Mitt långa reportage om Fjällbacka...

...Får lov att vänta tills i morgon. Nu är jag alldeles för trött för att orka med något sånt. Roa dig med ett par smakprov så länge.


Att bo i Fjällbacka är som att bo i ett vykort...



    
Såhär nöjd är man när man blickar ut över det soliga Fjällbacka...

Äntligen hemma...

...En ordentlig redogörelse kommer senare idag. Bilder utlovas.

Dagens uppdatering...

...Idag var det tänkt att vi skulle gå ner till stranden och bada, men eftersom Bimmer blev dålig gick jag och Micke ner och tittade på stan. Fjällbacka är litet, men satan vad mysigt det är.

Tyvärr blev också Micke dålig när vi kom hem; vi hade suttit nere på en brygga och tagit en varsin öl och haft det mysigt, men efteråt blev han så dålig. När vi så kom hem fick jag leka kock, och inte mig emot, eftersom jag älskar att laga mat. Middagen som serverades blev fläskfilé med champignon och baconsås och när jag kommer hem kommer det också en bild på det. Det kan du vara så säker på.

Älskling och jag
pratade i telefon förut och jag saknar henne så jag håller på att spricka. Det ska bli så skönt att få se henne och hundarna igen när jag kommer hem på tisdag morgon. Bussen går halv nio ifrån Uddevalla och jag kommer inte att vara hemma i Norrköping förrän tidigt på tisdag morgon (runt halv fem eller så).

Det kommer antagligen inga fler uppdateringar ikväll, men imorrn kommmer det en och på tisdag ska du få se på bilder, det kan jag lova dig. Satan vad jag springer runt och fotar. Det blir inte mycket annat gjort här tycker jag nästan...

Kort uppdatering från Fjällbacka...

...Jag sitter hos Micke och Bimmer och använder deras dator just nu. Jag har varit här i ett dygn och jag älskar redan samhället. Här skulle man lätt kunna bo på äldre dar...

När jag kommer hem ska jag visa dig lite bilder, både på Micke, Bimmer och deras husdjur, men också på miljön och det fina landskapet häromkring.

Idag har vi varit på Systembolaget i Grebbestad och inhandlat kvällens rusdrycker och sen har vi i stort sett bara tagit det lugnt och njutit av det fina vädret. En kort tur in till Hamburgersund har vi också företagit oss. Imorrn ska vi åka ner till stranden och bada.

Det enda som
fattas mig är min underbara Älskling och våra bebisar (djuren). Jävlar vad jag saknar dem. Du kan ju tänka dig själv hur svårt det är att byta en stor skön säng med världens mest underbara fästmö, minst en hund och katten mot en soffa i ett vardagsrum.


Är det konstigt att jag saknar det här?


Off to Neverneverland...

I natt hände något totalt oväntat. Michael Jackson (50), värdlens nu mest kända pop-ikon, gick ur tiden. Jag, Älskling och Macke skulle precis sätta på avsnitt 19 av Prison break säsong 2 när Älskling plötsligt ropar till. Hon satt med sin laptop i knäet och sa åt oss att titta. På skärmen var aftonhorans aftonbladets hemsida och förstanyheten var att Michael Jackson är död. Vi bara tittade på varandra.

När Palme dog kan jag tänka mig att våra föräldrar måste känt en liknande overklig känsla; ”Är det här verkligen sant?” och eftersom ingen av oss längre kände för att titta på Prison break började vi jaga nyheter för att bekräfta vad en enda nyhetssajt i USA hade att berätta. Ny Times, La Times, Le Monde och de andra internationella nyhetssidorna rapporterade nämligen bara att han (Jackson) befann sig på sjukhuset och att läget var kritiskt, men det var allt, så vi kände att vi var tvungna att leta vidare tills vi hittade någon sida som kunde bekräfta ryktet. Och det var sant.

När oförutsedda händelser
som denna sker utbryter ett slags mystisk mass-psykos; fans samlas utanför sjukhuset och minnesstunder hålls på olika ställen världen över. När barn dör i Darfur är det ingen förrutom deras mammor som gråter eller håller andan. Det är mystiskt.

Jag kan bara tänka mig hur mina två vänner känner sig som lagt ut tiotusentals kronor på biljetter till London-konserterna. Jag lider med dem.

Låt oss minnas den underhållning han spred och inte de tragiska ryktena omkring hans person. I ett läge som detta är sånt ointressant. Det som är viktigt att minnas är istället den påverkan han har haft på modern musikindustri och den enorma glädje hans musik spritt (och kommer sprida) till generationer världen över. Det är det jag tänker komma ihåg.

Vilken kille har inte nån gång försökt dansa en misslyckad moon-walk på något dansgolv för att imponera? Vilken kille har inte stått framför spegeln och mimat till någon av hans låtar eller tagit sig i skrevet på hans karaktäristiska sätt? Jag vet att jag har det.

Solen har gått ner för en av världens största popstjärnor - och jag står fortfarande handfallen.

Och naturligtvis så glömde jag min laddarsladd till laptopen hemma.


Favorit i repris...

...Dags för parkhäng idag igen.

Dagens parkhäng och planer inför helgen...

...På fredag har jag bestämt mig för att äntligen få tummen ur och åka och hälsa på min gamle psykopat psykoanalytiker och hans make. Tidigare bodde de också här i Norrköping men för nåt år sen eller så flyttade grabbarna till en liten ort med det lockande namnet Fjällbacka och det är dit jag styr min kosa i helgen.


Varje gång vi ses
blir det party party och jag tror inte att den här gången kommer att skilja sig ur den synvinkeln sett. Min gamle psykopat psykoanalytiker är en god vän till familjen sen tidigare och vi har under åren hunnit bli väldigt goda vänner, han och jag. Många trevliga bilder utlovas (särskilt nu när jag äntligen fått tillbaka min kameramobil igen). Men nog om det nu.


Denna dag
(en dag som idag, som idag, som idag, som idag) har spenderats i Vasaparken tillsammans med hundarna.


Det hela började med att Josefine (hon längst fram)



fick en bra idé i morse, nämligen att vi skulle äta frukost i parken och passa på att njuta lite av det fina vädret. Det var verkligen jätteskönt att bara sitta och schteka och ha det mysigt och när ens frukost består av kaffe, Brämhults-juice, minibaguetter med rökt makrill och romsås och med jordgubbar till efterrätt är det svårt att klaga.


Du ser ju själv hur jävla glad han é då, va..?

När vi sen kom hem drog jag en kort tripp ner på stan och uträttade ett par ärenden; jag hämtade min mobil som kommit tillbaka från reparationen och gick och bytte min datorfläkt mot en ny eftersom den gamla glappade. Jag passade även på att göra ett kort stopp på Systembolaget och inhandlade där en flaska vitt som vi tog med oss när vi gick tillbaka till parken på eftermiddagen.

Några vänner tittade också förbi en stund, så vi har också haft sällskap av både Macke,

Adrian,

och Jenny och Robban


(de två sista kom men försvann dock lika fort igen eftersom de hade annat planerat). Robban var dryg och filmade mig när jag tramsade så jag räknar just nu med att han kommer lägga upp något trams med mig på Facebook. Jag återkommer med länk om så är fallet.

Nu är jag sådär lagom trött och mör efter en hel dags schtekande i solen, så nu ska vi ta det lugnt. Macke kommer hem om ungefär 2 1/2 timme. Var det nån som sa Prison break?



(Dagens ordvits: Vilket bildat inlägg...)

Parkhäng is the shit...

...Ring om du vill följa med.

Medan du funderar på hur du ska göra får du se lite fina sommarbilder på mig.












Komigen nu, stumpan! Ring när du är i parken...

Jag har nya idéer...

...Jag har bestämt mig för att dra min gubbighet till sin spets, så jag tänker köpa senilsnören till mina glasögon, en käpp och en korsordstidning. Sen ska jag ta med mig Spiken ner till parken, lösa korsord och mata duvor...


Kom, kom, kom mina små pullor...

Sommar och sol...

Gå ut och njut av det fina vädret! Det är vad jag och Älskling ska göra i alla fall...


Shopping och sånt...

...Idag fick jag äntligen arslet ur vagnen och gick och köpte mig en sak som jag planerat att skaffa i ett halvår; någonting som jag verkligen behöver och som gör att jag slipper bränna sönder mina kretskort (eller mina ben för den delen) när jag har min laptop i just knäet. Jag har nämligen köpt en laptop-kylare och det var fanimej på tiden kan jag lova dig.



Eftersom min mobil är på reparation och jag därför saknar kamera har jag gjort det enkelt för mig och lagt upp bilder från andra sidor idag...

Min dator är världens finaste, så enkelt är det, och den förtjänar all omvårdnad den kan få. Jag har länge tänkt att jag skulle köpa en kylare till den för att slippa bränna sönder processorn i förtid eftersom den blir så varm när den ligger i knäet (och för att skydda benen från brännskador). Idag var det dags att göra slag i saken.

Det finns inte många butiker som är lika gubbiga som Kjell&Co men vill man hitta sjyssta elektroniksaker så är det dit man styr sin kosa. Laptop-kylaren gick loss på 399:-, den var faktiskt den dyraste de hade, men den skulle också vara den som fungerar bäst enligt killen bakom disken (och är det något jag lärt mig om Kjell&Co så är det att killarna bakom disken vet vad de snackar om). Dyrt är långtifrån alltid bäst men i det här fallet kan jag inte annat än att vara förbannat nöjd.


Såhär ser min nyinköpta laptop-kylare ut. Den verkar göra sitt jobb och den ser faktiskt inte så tokig ut. Anders är nöjd.

Nu har jag haft den inkopplad i ungefär en halvtimme och från att ha legat på ungefär 70°+ tidigare är processorn nere på ca 50°C. Nätverkskortet är nere på under 60°C från 70+ tidigare, så nog funkar den alltid. Den låter inte mycket heller och är man, som jag, van vid att den vanliga laptop-fläkten ligger och surrar på 5000rpm så blir man positivt överraskad. Datorns egen fläkt snurrar nu under 2000rpm och jag misstänker att den nya ligger och surrar på ungefär lika mycket. Den går dessutom att reglera i två hastigheter och är just nu på den lägre.

Jag passade också på att köpa en liten dammsugare till tangentbordet som kostade 69:- för att få rent däremellan. Den kändes inte lika lyxig men den gjorde sitt jobb när jag satte igång den så visst är jag nöjd.


Den inte riktigt lika snygga laptop-dammsugaren som jag köpte.

Just nu håller jag på att tina upp kycklingfiléer i ett vattenbad för ikväll blir det baconlindade kycklingfiléer och färskpotatis till middag. Det du!


Solsken och parkhäng....

...Är det som väntar på oss idag.

När Älskling är klar i badrummet ska vi nämligen bege oss ner till Vasaparken där hennes syster just nu befinner sig. Sommar, sol och parkhäng - livet är bra fint ibland.



Bakfylla och Prison break går hand i hand...

...Idag har jag inte gjort annat än att titta på Prison break. Det enda stopp jag gjort var när jag gick till affären och köpte mat och när jag lagade till middagen. Det finns ingenting som är lika spännande att titta på när man är bakfull och trött som ett bra avsnitt av Prison break och idag har vi sett klart säsong ett.

När Macke kommer hit igen så tar han med sig säsong 2 och 3 på dvd, men tills dess får vi hålla tillgodo med thailändska undertexter och skitkvalitet medan vi tittar eftersom vi streamar. Vill inte missa en sekund nu... Så sjuuuuuuuuuukt spännande!


Hur ska de klara sig? Macke, du har gjort oss till junkies, din jäääävel!


Johannesdagen...

...Visste du att denna dag, midsommarafton, även kallas för Johannesdagen, tydligen både här i Sverige och i utomlandet och firas för att hedra Johannes döparens födelse? Eller att midsommarstången är en importvara som tros ha hämtats hit från Tyskland på 1300- eller 1400-talet? Eller att traditionen att äta sill och färskpotatis är rätt ung och började i storstäderna på 1920-talet? Inte jag heller. Tack wikipedia!

Stången i bakgrunden är en importvara från Tyskland - var ungdjäveln bredvid kommer ifrån har jag ingen aning om...

Anledningen till att jag läst på är att jag ska leka allsångsledare à la Bosse Larsson eller Lasse Berghagen idag. Men innan jag börjar sjunga är det tänkt att jag ska prata lite om de traditioner som midsommar innebär. Jag ska dessutom läsa sagan om ett underligt folk för att verkligen understryka hur konstiga de som kommer från andra kulturer kan tycka att vi är. Och nej, det är inte jag som bett om att få göra detta utan det ingår i mitt avtal. Vad gör man inte för lite pengar?

Cash is king...

Jag hatar 3 (och just nu Sony Ericsson)...

...Låt inte den här fina bilden lura dig, mobilen är helt värdelös! Verkligen. Jag ljuger inte.




Den Store Jehova valde under gårdagen att berätta för mig att en iPhone numera är ett måste för min del. Min nuvarande mobiltelefon, Sony Ericsson's K850i, valde nämligen att självdö igår eftermiddag, så under ett halvt dygn gick det inte att kontakta mig. Frustrationen låg i luften om vi säger så...

Min SE-lur lämnades in på reparation idag så med hjälp av en irriterande dålig lånetelefon är jag åtminstone anträffbar igen.

I november går mitt 3-abbonemang ut och nu har jag ringt och beställt en terminering av det abbonemanget när den dagen kommer. Jag överväger starkt att byta ner mig till det billigaste abbonemang jag kan ta just nu och betala det utöver de 600:- som en iPhone skulle kosta inklusive avbetalningen på telefonen. Sammanlagt skulle det bli en kostnad på ca 870:- jämfört med mina nuvarande räkningar som ligger på någonstans mellan 730-800:-. Är det värt det eller borde jag vänta till november?


Come to papa!

Musik ska byggas utav gläde - tv-serier utav hat...

...Idag ska WireTap spela in en första "slask-demo". Klockrent!

Igår var jag och Macke hemma hos min vän Måns och gjorde musik. Vi började spela in en testversion av en låt jag skrev -07 som du kommer älska. En "slask" på den kommer förhoppningsvis att finnas i slutet av veckan. Men idag ska alltså WireTap, som är det cover-band vi skapat för sommaren, spela in sin lilla "slask". Förhoppningen är att den ska bli så pass bra att vi känner att vi, med gott samvete, kan dela ut den till krogar och de som kan tänkas vilja hyra in oss för en helkväll. Kanske behöver du själv ett klockrent(!) band med en bred repertoar som både går att dansa till och njuta av? Maila mig i så fall. Nog om det nu.



Jag har även fastna
t i ett nytt beroende. Den här gången handlar det om ett tv-program - Prison Break heter serien och jag är fast. På ett dygn har jag sett 8 avsnitt tror jag. Det är helt otroligt så fast man kan bli av en serie, men grejen med PB är att både storyn, skådespelarna och kvaliten på bild och ljud håller så hög klass.



När programmet sändes på tv första gången såg jag ett avsnitt nånstans i mitten och kände instinktivt hat. "Det här är en sån där vidrig långkörare à la Lost och 24" var min bestämda åsikt, utan att inse att problemet låg i att jag hade misstat början.

Om man ser början på den här serien får man helt plötsligt en bakgrundshistoria och anledningen till varför huvudkaraktären, Michael, sitter där han sitter och hur han planerat att ta sig därifrån. Man får dock inte reda på varför han ser ut som en sån psykopat (åtminstone inte i de avsnitt jag sett hittils).

Serien består av
fyra säsonger och jag har bestämt mig för att ta mig igenom alla avsnitt, så nu har jag ett projekt att ägna mig åt under mitt (ofrivilliga) "sommarlov" om jag inte hittar mer arbete.

Inget inlägg ikväll...

Jag, Älskling och Macke kollar på Prison break och sen ska vi sova. Imorrn ska vi spela in musik med WireTap, ikväll spelade jag in musik med Måns

Städdagen fortsätter och jag slappar med hundarna...

...Vi håller fortfarande på (eller, nu är det väl mest Älskling som håller på) med städningen. Älskling städar och donar medan jag tar hand om hundarna, så ser dealen vi kom överens om förut ut. Disken har däremot fortfarande varit mitt arbete, men den är redan klar så just nu sitter jag faktiskt och tar det lugnt en stund. Hundarna vilar och Arwen kissade på golvet för 10 minuter sen, så nu behöver hon i alla fall inte rastas på en liten stund. Istället tar jag igen mig lite efter att ha diskat jordens jättelass med smutsdisk som nu står och torkar i väntan på att få plockas in i skåp och lådor.

Spiken och jag tränade "sitt" och "hälsa" med klickern för en stund sen. Han är jätteduktig så länge jag har godis i handen, men det är svårare att få honom att göra som jag vill när jag lägger undan påsen. Jag är dock rätt så övertygad om att det kommer klicka (haha!) för honom snart. Han är trots allt duktig för att vara åtta år, min lilla plutt.



Jag läste i DN att Amelia Andersdotter är på väg mot Bryssel vilket känns lite småbra, även om det i så fall är för att Lissabonfördraget går igenom. Det kan behövas lite ungt blod därnere.

Den 21-åriga Andersdotter skulle bli den yngsta Eu-parlamentarikern någonsin i så fall. Lite på samma sätt som när Gustav Fridolin blev den yngste riksdagsledamoten, fast med en kvinna istället för en fjunig kille med moppemustasch. Jag tvivlar dock på att hennes politiska bakgrund är lika gedigen som Fridolins.

Tjejen med
Per Gessles frisyr lär behöva torka lite bakom öronen innan hon lyckas driva igenom några hållbara förslag så jag är lite osäker på hur mycket hon egentligen kan åstadkomma därborta. Hursomhelst. Om det är någonstans hon kommer lyckas skaffa sig skinn på näsan så är det väl nere i parlamentet - jag bara hoppas på att det inte är på övriga piratpartisters eller våra anhängares bekostnad.


Är Per Gessle och Amelia Andersdotter samma person egentligen? Likheterna börjar och slutar väl med frisyren i och för sig, men ändå...

Gubbifieringen når nya höjder...

...Jag har tidigare skrivit om hur Älskling och jag håller på att förvandlas till pensionärer, men eftersom den här gubbifieringen blivit så oerhört mycket mer påtaglig för min del än hennes är det dags för ett sådant inlägg igen.



Här är några saker som kännetecknar en gubbe:
  • sover länge
  • Äter mer än en medicin regelbundet
  • dåligt närminne
  • gubbig klädstil (keps, chinos, skjorta mm)
  • gnällig
  • pratar med tvn och datorn som om de vore levande ting (För helvete, dator-jävel! Börja funka nu innan jag kastar dig på soptippen!)
  • pratar osammanhängande om ointressanta händelser
  • färgen beige
  • stort intresse för teknikska prylar (som de egentligen inte förstår sig på själva)
Här är några saker som de flesta gubbar gillar:
  • klaga på saker (allt var bättre förr)
  • prata om vädret (Är det inte en förtjusande dag vi har fått idag som idag som idag som idag, ja då vet jag inte vad jag heter så säg?)
  • engagera sig politiskt (Herr skalman talman, det utrikespolitiska läget i Mikronesien ser inte lovande ut och jag föreslår en strukturomvandling, devalvering och en förnyad fördelningspolitik så varje mikrones kan få en egen iPod.)
  • titta på nyheterna
  • lyssna på nyheterna
  • läsa nyheter
  • reta sig på folk som är på tv
  • sova
  • hundar
  • leka språkpolis

ALLA dessa saker jag listat beskriver mig till punkt och pricka:

Om jag får sova så länge jag vill så sover jag fram till lunch. När jag ska sova har jag på mig sovmask och öronproppar för att minimera andelen faktorer som kan tänkas störa min skönhetssömn.

Jag äter just nu 5 mediciner för olika krämpor (inflammerade körtlar bl. a.) och jag har en receptbelagd nässpray med kortison i.

Mitt minne är det åt helvete med; jag glömmer minsta småsak och jag skulle nog tappa bort mitt eget huvud om det inte satt fast på mina axlar och min klädstil ska vi inte prata om; jag har köpt ett par beiga chinos med fickor på sidorna och jag har en halmhatt.

Om Claes Ohlson eller Kjell & Co hade en hotelldel skulle jag bo där så ofta jag kunde. Jag har skaffat en trådlös handsfree till min mobiltelefon så att jag ser ut som en cyborg när jag pratar i telefon (och för att folk omkring inte ska märka när jag pratar med mig själv - något som gubbar gör rätt så ofta).

Gnäller om minsta småsak gör jag också - det kan vara alltifrån att mjölken blivit för dyr till att Carl-Jan åkte ut ur Let's Dance. Let's Dance är för övrigt ett program som jag aldrig skulle kollat på för tre år sen, men nu sitter jag i soffan med ett glas vin och somnar till det tillsammans med Älskling och hundarna istället för att gå ut och röja hela natten som tidigare.

Jag kan inte få nog av att prata om saker som bara jag är intresserad av (och det mesta är nog rejelt osammanhängande) - jag kan t. ex. fortsätta prata om en sak tio minuter efter att vi lämnat det ämnet så att folk helt tappar bort sig i diskussioner.

Jag älskar att se, lyssna och läsa nyheter; jag har faktiskt inte mindre än 13 bokmärken med internet-tidningar - innefattande internationella nyhetssajter på främmande språk (Ny Times, Le Monde, Jyllandsposten m.fl.) som jag läser regelbundet. Jag älskar SVT's websatsningar eftersom jag inte har några tv-kanaler hemma utan tittar på program som Rapport, Debatt och Agenda där istället. Och min favoritradiokanal är P1.

Jag är inte bara medlem i Piratpartiet, jag är aktivist också och delade ut kampanjmaterial och satte upp affischer under valspurten. Jag delade även ut valsedlar på valdagen.

Tillsammans med Älskling har jag faktiskt inte mindre än två hundar varav den ena är en riktig knähund (den stora bara tror att hon är det). Dessa två hundar är mina barn och jag behandlar dem som två dagisbarn när vi är ute på promenader.

Jag prenumererar på Språktidningen (nuff' said). Det enda som fattas mig är det gråa håret och en käpp.




***




Nej, nu ska jag ta och sova middag tror jag.


Städdag...

...Nu har vi tröttnat på skiten, så idag är det dags att städa igen. Men först ska vi ner till Myrorna och sen ska vi göra ett snabbt besök på Kjell & Co för att fråga varför min röstuppringning inte funkar på mitt nya pensionäriga headset jag införskaffade igår.

Jag återkommer med uppdatering lite senare.

Ett kärt återseende och bakis-frukost...

...Igår kom Macke hem från det soliga Sevilla, där han varit och studerat, vilket naturligtvis skulle firas med bomber och granater. En fantastiskt kväll blev det, med goda vänner, studentmössor så långt ögat nådde och en underbart onykter Martin som senare kraschade på vårt golv när vi hade efterfest.

Jag är lite sliten och trött ikväll så jag lägger inte upp så många bilder nu. Jag tänkte faktiskt sova lite också.


Jag (bakom kameran), Josefine och Macke är på väg ner till Hugo's för att slå klackarna i taket bland alla studenternas vita mössor tillsammans med Ricke, Maria och Malin m.fl...


Macke släpper loss på dansgolvet... (jag hatar kvalitén på bilderna från min mobilkamera så du som läser det här vet nu härmed att du är hjärtligt välkommen att ge mig en ny närsomhelst när du känner för det...)


Manlig kärlek mellan två studenter. Den byxlöse är släkt med Josefine. Han sov sedan på vårt vardagsrumsgolv ibland kläderna från en, för ändamålet strategiskt utplacerad, påse med smutstvätt...

Jag kom på en sak! Nu skrev jag ju ingenting om bakis-frukosten vi åt i morse. Den var god...

Där de härliga lagrarna gro...

...Sista dagen på jobbet, jag blev precis klar med rapporteringen och det känns både tråkigt och skönt på samma gång. Skönt att vara klar med just det, tråkigt att det inte finns något nytt runt hörnet som jag kan ägna mig åt i sommar.

Idag tog nästan hela stan studenten
och under tiden som Älskling var på två(!) utspring (med tillhörande studentmiddagar) stod jag och delade ut mina små smakprover på CityGross. Det var inte så kul som man kan tänka sig, men det kunde ändå varit tråkigare. De två studenterna är släktingar till min kära sambo och jag har än så länge inte hunnit dela brythjärta med dem ännu, så jag tror inte att någon av dem gråter sig till sömns för att jag valde att spendera en av mina fem(!) arbetsdagar på jobbet istället.

Ikväll ska Macke sova över. Han kom precis hem från det soliga Spanien och nu är det dags för party party!

Vårdbiträdet från helvetet...

...Strax innan åtta blir jag väckt av Älskling så att jag ska kunna ringa vårdcentralen. Själv var jag inte helt säker på ifall jag skulle höra väckarklockan eller inte eftersom jag köpt ett par nya fina öronproppar som ska vara kronan i samlingen av sovsaker tillägnade min unga pensionärskropp. Om morfar har fysik som en 39-åring så har jag ett psyke som en 85-åring. Nu har jag alltså både sovmask och öronproppar när jag ska sova och om jag har otur kommer jag väl bli beordrad att skaffa en bettskena nästa gång jag går till tandläkaren så jag går nog aldrig dit mer. En bettskena skulle fanimej rista in ordet "pensionär" med stooooora eldröda bokstäver över pannan på mig. Hursomhelst:

None
Är det här det här vårdcentralens trevligaste ansikte utåt?

Vid åttasnåret ringer jag till Såpkullens Vårdcentral och blir ombedd att knappa in mitt telefonnummer i en sån där talsvarstjänst. "vill du lyssna på felaktiga tågtider från förra seklet upplästa av Mora Träsk-Leif, tryck 1, annars vänta kvar!". När jag väl blir uppringd igen får jag prata med världens suraste tant som säger att jag får en akut-tid i eftermiddag för bulan, men att jag får ta resten en annan dag. "Det förstår du väl att det inte blir en total genomgång om du kommer idag?", sa hon på ett sätt som förklarade för mig att det vore det mest självklara i världen att alla visste att det är på så vis det förhåller sig och att alla vi undersåtar som är underordnade henne i den hierarkiska pyramid som Sveriges vårdcentraler utgör faktiskt har gjort sig förtjänta av 12 rapp med spö om de, som jag, inte känner till detta eller vem som vann straffen -74 (valfri bollsport).

Jag ska be läkaren ta en titt på min käke oavsett vad kärringen sa; den har börjat värka igen nu och jag blir mer och mer frustrerad av den där molande känslan som kommer varje gång jag öppnar munnen för att äta, skratta eller gäspa. Nu ska jag i alla fall dit vid tre och efter det ska jag repa med WireTap. Säg till om du behöver spelningar i sommar.

Att skratta döden i ansiktet och se honom i vitögat...

...Jag har ont i huvudet. Jag har sår i min näsa och jag har en bula strax framför örat som är stor och öm. Som om det inte var nog har jag fått ont i käken igen, fast på andra sidan den här gången. Är inte livet underbart?

Det har gått mer än en vecka sen jag först märkte av bulan i huvudet och jag börjar faktiskt bli lite orolig för om det kan vara något ordentligt fel på mig. I förra veckan och nu i ett par dagar har jag skämtat med Älskling och sagt saker som "tänk om det är hjärnhinneinflammation" eller "tror du det kan vara en hjärntumör?". Dessa skämt har fastnat lite i halsgropen nu.

När jag gick i mellanstadiet
hade jag en kompis som fick cancer. Han var nog inte mer än 11-12 år när han fick den diagnosen och jag minns att han var den enda som fick ha kepsen på sig inne i skolmatsalen. Tack och lov är han frisk idag! Han fick både strålbehandling och cellgifter som gjorde honom temporärt flintskallig och kal över hela kroppen (antar jag), men tack vare dessa behandlingar och preparat är han idag lika frisk som en nötkärna. Jag minns att jag tänkte att det var helt otroligt att just han skulle drabbas. Cancer och alla andra hemskheter är ju sånt som händer människor som inte befinner sig i ens egen bekantskapskrets, tror man.

Nu tror jag väl i och för sig inte att det är mer än en infekterad fettknöl eller något åt det hållet som sitter på skallen, såret i näsan kommer sig väl antagligen av att jag snutit mig för mycket eftersom jag varit förkyld lite till och från i över en månad nu och käken är väl helt enkelt bara inflammerad precis som förra gången (jag tror att jag kommer att få höra att jag behöver skaffa bettskena nästa gång jag går till tandläkaren) så det borde väl egentligen inte vara någon fara med mig. Men likväl blir jag orolig och målar upp dessa scenarion i huvudet.

None
Den dödsföraktande Antonius Block har bestämt sig för att överlista döden...

En annan kompis till mig är ännu värre än jag (och det är väl antagligen från honom som jag fått mina hypokondriska tendenser) när det gäller såna här saker; han "hade" hjärnhinneinflammation varje gång han hade huvudvärk, han slutade äta kokött i mer än två år av rädsla för Creutzfeldt Jakobs sjukdom och han trodde att han fått rabies av en katt som strök sig mot hans ben när han var på volontärresa i Afrika. Han är en outtömlig källa till humor.

I morgon ska jag ringa vårdcentralen. Jag är för feg för att stirra döden i vitögat.

Trött men lycklig (precis som vanligt mao)...

...Jag har världens finaste tjej, det råder det inga tvivel om. Jag skulle kunna sträcka mig så pass långt att jag säger att hon är fantastisk - för det är hon; Älskling är helt sjukt fantastisk.

Just nu ligger jag (halvligger med en massa kuddar upptravade bakom ryggen) i sängen; jag befinner mig i något slags halvt om halvt komaliknande tillstånd eftersom jag somnade så sent i natt och jag har svårt att hitta orden jag ska plita ner (temporär afasi?). Älskling däremot, står i köket och steker korv och ägg. Kaffe kom hon in med i min favoritmugg för 10 minuter sen. Now how 'bout that?

Idag ska vi åka till
Söderköping som, om jag ska fortsätta med att beskriva vårt lands städer som kroppsdelar eller till kroppen närliggande attribut då skulle bli Sveriges stomipåse. Väl där ska vi gå i lite butiker och besöka Smultronstället för första gången i år. Me likie-like.

Idag har jag varit på jobbet...

...Och just nu är jag alldeles för trött för att orka skriva. Hursomhelst är jag fortfarande överlycklig över valresultatet. 1 (eventuellt 2) i parlamentet! Det är något stort på gång, det är jag övertygad om...

Yo ho, yo ho, a pirate's life for me...

None
Christian Engström lägger sin förtidsröst i Eu-valet...

Det är en stor kväll för demokratin! Det är en stor kväll för mig, det är en stor kväll för Sverige! Ikväll lyckades vi med att få Christian Engström invald i Eu-parlamentet. Det är stort. Jag kom hem från valvakan för en timme sen eller så. och glädjen där var inte bara stor - den var överväldigande. Både SvD och DN skriver om den raketseger vi gjorde ikväll; kvällen då ett gäng engagerade gräsrotsaktivister i det lilla landet i norr skrev historia tillsammans.

Att Carl Schlyter från Miljöpartiet och att Göran Färm från Socialdemokraterna fick förnyat förtroende gör min personliga seger ännu större. Rött, grönt och sjöröveri tillsammans i Bryssel. Kan det bli mycket bättre än så? Ett sätt att sammanfatta kvällen är väl såhär:

"Yo, harr, diddelidi. You are a pirate!"


Valvaka...

...Nu är det bara att vänta och se hur mitt och alla andras slit lyckats (eller misslyckats - hemska tanke). Har det gett payoff har vi åtminstone en Eu-parlamentariker som bryr sig om personlig integritet, fri delning av kultur, reviderad patent- och upphovsrätt, åtminstone en person som kämpar mot det storebrorssamhälle (eller Bodströmssamhälle om man så vill) som håller på att växa fram i Sverige och övriga Europa.

Om vi har lyckats så finns det åtminstone en person som står emot de profithungriga gamar som representerar den döende skiv- och filmindustrin och deras lobbyister som cirkulerar i maktens korridorer, någon som slåss för oss pirater och någon som lyssnar när folket talar. har vi en pirat i parlamentet!

None


Nu är min tungpiercing borta!

 

4e0eca63037a9d97e9fad49b90d2d0a6.png
Nu är min tungpiercing borta!

 


Före...

 

0-1f8eea064f2ba87e0f847c886bc0ffd9.png
Före...

 


Världens godaste wok finns i Lin

 

0-23adfa2137d7c12526f5217e22182fff.png
Men deras vitlöksbröd smakar fördjävligt...

 


LOL

 

-658705a232c06cd58c7913b2aa01f10.png
LOL What else can I say?

 


Brutalt hektisk dag...

...Mycket som hänt idag, faktiskt väldigt mycket som skulle ta en bra stund att skriva ner. Faktiskt mycket mer tid än jag har ork att lägga på det just nu. Vad jag kan säga är att på grund av min klantighet hamnade Arwen (hundvalpen) på veterinärkliniken i förmiddags. Det är ingen fara med henne och hon är helt frisk så det var falskt alarm, men satan vad vi var oroliga.

I övrigt har jag haft en rätt så hyfsad dag om man ser till resultatet på jobbet (som var ett mirakel med tanke på vilket oroligt vrak jag var inombords); jag sålde slut på nästan allt bröd som jag demonstrerade så jag tror att jag varit till stor nytta idag med.

Imorrn ska jag ut till Linköping och dema.

Nattinatti!

Ordning och reda...

...Snart är vår första ommöblerings- och städ-dag slut. Resultaten kommer att postas här inom kort. Jag måste säga att det börjar att se riktigt bra ut, men det kommer inte upp några bilder förrän allt är färdigt.

(Om du inte orkar vänta en eller två dagar så kan du ju alltid besöka Älsklings blogg. Hon har tjuvpostat bilder i förväg, den lilla booooven...)

En man, en fundering, ett svar...

Hur skulle Beatles låtit om de varit irländare? Svaret finner du inte nedanför (eftersom det är nån lätt retarderad kostymnisse som spelar) men om man låter fantasin flöda fritt så kanske, kanske, kanske man kan tro att det skulle kunna låta lite som det här ändå? Eller, nej, egentligen inte. Eller, döm själv (vem är jag att bestämma vad du ska tycka i det post-moderna samhället?).


Nu kan den bli just DIN!!


Skogsröj och skavsår...

...Ett enkelt förslag är att du låter bli att gå på 3-timmarspromenader i Svärtingeskogen om du har Converse på fötterna - man får nämligen skavsår då.

Satan vad min vänstra fot svider under stortån (det är där min fina skavsårsblåsa sitter). Älskling och jag fick den briljanta idén att gå på promenad i skogen ute i Svärtinge, där hennes morfar bor. Han var nämligen bortrest igår och Älskling var hundvakt och när jag kom hem från sveriges trängsta penisfodral omkring halv elva-snåret igårkväll kunde jag inte låta bli att kolla hur trafiken ut dit gick. Jag hatar (och då menar jag verkligen hatar) att sova utan Älskling bredvid mig i sängen; en hund är inte samma sak men kan i nödfall fungera, men helt ensam är verkligen obeskrivligt jobbigt för mig. Jag hade haft en skitdag i Mantorp och var beredd att bränna ner kommunhelvetet med grunden utan att tveka, så när jag pratat med Älskling och kollat trafiken så tog jag den sista bussen ut dit.

Den som aldrig besökt Svärtinge har missat något. Naturen är makalöst fin och utsikten är också fantastisk. Det finns massa skog som omsluter Svärtige, ja, det är nästan som om träden försökte krama hela området med sina träiga armar. Kort sagt: det är ett sånt område som jag skulle kunna vilja att mina barn växte upp i. Att allt det här inte ligger längre än en kvart ifrån stan med bil gör det ännu bättre. Så länge man har körkort har man fortfarande nära till allt man kan tänkas behöva.

Älsklings morfar bor i en röd liten enplansvilla som måste ha stått på tomten en halv evighet. Det finns en stor altan och en skön och mysig trädgård som omgärdar huset på alla sidor. Just för tillfället ser det väl i och för sig mest ut som en krigszon, men det beror på att det precis styckats av en bit tomt som det håller på att grävas och byggas på, vilket är hyfsat irriterande. Extra irriterande blir det när man vet att Älsklings morfar saknar persienner i sitt sovrum så att man alltså blir tvungen att gå och blotta sig för dessa förbannade byggarbetare och snickarhelveten när man vaknar om morgonen. Så farligt var det väl i och för sig ändå inte eftersom det ju inte tar lång tid att klä på sig när man vet om det.

Efter frukost gick vi ut och promenerade på en väg som jag trodde att Älskling kände utan och innan eftersom hon bott ute i Svärtinge hela sitt liv fram tills sommaren 2007 då hennes familj flyttade in till stan. Det gjorde hon icke! Efter tre timmars planlöst strövande ibland skog och snår var vi tillbaka i hemmets trygga härd igen. Ungefär när vi kom tillbaka till huset kom Älsklings syster och hennes son dit också. Det var dem som vi liftade hem med.

Nu ligger vi här i sängen med varsin dator i knät och en sisådär trehundra blåsor jämt fördelade över våra fötter. Jag har haft en riktigt skön dag (minus blåsorna då) ibland världens bästa människor och djur så jag kan inte vara annat än nöjd.

Det är dags att sussa snart. Nattinufsan!

Mantorp - Sveriges trängsta penisfodral...

 

2aa85d83120cee83a3ca6d882d577756.png
Mantorp - sveriges eget lilla penisfodral...

 


Dags att gå till sängs...

...Dagen är slut och det är dags att sova nu.

Idag har varit en aktiv dag, trots bakfylla och missade flyttkartonger (jag skulle hjälpa en vän att flytta, men missade det på grund av försovning). Det var bra stämning på partimötet och det planerades en del inför demonstrationen mot storebror som går av stapeln på torsdag. Själv kommer jag tyvärr dock inte att kunna närvara eftersom jag har mitt enda inplanerade jobb under sommaren då. Det har jag likaledes i morgon.

Du är hjärtligt välkommen till CityGross i Mantorp imorrn där jag kommer att stå och dela ut bröd, likt en viss Jesus på berget, till den som är hungrig mellan mjölkdisken, charkdisken eller godishyllorna och inte har lust eller ork att masa sig ut och köpa en korv utanför affären.

Nattinufsan!

RSS 2.0