Kom med nåt nytt...

...Nu skriver SvD om "fenomenet" roasting (eller grillning som det så fyndigt kallas på svenska) som, enligt Svd och SVT lanseras som ett nytt och hippt fenomen; designat för att testa gränser. Ett slags "Här är ditt liv - utan fjäsket" som de kallar det. Men redan utan att ha sett första programmet inser den som är lite bevandrad inom stand-up-scenen (eller efter att ha sett några av de amerikanska förlagorna) att den rara lilla ankdammen vi kallar Sverige kommer ha väldigt svårt att lyckas med den här sortens komedi. Skämt "på någons bekostnad" (något som jag själv och många andra uppskattar) brukar inte fungera så bra i vårt lilla Sverige. Förlagan är den amerikanska TV-kanalen Comedy central's program där kända personer grillar andra kändisar (oftast kändisar av B-klass i stil med skådespelare som Bob Saget).

"–Vi kommer inte censurera några komiker och det kommer komma övertramp som säkert är lika grova som de i Comedy central. Vi tycker det är roligt att pressa gränser, men våra gränser ligger längre bak, säger programledaren Thomas Järvheden." Det låter väl spännande? Thomas Järvheden (en kille som är lika rolig som vinterkräksjukan ungefär) annonserar ut att det kommer att "pressas gränser" och med tanke på vilka kändisar de ska "grilla" (Gudrun Schyman, Dregen, Peter Harryson m.fl.) så känns det ju inte så superhett. Då tror jag mer på Kanal 5's satsning inom samma kategori som går i regi av Henrik Schyffert. Det känns som att han har lite mer att erbjuda mig än Thomas "Vinterkräksjukan" Järvheden.

Tyvärr tvivlar jag grymt mycket på att någon av kanalerna kommer att ta ut svängarna lika mycket som Gilbert Gottfried här nedanför i roasten av Bob Saget (pappan i Huset fullt):


How do you make an ass-hurt?

Kommentarer

Det är här du ska skriva:

Namn:
Jag är en stalker

E-postadress: (för framtida hotbrev)

Kläm fram med din bloggadress:

Kläm fram med det:

Trackback
RSS 2.0