tyvärr ut att spricka lite...

Jaja. Nu har jag inte tid att sitta här och leka. Vi hörs sen!

Avslutning på dag fem...

...Nu har jag äntligen börjat att se resultat av mitt slit. Efter en mätning ikväll, efter sista soppan och en massa vatten och trots att jag spände ut magen så mycket jag kunde, så såg jag till min stora lycka att jag redan tappat tre centimeter i midjan. Från 95cm till 92. Dessutom har dagen varit den bästa på många andra sätt. Jag har följt schemat till punkt och pricka; fyra soppor och en meal bar är allt jag har fått i mig, men jag har ändå inte känt de hungerskänslor som jag gjorde igår eller någon av de första dagarna vilket måste betyda att jag vant mig vid att vara i ketosläget nu.

Jag har vant mig. Mitt humör är mycket bättre, jag är inte lika trött och seg utan känner faktiskt lust att gå ut och aktivera mig om det så är promenader med Spiken eller besök på gymet (jag tänkte försöka få till ett imorrn om jag hinner). Jag tror att den här kuren var riktigt bra för mig.

Imorrn tänker jag dock äta en grönsallad med tomat, gurka, rödlök, ett kokt ägg och en burk tonfisk iställer för lunch eftersom jag saknar känslan av att tugga på saker när jag dricker sopporna och smaken av riktig mat kan man inte trolla fram på artificiell väg. Den ljuva måltiden motsvarar ungefär de två påsar som jag annars skulle ha ätit så det blir nog bra så länge jag hoppar över dem det vill säga.

Summa summaum:
Efter att man vant sig vid ketosläget är det inte lika jobbigt längre. Det enda som plågar mig fortfarande är att jag saknar känslan av hur riktig mat smakar, men så länge jag inte överstiger kaloriinnehållet eller mängden kolhydrater jämfört med vad påsarna innehåller så kan jag nog byta ut ett mål här och där utan att det blir några problem att hålla sig kvar i ketosläge. Idag har varit en riktigt bra dag.

Nu är jag trött och ska sova så detta får avsluta dag fem. Sov sött!


Klantig som man är...

...Det första jag gör när jag kommer hem från min sköna långpromenad är att lägga mig i sängen och plocka upp laptopen. Jag måste ju kunna kommunicera med dig. Men vad händer? Naturligtvis är olyckan framme.

När jag ska lägga mig till rätta så tappar jag naturligtvis ner datorn på golvet från sängen. Ett litet fall men kanske inte det bästa att göra med en dator för 13000 om du förstår vad jag menar. Lyckligtvis så landade den med undersidan ner mot golvet så det blev inga repor eller något i den stilen och den funkar precis lika bra som den alltid gjort, men fan vad jag blev orolig där en liten stund...

Promenaden var skön och jag tog ett lite längre varv än jag brukar och promenerade ner förbi Palace innan jag begav mig hemåt. Jag hade Beatles i lurarna och jag njöt av min promenad som jag alltid gör. Tyvärr var det lite småmulet så stjärnorna lyste inte lika klart som igår, när jag kunde titta upp mot himlen och njuta av Cassiopeja, Orions bälte, Stora och lilla björn och de övriga konstellationer och miljoners miljoner stjärnor jag kunde se när jag stod på Femöresbron igårkväll. Jag passade också på att äta upp min meal bar under promenaden eftersom jag inte ville sukta Älskling som led av att hon inte fått något socker i sig på hela dagen, men det var rätt så skönt att sitta på en parkbänk med min resemugg fylld med varmt gott té och kunna titta ut över strömmen. Jag tror jag börjar tycka om att gå där mer och mer. Att få ha en halvtimme med mig själv och musiken är inte så dumt faktiskt.

Nu ska jag och Älskling hoppa in i duschen och sen är det hopp i säng för min del. Jag ska ju iväg och kolla in det där lagret som jag vill sommarjobba på imorrn och då gäller det att vara pigg och fräsch. Du får en summering av dagen lite senare.

Hej sålänge!

Palatset by night...

 

-f895750a55d04bd6e0b1a054dd24be9.png
Det bästa Norrköpings uteliv kan erbjuda. Fan vad jag hatar den här stan...

 


Mysiga backar...

 

5327555adaeaf718b16df013846fa502.png
Är det inte fint ändå?

 


Dag 5 - nu börjar det kännas bra...

...Idag har på det stora hela varit en bra dag. Jag har fått en del saker gjorda och jag har inte alls känt mig lika yr eller hungrig. Dock har jag fortfarande inte gått min obligatoriska promenad än men det ska jag göra så fort jag är klar med att uppdatera dig. Jeansen jag köpte sitter bra men tajt, en motiverande pepp för att jag ska ta mig till gymet så ofta som möjligt när jag är klar med kuren.

Nej, nu är det dags att vandra
och eftersom ingen har hört av sig och erbjudigt sig att hålla mig sällskap ikväll så får jag umgås med min mp3-spelare, precis som igår. Jaja. Vi hörs sen!

Ät mer ägg!

Ägg är både nyttigt och gott. Allt annat är trams om du frågar mig och när jag väl börjar äta igen ska jag glufsa i mig flera stycken. SvD ställer sig relativt opartiska även om de påtalar äggets goda effekter i en artikel på sidan idag. De tror väl att det är nyhetstorka och att folk hellre läser om omeletter och äggulor än Wanja Lundby-Wedin. Eller nåt. Jag ska i alla fall njuta av de goda små ovalerna nu när påsken kommer och även lite snaps och ett par sillbitar kommer nog att slinka ner i min (förhoppningsvis) lilla mage. Nej, ägg is the shit! Glöm inte det.


Adecco och grejer...

...Idag var jag på min andra gruppträff på Adecco. Det var arbetsmarknadskunskap som stod på schemat och jag kan väl i ärlighetens namn säga att det inte gav så mycket mer än några småflin eftersom handledaren skämtade rätt friskt och flera gånger påpekade för oss hur mycket roligare det var att vara ute i solen (som faktiskt visat upp sig idag!) än att sitta och babbla om nystartsjobb. Hon gav mig också några pikar för att jag ännu inte varit ute hos lagret vars chef jag fick chansen att träffa i förra veckan så när vi tramsat klart i konferensrummet passade jag på att ringa och avtala en träff därute i morgon. Hursomhelst.

Efter att jag var klar där ringde jag upp Älskling och frågade om vi skulle knalla varvet runt Åbackarna men hon var mer inställd på att få lite tid för sig själv så hon tvingade ner mig på stan istället. Eftersom jag har världens bästa faster så hade jag i morse 500:- att köpa nya byxor för; man har inte råd med sån lyx om man är barskrapad och saknar jobb annars. Så där knallade jag runt i centrum och glodde på brallor som skulle kunna funka att ha på sig utan att behöva skämmas. Dressman förärades med ett besök och där hittade jag två par brallor som eventuellt skulle kunna fungera men inget i toppklass om vi säger så... Jag tog också ett varv på Jack & Jones, Carlings samt D&Company innan jag tillslut bestämde mig för ett par döda-apan-brallor (Cheap Monday). Jag tyckte de såg snygga ut, stuprör blir väl aldrig omodernt antar jag, men du får själv avgöra vad du tycker.

Man måste fan ta mig ha anorexia för att komma i ett par Cheap Monday...

Jag skäms faktiskt lite nu eftersom jag faktiskt lovat dig att det här inte ska vara nån jävla Blondinbella-blogg om kläder, kaffe latte och annat trams, men jag ville faktiskt visa brallorna jag köpte eftersom jag blev så nöjd.

Nu ska jag äta(?) lite sopplunch och sen ska jag och Älskling knalla iväg till affären och köpa lite annan mat att äta. Hon spyr nästan på den där jävla chokladvällingen och jag ska väl erkänna att jag också börjar bli lite trött på den smaken. Det finns ju både jorgubb, café au lait och vilda bär så det ska nog gå att hitta något bara vi letar. Annars har ju Apoteket soppor från Allevo som jag tror att man kan värma upp (jag saknar varm mat). Vi hörs sen.

Avslutning på dag fyra...

Idag har faktiskt varit en bra dag för jag har inte känt mig särskilt hungrig alls. Dock har jag varit tröttare än tidigare, något som jag hoppas försvinner ju längre jag fortsätter med kuren. Jag hade lite huvudvärk under kvällen men den gick snabbt över med en Ibumetin.

Trots att jag inte varit lika hungrig idag så har jag känt sug för någonting med lite krydda i, så ikväll gjorde jag i ordning lite grönsaksbuljong när jag ätit upp alla dagens pulversoppor. En deciliter buljong innehåller ~5kcal så det lilla "överskott" jag fick ikväll kan jag nog leva med. Det viktigaste för mig var att få smaka något varmt och som inte innehöll sötningsmedel. Pulversopporna tröttnar man på rätt fort även om de inte smakar illa. Efter tre dagar smakar det chokladvälling (vilket i och för sig antagligen är vad det är också). Det har också varit lite svårt att hålla diciplinen eftersom jag frestats av Älskling (som börjar om sin kur imorrn) som käkat donkenmat ikväll igen. Jag valde dock att gå varvet runt Åbackarna då istället för att behöva plågas av att se henne äta så det gick ganska bra ändå.

Summa summarum: Dag fyra har på sätt och vis varit bättre än de tidigare dagarna eftersom hungerskänslorna nästan helt har försvunnit. Men eftersom jag fortfarande saknar själva ätandet och olika smaker (vi har fortfarande inte köpt någon annan smak än choklad) så har jag börjat tröttna lite. Jag tror man klarar sig längre om man varierar smakerna lite. Jag har varit tröttare idag än tidigare, men eftersom ketosen verkar ha gått igång så är jag ändå nöjd och glad. Så länge jag inte är hungrig när jag ska sova om natten är jag nöjd och buljongen jag drack tog udden av de känslorna ikväll.

Nu är det dags att gå och lägga sig. Nattinufsan!


Släck lyset! Jag sover...


Dagens garv...



Jag trodde Jesus var emot saker som nätdejting och utomäktenskaplig otukt. Jag har träffat människor som bokstavligt talat trott att det var fel att hålla handen med sin partner innan äktenskap. Folk som haft principen att man utnyttjat någon genom att tänka sexuella tankar om den personen och som trott att onanifantasier därför var att jämställa med våldtäkt. Folk som stått upp för den bibliska principen "Om din högra hand förleder dig, hugg av den!" Dagens garv får alltså bli Jesus-lobbyns patetiska försök att exploatera unga kristna människors kåthet.

Den långa vägen till Älskling...

 

0-285e8fb952af915295d6a6500d52a8fd.png
Den långa vägen till Älskling...

 


Åbackarna by night...

 

165bb4a137d745b084805891e25f2870.png
Åbackarna by night...

 


Seg-deg...

4cef8ba08387676843cdef5c4c4582dd.png

Seg-deg...


Dag 4 - trött...

Jag smet upp i natt när jag inte kunde sova och käkade en soppa till men eftersom jag hade två soppor kvar att äta innan jag gick och la mig så var det nog bara bra faktiskt. Man måste ju få i sig all näring man behöver också och det har Naturdiet varit så duktiga med att trycka in i de där sopporna för att man ska klara sig bra om man bara äter dem. Men jag måste fortfarande få i mig sex soppor eller tre meal bars för att lyckas med det. Jag har inga vitaminpiller på lager och jag har ingen lust att köpa heller så sopporna får räcka tycker jag.

...I morse sov jag till halv ett ungefär
och det är väl inte så mycket på en helg egentligen, men om vi inte bytt till sommartid hade jag ändå känt mig mer nyttig när jag vaknade. Jag har än så länge inte haft så stor aptit men det kommer väl under dagen antar jag. Jag har i alla fall ätit en soppa idag och druckit nästan en liter vatten.

Jag har än så länge inte gjort så mycket mer än att jag råkade radera all musik i min mp3-spelare när jag och Spiken var på kiss- och bajsrunda för en stund sen (låtarna bara försvann!). Jag vågar inte ta med honom på långpromenad idag eftersom han är renklippt in på bara skinnet och ställer sig och huttrar och skakar sig själv var femte meter nästan. Den måste få växa ut lite eller så får vi väl skaffa ett hundtäcke till honom. Jag tror att jag ska ta och gå varvet själv lite senare idag men för tillfället har jag ingen lust. Nu sitter jag och kollar igenom mina prenumerationer på bloglovin' och jag har sammanlagt 72 nya inlägg att gå igenom.

Jaja. Nu ska jag inte tråka ut dig mer med detaljer om min bantarkur på en stund. Nu ska jag läsa andras bloggar.

Avslutning på dag tre...

Idag har jag varit flyttgubbe åt Le-Pierre, hurtbulle på långpromenad och hundfrisör. Allt på bara ~400kcal. Klart jag är lite seg. Jag tror att dagen naturligtvis varit enklare om jag inte varit på kuren men jag är ändå förvånad över hur fort det verkar ha gått med att ställa om sig från normal till ketos (bränna fett-tillståndet).

Min frukost var en påse soppa och två stora koppar kaffe innan jag drog till flyttlasset (sammanlagt ~105kcal), lunchen bestod av en "Meal bar" som också kom från Naturdiet (den innehåller lika många kalorier som två påsar pulver dvs ~210kcal). När det sen var dags att äta middag dröjde det en bra stund innan min hunger ville infinna sig, något som skiljer dag tre från de andra dagarna nämnvärt. Jag saknar däremot att ha något att tugga på så jag kollade upp vilka grönsaker vi hade i kyl och frys innan jag kontrollerade vad de innehöll på viktkoll.se. Min middag blev 5-6 körsbärstomater, 300gr spenat och 150gr broccoli (sammanlagt ~80-90kcal). Jag hade tänkt att äta det plus en soppa (jag tar två soppor till lunch och till middag) men jag var inte hungrig. Att Älskling inte ville sympatisera genom att äta soppa utan istället ville ha snabbmat gjorde inte att jag blev mer motiverad till att äta pulver trots att hon inte köpte något och att jag därför slapp matoset (till skillnad från igår då hon käkade donkenmat).

Därför landar alltså dagens totti orfrivilligt på ~395-401kcal vilket absolut är i underkant (jag bör få i mig ~600kcal/dag enligt Naturdiet men rekommendationerna varierar lite beroende på vilket märke det är som säljer kuren) men jag har ändå inte känt mig extra hungrig och faktiskt inte heller mycket tröttare än igår, och de där fjuttiga kalorierna jag missade kan jag nog klara mig utan trots allt om jag inte upprepar det. Jag gör alltså framsteg redan efter en knapp helg!

Gollum?

 

70d01e02c27f9720b536e83f4ac7e085.png
Gollum?

Rubriken talar för sig själv...

 


Klipp, klipp...

 

62f89131ff175c405b2d68090d2498d5.png
Bort med dumma vinterpälsen...

När promenaden var slut och vi kom hem så var Spiken nog en av de skitigaste små skitgrisar till hundar jag sett på länge. Därför var vi tvungna att gå in i badrummet och tvätta av honom. Efter duschen skulle jag torka honom med en handduk och när det inte gav något egentligt resultat var vi, precis som igår tvingade att sätta oss med den där jävla hårtorken som jag vet att han inte tycker om. Jag tröttnade och bestämde mig för att göra något åt saken. Jag är nämligen inte bara en stor tänkare - jag är en god genomförare också.

Sagt och gjort: Jag torkade av Spiken så gott jag kunde och sen tog jag fram min hårtrimmer som jag bestämt mig för att inte använda sen Älskling rakade hans blodiga sår efter att vi hittat det på tassen. Du kan ju själv gissa vad som hände sen. Jag hann ungefär halvvägs innan Älskling kom hem och när hon såg hur kort jag ställt in trimmern på så var hon nära på att ramla baklänges. Vi har numera inte en Shih Tzu, vi har en nakenhund. Hon hjälpte mig att klippa rent de jobbigaste partierna runt tassar och i ansiktet. Men visst blev han fin, trots att det här var första gången i mitt liv som jag rakat en hund.

 


Så satans vackert!

 

0-7cb66d9422e92d37ae4705d6fdeec933.png
Det är så galet vackert uppe vid Åbackarna i Norrköping

En av mina gamla lärare från min tid på komvux sa en gång att om hon visste att hon bara hade en dag kvar att leva så skulle hon spendera den dagen genom att ta en lång promenad runt Åbackarna och bara se på all skönhet och njuta. Jag börjar förstå vad hon menar...

 


Nosa sig lite...

 

0-664152eaae0f289ae8c634baffe4b46e.png
Spiken nosar runt på vår dagliga promenad...

 


Mmm! Lunch...

 

0d9f291d453ebbdb944363e8194ebbe2.png
Efter allt hårt slit tyckte jag att jag var värd en lunch som smakade (åtminstone) lite godare...

 


Mer skit...

 

0-3cbdc3880d93b0823cd451a2e51588ca.png
Och såhär såg skiten ut när den landat i villan...

 


Skit...

 

6d6374b818a2735cb92535e46b802e46.png
Ett av de släp vi körde hem till Le-Pierre

 


Hej, hej! Hallå, Dagboken!

Var det inte så Bert skrev i början av varje dagboksinlägg en gång i tiden?

Idag är det Internationella Hjälpa-Le-Pierre-Dagen som arrangerades i Prag första gången 1945 för att hjälpa Nationernas Förbund (som senare blev FN) att introducera Marshall-planen för de fattiga stackars tjeckerna. Eller inte. Däremot ska min dag vigas åt att hjälpa Le-Pierre med att frakta och transportera hans möbler och andra ägodelar från punkt A) (hans gamla lägenhet) till punkt B) (villan som han ska flytta in i tillsammans med fru och barn).

Det ska bli intressant att se hur mycket jag orkar att lyfta och bära eftersom jag ju bara är inne på min tredje dag av min VLCD-kur. Det ska också bli intressant att se om jag har så pass mycket diciplin att inte fresta mig genom att smaka på lunchen som de andra skulle bli bjudna på när det blir dags för den, utan istället vackert sätta mig och blanda till två pulversoppor att dricka i shakern.

Nu har jag inte tid att tjafsa mer men jag skickar lite bilder då och då så att du har koll på vad jag gör även om jag inte kommer att ha tid att skriva på ett par timmar. Ciao!


Breakfast!


Avslutning på dag två...

...Efter att ha blivit brutalt sviken av Älskling som på grund av sitt jobb var tvungen att bryta kuren och käka på Donken ikväll så tyckte jag (som inte föll för frestelsen att svika mitt bantarlöfte med hamburgare) att jag var värd något litet extra som belöning för att ha städat lägenheten, promenerat min långpromenad och inte svimmat trots att jag varit yr i huvudet stundtals under dagen. Därför kollade jag upp hur många kalorier man kan käka på en dag som max under en VLCD-kur. Det visade sig att det är 800 kaloier/dag som gäller när man kör VLCD och att mina sex Naturdiet-soppor inte ger mig mer än 600kcal sammanlagt på en dag. När jag var färdig med det bad jag Älskling att ta reda på hur många kalorier det finns i fryst spenat och i kokta ägg eftersom hon fortfarande är med i viktklubb.se (och eftersom det typ är det enda vi har hemma i kyl och frys eftersom vi inte skulle handla något nu när vi slankar ner oss).

Ett kokt ägg innehåller 76kcal och 100 gram fryst spenat innehåller 20kcal. Om man äter 200 gram spenat och ett ägg får man alltså i sig 116kcal vilket betyder att man inte kommer upp i mer än 716 kalorier på en hel dag om man i övrigt inte äter mer än sina sex soppor. Därför har jag under kvällen unnat mig både (sopp)middag och spenaten och ägget. Jag har också en soppa kvar som jag vispat ihop och lagt i frysen för att göra en slags tattarvariant av choklad-mousse. Om man vänder runt smeten nån gång i halvtimmen så stelnar det jämnt och blir ungefär som glass i konsistensen har jag fått reda på så ikväll har jag unnat mig själv lite fredagsmys jag med skulle man kunna säga. När Älskling chattat klart med hunduppfödaren hon köpt Arwen av ska vi ta en dusch och sen har vi tänkt att kolla på Borta med vinden som ingen av oss tidigare sett.


Summa summarum av dag två på VLCD:
Jag skulle kunna känna mig lite besviken över att jag inte hållit mig på Naturdiets 600kcal idag men eftersom de själva skriver att man kan äta en frukt, lite sallad eller en av deras "snack-bars" utöver de 600 kalorierna så känns det ok ändå tycker jag. Och för att citera världens mest kända filmreplik (som faktiskt kommer från filmen vi ska se när vi duschat klart): Frankly, my dear, I don't give a damn!



Världens starkaste dansare...

...Som den pensionär man blir när man inte får käka gott eller dricka sprit utan istället förpassas till hemmets fyra väggar har jag ikväll (halvhjärtat men ändå) följt finalen av Let's Dance på tv och ta mig fan om det inte var sveriges egen motsvarighet till Hulken som tog hem segern. Magnus Samuelsson är ju känd som världens starkaste man så att han skulle plocka hem den här segern var ändå lite otippad även om han under hösten lyckats vinna svenska folkets hjärtan med den sköna mjukis-attityd som de flesta nog inte trodde att ett kylskåp som Samuelsson kunde ha.


Världens starkaste dansare?

Personligen tycker jag att det var honom väl unt att vinna den där glasdojan och att han förtjänade den. Har man visat sig för svenska folket i kläder som de på bilden ovan måste man kompenseras på något sätt tycker jag faktiskt.

Motiverande pausunderhållning...

...Det här kanske kan hjälpa mig att bli peppad när jag känner att jag vill ha något att äta. Man vill ju inte se ut som Ole Ivars, liksom. Det är lite Sällskapsresan över musiken. Pepp!


Släng hit en gulerot åt mig!

För att citera Percy Nilegård...

...Lägesrapport kolon:

För en stund sen var Spiken och jag, som du kan se i inläggen nedanför, ute på promenaden jag bestämt mig för att gå dagligen runt Åbackarna. Det har varit snökaos här hela dagen så vi var hyfsat blöta och utmattade när vi väl kom innanför dörren igen. Spiken såg ut som en slabbig golvmopp och handdukar, god vilja och mannakraft räckte inte till för att få honom torr så jag fick dra fram hårtorken som han, med tydligt demonstrerad motvilja, till slut lät mig använda för att hjälpa honom att torka sig.


Jag övar inte för lovsångsgruppens årsmöte - jag gäspar faktiskt, hur fånigt det än ser ut...


Eftersom jag kanske lät det gå lite väl länge mellan frukost och lunch så mådde jag lite halvilla under vår, i övrigt, mycket sköna promenad. Det ordnade dock till sig när vi kommit hem och jag fått i mig två påsar och en halvliter vatten. Man dricker mycket vatten för att hålla sig mätt har jag märkt men jag har även förstått att det faktiskt fungerar för att dämpa sina hungerskänslor. Kanske är det tur det?


Lite seg och dämpad har jag nog blivit sen jag startade kuren, men skam den som ger sig...

För att summera dagen hittils så har jag förstått hur viktigt det är att dricka mycket vatten och att vara mer regelbunden med måltiderna.

Nu ska jag ner och hälsa på hos Älskling på hennes jobb.

Vägen till framgång?

 

0-11c3becbc588ebcb23d4c4961e2aea81.png
Vägen till framgång?

Är det dags att klättra upp för trapporna med sjumilakliv för att lyckas nå sina mål?

 


Jag trodde att vi skulle promenera, husse...

 

0-12611b5eb5e4d73f41838cf7584d0324.png
Jag trodde att vi skulle promenera, inte fota ju. Vad är det här för fotosession?

 


Efter tio...

Är det fler än jag som hatar Malou Von Sivers patetiska försök till TV-journalistik? Jag pratar naturligtvis om programmet Efter tio  som sänds på TV4. Jag har precis skrivit och skickat iväg ett mail till tittarombudsmannen på tv4 där jag pratar om just det eftersom någon måste hindra detta från att sändas. Se själv på detta screenshot från tv4.se:


Efter tio är ett tv-program där skabbhaggor som Gudrun Schyman och andra bitterfittor som får ung vänsters arga feminister att framstå som lyckliga, positiva och framgångsrika sitter och pratar om hur de tagit sig ur drogberoende/alkoholmissbruk/sexmissbruk/kaffemissbruk/Tobleroneknarkande med mera, hur de skrivit böcker för att peppa och motivera andra att sluta med dessa farligheter, hur deras föräldrar var frånvarande och att allt är deras fel men att de är förlåtna nu, att Zlatan ska få hög lön och feta bonusar men företagsledningar inte och så vidare...

Hur lågt har tanten inte sjunkit egentligen? Från att ha intervjuat internationella ikoner som Dalai Lama (en annan person jag inte har mycket till övers för), Doris Lessing med fler till att sitta och prata känslor med Shirley Clamp(!) och berätta om hur de låser in sig i garderober eller åker till Nya Guinea för att "samla sina tankar", "hitta inspiration" och "finna sig själva" över ett glas varm O'boy. Hur kunde det gå såhär? Vad hände med integriteten?

Plocka bort det här tramset ur TV-tablån, sätt in extra avsnitt av Glamour eller valfritt skräp men tvinga oss inte att stå ut med genustramsande klimakteriekärringar och andra kokostoppar när vi ligger hemma och är förkylda. Ingen förtjänar den sortens behandling.

Maila tittarombudsmannen du med och hjälp till att göra skillnad. Tillsammans är vi starka!
[email protected]

BOOBIES!

ROFL!


The retarded policeman. Kanske inte helt politiskt korrekt... ROFL

Angående högskoleprovet...

Aftonhoran aftonbladet ger olika tips om hur man ska göra för att få 2.0 och för att få högskoleprovet att bli en mer angenäm upplevelse och hur man ska bete sig när man skriver prov (helt ärligt?!!). Ni kunde inte ha satsat på att lyssna bättre i skolan och fixat betygen då istället? Hur svårt hade det varit att komma på lektionerna och att skriva något prov då och då? Det är inte en särskilt avancerad handling att köra en vända på komvux heller istället för att ta nån slags latmansväg ut ur problemet och hamna i någon särbehandlingshög och kvoteras in genom att stjäla platser för oss som verkligen förtjänar dem om ni frågar mig. Tyck gärna att jag är grisig om du vill. Jag tycker inte att det är bra att det reserveras extra platser för dig helt enkelt för att du stjäl platser från de som pluggat hårt (även om resultaten av provet inte drabbar mig själv) och förtjänar platsen bättre. Jag vet att det här bara är en backup för att säkra chanserna att komma in för många men jag bryr mig inte nämnvärt. Platstjuv som platstjuv. Och så till sist de "stackare" som nekas att göra provet för att de inte anmält sig i tid(naaaaaw! stackajs dem *lessen i ögat-smiley*). FÖR ATT DE INTE ANMÄLT SIG I TID!!!!! Kan man vara mer dum än att klaga över att man själv och ingen annan än man själv inte kommit ihåg att göra en så enkel sak som att höra av sig och säga att man vill skriva provet har man nog ingenting att göra på högskolan. Det finns tillräckligt med puckon i Sverige ändå utan att de ska behöva trängas på högskolorna på dina och mina skattepengar.


Det är skönt att slippa bry sig om ett inkvoteringsprov och att kunna sova extra länge istället för att vara högskolornas motsvarigheter till Onkel Tom enligt mig...

Själv ska jag sova extra länge
och tänka på hur skönt det är att slippa att behöva sitta och tramsa i en skolbänk hela dagen och hur bra det är att komma in på vad man vill ändå (bra slutbetyg is the shit!). Lycka till! Det lär ni behöva.

Avslutning på dag ett...

...Jag gav dig min invägningsvikt förut (78,5kg) och nu ska du även få mitt inmätningsmått (heter det så?). Jag mätte idag 95 centimeter runt den knubbigaste delen av min midja och jag planerar att krympa ner det måttet under den här kuren. Enligt ett självtest jag hittade ska man inte mäta mer än 94 centimeter runt midjan om man är man. Det hoppas jag att jag ska slippa göra snart.

Dagen har trots allt flutit på
utan större problem och jag har till och med klarat av frestelsen att sitta med Syrran och se på medan tugga efter tugga av kebab och pomme slank ner i hennes lilla mage utan att ens känna suget efter att smaka. Jag har klarat mig fint på min geggamoja. Jag var inte ens sugen att få smaka på hennes cola i ärlighetens namn - och jävlarimig vad jag älskar cola.

Ikväll har jag och Spiken tagit en promenad runt Åbackarna, något som jag ska försöka göra varje dag från och med nu så att det blir en vana jag håller även efter kuren. Det var både svalt och skönt ute, men efter att ha promenerat i rask takt var jag ändå våt av svett när vi kom innanför dörren igen, så det fick bli en varm dusch efter middagen. Kvällens meny bjöd mig två påsar av Naturdiet-pulvret med chokladsmak.

Älskling tyckte inte alls om varken smak eller konsistens på chokladdryckerna så vi ska försöka hitta något ställe här i stan som säljer jordgubbs- eller cappuchinosmak i morgon. Jag får nog leta själv i och för sig eftersom Älskling blev extrainkallad till sitt jobb eftersom alla går och blir sjuka när det är förkylningstider; jag undrar om det inte kan vara därför som de kallas förkylningstider faktiskt. Jag måste erkänna att jag tycker riktigt synd om henne; jobba från 10 till 19:30 på ett konditori och samtidigt köra VLCD-kur kan inte vara någon dans på rosor. Men hon har bestämt sig för att lyckas hon också så jag hoppas att det inte blir alltför jobbigt för henne att klara dagen. Jag tror att hon funderar på att äta lunch på jobbet så att hon inte svimmar. Det är nästan alltid dålig PR för ett konditori om personalen svimmar har jag fått för mig.

Jag har inte märkt att jag lidit nämnvärt av den här första dagen på kuren. Visst har jag varit lite stirrigare, kanske lite tröttare, eller kanske mattare är det rätta ordet och även känt mig lite småhungrig men det har inte varit några problem att stå ut med så mycket som jag ser fram emot resultatet av den här faste-tiden. Det blir ju inte bara en kur när man ser det såhär, det blir ju också ett styrkeprov när man håller ett löfte av den här sorten - även om det är ett löfte som man gett sig själv. Jag ser på framtiden med stor förväntan och jag tror faktiskt att jag ska ha karaktär nog att klara av det här utan några större problem. Jag vet ju som sagt vad som väntar.


Kvällen bjöd också på film av det bättre slaget...

Till kvällsmaten (den sista pulversoppan) drack vi varsin stor kopp té och tittade på kultrullen Citizen Kane som är en av de bästa filmer som gjorts någonsin och nu är det dags att sova. Älskling ska upp vid åtta och jag har en msn-konversation från Kines-Alex som jag väntar vid tio. Bäst att försöka vara lite pigg till dess.

Big sis...

 

16cd9e5f0767bb0ade8f0a1fb24f4ce1.png
Big sis...



Följ min blogg med bloglovin

Dag 1 - invägning...

...Efter mycket funderande har vi nu kommit fram till att det enklaste och snabbaste sättet att kickstarta en viktnedgång antagligen är att köra en VLCD-kur. VLCD är en engelsk förkortning och står för Very Low Calorie Diet vilket innebär att jag under den här kurens gång ska klara mig på så få kalorier som möjligt per dag för att maximera min viktnedgång så mycket som möjligt under den här tiden Älskling och jag ska bara äta soppor av märket Naturdiet i två veckors tid för att se om vi märker någon skillnad. Det enda vi får sätta i oss förrutom sopporna är svart kaffe, té och vatten. Sweet!


Mumsfilibabba!

Efter första morgonkissen i morse vägde jag 78,5kg och det är alltså det som är min startvikt vid den här kuren. Jag har än så länge inte funderat så mycket omkring vad jag vill nå för slutvikt när jag är färdig med det här men jag skulle absolut vilja väga närmare 70 än 80 innan jag hunnit bygga upp mina muskler.

Jag började på gym i somras tillsammans med Älskling men eftersom jag inte tränat mycket alls tidigare och dessutom har en del överflödigt fett har jag inte märkt så stor skillnad mellan min gym-period och min gamla lat-period. Därför tror jag att det här sättet att snabba upp viktnedgången kan vara ett bra sätt eftersom jag ju antagligen kommer att känna av hur kroppen arbetar och bygger muskler mycket mer när kuren är över än innan jag startade.

Jag återkommer med ett midjemått när jag orkat leta fram vårt måttband.

So long, sucker!

Om jag skulle betala för att slippa?

Dagens Nyheter frågar mig och alla andra läsare om vi skulle vara beredda att betala pengar för att slippa betala pengar. Det handlar naturligtvis om IPRED och det som åsyftas är Pirate Bays nya anonymitetstjänst Ipredator som jag skrev om här igår. Svaret är både kort och enkelt och det hade nog redaktionen på DN också insett om de bara tänkt till ett par minuter till. De är faktiskt inga idioter.


Nej, det skulle jag naturligtvis inte göra om det fanns några andra möjligheter, men som det ser ut idag kommer jag (och med största sannolikhet 50% av den där miljonen fildelare som det alltid pratas så flitigt om) att vara tvungna att lägga extra pengar på tjänster som Ipredator som ingalunda är den enda tjänsten av sitt slag, heller ej den nyaste eller mest säkra tjänsten, för att vi ska kunna vara någorlunda säkra vad gäller anonymiteten på internet som alltså nu är i blåsväder med dessa integritetskränkande lagar som i praktiken ger skiv- och filmlobbyn möjlighet att bedriva legal maffiaverksamhet och ha personliga vendettor mot de som råkar ha oturen att drabbas (det har vi sett i Danmark som haft IPRED-lagstiftning ett tag nu och vi kan räkna med att vårt systerland i söder inte har ens hälften så många giriga gamar per capita som Sverige). Skillnaden är väl mer att det är svårt att sitta och tanka 100/100 med TOR-nätverket - det kan man naturligtvis inte heller med Ipredator men det ska tydligen gå bra mycket fortare än de flesta av de här tjänsterna enligt de källor jag sett.

Yay!

Hej! Jag somnade ifrån datorn efter maten så det här inlägget nedanför som jag höll på att skriva då han inte bli klart. Det skulle ha publicerats i sin helhet ungefär vid nio-snåret och det skulle sett ut såhär:

Till att börja med vill jag bara berätta
hur förbannat trött jag är. Jag är så trött att jag inte ens orkar laga middag utan gett min kära Älskling detta viktiga förtroendeuppdrag istället. Det blir vållulle och lis ikväll. Gott och relativt fettsnålt tror jag.

I eftermiddags var jag och träffade han med lagerjobben som jag skrev om förut och gav honom mitt CV. Det tog mig 45 minuter innan jag fick snacka med honom när han kommit (han var dessutom försenad) och när vi väl stod face-to-face fick jag inte prata med honom mer än typ två minuter. Han var dock jättetrevlig och sa att jag var välkommen ut dit för att kolla på hur lokalerna ser ut och så och berättade också att det egentligen är jobb som Sensus ska ta hand om och inte Adecco där jag går min jobbsökarkurs. Jag har dock ett litet trumfkort kanske eftersom en av Älsklings släktingar jobbar där. Jag ska ringa och snacka med honom i dagarna för att se om han kan hjälpa mig på något sätt. "Never go against the family." säger man ju. Det vore ju inte dumt att ha ett sommarjobb där man mest behöver gå och kånka och lyfta tungt tillsammans med ett gäng andra grabbar faktiskt.

När jag var klar där gick jag hem till
Älskling och sen drog vi ner på stan för att käka på Sandys som vi snackat om att göra ett par dagar. Det är Sandy-mackan som jag äter på bilden några inlägg nedanför det här. :-)

Efter det drog vi ut till Maxi-området för att köpa valpsaker och Naturdiet-kartonger - den goda fina frukost, lunch, mellanmål, middag och kvällsmat som är det enda vi ska äta i två veckor nu för att gå ner lite i vikt. Vi hittade en massa fina saker och nu är vi faktiskt klara med inhandling av valpprylar för tillfället. Helt sjuuukt skönt faktiskt att vara klar med. Det var även där jag hittade den konstiga asken som jag fotade. Det är den som är bilden under det här inlägget och det var tydligen nån slags förhudssalva som man ska smörja på sina hanhundar av någon mystisk anledning. Jag har dock ingen aning om varför och jag bryr mig faktiskt inte så mycket heller. Sjukt kul ask i vilket fall som helst. Här är lite bilder på allt som vi fick tag på som jag snott från Älsklings blogg. Jag hittade bland annat ett jättefint halsband som jag köpte till valpen där vi graverade in hennes namn och Älsklings mobilnummer (men eftersom jag vet vilket pervo du kan vara från time-to-time så har jag blankat bort numret så att du inte ska se det).

 
Nr1: Halsbandet som jag köpte till valpen. Nr2: Lyckliga Spiken med ett nyfått ben.

Jag orkar inte räkna upp allt här men du har väl ögon du kan kolla med själv va?
 
Just nu ligger jag i soffan och väntar på att maten ska bli färdig så att vi kan äta middagen nån gång. Efter middagen kommer jag att däcka som en klubbad sälunge så trött som jag är. Vi får se om jag orkar skriva mer ikväll eller inte.

Just det: Idag har jag haft fler besökare än jag nånsin haft hittils på bloggen på en och samma dag - faktiskt 235 unika besökare för att vara exakt i skrivande stund. Det är skoj. Jag kunde inte låta bli att ta ett screenshot av det historiska ögonblicket.



Jaja. Nu ropade Älskling precis att maten är klar så jag ska väl gå och proppa i mig. Vi hörs senare (annars hörs vi imorrn)!

LOL :D

34a2e73c8f099f07bc0fe533ebcbed6e.png

LOL :D


MAAAAT!

2ce88e17822a8162aeecf4fa41ace067.png

MAAAAT!


Nya förväntningar...

...Efter att ha varit på mitt första personliga möte med min jobbcoach kan jag faktiskt till min stora glädje meddela att hon verkligen är en riktig coach och inte, som jag tidigare trodde en "coach". Jocelyn, som hon heter, verkar verkligen kunna sitt jobb.


Tänk så glad man kan bli av att få chansen att träffa en arbetsgivare...

Jag sprang ju dit och var där halv tio i morse till det där mötet och det gick faktiskt helt över förväntan bra. Vi pratade om mina chanser att få ett jobb inom den närmsta framtiden och gick igenom de där frågorna som jag visade dig i måndags och hon tyckte faktiskt att det var roligt att se mina svar just eftersom de inte var standardsvaren som de flesta kadetter på jobbsökarkursen skriver för att de tror att Adecco vill höra dem istället för vad de verkligen anser om dem.

Vårt samtal flöt på rätt bra och mitt första intryck av Jocelyn var att det var en tjej med huvudet på skaft och en bra förmåga att entusiasmera folk. Och jag hade rätt.

När vi var klara med allt som vi skulle gå igenom frågade hon mig plötsligt om jag hade något för mig i eftermiddag eftersom en arbetsgivare som har ett logistikföretag i Åby skulle komma dit. Hon tyckte att jag skulle få chansen att träffa honom face-to-face och ge honom mitt CV personligen vilket jag tyckte lät som en ypperligt bra idé så nu har jag rättat till mitt CV efter Jocelyns instruktioner så att det ska se riktigt bra ut för de som ska titta på det.

Just nu sitter jag och skriver medan jag väntar på att de smutsiga tallrikarna som ligger i diskhon ska blötas upp så pass att smutsen går att diska bort och om en timme ungefär ska jag bege mig tillbaka till Adecco för att vara där i lite god tid så jag hinner förbereda mig lite. Det är en dygd att komma i tid och det ser alltid bra ut. Så nu får du önska mig lycka till och hoppas på att mina erfarenheter på mitt knappa lilla CV ska räcka till för att jag ska lyckas få det här lagerjobbet - det gör jag i alla fall.

Vakna tidigt-garantin...

...Nu sitter jag här med min kaffekopp fast omkring munområdet lite likt en unge som suger på sin sån där pipflaska och stressar innan jag ska iväg till jobbgarantin på mitt första personliga möte, som lite är en slags "kompetensinventering" för att använda ett av deras ord... Hur frågepappren såg ut kan du läsa om här.

Jag hoppas verkligen att det här samarbetet ska leda någonstans men som sagt, blir jag bombad med dumma frågor sen så kommer jag att bomba tillbaka med dumma svar.

Så. Önska mig lycka till nu!


Tröttare än de tröttaste...

Pontén kan verkligen göra min dag ibland...

...Listan över Henrik Ponténs mindre smarta uttalanden kanske inte kan göras lika lång som amerikas förre presidents men det här var ändå rätt så övermodigt. SvD kan rapportera hans åsikter om Pirate Bay-grabbarnas nya projekt Ipredator som ska lanseras omkring den 1 april när den integritetskränkande IPRED-lagstiftningen träder i kraft. DN har varit lite mer strategiska och har inte publicerat några uttalanden från den Antipiratbyråns mest kända lobbyist i sin artikel om samma sak.

I artikeln som publicerats i SvD kan vi läsa bland annat följande uttalande av Pontén:

"Jag vet inte hur många sådana jag hört talas om och alla har de försvunnit. Ofta är detta så bökigt att använda att folk tappar tålamodet, vilket är bra för oss.".


Och det är klart, om man tror att det räcker med att en antipirat laddar ner OneSwarm (som i och för sig är både buggigt och bökigt i nuläget), byter nyckel med en massa användare så att han får en omfattande lista och sen låter bli att ladda ner eller seeda för att knäcka nätverket så tycker man väl antagligen också att det är bökigt att hänga med i handlingen av Så ska det låta och är också antagligen upprörd över att Bosse Larsson inte längre är allsångsledare på Skansen, så det är inte konstigt att Pontén och de intressenter från hans egen generation tycker att det är klurigt med nya tjänster. Men det slutar inte här.


Pontén fortsätter att antyda hur klurigt det är med modern teknik i detta uttalande som får honom att stiga på min wall-of-fame av puckade uttalanden där vi även finner uttalanden som "Internet är en fluga." som Inez Usman kläckte och "När jag ser alla de där svältande barnen i Afrika på TV:n så vill jag bara gråta, jag menar, jag skulle gärna vilja vara så smal, men herregud, alla de där flugorna..." som yttrades av Mariah Carey eller skivbolagstypen som sa till Brian Epstein (Beatles manager) att "Four-groups are out." och bad honom att åka hem till Liverpool igen eftersom grabbarna ändå inte skulle klara sig (detta ska ha hänt efter Beatles första spelning i London). Pontén vill väl inte vara sämre utan kläcker ur sig följande bevingade citat:

"Det är bra att de lägger ner sin energi på den här typen av saker för de har alltid visat sig vara meningslösa."

Det ska bli intressant att få reda på hur vår gode Henrik (eller "Henka" som det ryktas att hans nära och kära säger) reagerar när han om ett par år inser att han, likt Inez Usman, i framtiden kommer att bli ihågkommen för dessa gyllene citat som visar hur bra den äldre generationen egentligen lyckas förutspå framtiden för internet och dess omkringtjänster. Visste du förresten att Antipiratbyrån faktiskt begått upphovsrättsbrott också?


Tagen med hela handen i kakburken...

Alltså, visst är jag smickrad men...

...Beckhams nya tatuering känns ändå som ett slags övergrepp på min personliga integritet.

Borde jag vara smickrad?

Hår är för får...

...Idag tog jag tag i det jag beslutat mig för att göra för ett tag sen men inte tagit tag i - jag klippte av mig min långa kalufs. Eller ja, långa och långa; jag rakade av mig min stubb som hade hunnit bli en hel centimeter sen sist. "Nu kan jag äntligen bli Shaolin-munk som jag alltid drömt om!" tänkte jag och visst hade jag väl kunnat bli det om det inte var för en grej som hände några minuter efteråt:

Visst blev det snyggt?

Jag passade på att posera lite framför kameran också som den lilla linslus jag är trots att pannan min var full av massa överblivet hår. Kolla bara:

Bruschääääääääääääääääääään!

"Satan i gatan vad jag är snygg!" tänkte jag och fortsatte att spegla mig. "Det här kommer att få Älskling att bli het, vild och härlig." tänkte jag också:


Hur kan någon normal människa säga nej till det här?

Jag fortsatte att vända och vrida på mig kråmandes i spegeln när Älskling plötsligt började att klaga och antyda att det var något fel på min nya fina frilla med kommentarer som "Men du ser ju ut som Roger Pontare skulle göra om han gick med i Hare Krishna." och andra sårande yttringar som gjorde mig väldigt besviken men främst förvånad:


Vad snackar du om? Är det nåt som är fel?

Hur jag än försökte att förklara för henne hur cool och grym jag skulle se ut i min nya frilla nu när jag söker jobb och allt så tycktes hon inte förstå vad jag menade. Det gick liksom in genom ena örat och ut genom det andra. Eftersom hon vägrade att ta i mig om jag inte tog bort resten också fick jag ge mig själv en klapp på mitt coola huvud:


Jag tycker att jag ser cool ut i alla fall. Räknas inte det?

Och sen kände jag mig mer eller mindre tvingad att ta bort resten. Jag har för dålig rygg för att sova på soffan några längre perioder...

Sagt och gjort...

Men jag tycker att det blev rätt bra så här också nu när jag är färdig.


Jag är nöjd...

Nu vet jag hur bröderna Bronett och statsministern känner sig varje dag när de går ut och låter solen smeka deras kala huvuden. Jag har också lärt mig att det krävs mer än bara frisyren för att kunna göra karriär som Shaolin-munk efter att ha tagit en dusch och konsulterat Wikipedia så jag får nog fortsätta att leta efter jobb i morgon igen. Då ska jag förresten på mitt första möte med min nya "jobbcoach" på Adecco så jag ska nog faktiskt gå och lägga mig i lite tid ikväll istället för att göra som igår. Hoppas att jag lyckas somna i natt bara...

Sensuell massage...

 

0-649a31adbcd13b1210d26426d330e587.png
Denna lapp fann jag i morse längst ner i vårt trapphus...

Jag börjar bli rädd för min granne. Detta meddelande är rakt på sak men ändå väldigt svårtolkat för mig på något konstigt sätt. Frågorna hopar sig:

Har den där personen som kallar sig själv för "Karl" öppnat massageistitut i vårt hus? Hur lyckades han med det i så fall? Varför använder han sig av denna mystiska marknadsföringsmetoden och var är thailändskorna? Jag har inte sett en enda under hela tiden som Älskling och jag har bott här.

Kan det vara så att han vill locka folk i huset till att börja med; kanske ska han använda grannarna som testpanel för att se vad som går hem och vad som får folk att kicka? Vad som får folk att gå igång. Frågorna är många trots att svaren lyser med sin frånvaro. Jag vet inte ens vem den där "Karl" är. Mystiskt är det rätta ordet. Mystiskt. Och jag kan fortfarande inte komma på var han kan ha gömt de där thailändskorna...

 


Ok, en sista grej...

...Ibland finns det tillfällen när man känner att rockmusiken gett det den kan ge, när Born to run och andra monstersuccéer gjort sitt jobb precis som de ska men man ändå saknar något. kan man ibland fylla detta tomrum, ja detta människorna endast förunnade basala behov, genom att lyssna på hip hop. Om man dessutom råkar bo i ett underbart land som Sverige så kan man även ha turen att få lyssna på svensk rap. Om man dessutom råkar tycka om inkvoterade tjejer i en annars så larvigt hård och seriös genre (vi glömmer Marcoolio) så finns det bara ett alternativ att välja om man önskar sig något utöver det vanliga att lyssna på. Feven är en sån tjej.


Ey yo yo! Pom pom! Wazuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuup? Aight!

Nu däremot ska jag koja. Men kom glöm inte att hip hop ej är kläderna som du bär. Natti!

Nu så...

...Nu har det blivit dags att gå och lägga sig. Efter en lång dags aktivt lyssnande på jobbsökarkurser och annat kan man ju tänka att jag borde vara lite trött nu, men icke. Men jag får väl försöka ändå antar jag. Skulle det skita sig så ses vi om en stund igen.

Natti, natti!

Om man är hungrig mitt i natten...

...Så får man koka makaroner med ost och ketchup precis som jag. :-)

Som den hungrige jävel jag är är jag den första att erkänna att mat som ätes mitt i natten är kalasgott!

Matförgiftade smålänningar...

SvD.se kan man idag läsa om 600 stackare som blivit magsjuka efter att ha ätit på en lokal pizzeria i Jönköping. Jag tänkte att de kanske skulle slå sig ihop med Restaurang Spiran där både jag, Älskling och en kompis till mig blivit illamående eller matförgiftade efter att ha ätit helt olika maträtter (vid olika tillfällen dessutom!). Det vore väl en bra PR-grej? Jag tog mig förresten friheten att knåpa ihop en liten reklamannons som jag funderar på att sälja till Spiran. Det var väl storsint av mig? Blev den inte fin så säg...


Nog är det så att allting går att sälja med mördande reklam...

Den som ändå fått vara där...

...Dylans spelning på Berns är det jag pratar om ifall du tycker att jag låter kryptisk. DN's musikjournalist Malena Rydell var det och det var tydligen bättre än på länge enligt hennes recension. Ibland är det skit att vara född som 80-talist. Hade inte du också velat se honom, sliten eller ej?


Robert Zimmerman himself...


Jag kan ha tagit i en aning...

...fast jag tänker låta dig avgöra om så är fallet eller ej. I vart fall fick jag nyss motta ett Nigeriabrevsliknande mail där det stod att jag vunnit en miljon brittiska pund. Såhär såg det mailet ut och nedanför är mailet som jag skickade tillbaka. Var jag lite för hård kanske? Personligen tycker jag att jag kunde tagit i ännu mer med hårdhandskarna men fantasin tog slut efter att jag önskat testickelcancer på SPAMMAREN och alla i dess närhet.

Här är deras mail: och här är det jag skrev:

Det här mailet kan verka lite omoget, men SPAM av det här slaget är vad som förstör internet. Det är ta mig fan nästan lika illa som barnporr. Viagramail och Nigeriabrev, kukförstoring och andra potensmedel är inget jag vill ha i min inkorg och därför har jag ett genuint bra SPAM-filter tack vare gmail. Hur den här skiten sluppit igenom övergår min fattningsförmåg och det är nog därför jag reagerar så starkt.

Förresten, om du också tycker om att göra smarta saker precis som jag och vill tjäna lite extra pengar på ditt bloggande så kan jag rekommendera att du registrerar dig hos . Det är ett smidigt och enkelt sätt att komma i kontakt med en massa företag som matchar innehållet på din blogg och det är nog en av de bästa fördelarna med just för där får du själv välja vilka annonser du vill visa dina besökare och du kan också avsluta samarbetet med annonsörer du valt ut om du inte är nöjd med något. Själv har jag aldrig haft några problem med att vara och jag har faktiskt aldrig hört talas om någon som haft det heller. Gör som du vill men jag kan i alla fall berätta att jag själv är grymt nöjd och vad har du att förlora på att testa?

Haha! Det här är ju galet...

...Kollade min ranking på Bloggportalen. Nu blev jag ta mig tusan glad. Kolla själv:

Ledtråd: Högst upp längst till höger... ;-)

Du får en närbild också som du lättare kan
titta på. Är det inte vackert så säg?

Blondinbella och Kenza får nog passa sig nu när jag är på väg att bli en big-shot inom bloggvärlden. Haha! Jag kommer att vara glad och förvirrad hela dagen nu. Det här gjorde min eftermiddag. :D

Dumma frågor får dumma svar...

Eller nåt...

...I morse var jag på Adecco som är ett bemanningsföretag här i stan som ska coacha mig till ett nytt jobb nu när jag är med i jobbgarantin. So far, so good. Så i morse satt alltså jag och 20 ointresserade snorungar (varav en såg ut som en klon av Adam Tensta) och lyssnade på en presentation om hur detta stöd ska gå till. Något positivt alltså. Så vitt jag förstått nu behöver de sex veckor jag ska spendera där inte innebära att jag bara ska sitta och fila på mitt CV och lära mig att rita blommor på kuverten för att sticka ut hos de arbetsgivare jag söker jobb hos, utan det ska vara inriktat på individnivå vilket verkar bra. Nu kommer tramset.

Inför det första utvecklingssamtalet jag ska ha med min personliga "jobbcoach" ville Adecco ge mig en liten hemläxa. Jag fick ett åtta sidor långt papper med en massa frågor och olika ord att ringa in. Mycket givande. Eller nåt. Jag tänkte att du kanske är intresserad av att se vad jag svarat på de här frågorna så jag har här nedanför lagt in kopior av mina svar som jag ska lämna till min "jobbcoach" på onsdag. Vi kan säga att frågorna lite var av skiftande kvalitet.


Övningar som ska ge mig "bra återbäring" enligt Adecco...


Om man ska ringa in sina egenskaper så är det klart att det blir svårt. Det mesta stämmer ju in på en oftast, vissa saker mer, andra mindre, men nästan allt passar ju faktiskt in. På frågan jag skrivt nej på står det "Nej, jag är växelvarm.". Egenskapen var "kall". Ganska tam övning i mitt tycke.


Mina värderingar


*Observera att dessa egenskaper på intet sätt är rangordnade, utan endast nedtecknade utan inbördes ordning eller efter relevans (det gäller att vara tydlig för att inte missuppfattas).


Om jag blir tillfrågad vilka branscher jag skulle vilja jobba inom så svarar jag sanningsenligt...


Jag vet inte vad saker jag gillar att jobba med riktigt har med saken att göra i dagsläget; som dagens arbetsmarknad ser ut skulle jag käka pissoarpuckar om det gav mig en fast anställning...


Jag kan också trolla bort en femkrona och dra en kondom genom näsan. Ska jag skriva det?


Som sagt, dessa frågor var av ganska skiftande kvalitet som du kanske märker. Jag ber om ursäkt för att bildkvalitén kanske inte riktigt är "top notch" men jag ville slänga upp det här så du fick se det så fort som möjligt och såhär ser det ut när man inte har någon scanner hemma, tyvärr.

På vägen därifrån såg jag en tant i en bil vid ett av övergångsställena jag passerade. Hon såg precis ut som Richard Dawkins med världens fulaste stickade mössa där hon satt bakom ratten. Men efter en liten stunds tänkande kom jag på att Dawkins alltid cyklar när han ska någonstans i sina dokumentärfilmer och att han, mig veterligen, inte har någon fetisch för fula stickade mössor.

Nu är det bara att vänta på det där mötet och ska det bli intressant att se vad som händer på onsdag. Nu har vi i alla fall lite att prata om, "coachen" och jag...

Nej, nu sitter jag och somnar...

...Så nu är det dags att gå och lägga sig. Imorrn börjar jobbgarantin för min del också så jag måste  nog sova lite i alla fall. Imorrn kommer jag vara lite flitigare med mitt bloggande, jag lovar.

Nattinatti!



Ibland känns det som att jag ger ett ganska sömnigt intryck till min omgivning...

Är det bara jag som tycker att det känns fel?

Jag surfade in på aftonhoran aftonbladet och läste att Popkungen (aka Wacko-Jacko) planerar att adoptera barn och även om det känns lite förmätet att inte lyckönska en fblivande örälder, dessutom någon som beslutat sig för att hjälpa ett av de många utsatta barnhemsbarn som finns i världen, så kan jag inte hjälpa att jag känner att något inte är rätt. Även om vi lägger bort pedofilryktena och istället fokuserar på andra saker så ser åtminstone inte jag hur Michael Jackson skulle bli en toppenpappa detta barn. Jag hittade en video på youtube som sammanfattar lite utav det jag känner. Det är en visa med anledning av när Michael dinglade med sin son Prince Michael II från en balkong på fjärde våningen för ett gäng paparazzi's 2002.


Ska den här killen verkligen ha fler barn?

Förresten, är det bara jag som ser likheterna med Shredder från Turtles?


                                         Shredder?                                              Jacko?

Jaja. Det får vara hur det vill med det här så länge jag slipper betala familjen Jacksons terapiräkningar...

Spiken och hans byte...

0-1d2df66a27869cf192c11fc9421bd15a.png

Spiken och hans byte...


Snälla du, förlåt mig!

...Jag har varit dålig, jag har behandlat dig illa, jag har tagit dig för given och jag har inte funnits här för dig trots att jag har velat. Jag har helt enkelt varit upptagen med annat, men jag hoppas ändå att du i ditt hjärta kan förlåta mig för att jag inte bloggat en enda gång idag.


Allt började redan med frukostkaffet i morse...

Dagen började med att jag vaknade rätt så stressad. Att jag bara hade en sisådär 45 minuter på mig att vakna, dricka frukostkaffe, göra mig i ordning och gå ut med Spiken gjorde väl sitt, för när jag kom in igen efter att ha tagit det lilla varvet så han bara fått kissa av sig var jag alldeles för stressad och upptagen för att hinna blogga.



När jag så väl kom hem tänkte jag att nu så ska jag väl ändå kunna sätta mig ner och blogga, men då var det affären som jag var tvungen att gå till (man kan inte gå runt utan skithusapapper hur länge som helst och det skaver rätt bra att torka sig där bak med sidorna i telefonkatalogen efter en liten stund) för att köpa lunch och middag bland annat. När jag kom tillbaka därifrån var jag tvungen att ställa mig vid spisen det första jag gjorde för jag var så hungrig att jag nästan föll omkull och när jag väl hade ätit var jag så trött, så att jag bestämde mig för att sova tupplur en liten stund och vakna efter nån timme eller så. Hade jag gjort det hade jag absolut skrivit innan nu - det lovar jag dig.


Lite skillnad från att använda Gula Sidorna

Jag vaknade nyss ur min dvala med ett ryck och tittade på klockan, insåg att jag sovit sen halv fyra eller så och att jag helt enkelt inte kunde ligga och tryna längre. Egentligen har jag disk att ta hand om nu, men jag kände att jag behandlat dig så illa att jag var tvungen att åtminstone förklara för dig att det inte var meningen, även om det bara är en förklaring och ett försök att be om ursäkt. Jag menar inte att bortförklara mig på något sätt.


Jag menar verkligen det här - förlåt mig från djupet av mitt hjärta. Var inte arg...

Jag hoppas att du kan förlåta mig för jag vet att vi är så rätt för varandra, du och jag. Vi har redan nu efter lite dryga tre månader gått igenom så mycket och jag vet att om du fortsätter att finnas vid min sida som du gör idag att jag kommer kunna tjäna som din avlastning, din vän, din livskamrat och någon som du alltid kan lätta dina problem för - både i kommentarsfältet och via mail. Jag vet att vi har mycket kvar att hämta från varandra ännu, du och jag och jag hoppas att du ger mig chansen att få finnas här för dig även om jag ibland råkar ta dig för given på det här sättet. Jag är inte mer än människa och jag kämpar varje dag för att rätta till de brister jag har.

Med dessa ord sagda hoppas jag att detta inte är något som kommer att påverka vår framtida relation och att vi kan fortsätta som vi gjort hittils. Det är ju du och jag mot världen, glöm aldrig bort det...

Nu bli're chips och film! :-)

 

0b7fe9c060fc7b16a7a2e0e5124a9af6.png
Lantchips och dip is the shit...

Expedition Robinson och handikapp-OS...

DN och HD skriver idag om de 18 deltagare som ska tävla i årets Expedition Robinson och jag känner hur vibbarna från tidigt 2000-tal återvänder. En trött Harald Treutiger som tvingar upp B-kändiseliten – Robban, Kent och Jan-Emanuel på saker som "stocken" och "hjulet" och som tvingar Emma Andersson och Zubeide att tävla om vem som kan äta råttkött direkt ifrån spjutet som djuret spetsades med och så vidare. Det känns i alla fall inte särskilt 2009 direkt. Nej, patetiskt är nog ordet jag letar efter. Det var för övrigt över 9000 sökande enligt DN som ville sova i djungeln tillsammans med 17 andra deltagare som får våra kusiner chimpanserna att framstå som rena genier. Rent ut sagt, patetiskt.


Ser man tjusningen i det här bör man uppsöka
läkarvård redan ikväll. Imorrn kan det vara för sent.


Jag kan också rapportera att USA's president "Obama Bin-Laden" har lyckats med sitt första klavertramp (om vi bortser från att hans högervridna politiska agenda är lite av en kombination av samma saker som Kristdemokraterna, Moderaterna och Sverigedemokraterna har i sina doktriner - fast snäppet värre) och det gjorde han på bästa sändningstid hos Jay Leno. Den målgrupp han skämtade om var de handikappade som tävlar i Special Olympics, alltså Handikapp-OS. För att citera The Dixie Chicks: "Shame on you, mr. President."


Det kan aldrig räknas som att vara bra PR att uppröra den här sortens väljare.

Hans medverkan hos Jay Leno har gett honom mycket beröm samtidigt som den här olyckliga kommentaren har blivit mycket uppmärksammad och kritiserad i amerikansk media. Här kan du se honom och bedöma själv hur pass farligt du tycker att skämtet var:


President Obama berättar om sin bowlingrunda för Jay Leno...

Man kan fråga sig hur vi svenskar skulle reagera om Fredrik Reinfeldt skämtade om något liknande som involverade lyteskomik som den som Obama bjöd på – varför inte någon punch-line om Robinson-Robban eller någon annan känd handikappad svensk kändis?



Förresten, om du också tycker om att göra smarta saker precis som jag och vill tjäna lite extra pengar på ditt bloggande så kan jag rekommendera att du registrerar dig hos . Det är ett smidigt och enkelt sätt att komma i kontakt med en massa företag som matchar innehållet på din blogg och det är nog det som är en av de bästa grejerna med just . Med får du själv välja vilka annonser du vill visa dina besökare och du kan själv avsluta samarbetet med annonsörer du valt ut om du inte är nöjd med något. Gör som du vill men jag kan i alla fall berätta att jag själv är grymt nöjd!

Vart ska jag ta vägen nu?

0-7f3b3e3217b42b6a6904e883587ee4b9.png

Vart ska jag ta vägen nu?


Brännbollare - vilket vårtecken!

 

32e4c80b53cf9d592894c513e54a56fa.png
Snart är sommar'n här i purpurvågor...

 


Dagens lågvattenmärke...

...Måste nog vara min applikation som jag skapade på facebook när jag hade tråkigt förut. Det är ett test för folk som ska visa om de är irriterande eller inte med små beskrivande texter för just deras stereotyp. Att jag orkar hålla på och tönta mig på det här sättet är verkligen ett bevis på hur en sjuk hjärna som min fungerar när den har för lite att göra. Förbannade förkylning.


Hur man orkar fippla med sånt trams som att göra ett "quiz" på facebook har tidig-
are övergått mitt förstånd. Jag förstår fortfarande inte hur min sjuka hjärna tänkte.


Nu ska jag ut med Spiken igen. Vi hörs!



Att sova av sig själv...

...I natt behövde jag faktiskt inte ta något sömnpiller för att somna. Jag låg och vred mig en bra stund innan jag blev sömnig men jag lyckades ändå dra ner den där mentala rullgardinen tillslut. Ändå känner jag mig inte totalt utvilad; jag vaknade snorigare i morse än jag varit nån gång under den här förkylningen och jag kände hur hela näsan pulserade. Men jag ska inte tråka ut dig med äckliga detaljer rörande mitt slem.


Yrvaken sjukling...

Nu ska jag gå ut med Spiken, som faktiskt ser mycket bättre ut i tassen idag (jag kommer ändå vara tvungen att tvätta tassen när vi kommer in) och sen ska jag försöka pressa i mig lite frukost. Älskling är på jobbet så en balja kaffe och den där sista glassbåten låter ju inte helt dumt..?

Jag hade rätt i min prognos om dagen...

...Det skulle bli en skitdag. Det skrev jag redan i morse.

Dagen har inte gått som jag hoppats på utan snarare som jag förutspådde att den skulle göra. Att inte få någon sömn ger, åtminstone mig, fet jävla huvudvärk till att börja med, de två stora baljor med kaffe som jag hällde i mig gjorde mig illamående och som mos på tårtan fick jag nobben av ytterligare en arbetsgivare idag. Att jag står som reserv ifall någon av de som faktiskt blir erbjudna jobbet skulle tacka nej muntrar inte upp mig särskilt när jag vet att arbetsgivaren inte ens tagit sig tid att ringa mina referenser som jag angivit för att kolla upp vad jag är för en lirare eller hur jag har presterat tidigare.


Just nu känns det som att livet är skit och att muggapappret är slut...


Senare i eftermiddags upptäckte vi också att Spiken gjort illa en av sina framtassar och hade ett stort blodigt sår. Jag tror att jag kanske håller på att bli synsk, eventuellt till följd av min stundande blindhet (alla vet att när man blir av med ett sinne så förstärks de andra). Jag kanske ska ta jobb som siare istället och, likt den blinde Teresias, förkunna mina profetior till den som ids lyssna?

Du kan bli den förste som får ta del av mina spådomar ifall du skyndar dig. Om du skriver en kommentar till det här inlägget och ger mig din mailadress kan jag skicka mitt kontonummer till dig sen. Jag är, till skillnad från många andra siare, både prisvärd och träffsäker; jag tar bara 300 spänn för en spådom trots att jag vet att 500:- är den nu rådande taxan inom detta skrå efter att ha hört efter med Häxor och haggors fackförbund (mer känt som HHF) nu i eftermiddags.

Men, men. Även om livet för tillfället är skit och mitt muggapapper just nu är slut så vet jag att det alltid finns en ny rulle bortom horisonten. Nej, den metaforen var skitdålig, men du fattar nog ändå vad jag menar. Det är väl bara att bryta ihop och gå vidare.

Men överste Hathi lyser med sin frånvaro...

...Verklighetens Mowgli, det är så han kallas. Mannen som kan kela med lejonen i sitt reservat. Frågan är bara var Baloo och Hathi är? För att inte glömma Bagheera, King Louie, ormen Kaa och Shere Khan?


Verklighetens Mowgli tillsammans med sina lejon i det stora reservatet...

Banker, börsen och att leka med elden...

 

 

...Att amerikanska banker eldar på börsen kan jag idag läsa om i mer än en tidning och då slog det mig att det kanske är därför som råoljan är så dyr nu? Den brinner väl rätt bra antar jag och vem har väl mer råd än en bank att köpa på sig av denna dyra vara som nu kostar över 50 dollar per fat kan man ju fråga sig..?

 


Kan det vara så att bankerna leker med elden?

Morgonvarvet med Spiken...

0e7ae1f22d8ae68a6ace83927ad0bb98.png

Morgonvarvet med Spiken...


Tafsa inte på min fröken...

...Aftonhoran aftonbladet skriver en artikel om att ca 1000 lärare eventuellt kommer att få problem och att en massa människor svarat på en webbfråga där de säger att de gärna skattar mer om staten slutar tafsa på fröknarna. Typ. Men jag tänker såhär att om kampanjen "rör inte våra fröknar" vinner gehör, hur ska fröknarna då få ragga inom den offentliga sektorn?


Ska detta bli ett minne blott för de stackars singlarna i lärarkåren?

Ytterst orättvist om du frågar mig. Är det överhuvudtaget nån som frågat fröknarna hur sugna de är på singellivet?

Nej, fan vad dåligt inlägg! Jag är trött. Jag skyller på det. Njut av mina gamla inlägg och ta allt jag skriver idag med en nypa salt. Det lär behövas...

Uppe med tuppen...

...God morgon, käre vän! Roligt att se att du också är uppe med tuppen en sån härlig morgon vi har som idag, som idag, som idag, som idag.

Som du kanske förstått har sömn varit ett ämne som lyst med sin frånvaro för mig och som istället präglat de centrala frågeställningar som nattens agenda ställt upp för av någon underlig anledning har jag inte lyckats med att somna. Vad jag däremot lyckats med är att bränna på en kanna stark java och att tanka mig full utav den, för att kunna klara dagen och förhoppningsvis vara matt i natt (Haha! Det rimmade!).



Även de som besökt rehab har vittnat om kaffets botgörande krafter...

Som en skänk från ovan har jag (tack vare Arvid Nordqvist eller vad det nu är för kaffe-gubbe som fixat så att jag nu har java i koppen) lyckats manipulera min kropp till att tro att jag är piggare än jag i själva verket är. Hjärnan släpar lite efter, men visst fan är jag up and ready to go som det heter på vårt fina andraspråk.

Natten har gått åt till att slöglo på olika program, främst via internet (jag har bland annat kollat på debatt och Rakt på sak med KG Bergströmsvt.se) och det har flutit på rätt bra; Janne Josefsson och hans skräniga apberg med tyckare fick hålla mig igång mellan 4 och 5 och Mona-Mygels duell mot Muminpappan mellan 5 och 6. Efter det har jag bara hoppat mellan olika avsnitt och program utan att se klart något alls faktiskt.


Vad skulle vi säga om vi såg varandra [läs: jag såg honom]*?

Jag har också funderat på hur jag skulle reagera om jag nån gång skulle träffa den smörsångare som jag tror att jag håller på att förvandlas till, vars namn jag nu antagligen inte behöver nämna för dig, och vad jag skulle säga till honom om den förvandling som jag misstänker håller på att ske när vi stod öga mot (blundande) öga med varandra och jag kan ärligt säga att jag fortfarande inte är helt säker. Jag vet ju faktiskt inte om han har något med förvandlingen att göra eller om han, liksom jag, bara är ett olyckligt offer under dessa olyckliga omständigheter. Men en sak är säker. Tills jag fått rätsida på det här så uppmanar jag dig till att bojkotta allt som har med honom att göra. "Time to say goodbye" till mannen som sjöng Time to say goodbye. Typ. Frågan är kanske inte hur jag själv skulle reagera om detta hemska scenario nu blir verklighet, utan kanske hur du själv skulle förhålla dig. Skulle vi fortfarande vara polare? Skulle du fortfarande läsa min blogg även om den var skriven med punktskrift?

Jag är mäkta trött på allt som har med killen att göra just nu faktiskt och jag slås också över hur jobbigt det är att se suddigare och suddigare ju tröttare min förbannade hjärna blir. Littorin yrar om skitår, jag själv pratar om en skitdag. Dagen har nämligen god potential till att kvalificera sig som en sådan.

Nog om det. Nu ska jag glo på film och försöka att hålla mig vaken en stund till. Vi hörs snart.

*Redaktionens  anm.

Vad är det som skapar mina sömnproblem?

...Nu har jag gjort det igen. Eller alltså, misslyckats med att göra det snarare. Jag har inte kunnat somna i natt heller och jag vet inte varför.

Jag sov rätt länge idag, men jag är sjuk så jag ser inget fel i det. Det berodde väl också delvis på att jag inte somnade förrän runt nu igår heller. Men i natt är jag inte ens trött och jag vet inte vad det beror på. Jag har ju tagit min sömntablett som jag ska så jag antar att det är något fel på mig...

Nu sitter jag ute i köket för att inte väcka Älskling när jag knattrar på datorn (och för att jag håller på att värma resterna från middagen) eller när jag kollar på film, men jag kan inte sluta undra varför det är såhär. Varför kan vissa somna medan andra behöver tröttas ut med hjälp av sömnpiller och annat trams för att ens bli lite halvslöa? Det kan vara värt att undersöka för den som orkar...

Själv orkar jag inte så mycket just nu mer än att slappa; surfa runt och slöglo på lite film är väl ungefär det jag ägnar mig åt just nu. Jag har i alla fall tittat ikapp i tre av de serier som jag följer så det är väl alltid en bedrift (om än så liten) antar jag. Nej fan! Jag måste försöka sova lite nu!!!

Nu är jag trött...

...Och nu är det också dags att sova. Godnatt!


Zzzzzzzzzzzzzzz........

Ytterligare ett "skitår" 2010...

Enligt statsministerns och arbetsmarknadsministerns iakttagelser ser även 2010 ut att bli ett "skitår" det med, som arbetsmarknadsministern så "fyndigt" uttryckte det när han fick frågan för några månader sen. Trots detta visar prognoser att varumärket Reinfeldt på något mystiskt sätt växer sig starkare och starkare för varje dag som går. Nu senast efter att han duellerade hos KG Bergström mot Mona Sahlin som, i konstrast till de lysande siffrorna som varumärket Reinfeldt (alltså personen som gett Muminpappan ett "otecknat" ansikte) oförtjänt förskaffat sig genom att dra fördel av det svenska folkets klena förstånd, aldrig haft sämre förtroende än nu.


Statsministern - det finska trollet...

SvD har faktiskt rätt i att politik är en förtroendebransch. Problemet är bara att jag saknar förtroende för båda parter. Det har inte med Toblerone-skandaler eller obetalda bilskatter att göra att jag inte anser Mona vara en bra ledare för oppositionen, utan mer för att kvinnan har lika mycket utstrålning som en kokt sjötunga. Hennes knackiga engelska är under all kritik för någon som ska vara Sveriges ansikte utåt och ett sånt lökigt utspel som offentliga brev till rock-ikoner som Bruce "The Boss" Springsteen biter åtminstone inte på mig. Än Muminpappan Reinfeldt då?


Mona-mygel i sitt esse...

Det positiva man kan säga om honom kan sammanfattas på ett par rader och det är väl att han åtminstone, till skillnad från Mona-mygel, utmärker sig på ett sätt som ändå, på något sätt anstår en politiker av hans dignitet. Han är mer öppen i media och, återigen till skillnad från Mona, förtroendeingivande i sin framtoning på något mystiskt sätt. Om vi bortser från hans vidriga politiska agenda det vill säga.

Att ingen människa med förnuftet i behåll kan rösta blått med gott samvete är redan ett faktum, men naturligtvis kan man heller inte rösta rött utan att skämmas och jag skulle inte få för mig att rösta på endera parten om det var riksdagsval idag. Den enda politiker jag hyser ett äkta förtroende för i dagsläget måste nog vara Per Gahrton, miljömupparnas mysige retoriker som alltid är uppretad och alltid är lika fokuserad, oavsett om ämnet som avhandlas berör maskerade idioter i demonstrationståg eller om han för halva nationens talan när han berättar att han inte är bitter för dåvarande statsministern Carl Bildt efter EU-omröstningen. Mer pathos och tyngd i sitt framförande får man leta efter.


Han må inte vara bitter men du kan ge dig fan på att han alltid är lika upprörd...

I nästa val röstar jag nog blankt, för den demokratiska processen ska man absolut respektera , även om politikerna själva inte förtjänar mycket respekt. Med folk som dessa i riksdagen (undantaget Gahrton) kommer nog de flesta år framöver att bli skitår enligt min privata prognos.

Ett litet tips bara...

...Ät inte två glassbåtar direkt efter du ätit en stor tallrik pasta. Man får ont i magen då.


Jag undrar om Andrea skulle glufsat så?

Basta! Pasta!

 

0-7f4cf8b213b663bf532e0b006c8db2c0.png
Basta! Pasta!



Host, nys och Dawkins

...Allt i en salig kombination.

Jag har precis läst ut Illusionen om Gud som jag rekommenderat flera gånger. Jag vill än en gång lyfta fram vikten av en motpol till all religiös propaganda som både barn och vuxna indoktrinerats med från vaggan och jag tror att professor Dawkins bok är en första vaccinationsspruta mot det gift som religionen pumpar in i våra vener. Oerhört läsvärd och en enormt bra introduktion för den som har funderingar på vad det kan tänkas innebära att vara ateist och hur ett liv utan Gud kan tänkas att se ut för den som väljer att faktiskt se osannolikheterna i Gudshypotesen (precis som för rosa enhörningar och flygande spaghettimonster är det teoretiskt sett omöjigt att motbevisa Gud i dagsläget, men Han ter sig minst lika osannolik som dessa skapelser, om inte mer.) och att inte tro på den.

Nu borde Älskling vara på väg hem från jobbet också så snart är det dags att ställa sig och slava framför spisen igen. Ikväll blir det köttfärssås och spaghetti (mumma!).

Hur min förvandling till italiensk smörsångare förlöper uppdaterar jag dig om så fort något nytt händer. Att vi ska äta pasta ikväll, som ju är italienarnas favoriträtt kanske också är ett slags bevis i och för sig...?


Det kurrar i magen när jag tänker på pasta. Kan det vara ett tecken
på att jag håller på att förvandlas till Andrea Bocelli? Mystiken tätnar...


Saker som skulle göra mig glad...

...Jag har ont i huvudet och vi har inga verktabletter. Att jag dessutom är förkyld, arbetslös och håller på att förvandlas till den blinde smörsångaren Andrea Bocelli gör inte någonting roligare. Fan!

Här är några saker som skulle gära mig glad just nu:










  1. - Det är inte kul att ligga här och ha huvudvärk.


  2. - Att bli ompysslad av sin Älskling när man är sjuk är inte helt fel.


  3. - Sommarvärme och solsken kan nog göra vem som helst glad.


  4. - Nånting att avnjuta till den där sommarsolen vore ju inte dumt.


  5. - Alla som nån gång haft oturen att vara på väg att förvandlas till Andrea Bocelli kan intyga hur fantastiskt det vore att inte göra det.
Nu måste jag gå ut med Spiken och sen ska jag bara lägga mig i sängen igen och friskna till lite tror jag...

Mitt miklande och trixande har gett payoff...

...Om du missat vad jag pysslat med under kvällen så har jag i alla fall försökt att få min macbook att bli svalare och att få fläktjäveln att låta mindre på samma gång, vilket visade sig att inte vara det lättaste. Men efter att ha miklat, fixat och trixat i et par timmar, letat kors och tvärs över hela internet; på forum, google, you name it, så lyckades jag hitta två program som jag fått att verka i underbar symbios.

Jag vill dock utfärda en liten disclaimer innan vi går vidare: om du tänkte pilla med det här på din egen dator ska du veta att jag inte tar något som helst ansvar för vad du gör vare sig om det funkar eller inte utan att jag här bara visar  och berättar hur det här har fungerat för mig själv. Jag avsvär mig alltså allt ansvar du kan tänkas att lägga på mig ifall du provar det här på egen hand och tar inte något ansvar för de skador du kan åstadkomma på din egen dator.

Det första programmet jag fick tag på heter Fan Control och kontrollerar hastigheten på fläkten. Det är förbannat piffigt, särskilt eftersom det bevakar allt det där på egen hand så man själv slipper göra det och höjer respektive sänker hastigheten beroende på hur varm datorn blir. Såhär ser det ut:


Såhär ser mina inställningar ut när jag kör Fan Control

Det andra programmet som jag hittade är ett program som dels används för att sänka temperaturen (precis som Fan Control) men som också hjälper till att spara på batteri och därför också att få bättre prestanda genom att man sänker volt i förhållande till de frekvenser som man kör på om jag fattat allt rätt. Det sänker i alla fall temperaturen bra mycket och när jag använder det tillsammans med Fan Control så får jag ner min fläkt till ~2500rpm och en temperatur på ~35-50°C trots att jag ligger med datorn i knäet här i sängen, förkyld som jag är.


Jag är inte helt säker på hur CoolBook fungerar men efter
en stunds trixande så lyckades jag får det att göra det  i alla fall...

Det jag märkte var dock att jag var tvungen att köra båda programmen tillsammans för att få ett, för mig, optimalt resultat. På så sätt fick jag ner hastigheten på fläktarna som med enbart Fan Control igång låg och snurrade på  ~4500rpm för att hålla nere temperaturen på runt 45-50°C. Samma sak med enbart CoolBook. Temperaturen sjönk till ~40°C, men fläktarna lät fördjävligt. Detta löste sig dock utmärkt när jag lät båda vara igång samtidigt så nu tänker jag inte ändra på någonting.

Fan Control kan du ladda hem här helt gratis medan CoolBook är ett betalprogram som du får för ynka $10 via hemsidan. Dessa båda program gjorde min kväll kan jag berätta då jag numera kommer slippa både brännskador i knäet när jag kollar på film i sängen och högljudda fläktljud när jag ska sova. Automagiskt!

Hur lyckades jag med det här?

...Jag var inne och tittade till min ranking bloggportalen och såg, till min stora förvåning, att jag flyttats från de mest besökta privata bloggarna i Norrköping till att tillhöra kategorin de mest besökta proffsbloggarna i Norrköping istället. Man tackar för utnämningen men jag undrar hur jag lyckades komma dit?


Klicka på bilden för att
zooma in lite...



Här är en närbild på den glada överraskningen...

Host, harkel och snörvel...

...Jag är sjuk. Det är per default synd om mig. Jag håller dessutom på att bli blind och att förvandlas till den italienske smörsångaren med den fantastiska stämman, Andrea Bocelli som jag berättade igår. Det är per default synd om mig.


Tur att man kan livas upp av dåligt animerade snorungar med dryg humor...


I stort sett hela dagen har spenderats i sängen
tittandes på gamla South Park-avsnitt på datorn (tack Comedy central för att man kan streama programmen via er website) hostandes och snörvlandes. Butters är underbar! Älskling är hos sin farbror som fyller år idag så jag ligger här ensam i sängen halvt utslagen.

Jag läste förresten på aftonhorans aftonbladets hemsida att de har infört artonårsgräns på energidrycker i Lapp-träsket Sandviken. Det fick mig att le. Stackars Sven-E och Jan-E som inte får sin Red Bull™ på morgonen. Lärarna på skolorna däruppe var tydligen glada eftersom barnen tydligen satte i sig flera stycken på lektionstid och blev speedade och okoncentrerade. Sån är världen. Och det är per default synd om mig.

Galaxrådets nya fiende heter Nina Björk...

Rymdimperiets sämsta galaxhjälte genom tiderna, Kenny Starfighter, är i blåsväder. Men den nya fienden är inte påhittad och har inte en jättestor deodorantkula på huvudet - den nya fienden är i högsta grad verklig, hon är förbannad och hon heter Nina Björk. Hur DN's egna lilla bitterfitta blev den genusparaderande korsriddare hon är idag låter jag vara osagt eftersom jag inte har någon aning, vad jag däremot vet är att hon doktorerat i litteraturvetenskap så egentligen borde hon inte framhäva sig själv på det ointelligenta som hon gör när hon kritiserar en 90-talets coolaste svenska kultfigurer.

vs.
Frågan är vem som ska lyckas att bekämpa vem?



Kenny Starfighter
  är den mest misslyckade elev som galaxhjälteakademien någonsin skådat men har, till skillnad från Björk, ingen utbildning i genustramsande. Kenny har som mål att fånga superskurkar och rädda vår galax. Inget annat.


Den manipulativa patriarken Kenny?

Hur Björk lyckas förvandla den fantastiskt roliga rymdhjälte som Johan Rheborg gestaltar till en patriarkalisk förtryckare av "det svaga könet" är för mig obegripligt, då ingenting som han gör egentligen bör kunna upplevas som stötande. Rheborg säger i ett uttalande att en av de bästa sakerna med denna film, som riktar sig till både barn och vuxna, är att den saknar en politisk agenda och att han själv blev utsatt för allt för mycket dolda budskap i barnprogrammen han själv såg som liten på 70-talet, serier som Björk snarare borde analysera kritiskt.

Varför inte hetsa upp sig över någon av dessa flumserier från 70-talet istället?

Jag tycker att det är rätt så patetiskt att Björk reagerar på det sätt som hon gör, men förstår att de verklighetsfrånvända bitterfittorna kan uppfatta saker annorlunda än dig och mig. Behovet av att känna att man går i bräschen för att krossa patriarkatet är för vissa viktigare än att bara sätta sig ner, lägga sina fördomar åt sidan och bara njuta av en rollig film. Men, men... Det är ju mångfald som gör vår värld så vacker. Eller nåt.

Spiken och den mysteriska påsen.

 

0-11692c7b9d2c99aebd53629ca82f52eb.png

 

Spiken och den mysteriska påsen...

 




Om att bli blind och att vara sjuk...

...Jag är sjuk. I halsen känns det som om jag skulle ha svalt en spikklubba och i näsan och i mina bihålor flyter det runt en hög med snor. Usch! Jag vill bara sova.


Jag är så förbannat trött och sjuk. Trött och sjuk. Trött och sjuk. :'(

Problemet är att jag önskar att det här var mitt enda problem. När jag vaknade förut kändes allt bra, men allteftersom dagen gått har jag sett sämre och sämre. Jag har både provat att titta med glasögonen och att ta av dem, men två armlängder framför ögonen börjar allting att bli suddigt.

"Du borde skaffa dig en blindhund." sa Josefine när jag sa att jag antagligen kommer att tappa min syn innan veckan är slut, men hon kunde inte svara på vad jag skulle med en sån till. Om varken jag eller hunden kan se, hur ska vi då kunna ta oss fram när vi är ute och promenerar? Jaja. Hellre blind än döv. Och jag kommer ju fortfarande kunna använda datorns talfunktioner när jag vill använda den. Och så kanske jag kan använda det i min marknadsföring precis som Andrea Bocelli, killen som spred blindhet över gränserna genom att använda sin skönsång till att sjunga sliskig musik på italienska tillsammans med Sarah Brightman. Frågan är bara om vi inte håller på att förvandlas till samma person i nån slags mystisk symbios? Se på likheterna och döm själv:


Bevisen blir bara fler och fler. Håller jag på att bli Andrea Bocelli?

Om mina symptom förvärras så får du lova mig att du hjälper mig över gatan i framtiden och att du köper min skiva till stöd för blinda svensk-italienska smörsångares stiftelse som jag också kommer att grunda om det jag misstänker är på väg att hända blir verklighet, om Andrea och jag förvandlas till samma person. Om bilderna ovanför inte lyckades övertyga dig så tycker jag att du ska tänka på att namnen Anders och Andrea är förbannat lika varandra, bara att det ena är det andra språkets motsvarighet. Andrea = italienska för Anders. Och både jag och Andrea älskar att sjunga dessutom. Det är lite för många indicier som pekar på att vi håller på att bli en och samma person men jag har bestämt mig för att ta det med ro och att inte klaga när förvandlingen väl äger rum. Det är ju trots allt inte fy skam att ha på sitt CV att man sjungit med Sarah Brightman åtminstone...



...men det får duga med godis...

 

-5b73237c892471f7ff362a7e6169f93.png

 

...men det får duga med godis...


Nu blev jag hungrig...

 

3292386573332f3ea1905390e121eb81.png

 

Nu blev jag hungrig...


Pinkelifiering på G...

 

0-76373c51db26ee72d9d2d69987d268ea.png

 

Pinkelifiering på G...


Sådan husse, sådan hund?

 

-a8d7c6da38874741d73b6dda1aedda4.png

 

Sådan husse, sådan hund?


Husses fotomodell...

 

0-71d95b9980f165fe1be6f5e319cfbcca.png

 

Husses fotomodell...


Närstrid med Anders And...

 

2aa0a37074edaf0a88eb37b1dfb58be1.png

 

Närstrid med Anders And (bild-ligt talat)...


Kvacksalvare?

 

0-5f3042862dae6b2a8172e4b9dcaf3cc7.png

 

Kvacksalvare?


Spiken är på vift...

 

2862426b422609859972388f1660198c.png

 

...Och Spiken nosar vidare...


Släpp fångarne loss...

 

074af73f1f0d489816c4b0ddb6fb000d.png

 

Släpp fångarne loss...


Är det så farligt att ge folk tillgång till det de vill ha?

...Skivaffärerna håller snabbt på att dö ut, musikindustrins blödande sår blir bara djupare och blodet är på fildelarnas händer - i alla fall om man ska lyssna på de budskap som gammelmedia översvämmats av nu när piratdebatten är på tapeten.


Nu kan syner som dessa snart vara ett minne blott, eller vad tror du?

Mega Store i Stockholm bommar igen och SvD's reportrar är inte sena med att låta butiken poängtera att det mesta antagligen beror på alla de där "farliga fildelarna" som delar gratis via nätet. Samtidigt läser jag i DN om det snälltåg som heter Spotify som faktiskt löser konflikten mellan fildelare och upphovsrättspersoner rätt bra - om man bara orkar lyssna på den lilla reklamsnutten som kommer då och då när man använder programmet så får både annonsörerna, upphovsrättsinnehavare och artister sina pengar och vi fildelare musiken gratis som kompensation. Det låter ju förbannat bra kan man tycka, men skivaffärerna är naturligtvis missnöjda, vilket man ju kan förstå. (Personligen är det enda som jag är riktigt missnöjd med de restriktioner som infördes av Spotify när det infördes blockeringar för vissa artister beroende på vilket land man befinner sig i, men det är en annan historia).


Är detta så här man kan spå skivbutikernas bittra framtid?


Samtidigt kan jag ju inte låta bli att fundera på hur hästuppfödare och vagntillverkare kände sig när Henry Ford förändrade vårt sätt att ta oss från punkt A till punkt B på eller hur många det var på Dramaten eller Moulin Rouge som begrät den nya tekniken som Bröderna Lumière gav oss 1895 när biografen föddes och samhället märkte att det nya hade kommit för att stanna? Journalister som Kaj Schueler som på samma gång ska ömsom applådera och ömsom begråta utvecklingen gör både ett ambivalent och lätt skitnödigt intryck på läsaren om du frågar mig. (Du ser vart jag är på väg nu, eller hur?)


"Jag har bestämt mig! ...Ehm, eller har jag?"

Den moderna tekniken gör alltid något annat omodernt och tvingar alltid någon att förnya sig eller att bli arbetslös. Det är varken fel eller konstigt. Dessutom kan man läsa här om att ungdomar föredrar ljudet i sina mp3-spelare framför CD-ljud och återigen får man fråga sig varför den äldre generationen inte kan acceptera att generation iTunes är nöjd med sin vardag som den är eller att föråldrade fenomen som skivbutiker kommer att dö ut eller vara tvungna att förnya sig förr eller senare för att kunna vara säkra på att klara sig ett tag till på den fria marknaden?



Det finns fortfarande teatrar kvar men även stuterier och vagntillverkare; det tillverkas fortfarande stearinljus trots att glödlampan haft över 150 år på sig att ta över marknaden och konkurrera ut ljusstöparna. Men faktum är att även de flesta av dessa tillverkare har varit tvungna att vara förnyare inom sin genre på ett eller annat sätt för att kunna överleva; kanske genom att sätta doft i ljusen som de säljer eller genom att låta just deras hästar utmärka sig på ett visst sätt? En sak är i alla fall säker - de stod inte och såg på medan tåget körde förbi och de lyckades göra mer än att bara gnälla högst för att säkerställa sin överlevnad...

...Toaletten ligger runt hörnet, Kaj.

Så var det dags för den här säsongen...

...Aaaa...TCHO!


Prosit!

All you need is love...

 

0-76055127120a04476337e7997127f854.png
Det här är allt man behöver.

 


Sov gott...

...Eftersom jag är för trött för att skriva något vettigt just nu så tänkte jag vara snäll och lägga upp lite bilder på folk som sover så att du har något att njuta av när jag inte är vaken. Jag lovar att skriva intressanta och roliga saker till dig imorrn igen. Natti natti!


Natti natti!



Än en gång: SKAFFA MAC!

...Nu hittar jag en artikel på SvD om nätmasken Downandup som attackerar Windows-datorer och letar upp lösenord suppgifter och kontokortsnummer. Jag tänker inte säga "vad var det jag sa?" en gång till utan jag låter istället reklamfilmerna från det lilla fruktföretaget Apple göra jobbet åt mig:


Mac vs. PC

Du är jätteintressant men...

...Eftersom jag och Älskling flyttar till Örebro i höst finns det inte så särdeles många arbetsgivare som är intresserade av att anställa mig just nu. Intervjun jag var på idag var inget undantag. Jag träffade den personalansvarige på säljföretaget och vi kom bra överens men på grund av den stundande flytten (som ju står huggen i sten) kunde jag inte längre komma på tal för tjänsten här i stan, vilket jag såklart förstår. En nyanställning skulle kosta c.a. 200.000 första året med utbildningar på annan ort och hotellnätter inräknade och att då investera långsiktigt på någon som försvinner till hösten skulle nog inte vara hållbart för något företag tyvärr. Men har jag tur blir det ju sommarjobb på djurparken och det är det jag sätter mitt hopp till just nu.


"Tack, men nejtack!"  var vad jag fick höra när jag var på intervju idag igen...

Om några dagar börjar jag ju åtminstone på jobbgarantin så vi får väl se vad framtiden har att utvisa för mig när jag suttit och skrivit om mitt CV för 88:e gången...

Jobbintervju idag igen...

...Om två timmar ska jag gå på nästa jobbintervju. Jag börjar bli lite nervös. Egentligen inte, försöker jag intala mig själv, men ändå pirrar det liksom i maggropen. Man hoppas ju ändå att de ska vilja ha en, även om man själv tackar nej, men så är det väl alltid? Tur att jag inte ska söka jobb på IKEA, i alla fall om man ska tro den här bilden:



Tackajs Sanna (tur att kvällstidningarna bryr sig)...

...Nu har Sanna Bråding (den gamla stjärnan från Tre kronor och de gamla avsnitten av ICA-reklamerna) släppts ut i friheten igen och knappt två veckor efter frisläppningen gråter hon ut för Svenska Dagbladets reporter i en öppenhjärtlig intervju om drogmissbruk och anorexia.


Gråta-utaren Sanna Bråding...

Det är inte helt utan att jag känner ett visst obehag över dessa öppenhjärtliga gråta-ut-reportagen som tabloiderna spottar ut sig på löpande band, även om det känns lite mer intimt att läsa om svenska kändis-pundare istället för amerikanska. Men det är här jag ställer mig frågande; vad är det som gör Sanna Bråding till sånt bra gråta-ut-material? Jag menar, det känns ju inte lika hett som en öppenhjärtlig intervju med Kleerup, sveriges kanske roligaste pundare genom tiderna, exempelvis.

Det som stör mig lite är att tidningarna ödslar spaltmeter på att hjälpa avdankade pundare som Sanna Bråding tillbaka till stjärnstatus när de låter dessa personer "tala ut" i såna här öppenhjärtliga intervjuer där kändisarna inte bara får chansen att spela offer utan också att agera moraltanter när de försöker kravla sig upp igen efter att ha blivit påkomna med handen i kakburken.

"Hur lyckades jag fucka upp allt så jävla stort? Det har varit en trygghet att må dåligt, att vara destruktiv. Det känns som mitt mål var att nå min personliga botten för att kunna landa."

Naaaaw. Tackajs Sanna. *lessen i ögat*

Nej, tacka vet jag pundare som Kleerup i så fall. Knarkare som faktiskt inte hymlar med sitt missbruk eller skyller ifrån sig och går in i offerroller; pundare som faktiskt står för sin syn på droger och som ändå lyckas bra med att försvara sig mot Janne Josefsson när de konfronteras i Debatt i SVT. Tyvärr har inte SVT någon funktion för att bädda in videoklipp  (trots att de borde ha det) men om du klickar här så kan du se avsnittet där Kleerup läxar upp Janne Josefsson och pratar om sitt drogmissbruk. Se gärna hela programmet och häpna över hur puckade vissa människor kan vara.

För att citera Kleerup: "Sgt. Pepper är ju inte gjord på filmjölk..."

Lite ironiskt ändå att fröken Bråding spelade in reklamfilmer där hon spelade kassörska på ICA eftersom jag misstänker att det är bakom kassan i en ICA-butik hennes karriär slutar om ett par år när stjärnstatusen falnat. Är det bra så? Vill du ta det på summan? Det blir 174 och 50, tack.

En hyfsad investering...

I DN kan man läsa att ett av de ca. 100 exemplar av tidningen Action Comics no. 1 från juni 1938 såldes häromdagen för 2,7 miljoner dollar. Jag misstänker att köparen har sina serietidningar någon annanstans än mig och Älskling som har våra på toaletten så vi har något att läsa när vi... Ja, du vet...

"Säljaren kan se tillbaka på en hyfsad investering - enligt The New York Daily News köpte han tidningen begagnad för 35 cent någon gång på 50-talet." skriver DN och det kan man ju hålla med om. Knappa tre kronor blev alltså 23,4 miljoner så man kan helt enkelt inte göra annat än att hålla med. Och alla vuxna sa att man inte kunde tjäna något på att läsa serier...

En hyfsad investering...

Om man lyckas lägga labbarna på ett exemplar som är i "mint condition" kan man göra sig en rätt bra hacka och håva in ungefär nio miljoner kronor eller mer. Nu behöver du alltså inte ha dåligt samvete för att du lackade ur på mamma och pappa då de kastade alla dina gamla serietidningar när du flyttade hemifrån...

Sparris och bollar...

...Jag och Älskling fick ett litet retro-ryck och bestämde oss för att titta på Bert - den siste oskulden ikväll eftersom det var hur länge sen som helst som man såg den. Det var hur kul som helst att se den med lite vuxnare ögon och vi slogs båda av hur många kändisar som spelade med i den. Här får du se ett klipp från Berts musiklektion där deras musiklärare Johan Rheborg försöker lära alla barnen låten "Sparris och bollar".

http://www.youtube.com/v/sbkwmozWVo8&hl=sv&fs=1
Sparris!  ...Och bollar!

Jag hittade förresten Johan Rheborg Spotify där han sjunger på soundtracket till nya Kenny Starfighter-filmen. Roligt värre...

I åh-fy-fan!-kategorin...

...Eller vad säger du själv? Kolla på den här bilden som jag hittade hos Fraggelberg när jag kollade på hans blogg förut idag. Jag höll på att dö av svindel innan jag såg att det var ett badrum.


Är det nån som har 295 miljoner att låna ut?

...Hittade en nyhet på aftonhoran aftonbladet om en engesk by som är till salu. Det som lockar mig mest är nog kricket-klubben tror jag. Dra en kommentar om det är ok att jag lånar pengarna av dig så kan vi göra upp en långsiktig avbetalningsplan tillsammans sen.


Kan jag låna 295 miljoner av dig? Jag känner att det är dags att flytta...

Älskling äger!

 

0-4cd45171a198b5dcfc09a725877564f0.png
Amerikanska pannkakor med varma jordgubbar, sirap och glass

 


Eller så blir kallas man för mördare ändå...

...som den här stackars mannen som anklagades för mord på sin maka och häktades på sannolika skäl strax efter att hustrun avlidit. "De lär mig inte ens ha kvar vigselringen." berättar han i Expressen. Han låstes in med restriktioner i en vecka, fick inte se på TV i cellen eller ha kontakt med sina barn och inte ens ha foton på sina barnbarn framme. Inte förrän fem månader efter att han släppts kom besked om att han avförts officiellt från polisutredningen. Lite Kafka-artat tycker jag att det är och jag förvånas över hur dåligt den stackars mannen blivit bemött av polismyndighet i ärendet.


Inte ens sin vigselring fick mannen behålla på sig när han
oskyldigt anklagades för att ha mördat sin hustru.


Heja, Sverige!

Är dödshjälp verkligen = mord?

Dödshjälp, aktiv eller passiv, har ju varit på tapeten ett tag och är ett av de ämnen som kanske är ett av dagens mest kontroversiella. Dagens DN har en artikel med rubriken "Vad är ett värdigt liv?" som kan vara läsvärd för alla. Artikeln tar bland annat upp frågor som ifall föräldrar själva ska få bestämma om de ska behålla sitt barn eller inte om det är fött extremt mycket för tidigt, om det är rätt eller fel att ge dödssjuka människor väldigt höga doser av smärtlindring eller om det är rätt att avsluta livsuppehållande åtgärder för dödssjuka eller inte.


Varför ska man nekas hjälp till att få avsluta sitt liv på ett värdigt sätt?

Nu handlar just den här artikeln om barn och om barnläkaren som anklagas för dråp (en helt befängd anklagelse om du frågar mig) men det är, som sagt, bra att debatten väcks och förs fram i etern.

Personligen tycker jag att det är bra att ämnet diskuteras eftersom jag själv inte skulle vilja vara tvingad att leva om jag var i livets slutskede och en maktlös läkarkår inte kunde göra mycket annat att än att försöka lindra mina smärtor. Varför ska en person som är obotligt sjuk nekas rätten att bestämma själv när han eller hon ska sluta leva? Eutanasi för den som inte har möjlighet att avsluta sitt liv på egen hand är för mig en mänsklig rättighet och jag förstår inte hur någon  skulle kunna ha någon anledning att neka den hjälpen till dessa obotligt sjuka människor mer än av egna, rent egoistiska motiv.

Pausbild

 

0-680e3e91442840de920bb9ecd03908e3.png

 

-Pausbild-


Ikväll ska vi till Malin och fira födelsedag...

...Så jag passar väl på att redan här utbringa ett fyrfaldigt leve för Malin. Hon leve! Hipp hipp! Hurra! Hurra! Hurra! Hurra! Och så passar jag väl på att skriva att det antagligen inte blir många fler uppdateringar ikväll (precis som jag skrev igårkväll trots att jag skrev typ tre inlägg till efter det).

Se till att ha lite skoj ikväll, du med. Nu ska vi gå på Peking partaj!


Han längst upp till höger har varit musiklärare på min gamla skola, pinsamt nog...


Första steget i indoktrineringsprocessen klar...

...Jajamensan! Nu är hon döpt min lilla kusin. Men det var faktiskt riktigt trevligt att vara med på det här. Trots att det var ungefär två veckor sen jag gick ur Svenska Kyrkan så satt jag nu där och sjöng och spelade till min lilla kusins ära. Men är det fler än jag som ser vissa likheter i den här processen?









Skämt åsido, vi hade jättetrevligt och när vi var klara i kyrkan var det dags för lunch i bygdegården. Det var faktiskt riktigt mysigt att gå på barndop. Om det inte vore för han den där Gud skulle man faktiskt kunna tänka sig att göra det oftare... Här kommer en seriös bild från dopet:


Två stolta föräldrar, en kusin, en präst och en fadder

No sleep until baptism...

...Så var det bara ett par timmar kvar tills man skulle sjunga på sin kusins dop då. Inte för att jag är nervös eller så... El Maco var en riktig gentleman och lånade ut sin gitarr till mig också så att jag har en som faktiskt funkar som den ska. Det känns bra. Sen valde jag en låt som vare sig innehöll ordet Gud, Jesus eller ängel. Det känns också bra. Det känns väl lite sisådär att sjunga på just ett dop, men jag tänker inte tråka ut er med det idag. Däremot kanske jag tar med mig Illusionen om Gud och ger min kopia till prästen. H*n lär ju behöva den mer än mig egentligen...

Kom med nåt nytt...

...Nu skriver SvD om "fenomenet" roasting (eller grillning som det så fyndigt kallas på svenska) som, enligt Svd och SVT lanseras som ett nytt och hippt fenomen; designat för att testa gränser. Ett slags "Här är ditt liv - utan fjäsket" som de kallar det. Men redan utan att ha sett första programmet inser den som är lite bevandrad inom stand-up-scenen (eller efter att ha sett några av de amerikanska förlagorna) att den rara lilla ankdammen vi kallar Sverige kommer ha väldigt svårt att lyckas med den här sortens komedi. Skämt "på någons bekostnad" (något som jag själv och många andra uppskattar) brukar inte fungera så bra i vårt lilla Sverige. Förlagan är den amerikanska TV-kanalen Comedy central's program där kända personer grillar andra kändisar (oftast kändisar av B-klass i stil med skådespelare som Bob Saget).

"–Vi kommer inte censurera några komiker och det kommer komma övertramp som säkert är lika grova som de i Comedy central. Vi tycker det är roligt att pressa gränser, men våra gränser ligger längre bak, säger programledaren Thomas Järvheden." Det låter väl spännande? Thomas Järvheden (en kille som är lika rolig som vinterkräksjukan ungefär) annonserar ut att det kommer att "pressas gränser" och med tanke på vilka kändisar de ska "grilla" (Gudrun Schyman, Dregen, Peter Harryson m.fl.) så känns det ju inte så superhett. Då tror jag mer på Kanal 5's satsning inom samma kategori som går i regi av Henrik Schyffert. Det känns som att han har lite mer att erbjuda mig än Thomas "Vinterkräksjukan" Järvheden.

Tyvärr tvivlar jag grymt mycket på att någon av kanalerna kommer att ta ut svängarna lika mycket som Gilbert Gottfried här nedanför i roasten av Bob Saget (pappan i Huset fullt):


How do you make an ass-hurt?

Sovdags...

74927ccb54bb5ddeda036045c3f38f85.png

Sovdags...


Clownfisk...

...Tyvärr Mr. Borg, clownfiskens latinska namn är Amphiprion percula enligt Wikipedia. Jag skulle faktiskt skriva det som du sa att de hette, Nemos findus, men när jag letade efter en fin bild att lägga upp så råkade jag hitta det riktiga namnet. Nu krossar jag alltså dina illusioner genom att berätta sanningen, men jag vill inte tvinga dig att bära denna livslögn inom dig längre än nödvändigt.


En fisk av arten Amphiprion percula, alltså inte Nemos findus...



Alkoholist, javisst!

0-2e536288b6d920d527ab79d266022a2e.png

Alkoholist, javisst!


(Antagligen kvällens sista inlägg)...

...Eftersom vi har celebert besök så är vi ju (naturligt nog) upptagna ikväll, Älskling och jag. Det kommer därför att vara svårt att uppdatera under kvällen eftersom den går åt till att njuta utav den finfina honungsrommen och tequilan El Maco överraskade oss med ikväll. -Skicka citronen, Marcus! Nu är det dags för Herp Albert and the Tijuana brass band!!!


Ta ra ta ta ta ta ta ta, ta ra ta ta ta ta ta ta. Tequila!

Le diner est preparée...

0-45ed07cd3068638bdc44411beac9de32.png

Le diner est preparée...


El Maco...

 

0-211ecaf052df817210ca831e6134f0e4.png
El Maco, vad tänker du på? Hamburgare med salsasås?

 


They came to do some hair...

DN skriver idag om en frisör som sålt det narkotikaklassade ämnet Tramadol via en hemsida som han fått skickat till sitt företag från Indien i paket som var märkta som "frisörprodukter". Artikeln i DN får mig osökt att tänka på den här sketchen med Killinggänget som kommer ifrån Percy Tårar. They came to do some hair:


Bara amatörer bär sina saxar utan etui...


var td_id = "1628817"; var td_format = "4,6,7"; var td_epi = ""; var td_size = "180x150"; var td_lang = ""; var td_method = "automatic"; var td_keywords = ""; var td_exclude = "";

Aoum...

...Aoum. Låt dig bli hypnitiserad av Brahmaputtra, den store bergsgurun från Medelpad. Aoum. Hitta ditt inre lugn och känn att du också är en liten blomma på savannen i ditt eget rosa mirkokosmos. Aoum! Aoum! Aoum! Tack aftonhoran aftonbladet för att vi får ta del av Brahmaputtras oändliga visdom i det här klippet. Aoum! Aoum! Aoum! Vi är alla små studsbollar. Glöm aldrig det! Aoum! Aoum! Aoum!



Känn hur studsbollarna tar över din sinnesvärld! Aoum! Aoum! Aoum! Aoum! Aoum!

Kalla mig gammalmodig...

...Men jag har svårt att fungera utan att få i mig kaffe först. Idag har jag och Älskling en hel del att göra här hemma innan vårt storbesök från det soliga Spanien kommer på besök, El Maco så jag sitter här och bälgar i mig kaffe för att inte falla ihop som en död sill på golvet. Du som hänger här ofta vet ju ungefär när jag gick och la mig i natt så du kan ju förstå att jag har lite svårt att vakna till innan sista kaffeslatten är urdrucken...


Låt inte skenet bedra. Jag skulle mycket hellre ligga och dra mig
än att klottra blogg för din skull...



Dagens to do-list ser ungefär ut såhär:
  • Diska den förbannade disken
  • Tvätta den förbannade tvätten
  • Städa
  • Dammsuga
  • Gå ut med de förbannade soporna
  • Lära mig dopsången utantill
Jag ska ju spela och sjunga i morgon på min kusins dop så det vore ju bra om jag lyckades memorera text och ackord tills dess. Jag har hittils lyckats med att lära mig allt utom en enda jäkla strof. Blir ju inte så kul om jag ska behöva mummla något ohörbart på det stället istället. Inte för att jag tror att någon utav dopbesökarna hört låten tidigare men vaffan!

Att jag skriver det här inlägget mellan mina frukosttuggor beror på att jag ska försöka få lite mer tid över till att mecka med listan så nu säger jag bye bye för tillfället och återkommer nån gång i eftermiddag för status update. Tack för att du har förståelse.

Nattsudd...

 

0-7c176b1b08514abb1e1fa1095ac29aa9.png
Nattsudd i en spökstad...

 


Kalla mig trixaren...

...Nu har jag fipplat och donat hela kvällen (Älskling kastade en snabb blick på min stilmall och gav upp efter ett par minuter) eftersom jag fått trixa helt på egen hand. Jag är fortfarande inte nöjd, så ni kommer att få se förändringar även under de närmaste dagarna även om jag blivit nöjd med en del saker redan.

Vi var och tränade Qigong idag igen, men efteråt var Älskling tvungen att gå hem (ty hon har haft huvudvärk hela dagen) så hon lämnade mig ensam bland CT-maskiner och fria vikter. För min del blev det ett 45-minuterspass på CT-maskinen, sedan mage och sist "sexan". Sexan är en övning jag fick lära mig av El Maco och den går ut på att man först lyfter skivstången som man har framför sig upp tills armarna är i höjd med midjan sex gånger, sedan sex gånger från midjan hela vägen upp och de sista sex gångerna går man hela vägen nerifrån och upp. Den är inte så superjobbig till att börja med, men efter tre set så lovar jag att den känns.


Jag ser inte ut såhär än men jag jobbar på det...

Nu är klockan massor och jag ska kasta mig i säng. Vi får celebert besök imorrn.

Hokus pokus...

...Magi håller på att ske och därför ser min sida förbannat konstig ut för tillfället, men hav förtröstan; sidan kommer vara skitfin när jag och min webbdesigner (Älskling) är klara med alla uppdateringar. Du kan forfarande läsa allt, men menyhelvetet som ska ligga på högersidan ligger längst ner under sista inlägget för tillfället. Men, men... Nu ska jag laga middag och låta min designer få koda i fred..

Fika med Fredrik och Åbackarna...

...Jag har varit nyttig idag och jag kommer att vara ännu nyttigare under kvällen. Jag har under eftermiddagen träffat min gamla studiekamrat Fredrik och tagit en fika (och eftersom jag gick upp så sent så åt jag även frukost på caféet) vilket var väldigt trevligt. Vi satt och diskuterade religion kontra vetenskap som ju är det som jag haft fokus på de senaste veckorna vilket var intressant. Fredrik är en av de där 50/50-agnostikerna som, i motsats till mig, ändå tycker att religion åstadkommer mycket bra saker också och att religionsutövarnas uppfattningar därigenom ändå är värda att tas på allvar.

Eftersom jag hade svårt att koncentrera mig på diskussionen där vi satt i den dåligt ventilerade lokalen så bestämde vi oss för att ta en promenad runt Åbackarna som nog är Norrköpings finaste promenadstråk. Det var väldigt uppfriskande att vara ute i den friska luften även om solen lyste med sin frånvaro idag. Det var ändå skönt att promenera i vårluften och förhoppningsvis gjorde vi väl av med några kalorier också.


Såhär vackert kan Norrköping vara om man promenerar runt Åbackarna...


För att toppa av denna nyttiga dag ska jag och Älskling gå till gymet och pumpa lite. En halvtimme på CT-maskinen, lite fria vikter för att sedan avsluta med en timmes Qigong, som ju verkar avslappnande, trots att det kan förpassas till den kategori jag väljer att kalla flummeri. Det verkar vara inriktat på stretch och avslappning men om instruktören skulle få för sig att börja pladdra om gudar eller annat dravel skulle jag gå därifrån. Jag har bara provat att gå på det här en gång tidigare men det verkar vara rätt så skönt att stå där och ägna en timme åt stretching och balansövningar. Dessutom verkar det inte vara mycket flummigare än de röst och rörelse-kurser jag gick på gymnasiet där vi ju också fick öva andningsteknik och göra avslappningsövningar.

Jag såg förresten att Wacko-Jackos konsertdatum är spikade och frågar mig själv om jag verkligen skulle vara beredd att punga ut med mina surt förvärvade slantar för att se den lilla fattiga svarte pojken, som slutade som världens vitaste rika kvinna, stå och mima och dansa på en scen i London. Det känns faktiskt inte som att det vore värt det längre. Allt efter History-turnéen har ju varit skit så varför skulle den här världsturnéen vara undantaget som bekräftar regeln. Avdankade storstjärnor gör en bara besviken och jag känner inte för att krossa illusionen runt ännu ett idolobjekt, vars musikaliska storhet jag respekterat sedan barnsben, som den värdelösa Mötley Crüe-konserten -07 i Globen. Det känns både ovärdigt och pinsamt.


Världens rikaste vita kvinna?




Ikväll tänkte jag faktiskt gå och lägga mig i tid...

...För en gångs skull, men först ska jag gå ut med Spiken och så ska jag se färdigt på The four horsemen som jag just nu sitter och tittar på via youtube just nu. Programmet visar Richard Dawkins, Daniel Dennett, Sam Harris och Christopher Hitchens när de sitter och utbyter erfarenheter om de religiösa ivrare de stöter på som författare av starkt religionskritiska böcker.


De här grabbarna har mycket intressant att säga till den som vill lyssna.

Jag vill också passa på att rekommendera dig som bloggar mycket att bli medlem hos om du vill lägga in reklam på din blogg och få in lite extraslantar på ditt bloggande. Du kanske inte blir miljonär men du kanske har råd att gå en extra gång på bio per månad om du har tur...

Det tar en liten stund...

...Men det är lätt värt att sitta och pula med alla de där sidorna som jag listade förut och många fler.  Ju fler som får upp ögonen för ens blogg desto bättre, right? Just nu sitter jag här i sängen och skriver med en hand eftersom min lilla sockersugna Älskling nyss kom och kröp in under min vänsterarm. Men det är inget som hindrar mig från att blogga och sprida glädje till dig där du sitter bakom din skärm och har tråkigt.


Såhär ser vi ut, jag och min mupp...


Jag har förresten bestämt mig för att uppfinna ett nytt ord lite då och då och dagens ord är bajstroll. Ett bajstroll är ett troll som, till skillnad från de andra djuren i Sjumilaskogen, inte vet hur man gör för att torka sig i häcken ordentligt. Detta ger trollet en sunkig doft av avföring, eftersom nio troll av tio inte är goda vänner av tvål och vatten. Detta ord används också som skällsord av den generation som föddes på åttiotalet. - Källa: wikipedia

Nejvars, kanske inte någon wiki-länk, men  nu vet du vad ett bajstroll är i alla fall.


Skapa ditt eget facebook (om du nu känner för det)...

...Jag satt och slösurfade på DN i godan ro och snubblade över en artikel med rubriken "Skapa ditt eget Facebook - gratis" som handlade om sidan Ning.com, "en webbtjänst där det är nästan lika enkelt att starta ett socialt nätverk som att öppna en ny blogg." och berättade om en kille som startat upp "sitt eget facebook" för entreprenörer. Och det är väl jättebra för den som vill det.


Är detta spiken i kistan för sidor som Facebook? Jag skulle inte tro det...

Frågan jag ställer mig är varför man nu skulle känna för att göra det när det redan går inflation på communtiymarknaden? Öppna ett nytt community för en liten sluten grupp med människor alltså som då måste marknadsföras och administreras av dig själv. Det övergår min fattningsförmåga faktiskt. Vill man skapa något helt eget börjar man ju från noll liksom så man kan skaffa sig en egen stil på sidan. Som jag har förstått det verkar Ning-sidorna inte direkt snygga heller. Men smaken är ju som baken, som de säger...




Dags för en spännande utmaning...

"Regler: Kopiera detta till din blogg, utmana 3 personer och berätta det för dem. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn. Alla svar måste vara riktiga och du får inte hitta på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får inte heller skriva samma svar två gånger, eller skriva ditt eget namn som svar (förutom på namnfrågan). Lycka till!"

1. Vad heter du? ANDERS
2. Ett ord på fyra bokstäver: ANKA
3. Flicknamn: AMANDA
4. Pojknamn: ALBIN
5. Yrke: ALLSYSSLARE
6. Färg: AZURBLÅ
7. Klädesplagg: ARMANI
8. Mat: APELSINSKYCKLING
9. Sak i badrummet: ADIDASPARFYM
10. Plats/stad: ARVIDSJAUR
11. En orsak att vara sen: ANNAT ATT GÖRA
12. Något man skriker: AJ SOM FAN!
13. Film: A TALE OF TWO CITIES
14. Något man dricker: APELSINJUICE
15. Band: AC/DC
16. Djur: APA
17. Gatunamn: ALEKÄRRSVÄGEN
18. Bil: ASTON MARTIN
19. Sång: A DAY IN THE LIFE

Bollen passas vidare till: Älskling, Jenny och Fraggelberg!

Blogwalk.se och konsten att marknadsföra sin blogg...

...Medan jag ändå sitter här framför datorn vill jag passa på att slå ett slag för alla som vill skaffa sig fler läsare till sina bloggar. Jag har just registrerat mig på bland annat en sida som heter blogwalk.se där man kan putta upp sin blogg på deras lista och få fler besökare genom att registrera sig där.

Tummen upp alltså för
 
Andra liknande sidor som det kan löna sig att kolla in är sidor som bloggportalen, bloggtoppen, blogglista, bloggparaden, blogtoplist och topblogarea. Det kan faktiskt löna sig att lägga ner någon timme på att registrera sig lite här och var. Sen måste man naturligtvis också komma ihåg att pinga sina inlägg på lite olika pingsajter också så man syns lite här och var.


Såhär kan många av de länkar som
man brukar lägga upp på sin sida när
man är registrerad se ut.


Här är några andra sidor som man kan registrera sin blogg hos: svenskasidor.nu, Länkcentrum, addlink.se länkkatalog, [netinsert=752.0.1.13.9.2.1]


Trebarnsmamma testar cannabis...

...Jag hittade precis en artikel på expressens webb-tv som jag tyckte var lite spännande. Det handlar om trebarnsmamman och journalisten Nicky Taylor som under en månad testar vad dödsknarket cannabis har för skadeverkningar på kroppen för att själv bilda sig en uppfattning om vad som är myt och vad som är sanning när det gäller denna narkotikaklassade substans. Stora delar av programmet har filmats i Amsterdam, där den kvinnliga journalisten tog drogen för att sedan jämföra hur hennes förmåga att köra bil påverkades av cannabis jämfört med det traditionella rusmedlet alkohol och att köra nykter. Hade man haft tv3 här hemma så vet jag ju vad jag hade tittat på ikväll klockan 22:00 ikväll. Jag får väl leta upp den på youtube eller något liknande istället. Hon verkar ju lugnt vara en spännande person att ha som mamma i alla fall...


"Är det nån som har eld?" frågar sig Nicky Taylor innan hon "tänder sin spliff"



Älsklings nya frisyr och Bloggdebatt...

...Hon är allt bra snygg min älskling. Nu har hon precis kommit hem från frisören med en ny supersnygg frisyr. Kortkort men snyggtsnyggt. Med sig hem hade hon också tagit en varsin flaska av någon mystisk hälsosaft som smakade ungefär som utspädd äppelmer. Men den slank ner ändå, så förhoppningsvis kommer jag väl att leva några minuter längre tack vare den antar jag.





Jag har också suttit och tittat på en debatt på aftonhorans aftonbladets webb-tv som handlade om bloggvärlden kontra gammelmedia. Det som framgick av denna ganska långtråkiga och intetsägande debatt var att alla i stort sett tyckte lika om alla frågor med undantaget från pappersmedia som antydde, med en tår i ögat, att det var tråkigt att inte längre kunna vara först med nyheterna, något som bloggarna i panelen såg som positivt. Alla i panelen tyckte också att det var roligt att följa debatter och skvaller om aktuella händelser på webbforum som flashback där användare skvallrar om saker många gånger långt innan pappersmedia väljer att publicera dem. aftonhorans aftonbladets chefredaktör för papperstidningen förklarade dock att detta inte ersatte gammelmedia eftersom det oftast var "en flod av skit" som publicerades men att denna skitflod ofta var väldigt intressant att följa, trots interna skämt på siten som frågan om folk "tar den i tvåan" eller inte (en fråga som ofta används som ett humoristiskt retoriskt stilgrepp på forumet flashback.

Debatten kan du se här nedanför om du orkar:



Något som gjorde mig glad...

...Var när jag läste på aftonhoran aftonbladet att skådespelaren Michael J. Fox planerar att göra comeback. I sitt nya program ska han åka runt och "sprida lite glädje i dessa dystra kristider" eller vad det nu stod. Enligt tabloidpressen ska han i alla fall intervjua folk och vara rolig och det får vi i alla fall se som något positivt. Jag är i alla fall glad att denna sköna 80-tals relik nu äntligen kunnat damma av sig själv och komma tillbaka in i rampljuset. Michael J. Fox lider av Parkinsons sjukdom, som du kanske vet, och det var den sjukdomen som en gång i tiden fick honom att dra sig tillbaka till sin Fladdermusgrotta och lämna rampljuset. Synd bara att det inte blir några fler avsnitt av Spin City. Det hade varit något att se fram emot.


Skådespelaren Michael J. Fox

LOL igen :D

0-533465b8c2c9153ecf2b7bb4a90b1278.png

LOL igen :D


LOL

0-7d7ec1c26ee75593b9285f62007bb6b5.png
LOL :D



Vad kan man egentligen inte lära gamla hundar?

...Det sägs att man inte kan lära gamla hundar att sitta, men kan man lära dem att cykla? Enligt ett filmklipp som jag hittade nyss på aftonhoran aftonbladet som visar en dalmatinerhund som cyklar på en trehjuling så verkar det inte bättre än så.  Kanske är den här filmen, som tydligen gjort succé på youtube, ett led i elgigantens kampanjanj med cyklar på köpet? Kanske är det fler än jag som föredrar den här jycken framför "Dogge Doggelito"? "Otroligt!" säger du. "Förbannat häftigt!" säger Anders. Kolla själv!



Cykel på köpet!!!

Jag kommer snart, jag ska bara ta en cigg...

Det här kan nog placera sig i dagens WTF-kategori. Jag satt nämligen och slösurfade med datorn i knät medan jag tittade på House på fyran och snubblade över den konstigaste nyheten jag kommit över idag på SvD. Det hela handlar om en 25-åring som sitter i ett fängelse i Georgia i USA som lyckades att smita därifrån genom en dörr som glömts olåst. Det roliga som fick mig att le här bakom skärmen var att killen, precis lagom när vakterna hittat den olåsta dörren och lagt ihop ett och ett, hittas när han är på väg tillbaka till fängelset! Han hade under sin korta tid i frihet brutit sig in i en närbelägen kiosk och stulit 14 paket cigaretter innan han beslutat sig för att vända hem till cellen igen. Kan det vara så att han behövde eld kanske?


Var det bara tändaren som fattades?



Anonym om Tvättmaskinen + kvinnlig frigörelse = sant...

En anonym person skrev såhär till mig:
"Om du gick ur Svenska kyrkan för att du inte gillar påven har du verkligen fått allt om bakfoten. Svenska kyrkan är inte Katolsk vad jag vet."

No shit, Sherlock? Men eftersom vissa personer verkar ha svårt för det där med läsförståelse så blir jag väl tvungen att förtydliga mig så att även de som kuggade Svenska A för andra gången på komvux ska förstå vad jag menade när jag skrev att jag är glad för att ha gått ur kyrkan. Vissa dagar är jag extra glad för att jag numera inte är klassificerad som kristen i statistiken och för att jag inte längre tillhör någon som helst kristen gemenskap ens på papper. Nöjd så?


Är du nöjd nu?


Ajajaj, Britney...

...Det är roligt att kolla i webbtidningar. Nu hittade jag en artikel i XXX-pressen om stackars Brittan som osökt fick mig att tänka på den här videon från IDOL-uttagningarna för ett par år sen.



Ja, vad är det som sticker fram?



I love my brillz...

Tack för det, ! De är både snygga och billiga och kostade mig sammanlagt 350 pix. Det är fan inte dyrt för ett par brillz...


Mina sjukt snygga brillz från

Tvättmaskinen + kvinnlig frigörelse = sant...

...Vatikanen är allt bra rolig. På internationella kvinnodagen som passerade i söndags skrevs det i Vatikanstatens officiella tidning L'Osservatore Romano en artikel om kvinnlig frigörelse och vad som mest bidragit till kvinnans frigörelse under 1900-talet rapporterar aftonhoran aftonbladet idag. Den viktigaste uppfinningen, den som underlättat mest för honkönet, mer än kvinnlig rösträtt, p-pillret, fri abort eller rätten att arbeta är nämligen: tvättmaskinen(!). Ja du läste rätt - tvättmaskinen.


Tvätta, om kvinnan själv får välja...

Benedictus XVI och hans polare har verkligen träffat huvudet på spiken. Tack vare tvättmaskinen fick kvinnan större möjlighet att stå framför spisen, avla barn och att städa. Påven, du har skön humor!

Det är vid dessa tillfällen jag verkligen gläds och jublar över att jag gick ur kyrkan förra veckan.


Tack, Pether Broman!

DN publicerar gammal skåpmat...

...Och får det att låta som nyheter. Att människan mer eller mindre är programmerar till att tro på något slags gudom har både Richard Dawkins och andra forskare skrivit om flera år tidigare. Du kan bland annat läsa om det i Illusionen om Gud som jag pratat om tidigare. Kom med nånting nytt, DN!

Vår hund är koprofag...

...Igår när vi skulle gå och lägga oss så såg Älskling kattsand runt munnen på Spiken. Den lilla snuskbullen har ätit kattbajs i smyg utan att vi märkt något. Älskling trodde att jag hade rensat kattlådan när hon såg att det inte låg något bajs i den, men hej vad hon bedrog sig. Jag trodde nämligen att det var hon som städat lådan. Fy vad snuskigt! Nästa gång han slickar mig i ansiktet ska jag gå och tvätta mig med klorin tror jag...






Världens fulaste katt är jättesöt ju...

...Jag hittade ett nyhetsklipp på aftonhoran aftonbladet om en katt som tydligen ska vara världens fulaste. Själv tyckte jag att den var jättesöt. Bedöm själv. Jag och Älskling skulle lätt köpa den lilla fulingen om vi fick chansen.



Världens sötaste fulaste katt!


Lite är nog L(l)amadjurets eget fel...

...Idag är det 50 år sedan Dalai Lama flydde från Tibet och jag läste i SvD att kinesiska myndigheter är rädda för att årsdagen ska leda till våldsamma kravaller i år igen. Men jag måste ändå säga att tibetanerna ändå har sig själva att skylla lite grand. Jag menar, lägger man ett land mitt i Kina så får man ju skylla sig själv. Det är ju underförstått att det är bäddat för bråk.


Ett L(l)ama-djur



Se på mig...


Tillägnad Isabella Löfwengrip a.k.a. Blondinbella från en kille som kallar sig Örjan


Nu fyller Barbie 50 år...

...så jag är väl tvungen att gratulera tanten. Här på DN:s sida hittade jag en best of-lista med Barbie-reklam från 50-talet och framåt. Tänk hur ung och fräsch hon ser ut, trots att hon nu är i klimakteriet. Fast jag vet inte om jag tycker att det är så passande att en medelålders kvinna som hon klär sig så ungdomligt som hon gör.

Jag misstänker att botox- och kollagenbehandlingar är inblandade i den här konspirationen...


Ser hon inte jääävligt plastikopererad ut för att vara 50 år?



Jobbgaranti och boktips...

...Nu står det i alla fall klart att jag kommer att ha någonting att göra om dagarna åtminstone från och med om två veckor. Jag blev inskriven på jobbgarantin idag och kommer att spendera sex veckor på adecco till att börja med. Skönt att ändå få lite respons...

Jag tänkte ge dig ett boktips också, men jag vet faktiskt inte hur jag ska göra för att länka direkt till boken så jag får väl  istället guida dig till  som är sidan där du kan köpa Illusionen om Gud av Richard Dawkins. Man skulle kunna beskriva den som ateisternas bibel när det gäller att förklara för de troende hur det egentligen ligger till. Köp den och läs den!


Såhär ser boken som du ska beställa ut


Och här har du "Slick Rick" i egen hög person

Den magiska 100-gränsen är uppnådd...

...Idag slog jag nytt rekord i besökarantal. Jag har hittils haft 107 unika besökare och jag räknar med att få in fler under dagen. Men nu måste jag springa. Jag har en tid att passa på arbetsförnedringen.

Surfade runt på Ginza en stund för att hitta någon rolig skiva, men jag hann inte kolla klart. Jag får väl utforska det när jag kommer hem istället.


Stackars unge...

...Folk är dumma i huvudet. Läs här så förstår du vad jag menar.

"– Vad blev det?” är ju den första frågan man får när man fått barn. Jag ville förbereda omgivningen eftersom jag inte ville diskutera vårt beslut direkt när Pop var nyfödd.

 

Men varför vill ni inte berätta om Pop är en pojke eller en flicka?

– Vi vill att Pop ska växa upp friare och slippa tvingas in i en bestämd könsmall från början, säger Nora.

– Så länge vi kan hålla Pops kön neutralt så slipper Pop att påverkas av hur människor bemöter en pojke eller en flicka. Kan jag skydda mitt barn ifrån att bli ­instoppat i ett fack, så vill jag göra det, säger Jonas."

 


Du får själv gissa om det är en hanne eller en tik.

 

Dessa kvasiintellektuella idioter som paraderar under den moderna feminismens banderoll gör mig mörkrädd. Alltid jämställda - på gott och ont.

"Det är taskigt att släppa ut sitt barn i världen med en lapp i ­pannan där det står rosa eller blå" säger mamman till tidningen. Men det är uppenbarligen mycket snällare att beröva ett barn sin identitet. Dessa genusvetenskapens korsriddare förstår inte hur mycket skada de gör för sitt barn, för sin omgivning och för debatten med sina "öppnade sinnen" och "nytänkande" idéer. Det är händelser som denna som avskräcker folk från att kalla sig för feminister och som får människor att rygga tillbaka när de hör någon använda det ordet för att beskriva sig själva eller någon annan. Radikalfeminism som den här historien berättar om är en vederstyggelse som inte hör hemma i ett modernt  upplyst samhälle utan någonting som bör förpassas till ett mörkt skrymsle i perifirin av det vi kallar vår moderna historia och aldrig mer se dagens ljus.


Man borde vara tvungen att genomgå ett intelligenstest och åtminstone ha en IQ över 70 för att få bli förälder.


Jag kunde inte sagt det bättre själv...



Vår situation här på jorden är sannerligen egendomlig. Var och en
av oss kommer på ett kort besök utan att veta varför, men ändå
tycks vi ibland ana ett syfte. Utifrån vardagslivet vet vi dock
en sak med säkerhet: att människan är här för andra
människors skull, framför allt för deras på vilkas leenden
och välbefinnande vår egen lycka hänger.
- Albert Einstein -

Jag blev också sugen...

0-791a4544b8b55fc09b7d62cf4a8c8a60.png

Jag blev också sugen...


Marsmänniskor och Venusianer...

...Jag förstår inte hur jag lyckas men på något sätt så har jag en magisk förmåga att förmedla en massa saker som jag själv inte förstod att jag diskuterade (s.k. meta-budskap) förrän dessa budskap når den mottagare som jag för tillfället pratar med. Av någon underlig anledning pekar mina egna fallstudier på att kvinnor i större utsträckning oftast är bättre än män på att läsa dessa underliggande meningar som man (tydligen) säger utan att behöva säga dem själv.

Många är de kvinnor som på direkten kopplar att påståenden som "En sån där tröja tror jag att du också skulle klä i..." naturligtvis betyder att alla andra kläder i deras garderober är gamla trasor och att man tycker att de ser ut som bagladys i nuläget. Och visst är det klart att man tycker det. Visst önskar man såklart att de skulle proppa sig fulla med botox, silikon, collagen och andra tillsatser eftersom det ju är dessa attribut som gör en till den människa man är idag. Och naturligtvis är det så.


Jag kanske är ett UFO i alla fall?


Jag menar, visst vill väl alla tillhöra Stureplansmaffian och supa skallen i bitar med nya snygga människor varje dag i veckan, träffa andra som har det där "lilla extra" på communitys som beautifulpeople.se och ständigt och jämt få den där bekräftelsen man får genom att vara den hetaste och ballaste personen i rummet varje gång, liksom? Är det inte så? Eller är det bara så att jag har en förmåga att uttrycka mig klumpigt så att jag lämnar utrymme för att det jag säger ska kunna misstolkas när jag pratar med folk? Kan det helt enkelt vara så att jag inte menar att förmedla dessa meta-budskap men att de ändå dyker upp utan att jag vill det? Jag kanske måste köpa Män är från Mars - Kvinnor är från Venus i alla fall?

(Bara för att undvika att jag misstolkas igen så vill jag klargöra att den här texten faktiskt är tänkt att vara  en ursäkt - om än kanske en lite udda sådan - och att den inte är skriven för att vara ett påhopp på dig av något slag; särskilt inte idag på den internationella kvinnodagen.)



Fan vad jag är produktiv...

...Jag börjar bli grym på det här med att städa! Just nu håller jag på att moppa golvet i hela lägenheten (jag var dock tvungen att avbryta en liten stund medan jag väntar på att de delar jag moppat ska torka så jag har någonstans att stå när jag ska moppa resten) och innan dess var jag inkvisitatör som invaderade den smutsiga lägenheten och obönhörligen avlivade alla dammtussar som tillbad den otrogna smutsen i mitt och Älsklings ekosystem. Snart kommer hela skiten att glänsa, och det förhoppningsvis innan Älskling kommer hem från jobbet så att hon blir rejält överraskad. Hon har nämligen någon mystisk uppfattning som säger att jag inte kan (eller inte vill, vad vet jag?) städa och därför brukar jag vara bannlyst från dylika aktiviteter. Nu jävlar ska hon få se vad en Hallbergare är gjord av för material!


Hallbergs härliga hjälpreda (allitteration)

Stackars Fraggelberg
hann förresten inte lyssna på mina varningsord utan köpte en randig havremoppe (en zebra alltså ifall du inte förstod) ändå. Inte bra, inte bra...

Vilken katt föredrar du?


Min nya t-shirt från Smartguy


En ny människa...

...Såhär väl hemkommen från gymet kan jag lugnt konstatera att det är förbannat skönt att träna när man väl kommer dit. En stund på CT-maskinen och lite mage fick det bli idag. Mer hann jag inte med eftersom jag skulle möta Älskling som slutade jobba vid halv sex (hon hade inga hemnycklar med sig idag).


Såhär hade jag kunnat bli om jag fått träna så länge som jag ville.


Nästan direkt efter att vi kom hem så vände vi i dörren och passade på att gå ut med Spiken medan vi gick till Hemköp för att köpa middagsingredienser (det blir kycklingpanna med tagiatelle om du är nyfiken). Har du tur så kanske jag fotar maten. Men när vi kom hem sen så var jag syndig nog att äta en chokladboll som Älskling smusslat med sig från jobbet så nu känner jag mig fet igen. Men det går väl över...


Det kan inte bli mycket mer PK än såhär tror jag...


Jag borde gå till gymet...

...Jag menar, att passa på medan Älskling är på jobbet är ju egentligen idealiskt, men ändå sitter jag här och bloggar istället. Jag är nog bara lat tror jag. Fast ändå. Man kanske skulle gå dit och dra ett varv på CT-maskinen och lyfta lite vikter? Det är ju så förbannat skönt efteråt liksom. Nej, fan! Jag tror faktiskt att jag ska ta och göra det nu. Vi hörs lite senare. Ciao!


Lite väl mycket kanske, men ändå...


Gräsänkling blues...

...Älskling är på sitt jobb och säljer kakor just nu. Själv har jag precis kommit in efter en kort promenad med Spiken (jag lovade honom att vi skulle gå en lite längre sen om jag bara fick äta lite).

Just nu, medan jag väntar på att mina rester håller på att värmas upp i ugnen så sitter jag och lyssnar på vår svenska folkhemshjälte Povel Ramel när han sjunger sin fantastiska Gräsänkling Blues.


Om du har Spotify så är det bara att
klicka på bilden om du vill höra låten.


Förresten, köp inte en zebra!



Nej...

...Nu är det verkligen dags att gå och lägga sig. Jag får leka mer med det här imorrn tror jag. En sak är i alla fall säker och det är att Trade Doubler verkar vara mycket mer seriösa med sin annonsering om man reggar sig där.

Ja, ja... Nu ska jag faktiskt försöka somna. Älskling ligger redan här bredvid mig och trynar...


Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz


Ständigt denna jävla reklam...

...Nu har jag bytt sida som jag tar hem min reklam ifrån. Hoppas jag slipper det förbannade snusket nu åtminstone...


Hellre sånt här skit än snusket som var här förut...



Hur jävla svårt ska det vara..?

Varför får jag inte bort snusk-banners från sidan? Jag har fyllt i att jag inte vill ha sånt men likväl är skiten kvar. Jag vill inte ha sånt snusk på min blogg!


Jag försöker att bortse från detta jobbiga faktum


Om man bara...

...Kunde få bort alla jävla snusklänkar på sidorna så skulle jag bli glad. Jag vill ha någorlunda seriös reklam på bloggen, inte sexshopslänkar!


Sådär ja! Bort med skiten!


Om Kolmårdens djurpark och Arbetsförnedringen...

...Nu är jag äntligen hemma igen efter min spännande och händelserika dag.
Det här är vad som hänt:

I morse gick jag ner till ett möte på Arbetsförnedringen där jag satt på ett informationsmöte i ca en timme och lyssnade på en förmedlare som berättade om borgarnas jobbgaranti. Genom att lyssna på henne (de fåtalet gånger hon inte blev avbruten av snorungarna längst bak som tjattrade högjlutt som primater och inte alls hade en tanke på att andra kunde tänkas störas utav det) så framkom det att under tiden som man går på jobbgarantin, som i princip bara är en jobbsökarutbildning där man skriver CV och lär sig att söka jobb, så måste man söka jobb för att ha rätt till den lilla ersättning man får. Det är ju helt sjukt, eller hur?!! Söka jobb på en jobbsökarkurs? Jag menar, ärligt talat så trodde jag ju att det skulle vara som i Kalle Anka där arbetsförmedlaren dunkar en stämpel på ett papper och skickar iväg en till margarinfabriken utan anställningsintervjuer och utan att begära någon motprestation alls mer än att man  måste gå direkt till jobbet och bygga smörpaket från nio till fem. Nu när jag fått höra att jag faktiskt måste söka jobb under tiden som jag går på den här kursen (vars enda syfte är att lära mig hur jag ska göra för att söka jobb) så är jag inte säker på om jag tycker att det känns okej längre faktiskt. Det känns som att de kräver för mycket av oss åttiotalister när de bestämmer att vi måste anstränga oss för att få möjlighet arbeta och jag är inte säker på om jag är helt nöjd med det. Men, men...


Var det inte såhär logotypen såg ut?

När jag så äntligen var klar där så knallade jag ner till Pressbyrån och köpte ett dyngskort så att jag skulle kunna ta mig ut till Kolmårdens Djurpark. 110 jävla spänn(!) fick jag betala för det kortet som, fram tills i februari tydligen,  bara kostat 70 kronor. Skönt initiativ utav Östgötatrafiken tycker jag. Och jag kan bara tänka mig hur det mötet gick till... "Höja priset för ungdomar som inte åker så ofta, det låter bra! Vilka är för? Allihop. Vad bra! Nu tycker jag att vi delar ut en bonus till styrelsen för de pengar vi tjänar på det här och sen så tar vi lunch...". Hursomhelst.


Östgötatrafikens töntiga tönt till VD Leif Johanson

Jag kom ut till djurparken och träffade sex andra personer som också sökt jobbet som linbanevakt och när alla kommit var det dags för tre timmars gruppintervju som kändes som jättekort tid när man väl satt där. Vi fick prata om olika scenarion som skulle kunna tänkas uppstå i parken under en arbetsdag och diskutera hur vi skulle agera om det hände på vårt pass. Vi skrev också ner vad service, säkerhet och ansvar hade för betydelser för oss (alltså vilka ord vi förknippade med de här orden). När vi gick in och pratade en och en så kände jag mig faktiskt väl till mods. Jag satte mig mitt emot Kjell som skulle intervjua mig och det kändes som att intervjun gick bra. Han berättade att han var jägare så jag kände att jag var tvungen att fråga om han kände morfar vilket han inte gjorde (men han visste vem han var). Det kändes som att allt gick som det borde men jag kan ju inte veta säkert förrän om cirka tre veckor när de ringer och berättar hur det gått.


Inga såna här fick vi se där vi satt i vårt konferensrum på gruppintervju

När den personliga intervjun var klar så fick man gå om man ville och jag passade på att ta chansen och gå ner till mormors och morfars gamla hus och titta hur det såg ut. Det är helt otroligt lugnt och skönt där nere vid vattnet där jag lärde mig att segla optimistjolle, att simma och att cykla. Huset stod fortfarande kvar och det var fortfarande lika vackert. De borde aldrig ha sålt det.

Nu sitter jag här framför datorn med en kopp kaffe och väntar på att Älskling ska komma hem, sen ska vi gå på bio. Vi skulle visst se nån komedi med Vince Vaughn och Reese Witherspoon. Jag berättar för dig om det var bra eller anus när jag kommer hem ikväll. Nu ska jag käka äggamacka med falukorv!


Rakt ner i maaaaagen så att jag blir piggepiggepiggeliiiin!

Jag älskar dig!

 

447b575901e12c81d20fc80322feb943.png
Ja, alltså inte dig utan Josefine alltså...

 


Wuthering hights...

...Svindlande höjder - det är så min fredag kommer att se ut. Först Arbetsförnedringen och sedan Kolmårdens djurpark. Jag hoppas att allt går som jag vill och att jobbet blir mitt.

Uppdatering kommer nån gång i eftermiddag.

Är det någonsin okej att skämta om handikapp?


Vilken slöfock...

...Jag har inte gjort något vettigt alls idag (om inte sova räknas som en vettig sysselsättning) eftersom jag inte lyckades somna förrän vid fyra i morse. Nu har jag legat och grisat mig i sängen halva dagen för att klara mig undan huvudvärk och andra jobbiga saker som också är effekten man får när man är jättetrött, så nu vet jag inte om jag kommer kunna somna i natt. Och imorrn är ju en viktig dag!

Först ska jag på möte med en arbetsförmedlare så att jag äntligen kan få bli inskriven i det nya system för ungdomar som borgarna valt att kalla för jobbgarantin, om jag förtstått allting rätt, och sedan ska jag till Kolmårdens djurpark på arbtetsintervju för att se om jag är rätt man för arbetet som linbanevakt. Dit ska jag, förrutom betyg och goda vitsord ta med mig någonting som ska symbolisera djurparken för mig. Den har varit en liten nöt att knäcka men jag tror att jag får till det rätt så bra. Det är inte en banan till Enzo.


Kanske blir det jag som får släppa in och ut folk ur de här vagnarna?


När jag vaknade nu såg jag att jag hade fått post från Smartguy.dk som jag köpt mina kläder ifrån så det kommer med största sannolikhet upp bilder på dem om jag orkar lägga upp något när jag kommer hem från träningen ikväll. Dessutom hade jag fått det orange kuvertet såg jag. Mina premiepensionsfonder backade med ca 800 pix förra året men jag tyckte inte att det var så farligt. Jämfört med vad jag tjänar på att inte ligga i "sjunde apan" i det långa loppet så är det bara en våt fis i havet.


Kuvertet vi älskar att hata...


Jag minns den gamla Transcom-tiden med Le-Pierre och hur vi satt och sålde premiepensionsfondförvaltning (försök att säga det utan att ha tungan rätt i mun) till arga tanter och lata gubbar. För att lära oss det jobbet lite fortare så tyckte vi nämligen att det var roligt att börja flytta på ppm-pengarna själva och s.a.s. tävla mot fondförvaltaren vi representerade (och mot varandra naturligtvis). Det börjar bli dags att flytta på pengarna igen nån dag när man orkar (betungande ansvar/framtid/bla,bla,bla...) men idag känner jag inte för det. Nu ska jag ner på stan.

Garderobsockupanten spinner vidare...

None
Ayla ockupperade min garderob förut ikväll.

Appropå länkningar...

...Jag tror att jag har hittat MENSA-material bara genom att slösurfa runt på lite olika bloggar precis som min nya kompis Fraggelberg. Spana in den här liraren. Jag tror att den här killen kommer att bli hjärnkirurg när han blir stor. Eller stå-uppare. Eller kanske både och. Kirurg på dagen och komiker på kvällarna. För att komma till hans blogg är det bara att klicka på bilden. Frågan är bara om man borde skratta eller gråta? Det lämnar jag upp till dig att avgöra.


Shuuu bree

Bibbidi-Bobbedi-Boo...

...http://open.spotify.com/track/0M7uJqetgIaBmL4WoFMwvA.


Du ska till balen, det är vad jag vill. Bibbidi-Bobbidi-Boo!

Skaffa ett konto hos  idag om du vet vad som är bäst för dig!

Mr. Fraggelberg...

...Nu har jag funnit min första lärjunge i en man vid namn Fraggelberg. I sitt senaste inlägg var han så pass fin och rar att han faktiskt länkade hit så nu tänkte jag återgälda den tjänsten. Han är dessutom rätt rolig.


Gode gamle herr Fraggelberg himself

Precis som mig så gillar han att lägga upp roliga saker och har mycket intressant att visa upp och att säga. Som det här till exempel. Så mitt tips är att du går in och tittar på vad han har för sig lite titt som tätt. Det kommer jag att göra.

Ordklasser...

...En liten lathund till min vän Cathy så att hon ska minnas ordklasserna. Den här ramsan fick vi memorera när jag gick i skolan:


Substantiv är namn på ting, såsom penna, boll och ring,
Verb är sådant man kan göra; gasa styra, svänga köra,
Adjektiv säger hur substantiv är; stor och glad och röd och kär.


Nu kan du ordklasserna.

Lataste katten...

 

...Eller vad tror du?

MMS
Världens lataste katt?

 


Dagens sämsta språkövning...

...

- Vad har du i lådan? (What do you have in that box?)
- En hund. (A dog.)
- Får jag klappa? (May I pet it?)
- Ja. (Yes.)
- Men! Det känns ju som guld! (Why! This does actually feel like gold!)
- Ja. Det är en Golden. (Yes. It is a Golden.)


Golden retriever

Jag hatar att tvätta...

...Jag är så förbannat trött på att behöva springa upp och ner i porten stup i ett med en massa blå IKEA-påsar med kalsonger och strumpor. Det enda sättet för mig att sluta hata att tvätta vore väl eventuellt om vi hade en tvättmaskin och en torktumlare i lägenheten, men då har vi fortfarande kvar problemet med att sortera tvätten i olika högar för olika färger och olika ömtålighet.

Jag orkade inte fota vår tvätthög så den här bilden är
snodd
från någon tjejs blogg som jag inte orkar länka till

Jag och Älskling (mest Älskling) har kläder (läs t-shirts) som man nästan tror är gjorda av papier-maché om man ska lita på vad tvättrådslappen säger eftersom man är tvungen att vara ytte-pytte-super-jätteförsiktig när man tvättar dem - och nio gånger av tio måste skiten dessutom tvättas separat så att det man tvättar inte ska färga av sig på de andra kläderna. Men helvetesresan slutar inte här som du snart förstår.

Om man nu mot förmodan orkar sig igenom den där förbannade sorteringsfasen har man hamnat i ett annat slags limbo eftersom man nu är tvungen att dosera tvättmedel och sköljmedel. Tvättmedlet är ju inte så värst krångligt - en skopa  per maskin ungefär brukar funka - det krångliga är när man ska dosera sköljmedel. Beroende på hur många kilo tvätt man tänkt tvätta samt hur hårt(!) vatten som rinner i maskinen ska man dosera sköljmedlet och har man i för lite blir tvätten stel och obekväm att ha på sig och om man har i för mycket så stinker man damparfym, det kliar i vissa fall och dessutom går slisket åt mycket fortare. Om du kan förklara för mig hur fan jag ska ta reda på hur hårt mitt vatten i tvättstugan är kan du ju gärna få det gjort i ett mail eller i en kommentar så att jag en gång för alla lär mig denna konst som verkar vara en bättre bevarad hemlighet än Illuminatis hemliga handslag. Men, men...

Har man lyckats komma såhär långt förtjänar man beröm, oavsett hur fortsättningen går, för nu har man klarat de krångligaste momenten (plus att man antagligen har sprungit som en idiot upp och ner i trappan hela eftermiddagen.) Nu är du nästan klar...Trodde du ja! Har man kommit hit så är det nämligen dags att sätta sig ner och sortera skiten igen. Du måste nämligen vara säker på att du inte torktumlar saker som måste hängas upp på tork eftersom din nya snygga tröja lätt kan bli en dockaccessoar att ge till lillasyster om du inte ser upp. Dessutom måste du sortera tvätten som ska tumlas i olika högar beroende på vilken värme som tvätten ska torkas på. Ännu mer jobb alltså.

När man väl är klar med detta kan man så äntligen gå upp och vänta på att skiten ska torka. Kläder har en förmåga att misslyckas med att hinna göra det innan ens egen tvättid är slut så har man otur kan man vara tvungen att drapera hela lägenheten med fuktiga underkläder, skjortor, jeans, blusar och t-shirts. Alternativet (att låta sakerna hänga kvar tills de torkat och sedan få en granne som tittar på en som om man vore Judas - alternativt råka ut för en s.k. "lappuppsättare" - d.v.s. en person, oftast en 40+:are, som sätter upp arga lappar i stil med "Du som flyttade möbler och spikade upp tavlor klockan fyra i morse - vi vill ha hörselskydd..." el. dyl.) känns oftast inte särskilt lockande så det brukar ändå sluta med att man julpyntat lägenheten med trosor, kalsonger och strumpor i slutändan. Men du är fortfarande inte klar.

När så skiten torkat är det dags att vika tvätt. Är man född 1980 eller tidigare hör strykning av vissa klädesplagg samt bordsdukar och annat tjafs också hit. Vi får heller inte glömma helvetet med att sortera strumporna, eftersom strumpor ju brukar ha en magisk förmåga att sugas in i det parallella universum där de gröna strumpätarna bor så att man  ändå får stå där med en vit och en beige socka. Huruvida dessa strumpätande varelser faktiskt är gröna eller inte kan vi tvista om i all evighet, men faktum är att kräken, oavsett färg, livnär sig på borttappade strumpor som de lyckas stjäla ur tvättmaskinen varje gång du inte är där och vaktar själv. Men sen kommer vi till det absolut bästa med att tvätta. För när man vikt (och strukit om man är 70-talist eller äldre) sin tvätt, lagt ner den i lådor och stoppat in lakanen i ett skåp så är man faktiskt klar. Om du lyckas ta dig hela vägen hit genom att använda en allmän tvättstuga så förtjänar du all heder och kan med gott samvete ta och unna dig en liten whiskey, en öl eller någon annan alkoholhaltig dryck om du så önskar. Du har med största sannolikhet verkligen förtjänat den drickan.

1000000 atheists on facebook...

...Nu fattas det bara 999984 medlemmar. Gå med du också! Länken finns här: http://www.facebook.com/group.php?gid=66106636514.

1000000 atheists on facebook behöver dig som medlem.

Here is some sexy shit...

...Jag slösurfade lite på youtube och hittade ett nytt mästerverk. Varsågod:


Tvättstugan...

...Satan vad drygt det är att tvätta. Extra drygt blir det när man lyssnar på slutpläderingarna i Pirate Bay-målet.

Dagens surpuppa...

...Eller nattens surpuppa eftersom jag publicerar bilden såhär sent.

Jag har valt att göra fotot anonymt eftersom det ändå är en av mina vänner som skrivit detta men såhär såg det ut på Facebook tidigare idag:


Skämta aldrig med en fundamentalist

Lite med den här personen i åtanke men mest för att jag tyckte att det behövdes så startade jag också en grupp som jag döpt till I BET I CAN FIND 1000000 ATHEISTS ON FACEBOOK som du hittar när du klickar  här: http://www.facebook.com/group.php?gid=66106636514. Jag tycker att du ska gå med idag.

Dagens språkövning...

...

                                 - What do you keep in that box?
                                 - A dog.
                                 - May I pet it?
                                 - Yes.
                                 - Ouch! It punced me right over the face!
                                 - Yes, it's a boxer.


Two boxers

Dagens bästa...

...Nu har jag sagt upp mitt kontrakt med han den där Gud som en del människor tydligen verkar vara så otroligt fästa vid.

Svenska Kyrkans vapensköld


Förhoppningsvis skickar Jesusgänget en bekräftelse på mitt utträde någon gång i nästa vecka. Jag ska fanimej rama in det.


Dagens sämsta...

...

                           - Vad har du i lådan?
                           - En hund
                           - Får jag klappa?
                           - Ja.
                           - Aj! Jag stack mig.
                           - Ja, det är en spets.


Spets

Frost/Nixon - en riktigt vuxen vuxenfilm...

...Nu har jag sett en till utav de Oscarnominerade filmerna, nämligen Frost/Nixon som, enligt mig, var ett retoriskt mästerverk. Faktum är att det var otroligt intressant att se dessa två herrar pressa varandra till att försäga sig, göra bort sig, tillintetgöra sig själva. Det var hjärnornas kamp och David Frost, spelad utav MIihael Sheen, var till sist den som gick segrande ur den genom att låta "tricky-Dick" tillåta sig själv att bli förudmjukad och ödmjukad på ett  genom att på ett oerhört mästerligt sätt, få denna eminente retoriker som Nixon ändå var att försäga sig i de intervjuer om bland annat Watergate-skandalen som är grunden för den pjäs som ligger till grund för den här filmen.

Det som slog mig var att, trots att man naturligtvis "hejade" på David Frost, ändå på något sätt tyckte synd om Richard Nixon bitvis. Att se denna duktiga retoriker - en skitstövel förvisso, men ändå en briljant retoriker - tvingas erkänna  det oförlåtliga svek han gjort mot sin nation under sin tid som president. Jag kan inte beskriva det med egna ord. Du måste se det själv.


Nog pratades det om mer än bara cheesburgare

Mitt betyg kan inte bli annat än fem stjärnor av fem möjliga tack vare det eminenta skådespel som Frank Langella visar oss när han gestaltar en uttröttad ex-president som är beredd att göra vadsomhelst för att gå segrande ur striden mot den hydra vi kallar för media. Och naturligtvis ska en stor del av äran också gå till Sheen även om Langella var den klarast lysande stjärnan på himlen genom nästan hela filmen och som också borde ha varit den som plockade hem Oscarstatyetten för bästa manliga huvudroll för denna spännande, välgjorda, vuxna vuxenfilm.

Mitt betyg: * * * * *


Nu fick jag vatten på mitt kuvert...

...Nu har min gode vän, tillika producent också insjuknat efter att ha ätit på Restaurang Spiran. Jag ser ett mönster. Gör du?


Duktig pojke...

...Nu är jag äntligen klar med den där förbannade diskhögen som fyllde hela vårt pyttelilla miniutrymme som vår snåla  odåga till hyresvärd har valt att kalla för kök.

Skumt...

...När jag tog en tupplur för en stund sen så drömde jag att datorn hade blivit kapad och att den inte funkade när jag skulle logga in här på bloggen, men hej vad fel jag hade. Tur det.

Skamlös reklam

Och här kommer lite skamlös reklam:

God morgon, Judas...

...Se mitt förra inlägg.

Uppryckning...

...Nu är det dags för mig att rycka upp mig och bli lite bättre på mitt bloggande igen. Jag har tyvärr erfarit att det räcker med att vara matförgiftad och att ligga utslagen i två dygn för att tappa besökare på bloggen lika fort som folk skulle lämna biosalongen om någon slängde in Fucking Åmål eller Titanic i projektorn idag år 2009. Nu är det dags att vara lite mer konsekvent med inläggen igen så att du kommer tillbaka oftare och stannar lite längre.

Jag känner mig besviken på dig!

Vart har du tagit vägen förresten? Varför har du svikit mig? Och för vilka då? Jag menar, bloggträsket där ute är fan inte vackert och jag är ändå rätt duktig på att skriva till skillnad från många andra. Jag har i och för sig skrivit lite för många "idag-var-jag-ute-och-rastade-hunden-och-slaskade-runt-i-naturen"-inlägg men är det skäl nog för att svika mig? Jag tycker inte det. Jag är besviken och du vet att du borde skämmas.

Nej, nu är det dags att sätta ner foten och berätta att jag inte kan acceptera detta beteende. Det är under all kritik och det vet du. Dagens bakläxa till dig får bli att du länkar till min sida till minst en av dina msn-kontakter. Annars jääääääävlar!