Banker, börsen och att leka med elden...

 

 

...Att amerikanska banker eldar på börsen kan jag idag läsa om i mer än en tidning och då slog det mig att det kanske är därför som råoljan är så dyr nu? Den brinner väl rätt bra antar jag och vem har väl mer råd än en bank att köpa på sig av denna dyra vara som nu kostar över 50 dollar per fat kan man ju fråga sig..?

 


Kan det vara så att bankerna leker med elden?

Kommentarer
Postat av: MFC

Ja du, om folk visste vad bankerna sysslat med senaste årtiondet. Vad som håller tillbaka oljan är bland annat dollarn. Finns en komplex relation mellan dollarn och oljan men allteftersom krisen förvärras i USA och dollarns internationella status som "reserve currency" är på väg att urholkas kommer vi se oljepriset skena uppåt. Både Ryssland och Kina talar öppet om att ersätta dollarn som världsvaluta och tillsammans med situationen i USA så kommer vi att få se skenande råvarupriser inklusive oljan. Placerare sätter sina slantar på råvaror och ädelmetaller hellre än valutor just nu vilket delvis avspeglas på de kraftiga svängningarna på valutamarknaden. Det är ju inte hela sanningen men en del av det. Den här finanskrisen är långt mer allvarlig än människor förstår tyvärr. Jag är själv pessimist vilket tyvärr inte gynnat min uppmaning till folk att börja spara. Inte lätt att spara när det snart är nollränta på sparkontot heller.



Nåja, som uttrycket säger.. när det blir ebb ser vi vilka som har byxorna nere. Uttrycket har aldrig varit så slående som nu när allt mygel i vårt finansiella system rullas upp. Håll utkik efter kreditunderskotten som bankerna kommer presentera snart.

2009-03-21 @ 09:37:03
URL: http://mfc.elmberg.net

Det är här du ska skriva:

Namn:
Jag är en stalker

E-postadress: (för framtida hotbrev)

Kläm fram med din bloggadress:

Kläm fram med det:

Trackback
RSS 2.0