Den blomstertid nu kommer...

...Idag gjorde jag min sista dag på Adecco, vilket känns rätt skönt i min mening. Mitt under utvärderingen tågar coacherna in odh proklamerar sin kärlek och respekt för alla deltagare och önskade oss lycka till med allt vi tar för oss i framtiden. Men det var ingen som sjöng Den blomstertid...

Ikväll ska jag och Älskling till svärmor och mysa. Nu ska jag till gymet och sen ska jag ner på stan. Både Ayla och Arwen ska till veterinären idag på vaccination. Hoppas att allt går bra...

Ha en supertrevlig valborgsmässoafton!

För säkerhets skull har jag även publicerat texten till "Vintern rasat" eftersom det kommit till min kännedom att ungdomar från min egen generation oftast inte lagt den på minnet.
Vintern rasat ut

Originaltitel: Längtan till landet.
Ur Jägarens vila, 1838
text: Herman Sätherberg (1812-1897)
musik: Otto Lindblad (1809-1864)

Vintern rasat ut bland våra fjällar,
drivans blommor smälta ned och dö.
Himlen ler i vårens ljusa kvällar,
solen kysser liv i skog och sjö.
Snart är sommarn här i purpurvågor,
guldbelagda, azurskiftande
ligga ängarne i dagens lågor,
och i lunden dansa källorne.

Ja, jag kommer! Hälsen, glada vindar,
ut till landet, ut till fåglarne,
att jag älskar dem, till björk och lindar,
sjö och berg, jag vill dem återse,
se dem än som i min barndoms stunder
följa bäckens dans till klarnad sjö,
trastens sång i furuskogens lunder,
vattenfågelns lek kring fjärd och ö.

Lyssna vill jag, huru vinden susar
uti halvutspruckna björkars lund,
spegla mig i sjön, där anden krusar
med sin köl det mångbeglänsta sund,
och i famnen av naturen drömma
vårens dröm, som ingen tröttat än,
och min sorg i jaktens lund förglömma,
fri som skyn där uppå himmelen.

Forsen kastar sig i havets sköte,
se, hur vild, med vilken stämmas dån!
Är det ej, som hela Mälarn göte
åter på en gång sitt rika lån?
Och han är likväl så hög om kvällen
som om morgonen, och tusen år
fylla honom kanske än från fjällen
lika rik och härlig varje vår.

Och med varje maj hans holmar gunga
sina kronor i dess klara våg,
och i varje vår hans fåglar sjunga
lika ömt med lika eldig håg.
Skulle jag, när hela världen svärmar,
sköna vår, blott jag ej le med dig!
Och en snöbäcks sorl, den klippan härmar,
var dock fordom nog att locka mig.

Nej, åt landet, bröder! Tjädern knäpper
nu var morgon i sin furulund.
Vad, om jägarn kopplet varsamt släpper
blott till ögonfägnad på en stund?
Låt oss njuta, låt oss vara glade!
Friskt och härligt hornens toner gå.
Den som hjärta nu att jaga hade
endast på en timma eller två!
Ella-Bella

 

2235cc85c46298254b77c0856a0f742c.png
Ella-Bella

 


En ljuspunkt på min mulna himmel?

...Kan det vara så att jag faktiskt lyckats med det nästintill omöjliga konststycket att få någon som helst hjälp från Arbetsförnedringen den här gången?


Jag var på möte med min handläggare där i förmiddags och nu ska jag dit om en halvtimme igen på presentation från ett företag som söker 20 personer. Kan det tänkas ge någonting så har jag faktiskt lyckats att bli hjälpt av en av vårt lands mest meningslösa myndigheter vilket måste kvalificera mig till nominering av svenska bragdmedaljen. Efter presentationen ska jag ner på stan och spela gitarr har jag tänkt. Kom förbi och ge mig din växel, vetja'! :D

Jag är ledsen att jag inte är så aktiv just nu...

...Min tillvaro tas just nu upp av jobbsökande och planering inför sommaren med gatumusicerande och eventuella pub-gig. Jag försöker hålla mig så aktiv som jag hinner men jag kan inte lova att jag är lika snabb på tangenterna som vanligt under den närmsta tiden. Jag kommer twittra desto mer så börja följa mig där också.

Puss på dig!

Pigge Piggelkott?

 

0-735033df5fc10a9d1842bf85fa395bf9.png
Pigge Piggelkott?

 


Ung företagsamhet i kristider kan i alla fall ge lite payoff...

...Eftersom Arbetsförnedringen verkar göra sitt bästa för att motarbeta de få möjligheter jag har för att komma ut i arbtete tog jag idag saken i egna händer, greppade min gitarr och gick ner och satte mig på stan. Till skillnad från de romska barnen med dragspelen kan jag ju faktiskt spela bra så det skulle nog inte bli några problem, tänkte jag i mitt stilla sinne och drog av några låtar från min och Hannes gamla repertoar. Det var faktiskt roligare än jag mindes att sitta i solen och sprida glädje på det här sättet och jag kommer garanterat att göra om det snart igen. 91 spänn fick jag ihop på mina två timmar och det måste väl anses vara ok med tanke på hur ringrostig jag känner mig, både i hals och fingrar.

Imorrn ska jag och Hannes träffas för att gå igenom lite låtar och göra en set-list innan vi spelar in lite nytt demomaterial att ge till krogarna här i stan. Nu har ju sommarsäsongen faktiskt börjat närma sig så möjligheterna börjar faktiskt bli stora att åtminstone tjata sig till några gig. Får vi ett par stycken i veckan kan jag ju faktiskt dryga ut kassan lite så det känns faktiskt rätt så bra just nu. Fick ett mail av min morbror som peppade mig lite och fick mig att gaska upp mig lite och ta tag i en del saker i alla fall.

Ikväll kanske jag går ner
till knäppingsborgsdistriktet och tittar på mormor när hon håller föredrag. Det är ju trots allt inte varje dag den underbara gumman är i stan...

Suppertime!

 

67a920bcacb026df25a87d6d0c981f8e.png
Kvällens middag...

På Menyn i afton bjuds följande:
 • Hemjagad hjortstek med rostade rotfrukter
  (potatis, morot, palsternacka, rotselleri och gul lök)
 • Hemlagad skysås
 • Svart vinbärsgelé
Att dricka till maten:
 • Husets röda vin
 • Päroncider
 • Isvatten
Till Desert:
 • Frukttårta från Lindahl's konditori samt Kaffe med påtår

Smaklig måltid önskar Anders och Josefin!


Spontant näsblod...

...Något är fel med min förbannade näsa! Medicinerna jag äter verkar på något sätt blodförtunnande och därför kan det ibland räcka med att jag kliar mig under kranen för att den ska bli just en öppen kran. Det var precis vad som hände efter att jag ätit lunch och jag har nu legat i över en halvtimme med papperstussar i båda näsborrarna för att inte droppa blod överallt. Jag har till och med droppat igenom två-tre papperstussar så jag börjar bli mäkta trött på det här nu.

Vad är det för fel på min kran egentligen?

Middagsbjudning ikväll...

...Ikväll kommer morfar och svärfar över på mat. Kvällens meny bjuder hjortstek på en bädd av rostade rotfrukter samt skysås. Det har pratats om den här dagen i flera veckor, men det har hela tiden kommit något i vägen som tvingat oss att skjuta upp middagen gång på gång men ikväll blir det äntligen av.

Jag lät steken stå i cirka sju timmar i ugn på 100°C och jag kan meddela att den var helt utsökt när vi smakade på den igår. Såsen ska tillverkas på det stekspad som blev över från gårdagen.

Vid sju går bjudningen av stapeln.

Mitt-i-natten-bloggande...

...Älskling vaknade nyss av att hennes telefon ringde. Det var något gammalt ragg hon inte pratat med på flera år som ringde med förevändningen att han ville snacka skit (klockan fyra på morgonen!). Ringer man ett gammalt ragg klockan fyra vill man inte snacka skit, så enkelt är det. När Älskling köper sin nya mobil berättade hon för mig att hon kommer att byta nummer. Jag undrar varför?

Anledningen till att jag skriver ett par rader nu är för att förekomma Älskling, som piggade på sig när hon nu blev väckt, som bestämde sig för att blogga istället för att somna om. Haha! Jag hann först.

Nu tänker jag leta upp nån bra film att kolla på och sen ska jag nog faktiskt försöka att sova lite, även om jag säkerligen kommer att misslyckas. Har man ätit sovpiller de senaste fem åren och sen slutat helt tvärt är det kanske inte så konstigt, eller vad säger du?

Hundarna, jag och katten...

...I morse vid sexsnåret blev jag brutalt väckt av att Arwen hoppade runt i sängen, kameran plockades fram och det passades på att ta lite söta bilder av spektaklet. Två hundar och en katt i sängen. Det blir inte mycket mysigare än så. Jag skulle kunna ta fler foton om jag orkade eftersom de små liven ligger och trynar nu med men jag är för lat så du får nöja dig med dessa. Det är inte världens bästa bilder men vem orkar vara proffsfotograf i sängen innan Nyhetsmorgon rullat igång ens? Håll tillgodo:Hey - hallo, allihopa - everybody!

Jag inspirerades av min längtan att lära min nyfunna amerikanska chatt-kompis några svenska fraser och till min stora glädje kom jag att tänka på ett par Youtube-klipp jag såg tillsammans med en brittisk vän till mig. Tyvärr gick Steve AFK innan jag hann skicka klippet till honom, men jag tänkte att du kanske ville se?


"Han är ute och åker på en åker..."

E-böcker och mail i mobilen...

...Jag börjar från början för det är oftast lättare för läsare att uppfatta vad man försöker förmedla om man gör detta i kronologisk ordning har jag fått för mig. Hursomhelst.

Dagen började ganska lugnt med att jag tog ut våra två lurviga små monster på morgon-kiss innan frukost. Vi har bestämt att vi ska låta Arwen komma ut och kissa varje hel timme och precis när hon vaknar för att undvika olyckor i hemmet. Trots detta har vi fått kiss på golvet inte mindre än fyra gånger idag. Hon är snabb det där lilla krypet...

Frukost intogs, om man nu kan kalla de sista resterna av familjepizzan vi åt med
Svärfar härom sistens för frukost. Stor mugg med kaffe intogs också naturligtvis. Ingen frukost är komplett utan java. Tyvärr fick jag äta själv eftersom Älskling bestämde sig för att dumpa mig och djuren här hemma och bege sig ner på stan för att knalla runt lite i affärerna nu när lönen äntligen kommit. Så här satt jag och funderade på vad jag skulle göra av dagen. Jag kom fram till följande saker efter en stunds funderande:
 1. Arwen är fortfarande för liten för att promenera runt Åbackarna när det är varmt och soligt, även om man går i hennes takt :'(
 2. Det är svårt att vara särskilt aktiv när hundarna ligger och sover.
 3. Hundvalpar sover ganska mycket.
 4. Arwen sover ganska mycket.
 5. Jag har svårt att koncentrera mig på andra saker än djuren när de är vakna.
 6. Det smidigaste jag kan göra när djuren sover är att trixa på nätet.
Det var också nät-trixande som jag bestämde mig för att göra trots att jag egentligen ville gå på promenad i det sköna solskenet. Jag ringde och dubbelkollade med Älskling om hon trodde att promenadidén skulle funka men eftersom hon inte trodde det så lät vi bli.

Medan hundarna legat och sovit under dagen har jag då alltså surfat runt på olika sidor för att leta upp e-böcker (alltså böcker som man kan läsa direkt på datorn). Jag hittade en kanonbra sida som heter Project Gutenberg som är en sida som publicerar gamla klassiker i e-boksformat. Helt gratis. Helt lagligt.


Det fanns ett enormt utbud att välja mellan så det tog mig ganska lång tid att gå igenom och ladda hem de böcker jag var intresserad av. Det blev ganska många titlar som jag varit intresserad av att läsa men som jag aldrig tagit mig tid till, bland annat Den unge Werthers lidande och Bröderna Karamazov. Det mesta av det upplagda materialet är dock på andra språk än svenska även om jag också lyckades hitta lite Tegnér och Rydberg som jag också tagit hem. Nu är mitt bibliotek av e-böcker ganska fullt av skönlitterära klassiker men också några böcker av Bertrand Russel som jag velat läsa ett tag. Project Gutenberg är ett riktigt bra initiativ och en jättebra möjlighet att ta del av dessa kulturskatter helt gratis om man bara står ut med att läsa på en skärm istället för att bläddra i papper.

Efter en stunds aktivt sökande (och finnande) av alla dessa klassiker fortsatte jag att surfa runt på lite olika sidor. Jag hittade bland annat ett program som hjälper en att öva upp sin förmåga att läsa fort (s.k. speed-reading) men också det progam jag nu skaffat för att kunna kolla mina mail via mobilen. Själva programmet Momail kostar ingenting och är enkelt installerat på din mobiltelefon och med hjälp av det kan du vidarebefordra dina mail direkt till telefonen.

Det som kostar pengar är datatrafiken när du tar emot och skickar mail, men det rör sig då bara om några ören per mail (beroende på vilken operatör man har naturligtvis). Momail-klienten hjälper dig också att komprimera mailen till bara några kilobyte genom att ta bort onödiga tillägg och komprimera bilder m.m. för att minimera datatrafiken så att det blir så billigt som möjligt för användaren. Det går också att uppdatera sin status på Facebook eller posta bilder på Flikr eller Twitpic så nog är det smidigt alltid.

Nu ska vi gå och äta glass, jag älskling och våra monster. Jag kanske skickar en uppdatering från mobilen om det som du kan läsa på Facebook lite senare ifall du har tur.


Som att det skulle hjälpa mig...

...Att få reda på att man är smartare än fem procent av DN-läsarna känns som en rätt så klen tröst måste jag ändå säga. Jag får ta och göra min hemläxa och ässa testet nästa vecka istället.


YAY!


Det är fantastiskt att gå upp tidigt ibland...

...För att även om det känns som om huvudet ska sprängas och allt snor ska rinna ur näsan på samma gång får man ju se dagen innan de som inte gått upp än. Det är ju alltid nåt.

Jessica Ritzén borde följa mig i en månad...

...Det är jag som är den riktiga fattigbloggaren av oss två. När jag betalat alla mina räkningar för min del av mat och allt sånt kommer jag att ha mindre än 400 kronor kvar på mitt konto. Jag är ledsen att behöva säga det här, men vi kommer inte kunna göra saker som kostar pengar om inte du bjuder.

Unni, vi älskar dig!

...Och alla Sveriges pirater jublar idag!

Att ställa som författare ställa sig på piraternas sida ideologiskt är måhända lätt i tankarna, men det måste vara svårare för dig då den enda positiva rösten som hörs från kulturarbetarnas håll i den här frågan i nuläget är din egen. Ditt initiativ är beundransvärt, Unni. Sveriges pirater är stolta över dig. Jag är stolt över dig.

Tack, Unni, för att du är på rätt sida av staketet!Jag anatar att en förklaring är på sin plats:

Unni Drougge har på ett hedervärt sätt tagit ställning i den för mig och många andra ideologiskt viktiga frågan om upphovsrätten och de andra frågorna som kan tänkas hota internet och dess användares framtid genom att ta strid mot upphovsrättslobbyn och Ipred-anhängarna. Genom sitt ställningstagande gör hon en viktig markering mot lobbyns desperata försök att kontrollera det internet (med hjälp av jäviga domare) som vi har idag genom lagstiftning som garanterar ett storebrorssamhälle av samma dignitet som den orwellianska dystopi som utgör handlingen för 1984. Hon har dessutom valt att göra en ljudbok av sitt nya verk Boven i mitt drama kallas kärlek exklusivt för The Pirate Bay. Det är hedervärt och här i Sverige är det än så länge relativt unikt även om internationella författare som Paulo Coelho använt sig av internet som distributionskanal i flera år.


Boven i Unnis drama kallas kärlek, och på ett kärleksfullt sätt har hon delat med sig av den i syftet att sprida kultur till oss som läser hennes böcker - på eget initiativ utan hjälp av några giriga mellanhänder...

Några få artister, däribland Timbuktu, har visat sig vara kloka nog att ta ställning mot detta, i detalj kontrollerade och reglerade sovjetliknande samhälle som piratjägarna i sin iver försöker skapa - resten står tillsammans med Jan Guillou, Liza Marklund, Per Gessle och Dick Harrison och applåderar saker som Ipred, Acta, Telekompaket och andra tjänster som är föreslagna för att kväva internet (om de inte bara håller käften såklart). De skriker högljutt och slår på stora trummor och uttalar sig gång på gång om frågor som de inte har satt sig in i överhuvudtaget. De spottar på ett helt kundsegment och kallar dem för skurkar. Det är tragiskt.

I en artikel på Newsmill (23 april 2009) skriver Unni Drougge om sitt ställningstagande:

"I stort sett tycks den framgångsrika författarklunga som mobiliserats mot "fildelningens faror" ha handlat snarare på impuls och i affekt än med förnuft och kunskap. Inför nya utvecklingssteg uppstår lätt moralpanik och många ansluter sig ängsligt till den brölande hjorden när larmet går om ett hot mot det invanda."

Ta dig tiden att läsa hela Unni Drougges artikel för den är både välskriven och intressant. Nu återstår det bara att se om hennes bok också är något att ha. Själv tänker jag seeda veckan ut i vilket fall som helst.
Jag skulle skriva ett vettigt inlägg om jag orkade...

...Men det gör jag naturligtvis inte så här kommer något helt annat med hälsningar från youtube istället:


Blueberry pancakes. :-)

0-6ae678f33160f624a323033b0d8c393c.png

Blueberry pancakes. :-)


Du är inte ensam om att drömma konstiga saker, Cattiz...

...Min kompis Cattiz skrev nyligen i sin blogg (här och här) att hon drömt konstiga drömmar. Nu vet jag själv hur det är att drömma obehagliga saker.

Jag vaknade med ett ryck i morse, satte mig upp i sängen med ett ryck och kastade mig in i följande ordväxling med Älskling innan jag var riktigt klar i huvudet:

Jag: Om det var någon som stötte på dig, skulle du berätta det för mig då? För jag drömde att [Namnet på en idiot vi båda känner gemensamt] stötte på dig och att du sa att jag inte hade med det att göra...
Älskling: Ja det skulle jag, om personen blev alltför påträngande och inte accepterade att jag sa att jag har dig.
Jag: Vad bra.
[Paus]
Jag: Men om det var någon som vi kände båda två så skulle du väl berätta det för mig?
Älskling: Ja. Den personen vet ju att vi har varandra och om han inte accepterar det så är han ju både påträngande och sjuk i huvudet.
Jag: Det förstås.
[Kort paus]
Jag: Men du lovar att berätta ifall nån som är påträngande eller om nån vi känner båda två stöter på dig?
Älskling: Nu börjar du bli jobbig...
Jag: [halvhög röst] Jag har inte alls kontrollbehov! Jag älskar dig!

Anledningen var en riktigt konstig dröm innan jag vaknade om en före detta gemensam vän som konkurrerade med mig om Älsklings kärlek en gång i tiden. Det var länge sen nu, men det kändes fortfarande obehagligt eftersom jag kom att tänka på hur jobbig den perioden faktiskt var för både mig och alla inblandade parter.

I drömmen hade han återigen börjat höra av sig till Älskling för att försöka stöta på henne. Vi skulle gå och möta honom i en park tillsammans med Arwen, men när vi kom fram kunde jag inte se honom eftersom han har blockerat mig på Facebook, så vi gick mot ett ställe som stod utanför Facebooks kontroll för att jag också skulle kunna se och prata med honom. Tyvärr så hann jag inte be honom att dra åt helvete innan jag vaknade.

Flera detaljer från drömmen minns jag tydligt: Älskling och jag bodde i ett höghus i en lägenhet som liknade den jag växte upp i när jag bodde i Stockholm som barn; då bodde vi inte i något höghus, men planlösningen var precis likadan. Jag minns den soliga parken och hur grönt det var ute, hur varmt det var i luften och att vi gick över en bro. Vi var på ett ställe som liknade Åbackarna men som ändå inte var det. Jag minns inte namnet på parken. Jag minns inte heller hur blommorna luktade, eller vilka fåglar som flög ovanför våra huvuden och njöt av det fina vädret men jag minns hur jävla jobbig jag tyckte att hela situationen var.


Det händer att jag komer ihåg mina drömmar, men det brukar då oftast handla om ointressanta saker och jag glömmer oftast att jag drömt det inom en timme. Den här drömmen däremot fick mig att vakna med ett ryck och nästan börja korsförhöra Älskling - det känns nästan lite obehagligt.

Precis som Cattiz skrev kan man inte rå för vad man drömmer, men uppenbarligen blev jag ändå berörd av drömmen på ett sätt som gjorde mig illa till mods. Jag litar naturligtvis på Älskling och jag är helt säker på hur hon skulle agera om någon idiot började stöta på henne, är det någon som kan klara av en sån situation själv så är det hon. Ändå vaknade jag med ett ryck och började fråga ut henne. Är inte det konstigt?

Naturligtvis kan man inte rå för vad man drömmer eller vilka känslor drömmarna väcker hos en men jag förvånas ändå över hur en drömsekvens på mindre än tio minuter kan få en att vakna med ett ryck och få mig att reagera så starkt att jag måste dubbelkolla saker med Älskling som jag redan kan svaret på. Konstigt var ordet. Och hur Facebook lyckades att göra honom osynlig har jag ingen aning om...

Mina källor har inte fel...

...Nu väntar bara att se om ministerrådet accepterar industriutskottets beslut. Fan vad nöjd jag blir. Man kanske skulle skriva till våra parlamentariker lite oftare? Skönt att DN twittrar så flitigt. Då vet man allting först.

Jag orkar inte skriva mer ikväll tror jag...

...Så vi hörs väl imorrn antar jag. Har du tur kanske det blir typ ett inlägg till på twitter men räkna inte med det utan bli positivt överraskad istället om det blir. Que cera, cera. Buenas noches!Om mina källor på twitter har rätt...

...Så skjuts omröstningen om telekompaketet upp tack vare den massiva uppslutningen här på nätet. Tillsammans är vi starka. Hoppas bara att det går igenom när de väl kommer till skott sen. Och fortsätt att maila till politikerna!

Läs det här!

Läs den här artikeln på DN. När du är klar så går du in här och mailar de folkvalda så att tillägg 138 blir tillagt i telekompaketet. Blir det inte det så är det fritt fram för särintressen som APB och IFPI att montera ner internet och göra det till ett kabel-tv-nät mer eller mindre. Din frihet på internet är hotad.

Se nu för fan till att skriva tills fingrarna blöder. Det är din plikt att värna om dina rättigheter (och även skyldigheter). Tillsammans kan vi förändra saker! Ensam är inte alltid stark. En samlad röst kan göra skillnad.


Saxat från telekompaketet.se

Adecco och jobben...

...Idag har jag varit på Adecco, trots att jag egentligen inte skulle dit visade det sig. 1-0 till Adecco. Jag fick hjälp av min snälla coach att leta efter några jobb och hon lyckades ändå att muntra upp mig lite, trots att det känns ganska så hopplöst just nu.

Nu ska jag och älskling gå till rastården med hundarna. Vill du följa med så är det bara att slå en signal.

Anders utökar sitt sociala kontaktnät via internet...

...Och färdas över Atlanten till Indiana, USA. Mer om detta imorrn. Nu blir det sova av.

Glöm förresten inte att kolla mina twittringar. Om du inte har twitter själv så finns det en liten ruta till höger där mina meddelanden hoppar upp i realtid. Men ärligt talat: regga dig och ha kul du med.

Nattinatti!

Inte lite söt, alltså...

...Utan JÄTTESÖT! ^^


Angående bannern till höger...

...Den här killen har tagit ett bra initiativ och gjort en banner till PiratPartiet som har mina sympatier inför valet till EU-parlamentet. Därför har jag lagt upp den på min blogg där den kommer att ligga till dagen efter valet.

Jag uppmanar alla mina Pirat-kollegor att göra samma sak. 'All reklam är bra reklam' heter det ju.

Ny kategori: Coola grejer...

...Nu finns en ny kategori här på bloggen med namnet Coola grejer där jag lägger in filmklipp, bilder och musik som är värda att kolla på. Cool är bara förnamnet.

Inte ens konstnärerna själva går fria mot APB...

...Jag läser i aftonhoran aftonbladet om eleven på Konstfack som olovligen samplat musik från dataspel och klippt om en musikvideo utan att ha tillstånd från upphovsmännen. Copyright på konst. Frågan som dyker upp är naturligtvis hur mycket modernister som Andy Warhol skulle fått betala för sina Brillo-boxar, Campbell-sopporna eller Marilyn Monroe-serierma?

Frisörsalongen is back in buisness...

...Titta så fin Pac Man blev efter ett besök hos mig i salong "Skyll dig själv".


Gorgeous George?

Det här var riktigt coolt faktiskt!

...Bäst är nog ändå geléklumpen som kommer i slutet. Bedöm själv. Allt är fillmat med 1000fps (frames per second). Det imponerade på mig.


Hur sjukt jävla coolt är inte det här?

Trött och hundvakt...

...Just nu är Älskling på jobbet som extrainkallat superproffs och därför är jag hundvakt idag igen. Det är mysigt att ta hand om dem så jag klagar inte, men det hade varit skönt att sova ut lite längre eftersom jag inte kunde sova ordentligt i natt. Jag satt istället upptagen med mitt twittrande och kollade på Söndagsparty med Fredrik och Filip via Kanal5.se.

Om du inte sett det programmet så tycker jag att du borde gå in där och kolla. Jag som inte har femman blev riktigt glad när jag såg att det också ligger på webben efter att det sänts. Synd bara att man missar live-sändningen. Klockrent var att de spoilade Tv4-filmen som gick samtidigt och berättade vem mördaren var. Det fick mig att skratta här i nattmörkret. Analsexpratet med Marilyn Manson och Jonas Gardell var också rätt kul.

Ja, vad säger man?


Det enda man kan göra är att akta sig för spökena...

Twitter kommer att förstöra mitt liv...

...Jag känner det på mig. Ju mer jag ser desto mer fastnar jag.

Jag hittade ett program förut idag som heter Tweet Deck. Det gör att man har stenkoll på vad som händer i twitter-världen och är man bloggtorsk som jag så blir man nog twitterknarkare efter första inlägget. Det är hur kul som helst!

Jag har suttit och twittrat hela dagen och försökt att sätta mig in i hur det hela fungerar och jag måste säga att ju mer jag ser desto mer fastnar jag. Med program som Tweet Deck kan man hålla koll på alltifrån sina vänners statusuppdateringar på Facebook och såklart alla sina vänners twittringar, men också vad folk ute i twittervärlden skriver genom att man skriver in de ord eller fraser som man själv vill bevaka.


Såhär ser det ut på datorskärmen med tweet deck. Det är inte svårt att bli twitter-torsk...

Om man inte känner för att installera det här proffsiga programmet så kan man ju alltid sms:a in sina twittringar istället, men när man sitter vid datorn känns det här helt överlägset trots att programmet bara är en beta än så länge. Det har aldrig varit lättare att komma i kontakt med nya läsare eller att hitta nya bloggar att följa. Det går inte att förneka. Man fastnar efter sin första twittring.

Och nu ska jag twittra igen.

Lösningarna på fildelningsproblematiken?

Både Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet skriver idag om Piratpartiets framgångsrika jordskredsliknande medlemsökning sen Pirate Bay-målets utslag kom för ett par dagar sen. Jag kan meddela att även jag själv tagit tillfället i akt att registrera mig som medlem på Piratpartiets hemsida för att visa mitt stöd till den här frågan, en fråga som jag själv och många andra brinner för.

Trots att detta politiska parti mest liknar ett enfrågeparti har jag efter övervägande kommit fram till att det med största sannolikhet är Christian Engström, partiets främsta kandidat till EU-valet i år, som jag vill skicka till Bryssel. Jag har nämligen bestämt mig för att kämpa för mina rättigheter, både online (på internet) och i mitt privatliv (AFK).


Det här är Christian Engström och honom vill jag se i Europaparlamentet...

Jag tror att det behövs ett vågmästarparti i Europaparlamentet som kan driva den medborgerlig politik som de etablerade partierna under flera år gått bet på. Jag tror att Christian Engström kommer att vara bra för Sverige eftersom han åtminstone kommer att försöka göra något åt de lagstiftare som spottar på rätten till brevhemligheten och vår personliga integritet istället för de slöfockar som idag gör allt annat än att representera folket som valde dem.

Svenska Dagbladet ställer frågan vem som ska betala för internet och är också snabba på att basunera ut att de sitter inne på de lösningar som skulle kunna få slut på fildelningsproblemet i ytterligare en artikel. Deras förslag på användbara lösningar som de räknar upp i artikeln är:
 • Reklamfinansierad streaming
 • Mobilabbonemang
 • Frivilligt fildelningsabbonemang
 • Bredbandsskatt
  samt
 • Styckförsäljning av filer
Av dessa alternativ finner jag det mest troligt att den reklamfinansierade streamingen tar mest mark. Idag finns tjänster som Spotify för att lyssna på musik, Hulu.com eller andra liknande sidor för att se på filmer och tv-serier men även många open source-alternativ istället för mjukvarujättarnas programvara (jag tänker främst på ordbehandlingsprogram som OpenOffice och operativsystem som  Linux och Ubuntu som båda finns i gratisversioner). Ett frivilligt bredbandsabbonemang känns i viss mån också som ett trovärdigt alternativ om man lyckades med att få bredbandsleverantörerna att samarbeta med VPN-tjänsterna som finns idag eftersom de ju indirekt mer eller mindre erbjuder frivilliga fildelarabbonemang i och med att de garanterar anonymitet på internet.


Både Spotify och hulu är prima alternativ om man vill kunna ta del av film och musik...


Ett av de alternativ som känns merst förlegat är förslaget om mobilabbonemangen där man alltså betalar en summa och abbonerar på streamad musik och film i mobilen. Det jag tror mer på är i så fall mobilabbonemang som ger obegränsad tillgång till intrernet som lösning eftersom det ger fler männinskor möjlighet att ta det av det som de själva vill ha istället för top 40-listans Lady GaGa eller vad de nu råkar heta. Även en obligatorisk bredbandsskatt ser jag som problematisk, då det ju egentligen bara vore en förlängning av kasettskatten där alla måste betala oavsett om de fildelar eller ej, något som jag själv anser vara mycket orättvist.

Det sista alternativet, att ta betalt för enstaka filer, är nog det enda av de gamla alternativen som fortfarande skulle kunna funka hyfsat. I alla fall ett tag till, innan de reklamfinansierade alternativen vuxit sig starkare. Alternativ som iTunes fungerar i viss mån även om DRM-skydd är något av det vidrigaste som finns. Om jag trots allt har betalt för en musikfil vill jag ju kunna använda den i alla mina mediaspelare och inte vara begränsad till bara min iPod och min laptop.


De alternativ som ger möjlighet att få ta del av saker när man själv vill till en låg kostnad eller gratis tror jag är de alternativ som kommer att fungera bäst som lösning på fildelningsproblemet...

Framtiden kan man bara sia i och än så länge finns det ingen som sitter inne på alla svar, men jag är nog berädd att satsa mina slantar på att det är just de alternativ som erbjuder en låg avgiftshöjning eller ingen alls är de som kommer att fungera bäst. Även om det inte handlar om att allting måste vara gratis, för det måste det naturligvis inte, så är det viktigt att det går att få tag på saker utan att behöva krångla för mycket och eftersom industrin kom in på spelplanen så pass sent tror jag att det är svårare idag att erbjuda samma sak som folk kan få gratis om det kostar en massa pengar. De skulle kommit på det för tio år sen när kazaa fortfarande var nånting nytt.

Slutligen vill jag bara säga att min önskan är att få se Piratpartiet i Europaparlamentet där de kan driva frågor om integritet och rätten till ett fritt internet på ett bra sätt, inte i riksdagen pratandes fördelningspolitik. Det ska de som vet något om den göra tycker jag, vilka det nu kan vara?

Nu finns även jag på twitter...

...Den lilla lådan som finns precis under min presentationsbild till höger visar mina inlägg på twitter och jag rekommenderar dig att bli medlem där och följa mig eftersom jag kommer kunna uppdatera där snabbare och oftare nu när jag är upptagen med valpen. Spännande det här med ny teknologi måste jag få lov att erkänna och nu har alltså även jag börjat att 'twittra'. Mitt användarnamn är hallbergaren eftersom jag ju heter Hallberg i efternamn.

Nu ses vi på twitter också, eller hur?

En kort presentation av mig själv samt mitt Curriculum Vitae

Curriculum Vitae för Anders Hallberg
Tidigare anställningar

Zappa event, Norrköping
Tjänst: Informatör
Tidsperiod: Sommaren 2009
Beskrivning: Demonstrerade nya betalningsautomater för en av de större bensinstationerna.

Eventpersonal.se
Tjänst: Informatör
Tidsperiod: Sommaren 2009
Beskrivning: Inamlande av mailadresser för ett större försäkringsbolag.

Remarkable AB
Tjänst: Demonstratör
Tidsperiod: Sommaren 2009
Beskrivning: Demonstration av livsmedel.

Arbisteatern, Norrköping
Namn: Spotskötare
Tidsperiod: 2007-2008
Beskrivning: Arbetade som följespot.

Transcom, Norrköping
Namn: Telefonförsäljare
Tidsperiod: Januari 2007 - juli 2007
Beskrivning: Uppsökande försäljning via telefon. Sålde bland annat fondförvaltning och telefonabonnemang.

Hermelin Nordic Research
Namn: Marknadsundersökare
Tidsperiod: Hösten 2005
Beskrivning: Undersökte kundbeteende och genomförde oppinionsundersökningar via telefon.

XLNT Marketing
Namn: Telefonförsäljare
Tidsperiod: Sommaren 2005
Beskrivning: Sålde bland annat telefonabonemang.

DBW
Namn: Telefonförsäljare
Tidsperiod: Hösten 2003 - våren 2004
Beskrivning: Sålde bland annat naturläkemedel och samlarhäften.

Proffcom

Namn: Telefonförsäljare
Tidsperiod: Våren 2002
Beskrivning: Sålde tidningsprenumerationer.

Utbildning
Filosofie Kandidatexamen i Retorik och kommunikativt ledarskap, 180 hp vid Örebro Universitet (pågående)


Retorik A ht2009
Retorikens grunder
Retorikens uttrycksformer
Argumentation och debatt
Analys och uppsats
Tvärkulturell retorik A1 vt2010
Kommunikativt ledarskap A1 (pågående)

Komvux Norrköping
Tidsperiod: 2008-2009
Beskrivning: Ökade behörigheten inför högskolestudier.

Mölk Utbildning AB, Linköping
Kurs: Säljutbildning
Tidsperiod: Våren 2006 - Hösten 2006
Beskrivning: 25 veckors säljarutbildning med gymnasial behörighet.

Bäckadalsskolan
Utbildningsnivå: Gymnasial utbildning
Inriktning: Musikalprogrammet
Tidsperiod: 2002 - 2005
Beskrivning: Klass 1-3, med valbara kurser inom scenisk gestaltning, musik och dans.

Övrigt
Kassör för Radio Campus, Örebro Universitet
Namn: Kassör
Tidsperiod: 2010 (pågående)
Beskrivning: Förtroendevald i Örebro Universitets amatörradioförening.

Arbisteatern, Norrköping
Namn: Dansare och sångare
Tidsperiod: Juli 2008 - december 2008
Beskrivning: Engagerad som skådespelare, garderobiär & serveringspersonal i Varieté Spektakulär.

Fadder HT 2010
Namn: Fadder
Tidsperiod: Hösten 2010
Beskrivning: Engagerad som fadder för nya studenter vid Örebro Universitet.

Datakunskap
Officepaketet
Excel, kalkylprogram
Word, ordbehandlingsprogram
PowerPoint, presentationsprogram
iWork
Numbers, kalkylprogram
Pages, ordbehandlingsprogram
Keynote, presentationsprogram

Referenser
Kan lämnas vid förfrågan.

Finns det någon som vill anställa mig?

Här är några bra argument för att anställa mig. Mitt CV kommer också att läggas upp inom en snar framtid så att du lättare kan få en överblick över mina tidigare anställningar och mina kvalifikationer.
 • Jag är billig i drift; i juni blir jag aktuell för nystartsjobb och kommer således att vara mycket billigare att anställa över sommaren än en vanlig arbetssökande.
 • Jag jobbar hårt
 • Jag är duktig på att formulera mig själv
 • Jag är stark
 • Jag är snabbtänkt och är en tillgång till företaget, oavsett vad ni arbetar med
 • Jag har ingenting emot att skita ner mig utan jobbar hårt och noggrant med vadsomhelst, oavsett om det gäller toalettstädning eller kundkontakter.
Om jag låter spännande (och det gör jag väl?) är du välkommen att höra av dig via mail till: mr.anders.hallberg@gmail.com

Allah visar att han är lika humorlös som de andra gudarna...

...SvD skriver idag om två komiker, Azhar Uzman och Mo Amer, som ikväll tar över scenen på Södra Teatern med sin show Allah made me funny. Det som får mig att fascineras är att Allah, precis som de andra abrahamitiska gudarna,  verkar vara så humorlös.

Eftersom Youtube är en sån fantastisk plats för folk att upptäcka nya intressanta saker tog jag tillfället i akt att leta upp denna show där för att se vad som fick SvD's reporter att skriva denna artikel och det jag fann förbluffade mig. Politiskt korrekt humor av det här slaget får mig att vilja gnaga av mig mina egna öron och sticka ut mina ögon med ett par ätpinnar eller närmsta smörkniv. Så dåligt är det - enligt mig. Naturligtvis får du gärna bilda dig en egen uppfattning genom att titta på klippet nedan men jag varnar för att det som här paketeras som humor snarare är av en helt annan kaliber och snarare mer något à la Shan Atchi. Visst kan man skämta om allt så länge man gör det bra men Uzman och Amer missar det mest vesäntliga och också det absolut viktigaste för en komiker att tänka på. Det krävs att man är rolig för att göra humor.


Vilken skit!

FY F*N...

...Det ser ut som om jag kommer vara sjuk minst hela helgen. Skit också!

Jag hade egentligen tänkt att skriva om TPB-målet...

...Men jag orkar inte. Jag är sjuk och febrig och har helt enkelt inte orken i mig för tillfället. Det enda jag kan säga är att det absolut inte är över än på länge.

Hela dagen har jag legat i sängen och tagit det lugnt, men trots det är jag fortfarande yr och varm. Jag har inte ens orkat äta mer än två mackor idag som Älskling snällt gjorde till mig och jag har väl i stort sett bara rört mig från sängen när jag gått till toaletten.

Jag hade tänkt att diska idag men jag mådde så krabbigt när jag gått ut i köket och ställt mig att jag bara orkade diska fyra-fem glas innan jag var tvungen att gå och lägga mig igen. Förkylningen har slagit ut mitt immunförsvar och jag är helt förstörd för tillfället. Det blir inget Arbis imorrn i alla fall - det kan jag med bestämdhet säga och det känns jättetråkigt. Jag såg fram emot att få se mina gamla kollegor från höstens varieté men nu kommer det inte vara möjligt och det är synd.

Nu har jag gnällt nog. Hej sålänge!

Domen lyder: 30miljoner och ett år i fängelse...

...Ett ord kan sammanfatta det som hänt: sorgligt. Jag och en miljon människor med mig känner bara sorg idag.

Sorgligt, sorgligt, sorgligt, sorgligt, sorgligt, sorgligt, sorgligt och ingenting annat än otroligt sorgligt bara. Men det är inte slut än! Vi får se vad som händer när överklagandena är klara. Det här är bara ett skådespel för gallerierna.

Jag återkommer med ett riktigt inlägg om detta lite senare. Nu måste jag snyta mig.

Glöm att jag rör mig ur fläcken idag!

...Jag är sjuuuuuuuuuuuuuuuuuk. Det är jobbigt. Jag lyckades inte somna förrän sent i natt eftersom jag varit så rörig i skallen så jag vaknade inte förrän för en liten stund sen heller.


A....a...a...ATCHOOOO!

Jag ringde värden igår igen om fläckarna i badrummet och lite annat så medan jag sov kom en snickare hit och kollade på den trasiga dörren till städskrubben åt oss. Inget annat. Så jag är väl tvungen att dyka in i det där igen när jag blivit lite bättre.

Förresten: hur mycket snor kan det finnas i en näsa egentligen och hur många hinkar snor genomsnittsnäsan producerar under en livstid? Jag har snutit mig konstant ända sen jag vaknade men snoret försvinner ändå inte. Bummer.


Trots min sjukdom fortsätter mitt osjälviska uppoffrande bloggande precis som vanligt...

Om jag är såhär imorrn blir det inte varken middag med morfar och svärfar eller lek och skoj på Arbis. Är jag såhär ska jag ligga inlåst i min krypta och betrakta världen via datorn och skriva bittra blogginlägg om hur det är att vara sjuk och vad det är för fel på världen. Det ser ut att bli en grinig-gammal-gubbe-dag imorrn. Lär dig att leva med det.

Gnällig slacker JO-anmäler VHS för studera.nu-kraschen...

...Helen Magnusson försökte igår att skicka in sina anmälningshandlingar till VHS via sidan studera.nu men misslyckades tillsammans med många andra slackers som inte heller lärt sig att prioritera ordentligt. Precis som jag skrev igår så blir jag både överraskad och orolig över hur det mentala klimatet i vårt falukorvsliknande land ser ut våren 2009. Det är inte bara recession på börsen - den verkar även ha nått en sisådär 50.000 slappskaft som nu kan titulera sig som 'blivande studenter'.

- Min huvudsakliga kritik, och det jag har anmält Verket för högskoleservice för, är att det inte har skött sitt jobb. Det är alldeles för kort tid att förlänga med tolv timmar, minimum hade varit 24 timmar.

Det säger Helen Magnusson till Dagens Nyheter som idag rapporterar om hur hon, tack vare sin mammas trådlösa internet "trots allt" lyckades att söka till högskolan på färjan över till Gotland (men med vissa 'omprioriteringar') under den extra tidsfrist som VHS gav alla desperata tidsoptimister som precis som fröken Magnusson misslyckats med att skicka in sina handlingar under gårdagens serverkrasch. Att få tolv extra timmar att ansöka till högskolan på är alltså inte tillräckligt för 2009 års blivande studenter? Mamma mia!

None
VHS går i klinsch med fabriksarbetarna enligt Helen Magnusson...

För Helen Magnusson räckte ju de tolv timmarna trots allt till gott och väl, men som den missnöjda lilla människa hon är, måhända solidarisk, ja, som de 'blivande studenternas' eget elevskyddsombud säger hon såhär till DN om tidsfristen från VHS:

- Om du står på löpande bandet och inte har mer än fem minuters paus så har du inte den möjligheten [att söka under tidsfristen - anm.]. Nu tycker jag att VHS uteslöt en massa människor. Bara för att deras system inte fungerade så måste vi anpassa oss. Det är befängd tanke.

None
Fler som vill få allt serverat på fat...

Denna rara solidaritet som Magnusson visar må vara gullig på ytan men till syvende och sist är den ändå inget annat än förbannat larvig. Jag tvivlar på att det egentligen fanns särskilt många stackare som drabbades särskilt hårt av att sidan 'bara' gav 12 och inte 24 timmars tidsfrist; som jag förstått det (och rätta mig gärna om jag har fel nu) har sajten i fråga haft öppet dygnet runt i en hel månad så om folk bara förberett sig lite mer och kanske satt sig in i de här sakerna tidigare än tre timmar (Helen Magnusson gick in på sajten vid 21-snåret igår) innan ansökningstiden gått ut så hade gnället absolut inte fyllt  lika många spaltmeter på DN's hemsida som nu.

Jag kan själv inte förstå helt hur man kan vara så oansvarig att man skjuter upp ett sånt här viktigt beslut till sista stund om man hela tiden varit inriktad på att läsa vidare, men jag tycker naturligtvis att det är bra att VHS blir JO-anmälda av den enkla anledningen att deras servrar trots allt borde ha pallat trycket för alla de eftersläntrande slackers som helt plötsligt bestämde sig för att börja plugga. Det är alltså inte bara den växande gruppen av 'blivande studenter' som borde lära sig att prioritera lite bättre. När det händer för tredje året i rad känns det som att det är dags att it-avdelningen gör lite omstruktureringar i ledningsgruppen.

Ett sätt för de 'blivande studenter' som känner sig kränkta av VHS och deras 12-timmarsfrist att demonstrera sitt missnöje skulle ju kunna vara att bojkotta alla utbildningar som står till bjuds via VHS internetsajt? På något sätt känns den idén inte helt fel - varken för oss som var ute i tid eller för alla sveriges Helen Magnusson. Det skulle kanske vara det bästa för alla parter när jag tänker efter...

Det luktar bajs här...

...Att Arwen kanske inte riktigt är helt rumsren ännu når mig som ett obekvämt faktum när jag ligger här i sängen och försöker ta det lite lugnt. Två kisspölar och en ordentligt stor och snuskig bajshög upphittades när jag gick och letade efter det som luktade så jävligt att till och med min förkylda näsa kunde känna det. Nu har jag  varit tvungen att öppna fönstren på vid gavel, trots min förkylning, och jag har sprutat en massa parfym i vardagsrummet för att det ska lukta något annat än hundbajs när det vädrats färdigt här inne.

Parfymångorna ligger nu istället täta i lägenheten och Älskling får parfym i munnen när hon försöker andas. Ur askan in i elden, helt enkelt. Ibland är det underbart att ha djur...

Så jävla dåligt...

...Men ändå så jävla bra!


Din mamma har en penis med  en guldliknande kedja

Dags att ta ställning...

...DN skriver idag om ett övervakningssamhälle där internet är det moderna samhällets kabel-tv istället för det öppna spelrum det är idag. Experterna i artikeln är oroliga. Jag är orolig. Det är vi mot dem.


Ni kan inte stänga av internet hur mycket ni än försöker...

Det enda som är bra med att vara sjuk...

...Är att man får lite tid till att kolla ikapp i alla bloggar man följer och att glo på serier online. Idag har jag kollat på How I met your mother och My name is Earl. Lite senare kanske det blir Dallas också. Nu ska jag kolla in aftonhoran aftonbladet, DN och SvD för att se om det hänt något nytt i världen.

Feberyrande lilla jag...

...Fy fan för att vara sjuk!

Jag har försökt förneka faktum i två dagar men när jag vaknade i morse rann näsan, det kändes som om någon dragit ett rivjärn i halsen på mig och min skalle bara bultade. Jag bad Älskling att känna efter om jag hade feber (vi har ingen termometer) och hon sa att jag var ovanligt varm. Så här ligger jag i sängen och kommer så att göra hela dagen.

Dags att krypa i säng strax...

...Jag kom precis hem efter en promenad runt Åbackarna med Alex. Det var trevligt att gå och snacka lite skit på ett av Norrköpings farligaste områden statistiskt sett. Nere vid vattnet på den sida som inte är upplyst har det tydligen skett en hel del våldtäkter, rån och annat obehagligt.

Nu är jag i alla fall hemma i min och Älsklings egen lilla borg. Det känns tryggt.

Vill de där 50.000 personerna verkligen studera.nu?

...Varför kan inte folk ha någon som helst framförhållning? Vad är det som får människor, antagligen unga människor i samma ålder som mig själv, att konsekvent skjuta viktiga saker framför sig till sista minuten? Jag är själv sån ibland, men min anmälan till VHS gjorde jag för en månad sen.

DN och även SvD rapporterar ikväll att sajten studera.nu kraschat i år igen och det får mig att undra vad det är för fel på oss 80-talister egentligen (och alla andra latmaskar som inte fått häcken ur och sökt i tid, såklart). Hur svårt kan det vara att fylla i en så pass viktig handling som ansökningen till högskolan innan sista dagen egentligen? Det övergår faktiskt mitt vetande.

Visst finns det alltid specialfall, men jag tvivlar på att alla de 50.000 som försökt komma in på sajten idag varit folk som, i sista minuten, helt plötsligt fick en knäpp och helt plötsligt tänkte att: "Jävlarimej! Om man skulle ta och plugga lite i höst..?". Att någon enstaka person som kanske inte tänkt läsa vidare men plötsligt kommit på att det är det den vill göra i sista minuten är väl en sak, också de som mer söker för att helgardera sig än för att de vill plugga i höst, men 50.000 personer? Komigen nu för fan... Jag citerar det gamla ordstävet: först till kvarn får först mala.

Ses vi på universitetet i höst
, eller kommer du att gå dit i sista minuten också och komma insläntrande när föreläsningarna är slut?

Walking ze döögz...

 

0f824ceb0aa7c86f642e02b9bd35bf23.png
Älskling och doggsen...

 


Ska internet också bli en klassfråga?

...Jag läser i DN om förslaget från EU att reformera internet som vi känner till det och göra det till ett slags kabel-tv-nät där man bara får tillgång till de sidor man betalar för och jag ställer mig frågande till hur detta är tänkt att genomföras och framförallt varför? Arg, besviken och ledsen är de första reaktioner jag känner inför dessa beslut. Inget annat.

- Är telekommunikation en mänsklig rättighet? Vad tror du en liten fattig pojke i Afrika tycker är mänskliga rättigheter? Det finns en europeisk stadga om mänskliga rättigheter som gäller enligt EU-fördraget – varför stoppa in den i Telekompaketet? säger Jörgen Samuelsson som är delegat i rådsarbetsgruppen för telekommunikationer till DN.

Denna sorts retorik och cirkelargument är inget som är unikt för Jörgen Samuelsson. Naturligtvis har den stackars afrikanen svårt att förstå varför internet ska vara en mänsklig rättighet när han själv inte ens kanske har tillgång till mat, skola eller rent vatten. Men det förklarar inte varför vi i väst ska nekas denna rättighet, eller varför afrikanen ska göra det heller för den delen. De folkutbildande visioner som exempelvis den som OLPC (One Laptop per Child) representerar verkar ha passerat Samuelsson obemärkt förbi. Deras vision är att ge de fattigaste av fattiga tillgång till datorer som ett steg i att utbilda barn och unga och hjälpa till att engagera dem istället för att bara stå passiva.

Internet är idag ett fönster som står på vid gavel - ett fönster som är öppet för alla - och bör så förbli! Internet är ett medium som hjälper människor att bredda sitt kontaktnät över hela världen och inskränkningar i den personliga integriteten som IPRED till exempel, den lag som Peter Danowksy, juristen som gått i bräschen i hetsjakten mot internetpiraterna, förespråkar är inte till för att driva demokratin framåt över huvud taget. IPRED är inget annat än ett sista skrik från den gamla världens pampar som nu slåss med näbbar och klor för att hålla tillbaka utvecklingen i så stor utsträckning som möjligt!

Jag läser med höjda ögonbryn i SvD att Danowsky ser internetleverantörer som Banhof (ett av de företag som tagit ställning mot den sjuka IPRED-lagen) som onda aktivister som bara vill underlätta för de "skurkar" som vill kunna kolla på en film hemma eller lyssna på nån låt här och där utan att behöva betala för den plastbit som skivbolagen prånglar ut den på.

Sanningen är Banhof faktiskt gör en viktig markering - och det är inget annat än positivt. Det behövs fler som vågar visa att maffiametoder och smygavlyssning inte är annat än just maffiametoder och lagvidrigt spionage sanktionerat av ljusskygga storpampar som inte värnar om vår demokrati utan sina egna feta plånböcker och ingenting annat.

Varför inte se internet som det fantastiska bibliotek av information det faktiskt är? Varför försöka lagstifta bort fri oppinionsbildning och tvinga folk att betala för saker som de redan har rätt att ha tillgång till? Är det verkligen ett alternativ för de miljontals ungdomar och sämre bemedlade som lever i vårt Europa att tvingas att betala en till tv-licens när de inte ens har råd med den första? Är det verkligen demokrati?

Varför ska allt som är positivt brytas ner i mikroskopiska beståndsdelar, smulas sönder och bara lämna utrymme åt den klick som har råd att konsumera? Varför ska de som faktiskt har nytta av internet, vare sig man är jobbsökande eller har sitt sociala kontaktnät på webben, tvingas betala för något som varit en mänsklig rättighet för oss i väst ända sedan det moderna internet som vi nu använder oss av föddes?


Det är dags att slå näven i bordet! Nu är jag arg...

Istället för att bara klia oss i huvudet och fråga oss vad vi kan göra åt saken måste vi börja agera! Det är dags att riva ner de ruttna pelare som i dagsläget ska representera demokratin och istället bygga upp ett nytt, fräscht och ansvarsfullt alternativ för oss som faktiskt drabbas av dessa kränkande beslut!

Det är dags att gubbarna och tanterna i Bryssel börjar tänka lite på den del av befolkningen som inte tjänar 100-tusentals kronor varje månad och börjar representera folkets åsikter istället för att driva sina egna ljusskygga agendor och intressera sig för miljonbonusar och maffiga avgångsvederlag!

Det är dags för vår regering att sluta springa ärenden åt skiv- och film-lobbyister med säte i USA och det är dags att reformera hela det politiska system som finns idag! Det är dags att bygga upp ett nytt och fräscht demokratiskt alternativ istället för det ruttna skjul som kallas rättvisa idag - ett alternativ som representerar alla medborgare och inte bara en galen maktelit och den klick som utgörs av samhällets grädda. Det är dags för oss på golvet att göra mer än att bara knyta nävarna i byxfickan och organisera oss för att göra skillnad!

Det handlar inte om socialism eller klasskamp  just nu (även om det naturligtvis gör det också) - det handlar om vanlig rättvisa helt enkelt! Det behövs en förändring och den kan vi alla  börja bygga upp tillsammans redan idag!

Fika i parken...

...Efter att jag avslutat dagens lektion på Adecco så gick jag hem i rask takt och kokade mig lite kaffe, gjorde en macka och skar upp grönsaker (två morötter och lite paprika) och la i en påse. När jag var klar med det så tog jag och stoppade ner min laptop och Den själviska genen i en väska tillsammans med en filt och sen gick jag och Spiken ner till Vasaparken.

Jag hade egentligen tänkt att jag och Älskling skulle ta en liten vår-picknick i parken tillsammans med våra håriga små bebisar, men jag skickade ett sms till henne utan att få något svar. När jag ringde upp henne en stund senare så var hon redan uppe vid Halvars glasskiosk tillsammans med sin mamma och fikade så nån promenad ner till parken hade hon ingen lust att företa sig. Så där satt jag och Spiken ensamma och övergivna och drack kaffe och käkade paprika i vårsolen.

Medan jag satt och bläddrade i min bok (det var lite för soligt för att ta upp datorn) så kom Oi-Oi förbi med två kompisar och en liten hund. Eftersom jag inte sett henne (Oi-Oi) på länge så tvingade jag dem naturligtvis att hålla mig sällskap och käka lite grönsaker med mig och min lilla vovve. Det var trevligt. Spiken och den andra hunden kom rätt så bra överens faktiskt. Jag brukar inte låta honom hälsa på andra hundar men eftersom den andra hunden var en lugn liten tik och hennes matte hade så bra koll på henne så gjorde jag ett litet undantag. Först tyckte Spiken att hon var lite läskig eftersom hon var större än han själv men efter en halv minut eller så gick han fram och nosade henne i baken.

Nu sitter jag hemma och funderar på om mitt trådlösa internet räcker hela vägen ner till bänken och bordet nere på gården. Det är roligare att blogga utomhus en dag som idag, som idag, som idag skulle jag tro. Jag får se om jag knallar ner och provar om en stund.

Snygg jävla lampa...

 

0c1f46a70184942417262733bb78e5ae.png
Är inte det här en snygg jävla lampa?

 


Jobbsökaren...

Appropå budget-proppen som borgarna offentliggjort idag:

[Oppositionen:]
- Stackars Jobbsökaren.

[Mona Mygel:]
- Knappt har han en stund att vila,
- Ropar dom och hon får ila

[Maud Olofsson:]
- "Kom genast hit, kom genast hit"

[Hela riksdagen:]
- JOBBSÖKAREN!

[Jobbsökaren själv:]
...Varje dag vill jag arbeta;
jag vill jobba, jag vill streta.
Jobba hårt och bädda sängar
om det bara ger mig pengar.
Här jag letar efter jobben,
men oftast får jag nobben.
De kräver att jag letar tills jag blir alldeles virrig, darrig, stirrig.
Sluta klaga, dumma sosse!

[Anders Borg:]
- Ja, jobba på ni.
- Vet ni vad...?
- Jobbsökarna blir nog bara fler och fler.

[Oppositionen:]
- Va? Varför då?
- Vad vad det du sa?

[Anders Borg:]
- Ni ska få se.
- Dom fixar det nog.
- Med jobb, jobb och jobb
- Han har ju alltid sin jobbgaranti.

[Centerpartiet:]
- Öh, öh. Stakars Jobbsökaren

[Lars Ohly:]
- Hej, vi ska fixa till den!

[Mona Mygel:]
Vi ska rusta, vi ska klippa,
vi ska göra, ska vi tippa.
För den stora skattesmällen,
Vi kör med svenska modellen,

[Oppositionen:]
vi syr och klipper i den,
för nu är det på tiden,
Jobbsökarna i trupp
vill jobba på och ta sig upp;
det är förjävligt för vår lägsta sammhälsgrupp.

Sätt igång nu, skynda, ila
vi har inte tid att vila.
Anders Borg du får förklara,
Varför "vänta lite bara."?

[Fredrik Reinfeldt:]
- Anders Borg får sköta matten.

[Fredrik Reinfeldt:]
- Men jag vill sänka skatten.

[Mona Mygel:]
- Låt vår vänster fixa till det, ni har bara klantat till det.

[Oppositionen:]
Och i jobb ska dem gå ut nu innan kvällen.
Fredrik Reinfeldt står till svars för skattesmällen!


Om att underlåta sig att blogga när man är stressad av annat...

...Trots att jag varit hemma hela dagen har jag än en gång underlåtit mig att blogga. Det blir inte alls så mycket bloggande som jag tänkt mig för tillfället. Saker ska göras hela tiden; idag har jag bland annat pratat med Arbetsförnedringen för att försöka klura ut hur jag ska kunna få det där lagerjobbet i Åby, jag har varit hemma med hundarna när Älskling varit på jobbet och trots att jag, till synes, inte haft jättemycket att göra har jag haft fullt upp hela dagen och inte orkat göra annat än vila de stunder som jag haft lite "egen" tid över. Jag är faktiskt upptagen just nu också om jag ska vara ärlig.

Ikväll har jag och Älskling tittat på Gökboet tillsammans, en film som jag, av naturliga skäl, håller varmt om hjätat. Jack Nicholsons odödliga skådespeleri har kanske aldrig gjort sig bättre i någon annan film han spelat i. Han är inte ensam om att behöva slåss med personer som sjuksyster Ratched, det får många av oss göra varje dag. Om du inte har sett Gökboet så har du något att titta på till helgen (och har du sett den en gång så har du ingenting att förlora på att se den en gång till - det är den värd).


Sjuksyster Mildred Ratched från filmen Gökboet
spänner ögonen i någon...

Nu ska jag läsa färdigt mitt kapitel i Den själviska genen som är skriven av professor Richard Dawkins, en intressant man vars verk jag nu under vinterhalvåret snöat in lite på. Den själviska genen hjälper till att förklara evolutionen och vad som får vårt genetiska arv att leva vidare, vilka gener som har störst potential att bli nästintill odödliga och varför det naturliga urvalet gynnar själviska gener till skillnad från de altruistiska. Altruism är ett "fancy-schmancy" ord för osjälviskhet. Jag har bara hunnit läsa ett par kapitel hittils och jag måste läsa om vissa saker flera gånger, men jag tycker att resonemanget han för är intressant. Sen är ju Dawkins också (till skillnad från många andra forskare) begåvad med en stor portion torr brittisk humor också, vilket gör hans böcker mycket roligare att läsa än någon tråkig biologibok för gymnasieelever. Om vi fått Dawkins att läsa på naturkunskapen hade jag nog intresserat mig mer och satsat hårdare på att få ett MVG. Jag hade antagligen haft större chans också för hur krångligt det än blir ger han mig som läsare otroligt mycket mer kött på benen genom att förklara varje okänt ord mycket ingående innan han går vidare och genom att förenkla (som när han exempelvis liknar vårt DNA med ett jättestort bibliotek där kromosomerna är de 46 volymer som finns i bokhyllorna) på ett pedagogiskt sätt.

Nu kan jag inte skriva mycket mer om jag ska orka läsa ut de tio sidorna jag har kvar på kapitlet innan jag somnar. Det har redan börjat klia i ögonen på mig.

Jag lovar att jag ska försöka skriva oftare igen också - jag måste nog bara ta mig lite i kragen tror jag.

Natti, natti!

Återigen har lugnet fallit...

...Alla sova i enslig ro, djupt under mindnattstimma. De enda två som är vakna är jag och Arwen som inte heller verkar kunna somna. Hon lägger sig till rätta, ligger ner i tjugo sekunder för att sen lägga sig på en ny plats och upprepa proceduren gång på gång. Då och då gnyr hon till lite också för att jag ska uppmärksamma henne. Hon är bara trött och inget annat, men jag tror att jag kanske stör henne lite med knapprandet på tangenterna. Hon är i vart fall inte nödig av något slag eftersom hon gjorde både och när vi var ute för en halvtimme sen så bara hon kommer till ro nu så kommer hon att sova som en sten hela natten.

ÅH FY FAN!!!

Nu fes byrackan.

Hemkomna från brukshundsklubben...

...Puh!

Det är uttröttande att vara bland så många hundar. Men härligt. Det fanns så många fina raser och jag som var så trött och seg tänkte ju inte på att fota en enda mer än våra egna. Dumma jag!

Nu är vi trötta allihopa så vi ska nog ta och vila lite. Ciao!

En viss storleksskillnad...

 

15312287abd177172ea91dcc16dfec74.png
Size does matter...

 


Hundar i kedjor...

...Snart ska vi åka till Brukshundsklubben och kolla på lite tävlingar i lydnad bland annat. Det ska bli kul för sånt har jag faktiskt aldrig varit på förut. Jag kommer att rapportera kontinuerligt.

Den här måste du bara lyssna på!

Aftonhoran aftonbladet har en faiblesse att rapportera antinyheter och få dem att framstå som extaordinära händelser; rubriker så som "Hönan Hickory värper rosa ägg!" är alltså ingen ovanlighet när det gäller den blaskan. Den här gången har de däremot lyckats hitta något som faktiskt väckte mitt intresse. Egentligen är det en ganska banal nyhet - fula människor har sjungit i alla tider (och gjort det bra också!). Hur förklarar du annars Staffan Hellstrands, Lotta Engbergs eller Patti Smiths stora framgångar i musikbranschen? Hursomhelst är nog inte aftonhoran aftonbladet den enda tidningen som gillar att skriva om folk som lyckas mot svåra odds, alla gillar att läsa om en underdog - den här kvinnan är en av dessa personer som lyckats bli riktigt känd på sin sångröst trots att ingen någonsin trott att hon skulle kunna bli det.


Är de inte jävligt lika varandra?

När Susan Boyle kom upp på scenen i Britain's got talent såg hon ut som Dame Edna som tappat bort glasögonen en bad hair-day med alla paljettklänningar inlämnade på kemtvätten och många trodde nog att programmet snarare urartat till att bli Little Britain's got talent eller nån slags brittisk variant av I en annan del av Köping. Hon såg helt enkelt ut som ett gammalt troll och alla skrattade åt henne; publiken, domarna och folk därhemma. Sen började trollet sjunga.


Röstresurserna hos henne är nog inte många engelsmän som tvivlar på längre...

Redan de gamla egyptierna visste att fira påsk...

...DN rapporterar idag om 4.000 år gamla mumier som funnits söder om Kairo som målats i glada färger så vi kan väl i och med detta konstatera att även Tutankhamon och hans polare tyckte om att fira påsk. Här är en bild som publicerades i Kairos dagblad den 35 april 1921 av professor Balthazar Bux som påstår att fyndet kommer från Ramses den II:s grav. På fotot kan vi se en påskhareliknande mask fastsittandes på en korg med två mumier i. Bildtexten lyder: Ramses easter gifts [Ramses påskpresenter]...


Dessa reliker måste väl ändå  kunna bevisa att även egyptierna firade påsk?

Den där Jansson visste vad han gjorde...

...Om en timme ska jag, Älskling, Arwen och Spiken bege oss till Älsklings morbror och hans familj för att återigen frossa i fantastiskt god mat (om jag känner min kära svärfamilj rätt). Jag hoppas personligen på att min kära rarings goa' morfar ska ta med sig sin janssons frestelse, vida berömd i hela vårt avlånga land, så att jag får stoppa några gafflar av den i munnen idag. Jag är torsk på janssons frestelse, ja, man skulle kunna säga att vi har ett speciellt intimt förhållande, Jansson och jag.


Frestelsen på bilden har jag inte smakat på, men den ser lovande ut...

När jag var barn förstod jag mig inte på varför det nödvändigtvis skulle vara ansjovis i denna fantastiskt goda potatisgratäng - nu kan jag inte förstå hur någon skulle kunna kalla en gratäng utan ansjovis för något annat än just gratäng. Det är ansjovisen i gratängen som är frestelsen, och utan den skulle det bara vara Janssons gratäng - inget annat. Jag förstår att det var fiskspadet som gav rätten sin speciella smak och att fiskbitarna egentligen bara är en slags bonus, ja, ett slags grädde på moset om man fortfarande kan använda sig utav den plattityden utan att framstå som helt patetisk (jag inser att det är svårt, men om nån ska kunna göra det så är det väl jag?). Nej, Jansson och jag har en lång historia bakom oss, en historia som inte alltid varit helt angenäm; många gånger har jag utsatts för människor som på ett uppenbart sätt visat att de inte alls förstår vad Jansson strävade efter när han skapade denna fantastiska rätt. Potatisen har många gånger varit skivad, inte potatisstavar; den har saknat ströbröd vissa gånger (en lyx som jag dock kan leva utan om jag måste men bara om undantaget garanterar en, i övrigt felfri frestelse). Älsklings morfar är expert, men så har han ju haft ett par år på sig att öva också.

Ägg och sånt är ju också gott ibland, men får jag ingen jansson idag så blir jag lite ledsen i ögat - denna vickningsrätt hör ju trots allt inte bara julen till utan kan med fördel förtäras året runt. Förhoppningsvis även idag.

Äntligen blev det vilopaus i Bregottfabriken...

...Nu när hundarna ligger och sover middag får jag passa på att blogga. Det är inte lätt att hinna med att göra det också när man ska hålla koll på den lilla tjejen som springer runt och är vildare än tåget samtidigt som jag måste hinna med Spiken också så inte han känner sig utanför. Det är mycket att göra. Jag hämtade bland annat ut en enorm säck med käk till Arwen som Älskling köpte igår när hon var på Arken (djuraffären här runt hörnet).

Älskling är på jobbet just nu
och hon slutar inte förrän halv fem så jag ska vara dagisfröken åt de här två i ca fyra timmar till. När hon kommer hem sen så ska vi tvätta. Om man ska vara riktigt petig (och det måste man väl få vara?) så skulle vi faktiskt ha tvättat i morse också men eftersom ingen av oss kände för att gå upp vid kvart i sju när klockan ringde så vi bestämde oss för att bara använda det sena passet som vi också bokat in. Mellanpasset struntade vi i att boka eftersom jag har fullt upp ändå med de här två illbattingarna.

Ikväll skulle vi egentligen ha ätit lite middag med morfar också men nu när vi hoppade morgonpasset så kommer vi ha ganska mycket tvätt att fippla med så jag tänkte att vi kunde ta en middag med honom lite senare i nästa vecka om han vill det. Jag försökte få tag på honom men kom bara till telefonsvarare så jag talade in ett meddelande och bad honom att ringa när han lyssnat av det.

PUH! Man kanske skulle passa på att ta sig en liten tupplur själv nu när det för en gångs skull är lugnt i huset? Jag har ställt klockan på ett så att jag kan väcka Arwen och ge henne lunch. Vi får se hur det blir med den saken...

Fy vad jag är trött...

...Och mätt! Vi var hos Älsklings farmor och hennes man och frossade påskmat för ett par timmar sen och jag har inte orkat vare sig röra på mig eller skriva här förrän nu. Fy bubblan så gott det var!

Nu glömde jag naturligtvis att fota maten men här är ett axplock av det som fanns på buffébordet:
 • köttbullar
 • prinskorv
 • kokt potatis
 • sallad
 • kokt lax
 • kokt ägg
 • romsås & kapris till laxen
 • skinka
 • vitt mjukt bröd
 • grovt bröd
 • fläskfilé
 • svampsås med färska champignoner
 • diverse tillbehör (ost, senap mm)
Till efterrätt åt vi paj. Älsklings farmor hade bakat en med päron och en med ananas. Båda var utsökta.

Efter maten blev jag varse att det fanns en gitarr i hushållet som inte var i brukbart skick så rådig som jag är frågar jag om det finns nya strängar och erbjuder mig att hjälpa till att byta dem eftersom det kan vara lite svårt att göra sånt när man är äldre. Med en ny E-sträng i högsta hugg beväpnade jag mig och lyckades ganska snabbt göra gitarren brukbar igen. Jag poängterade dock för Älsklings farmor att hon var tvungen att byta alla strängar på gitarren om hon inte ville att den skulle stämma ur sig var tionde minut eftersom man ju egentligen aldrig ska byta bara en sträng och även för att de gamla strängarna som satt på inte bytts ut på över fem år.

När vi var klara åkte vi hem
och här sitter vi nu vid varsin dator och njuter av lugnet efter en mycket trevlig afton.

Långfredagen är mycket kortare nuförtiden...

...Jag har en mormor. Många personer har mormödrar. Alla har inte mormödrar just nu men alla har nån gång haft en mormor även om de aldrig träffats. Min mormor är vid liv och jag träffar henne då och då.

En påsk när jag var liten så satt jag och hade jättetråkigt. Det var långfredag och allt var stängt, alla mina serietidningar var utlästa och på tv:n visades det bara en massa svart-vita filmer så läget kändes verkligen hopplöst tyckte jag.  Jag kände att jag ville göra något och eftersom alla mina andra alternativ verkade ännu tråkigare valde jag det som nog skulle roa mig mest - att spela kort med mormor.

Medan vi satt oss igenom ett parti finns i sjön eller något liknande så frågade jag mormor hur det kommer sig att det inte finns något att göra på långfredagen. Hon svarade mig att det hade något att göra med nån kille som hette Jesus, fast jag fick naturligtvis ett mycket längre svar av henne än det jag just skrivit, och att alla skulle vara hemma och tänka på honom just den här dagen och att det ansågs som syndigt att arbeta på just långfredagen. Men hon sa också att om jag tyckte att jag hade tråkigt så skulle jag bara varit med när hon var liten. hade jag fått se på tråkigt!

När mormor och hennes bror var små såg världen mycket annorlunda ut jämfört med hur den gör idag; Tyskland hade precis förlorat ett stort krig, halva Europa låg i ruiner, Chrustjovs sko hade ännu inte bankats mot någon bänk i FN och den allmänna känsla av medlidande för våra utsatta grannländer och den lättade känslan av att tillhöra ett land som Sverige som faktiskt, tack vare sina smärre uppoffringar, klarat sig oskadda genom kriget fick hela nationen att förbrödras. En sak kunde de ju alla förenas genom: en tro på en man vid namn Jesus. Det var därför de flesta gjorde så lite som möjligt och tvingade sina barn att ha så tråkigt som möjligt under just den här dagen - en gång varje år. Mormors föräldrar var så och Per Ahlmarks föräldrar var antagligen det också. Det var till och med så viktigt att bara lyssna på kyrkomässan och ägna sig åt bibelstudier så att när mormor och hennes bror en långfredag suttit och spelat kort med sin far hade han mumlat, nästan som i smyg, och sagt att: "Det här berättar vi inte för nån." med skam i rösten. Så om jag tyckte att jag hade tråkigt så skulle jag bara veeeeta hur tråkigt hon hade haft när hon växte upp. Själv tyckte jag fortfarande att dagen var superlång och jättetrist men vi spelade upp vårt parti och jag tittade väl på någon videofilm för sjuttiofjärde gången i rad. Det faktum att jag visste att mormor minsann hade haft det ännu kärvare än mig just den här dagen när hon var i min ålder gladde jag mig faktiskt inte alls åt.

Nuförtiden är vårt avlånga land ett av världens mest sekulariserade samhällen; vi lever i en annan tidsålder och religion och tro är för många en privatsak, även om alla inte har insett att det är bättre att leva så. Och i den mån affärer och kiosker är stängda idag för att fira Jesus kan jag lova att det finns minst lika många kiosker och affärer med ägare med andra religiösa värderingar än den kristna som har öppet - kanske lite extra länge dessutom. Den fredag som för ett par år sedan aldrig riktigt ville ta slut är nu som vilken vanlig söndag som helst - fast med lite röd text i almanackan. Långfredagen har blivit kortfredag precis som vilken annan fredag som helst. Och den där Jesus har nog flugit iväg till Blåkulla redan skulle jag tro...

-Stefan? Har du sett var min Snickers tagit vägen?

SvD rapporterar idag om Stefan Qvarfordt, antagligen killen med landets sjukaste oflyt. Han fick nämligen sparken efter att han "stulit" två dubbeljapp från det ICA-lager som han jobbade på tidigare. Jag undrar vad som hänt ifall han blivit ertappad med påse Twist eller en Kexchoklad och en CocaCola. Hade det blivit landsförvisning då? "Vilken skurk!" säger säkert många av SvD's lite äldre läsare och jag kan inte annat än att hålla med. Han var säkert fildelare också.


Det var alltså två såna här som han stal. Den jäääääveln!

Det nya EU...


...Stämmer rätt bra, va? Eller vad tycker du själv?

Halvars is the shit...

...Nu ska vi gå och äta glass. :D

Förresten...

...Jag lovade ju för ett par dagar sen att jag skulle lägga upp en liten film på vår söta lilla hundvalp så här kommer den. Varsågod!


Vår söta lilla Arwen...

En ljuspunkt i tillvaron...

...Efter mitt seminarium på Adecco i morse tog jag tag i saken. Jag ringde mannen som har hand om utslussningen till lagerjobbet jag skrivit om tidigare för att anmäla mitt intresse eftersom han hör till ett annat söka-jobb-kurs-företag än det jag själv är på. Vi pratade en liten stund och jag berättade att jag varit på företaget och pratat med chefen där och han tyckte att det var jättebra att jag redan hade kontakt med honom och att det lät så bra redan. Jag fick till svar från honom att jag skulle ringa min handläggare på tisdag när långhelgen är slut så att vi kan lösa allt, eventuellt med en inskrivning på hans bemanningsföretag och en avskrivning från Adecco. Han sa också att han hade lite andra grejer som också var intressanta för mig förrutom det där lagerjobbet och när jag tackade så svarade han mig att "Vi levererar här på Sensus, förstår du."

Nu är jag riktigt glad och nöjd för nog kändes det bra att han var så positiv. Jag har ju hela tiden trott att det skulle vara omöjligt att få in en fot på Sensus eftersom jag ju är på Adecco egentligen, men det lät som att det skulle vara lätt ordnat att lösa upp den här Gordiska knuten så nu kan jag bara hoppas. Håll tummarna för mig på tisdag.

Imorrn är det långfredag och jag har för mig att det var då den där killen Jesus flög till Blåkulla om jag minns rätt. Det kan ju också vara nog så värt att fira.


Såhär glad blev jag efter mitt telefonsamtal med Peter Sensus...


Tur att man har djur...

...Älskling och jag vet i alla fall inte hur vi skulle klara oss utan. Jag tror inte att vi skulle må lika bra om vi inte hade våra fyrbenta krabater här i hemmet. Vi skulle i och för sig inte behöva skyffla upp hundbajs som Arwen bajsat på golvet i tid och otid men vi skulle absolut inte må lika bra. Vi behöver djuren och jag tror också att vi behöver känna oss behövda. Att det också är ansvarsfull att ta hand om djurt men också bra träning för andra skeden i livet är bara ett plus. Våra djur är fantastiska!

Min medicin som jag fick för mina käkproblem verkar funka. Enda problemet är att jag blir lite slö av dem,, inte groggy utan just slö och lite seg, men den känslan går nog över inom ett par dagar. Hoppas jag...

Nu ska jag sova. Jag ska till Adecco imorrn också. Bonne nuit!

Käkbensinflammation...

...Är vad man får om man snackar för mycket skit för då blir käken överansträngd. Jag har alltså inte öroninflammation, men det är väl tur det. Nu har jag ju fått bevis på att retorik verkligen är rätt område för lilla mig. Bäst att se det positiva i tillvaron ändå...

Jag tror jag har öroninflammation...

...Det gör jätteont i högerörat och i käken på samma sida så jag har svårt att tugga, jag har lock för örat och bultande huvudvärk. Imorrn ringer jag till vårdcentralen så nu är klockan satt på 07:50 eftersom de inte öppnar förrän åtta. Tanten på sjukvårdsupplysningen sa att akuten inte tar emot några öronpatienter mitt i natten så det är inte nån idé att åka upp dit i natt, trots att jag antagligen inte kommer kunna sova bra alls. Tur att man har en sån förstående sambo som hämtar Ibumetin åt en och ger en pussar när man har ont för just nu är det fanimej synd om mig. Jag får hålla upp huvudet så gått det går och palla upp med kuddar i sängen eftersom det ska lindra värken lite och hjälpa till att lätta på trycket. Kan jag inte somna så hörs vi om en stund igen men jag ska åtminstone försöka en stund först om inte huvudet sprängs.

Förresten har jag skrivit över 400 inlägg nu så om du läser ett om dan så har du att göra i mer än ett år... :)

Nån som åker snålskjuts...

 

0-7bc0dfd3e2a05ec0923d1340c684678e.png
Vissa vovvar har det bra...

 


Adeccoutbildning och städning...

...Idag har jag hittils varit på Adeccos kurs, eller "modul" som det kallas där, för att få lite mer kunskap om hur man ska presentera sig själv innan, under och efter en arbetsintervju - saker som jag redan kan alltså. Jag tänker dock såhär att om jag nu ska vara på Adecco under den här tiden är det lika bra att jag gör det bästa av situationen och går på alla moduler trots att varken jag eller min jobbcoach tycker att jag behöver det. Alltid kan man ju lära sig något nytt om man har tur.

När jag sen kom hem möttes jag av en stressande Älskling som var i stora städartagen eftersom hennes pappa kommer hit om en stund. Vi ska fika lite och sen ska åtminstone jag och Älskling gå till Folkparken med hundarna och träffa hennes syster yster och hennes plutt-hund Antonius. Det ser jag fram emot. Lite senare idag tänkte jag tvinga ner Älskling på stan åt mig så att hon kan byta in mina jeans så jag får pengarna tillbaka.

Nu kom hennes pappa. Ciao!

Förresten! Jag har gjort en liten kass video med en massa konstig musik på de små filmklipp jag har på Arwen som jag tänkte lägga upp lite senare idag så du kan få se världens sötaste valp in action också och inte bara på fotografier. Men det blir lite senare.

Idag har jag lärt mig...

...Att hundar älskar att leka med bollar. Tennisbollar framförallt.

Adecco snart.
Ciao!

Nattinatti...

...Nu sova, imorrn Adecco.

Tomtesäcken från Ullared...

 

3d5a56413bbc303440cea99f12493d89.png
Tomtesäcken från Ullared...

 


Vilopaus i bregottfabriken...

 

4a0700cccd0c085d429bafcebfb18cf7.png
Vilopaus i bregottfabriken...

 


Både trött och busig - vilken kombination...

 

0-2dc6a378a4c807a05880d48a78cc700e.png
Både trött och busig - vilken kombination!

 


Nu har du pissat i fel potta, Pontén...


Det behövs ingen bildtext. Den talar för sig själv...

...Efter mindre än en vecka har APB redan lyckats både med konststycket att göra dataintrång och att provocera till brott  i sin iver  att få använda sitt nya utpressningsmedel, IPRED-lagen rapporterar SvD. Advokat Peter Danowsky har en gång för alla visat vilka maffiametoder det är som kommer att användas i jakten på vanliga hederliga människor som begår det "vidriga" brottet att dela ut material att tanka hem till andra "skurkar" via nätet. Problemet är att Pontén, Danowsky och grabbarna på APB och IFPI  nu påstår att materialet det rör sig om har tillgängliggjorts till allmänheten trots att de 10 filer som åberopas som bevis legat på en privat lösenordsskyddad ftp-server. I sin jakt på fildelarna kan SvD berätta att en av APB's hejdukar använt sin privata dator och loggat in på servern och tankat hem 10 filer för att "säkerställa bevis" som det så fint heter när de laga sanktionerade skurkarna arbetar. Det är heller inte första gången som APB använder sig av dessa tveksamma metoder för att samla in information. ”Vi avslöjar aldrig våra metoder” säger Henrik Pontén till idg.se och för realtid.se berättar Pontén om mullvaderna som anlitas för att agera infiltratörer. "Vi har anlitat informatörer vid ett flertal tillfällen och gett dem ersättning för deras arbete, säger Henrik PonténAntipiratbyrån.”.

Min önskan är att det integritetskränkande maffiaarbete som lobbyorganisationer som IFP och APB ägnar sig åt ska upphöra, att det "sjöröveri" som internetpiraterna bedriver någon gång i framtiden ska kunna legaliseras och att internet istället för att ses som ett hot faktiskt ska kunna användas som det bibliotek av information som det är för innvånarna. Folk har inte slutat köpa böcker trots att de finns att låna gratis, eller hur? Den gamla generationen måste nu inse vilka fördelar de har i internet om de bara lyckas fatta vilket genialt medium det faktiskt är i lanseringen av artister och när det gäller tillgängliggörandet av musik, film och övrig information och kultur för de breda massorna. Det handlar inte om att allt måste vara gratis, men nog är det väl rimligt att alla människor ska kunna få ta del av den kultur som de annars kanske skulle gå miste om. Kultur ska inte behöva vara en klassfråga.


Busibus...

 

0-719fa1a9332ab5c20e0142c2692fb630.png
Oj vad kul det är att leka!

 


Inspecteur Closeau chassez les insoumis...

...Eller konstapel Closeau jagar smitarna. Anledningen till rubriken finner du här och det handlar om hur CSN ska få fast de 20000 personer som smitit från sina studielån. Det fanns många saker i notisen som fick åtminstone mig att le när aftonhoran aftonbladet skriver att "runt 15 personer har visstidsanställts för att via Internet försöka få fram adresser på de betalningsskyldiga. De ska bland annat använda sig av Facebook och sökdatabaser i jakten.". Jag kanske borde söka jobb där? Att sitta och leka på Facebook och få lön för det känns rätt kul faktiskt. Men som att det inte räcker skrivs också att "Utomlands, där folkbokföringen inte är uppbyggd som i Sverige, provar CSN nu också att ta hjälp av detektiver. Först ut med det blir Grekland, Australien och Frankrike.". Det tycker jag också låter som en kul grej. Tänk dig Jaques Closeau springa runt med förstoringsglaset i högsta hugg för att få tag på alla smitare. Humor är rätta ordet. CSN borde skapa en grupp på Facebook och döpa den till "Vi som smitit från CSN-lånen" Den borde få många medlemmar.

Låt inte skenet bedra...

...Den här lilla boven är mycket busigare än man kan ana av den här bilden där hon faktiskt ligger ner.


Busungen...

Idag är jag gräsänkling och hundvakt då Älskling och hennes mor just nu sitter i en buss ner mot Ullared. Det är ut och spring en gång var tjugonde minut (minst) för att försöka förekomma Arwens innekissande och bajsande även om det inte alltid lyckas i tid. Jag har hittils torkat upp två kisspölar och plockat bort en liten bajsklutt också men det ska nog gå bra. Hon håller ju på att lära sig att inne är inne och ute är ute där man kan kissa och bajsa men det är ju tyvärr svårt att hålla koll på lilla blåsan när man inte ens har lärt sig att gå ordentligt i koppel än.

Vi får se hur mycket jag hinner skriva idag. Känns som att jag kommer ha lite att göra, men nån bild här och där borde jag kunna skrapa fram om du har tur.

Dags för sängen...

...Vi syns imorrn.

The good, the bad and the tired...

...Ännu en skön kväll har nått sin ände och Älskling, jag själv och hundarna har denna afton njutit av en av Sergio Leones bästa Clintan-klassiker; The good, the bad and the ugly. Eftersom jag har världens bästa sambo har vi ätit jättegoda pannkakor som hon lagat åt oss med både grädde och sylt. Till filmen käkade vi faktiskt lite chips också.


Det var på Sad Hill som allt avgjordes...


Tuco får (tillfälligt) övertag...

Det finns få män som lyckats lika bra som Leone med att fånga känslan i filmen genom starka närbilder, stillbilder, landskap, ljud; allt detta spelar en central roll i hans verk. Det som hörs mest är det som sägs mellan raderna helt enkelt och det är också det som gett Leone den kultstatus han fått genom åren tack vare sina odödliga filmer. Om jag varit med i Filmkrönikan istället för den där findlanssvenska emo-bruden hade jag inte nöjt mig med att ge Clintan och gänget fem biostolar av fem möjliga. Jag hade gett dem hela biografen.

Jag valde en bra dag att vara bakis på...

...Eftersom jag legat och dragit mig på sofflocket mest hela dagen har jag kunnat roa mig genom att glo på film. Dagens rulle blev filmen Cast Away med Tom Hanks som strandsatt på en öde ö tillsammans med den tama volleybollen Wilson. Den var intressant eftersom den var så pass engagerande och den fick mig också att tänka på hur jag själv skulle uppträda i ett overkligt scenario som det Hanks blivit försatt i. Fyra år på en öde ö med en stark vilja att överleva och ta sig hem till den man älskar är rätt motiverande. Man får lite av den där "du kan om du bara vill"-känslan av att se på sånt.

Tom Hanks bygger sig en egen Kon-Tiki...

Filmen var klart sevärd även om slutet tyvärr gjorde mig besviken, inte visuellt eller genom dåligt skådespeleri utan mer för att saker inte utvecklades som jag hoppats på. Du kommer garanterat att bli road en stund av den när du ligger bakfull på din soffa en söndagseftermiddag i vilket fall som helst.

Snart är det dags att gå ut med Spiken igen.


Drick inte öl...

...Det ger dig huvudvärk.

Men efter en Ibumetin, lite lunch och ett halvt rör Resorb (vätskeersättning ifall du inte visste) börjar det ordna upp sig. Det var i alla fall en kul kväll tycker jag.

Mecka tv-spel is the shit...

 

0-7eb5999978fdf034d4625adc4220dd33.png
Nintendo wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

 


Det ska vankas gratäng...

 

5c934d16392785e459880f3f2effb8b5.png
Potatisgratängen i ett förstadie...

 


Djurbestyr håller mig från bloggen...

...God middag!

I natt skrev jag att jag skulle vara mer frekvent med inläggen men ändå har snart halva dygnet gått utan att jag skrivit någonting. Anledningen? Det tar tid att ha valp.

I morse vaknade jag av att Älskling bad mig att hålla koll på Arwen (valpen) medan hon gick ut och rastade Spiken (senioren). Själv hade jag väl hoppats på att få några, eller åtminstone någon timme till att krama kudden, men det är svårt att hinna sova med en klumpig valp i sängen. Den som säger något annat ljuger. Jag höll koll på henne så att hon inte skulle hoppa ner från sängen men eftersom hon flängde runt, jag inte fått något kaffe i mig och var trött som en idiot fick jag släppa ner henne på golvet för att gå ut och låta henne kissa första gången idag. Jag pratade med Kines-Alex på msn också innan vi gick till Knäppingsborg för att träffa älsklings föräldrar så jag har inte haft tid med dig riktigt nu heller känner jag.

Först var vi där och tog en fika och sen promenerade vi upp till Folkparken och njöt av det underbara vädret som äntligen kommit och visat upp sig. Arwen var jätteduktig på att gå i sitt koppel för att bara ha två dagars koppelvana och när vi släppte henne på gräset så busade hon med älsklings systers hund, Antonius, i en bra stund. Jag filmade lite av det så jag tänkte att jag skulle lägga upp det på youtube när jag har lite tid över sen.

Nu ska jag lägga mig och glo på Dallas med Revaxör i mitt öra en gång till för att försöka få ut den där vaxproppen eller vad det nu kan vara innan jag går till Syrran om ett par timmar. Hennes kille har styrt ihop en liten grabbkväll så vi tänkte sitta några stycken och käka lite gott, dricka några öl och skråla karaoke till Singstar på deras PS3. Det ser jag fram emot. Det blir väl förhoppningsvis lite bilder som jag lägger upp sen om jag kommer ihåg att fota något ikväll. Älskling sitter hemma och är hundvakt. Det känns nästan lite som när mina kompisar med småbarn berättar om hur den ene får stanna hemma med illbattingarna medan den andra är på fest så nästa gång kanske det blir Älsklings tur att få gå ut. Men vi får se... Det är ju trots allt hennes hund, som min kära faster sa när jag berättade att jag ska vara hundvakt på måndag när Älskling är i Ullared och handlar.

Käka glass i stora lass...

 

-1b438d7f2697c8aaa12cafa799786.png
Älsklings lilla glassbytta. Själv åt jag en korv istället...

 


Dåligt med inlägg idag,

jag vet. Men det blir bättre imorrn.

Nu ska jag bara se klart på mitt avsnitt av Dallas som jag börjat följa innan jag går och lägger mig. Jag är inne på säsong två hittils för att själv kunna förstå hypen bakom och varför mormor och morfar tillsammans med en hel generation entusiastiska tittare med spänning följde en överklassfamilj från Texas interna stridigheter och familjeintriger. Jag kan säga att efter att ha sett igenom säsong ett börjar jag ändå förstå vad det var som klistrade fast dem i sofforna. Det sjuka är att en hel generation killar antagligen någon gång önskat att de var som Patrik Duffy av alla människor och att deras tjejer antagligen också önskade att grabbarna var gjorda av det virket. Kanske var det därifrån skaparna av Bröderna Fluff hämtade sin inspiration? Själv hittar jag vissa likheter:
   

Någon av de här två herrarna ska vara Patrik Duffy men jag är inte säker på vem...

Jag har fått något konstigt jävla lock i örat förresten så om du har några bra knep för hur man blir av med det så är du mer än välkommen att skriva en rad i kommentarsrutan.  Det håller på att göra mig galen och det känns som att jag gjort massor för att bli av med det utan att uppnå mitt önskade resultat. Igår testade jag faktiskt med Revaxör som jag trodde skulle klara biffen åt mig, men trots att jag nu hör mycket bättre är det likförbannat lock i örat. Är det här inte bra till på måndag får jag väl ringa till min vårdcentral eller något liknande men det får vi hoppas att jag slipper...

Nu är det dags för Dallas och sen är det dags för att sova. Nattinatti!

Tööööööt!

 

2135c54560e504e9ec67c84ab4f49277.png
Naaaaaaaaaaaaaaaaaaw...

 


Femöresbron och storasyster...

 

6a986c03043e3abeccb5ac6f2013ed6b.png
Femöresbron och Storasyster...

 


På väg till big-sis...

 

0-35ded73f61fcfc1e1191afbf31c65128.png
Backen ner mot Louis De Geer

 


Vad är det här för generaliserande skit?

Här slappar man runt på kvällen och så hittar man generaliserande skit som irriterar en i slutet av en annars trevlig dag. På DN.se dessutom. Dagens Nyheter har uppenbarligen tappat greppet och bestämt sig för att det är spännade att generalisera. Generalisera verkar vara riktigt spännande, nytänkande och hippt och inte alls grisigt och trångsynt som jag trodde. Däremot verkar tidningen sakna det pondus som tillkommer någon som faktiskt vågar att generalisera på egen hand eftersom det kan, som jag tidigare nämnt, se lite illa ut ur vissa läsares synvinkel. Därför har de länkat till nån blogg som heter "Stuff White People Like" som en gång för alla gjort klart vad vita personer gillar bäst. Och det är ingen kort lista heller. Den här listan riktar sig mest till amerikaner men på något listigt sätt har alltså någon praoelev på DN's redaktion lyckats få tillgång till någons dator, kanske Peter Wolodarskis, när vederbörande varit på fikarast och lyckats trycka in det här på top-tio-sidan.

Här är de tio grejer som vita människor ska gilla bäst enligt den här bloggen och nu tänkte jag därför att jag skulle förklara min syn på de här grejerna eftersom jag både passar in på kriteriet "vit" och "person" men också för att jag själv inte alls delar den trångsynta världssyn som bloggaren verkar leva i:

1. Kaffe
Klart jag gillar kaffe. Det gör de flesta som arbetar och vill hålla sig alerta. Jag har även träffat människor från andra länder och kulturer än vår egen som är kaffedrickare. Dessa personer brukade dessutom dricka både större mängder kaffe än jag själv och dessutom oftare. Jag skulle däremot aldrig utge mig för att den vuxenvälling jag dricker under dagen är essensernas essens och det jag gillar bäst. Jag älskar musik och det kommer först på min lista.

2. Religioner deras föräldrar inte tillhör
Här har vi ett exempel som också slår rätt fel. Jag tycker inte om några religioner alls. Att jag har fler åsikter gällande de abrahamitiska religionerna beror på att jag uppfostrat i ett kristet land och alltså har mer kunskap kring dessa religioner än jag har omkring hindhuismen eller scientologin. Jag tycker inte att detta exempel är ett dugg träffande efterom de flesta jag känner är så pass sekulariserade att de antingen är uttalade ateister som jag själv eller bedriver den sorts agnosticism där man inte tror på "Gud" men på "nånting". Det brukar även deras föräldrar göra enligt mina egna empiriska studier. Återigen en felaktig slutsats av den briljante bloggaren.

3. Filmfestivaler
Naturligtvis gillar jag att se på film och filmfestivaler är inte något undantag, men jag föredrar ändå att åka till Hultsfredsfestivalen eller Roskildefestivalen om valet står mellan att göra det eller att vara med när guldpalmar eller Oscarstatyetter delas ut i Cannes eller i Hollywood. Ok, jag kanske skulle välja någon av festivalerna men mer för att få besöka USA och se Jack Nicholson sitta med solbrillor på och smila inne i Kodak-studion än för att se nån okänd Kiss-och-bajslowskij ta emot nån pokal för en god insats i nån film jag inte ens kan uttala namnet på. Jag har också varit på så pass många musikfestivaler att det skulle vara lite skoj att prova något annat. Jag väljer alla gånger Hultsfred framför Flimmers filmfestival.

4. Målgivande passningar
Jag hatar sport. 'Nuff said.

5. Bondens marknad
När jag var liten och bodde på landet ett halvår var jag tvungen att genomleva en sån pinsam händelse. Stora starka karlar som tävlar i vem som kan lyfta flest mjölsäckar samtidigt medan de drar en bil i tänderna inför en förstummad publik (bestående till 98,7% av andra bönder) medan Hasse Andersson spelar Änglahund är något som går fetbort enligt mig. Jag tror att du delar den åsikten med mig.

6. Organisk mat
Om jag köper kebaben från pizzerian runt hörnet, räknas det då som lokalproducerad mat?

7. Mångfald (mest gällande mat enligt bloggen)
Vem fan gillar inte att byta ut falukorv mot nudelwok och tandoorikyckling nån gång då och då? Att det skulle vara med på min top tio-lista över de saker jag gillar bäst i hela världen eller gå före den kamp som måste bedrivas för att minska segregeringen i samhället eller att få klassklyftorna i det här landet att minska? Nej.

8. Barack Obama
En kille vars partilinje är att bedriva en politik som får Moderaterna att verka ha en mesig, mysig och folklig samhällsuppbyggande agenda är inget som går hem tycker jag. Obama Bin laden går faktiskt bort enligt mig. John McCain är naturligtvis värre, men ingen av dem är bra.

9. Att skuldbelägga den som inte går ut i det fina vädret
Jag skiter väl i om du sitter inne eller inte. Jag är antagligen bredvid dig och spöar dig i Guitar Hero om du inte spelar WoW. Då är jag på stranden.

10. Filmer av regissören Wes Anderson
Till att börja med har jag bara sett en av de filmer som tas upp som exempel på listan av Wes Anderson-filmer och den var väl ok. Inte bra, inte dålig - ok. Fortsättningsvis borde jag väl ha hört talas om fler än två av de sex filmer som exemplifieras. Jag har sett The Darjeeling Limited och jag har hört talas om The royal tennenbaums men det är inte tillräckligt mycket för att jag ska dyrka regissören. Jag undrar om Stanley Cubrick, Francis Ford Coppola, Steven Spielberg eller Quentin Tarrantino får dina klockor att ringa? Det är regissörer jag gillar, kanske kan man till och med säga att jag älskar vissa av deras verk, men nån snubbe vars främsta film är om ett par bröder vars morsa bor Indien på ett jävla tåg? Det här är för mycket.

Summan av kardemumman:

Dagens Nyheters patetiska journalister saknar det pondus som krävs för att skriva en egen verklighetsfrånvänd generaliseringslista och bloggaren som tagit sig tid till att genomföra detta projekt har för mycket tid och dessutom tyvärr inget annat än en trångsynt idiot som försöker pådyval sina stereotypa åsikter på så många stackars läsare som möjligt. Är bloggen ett försök att vara rolig har den misslyckats i mina ögon. Meta-humor kan vara skitkul, men bara om man kan koppla att det någonstans är skoj. Roland i Torsk på Tallin är ett perfekt exempel på meta-humor. En patetisk loser vars original garanterat kan hittas i vilken folkpark som helst en varm sommar gnolandes på Sven-Ingvars senaste kramgoa låt är roligt. Det är extra roligt just av anledningen att det egentligen inte är roligt. När Petra Mede säger att den riktiga Maud Olofsson sväljer när man runkar henne i munnen är roligt. Stuff White People Like är i bästa fall tråkigt, men mer sorgligt tycker jag. Det är sån här skit som får mina ögon att vilja blöda.


Man blir trött av att åka bil ju

 

546e5b0548daf8892c1e57b57c073b46.png
En sovande vovve i mattes knä...

 


Världens sötaste bebis!

 

771ef9a48598fc60c781de205905e4e3.png
Visst fan är Arwen världens sötaste bebis!

 


Sista promenaden innan Sala...

 

1ad176b57f0bd777cdd7d722b8e3e523.png
Nu ska Spiken dumpas hos Älsklings mamma under dagen...

Stoooooooooor dag idag. Nu är det Sala och Arwen som väntar på oss. Uppdateringar kommer under dagen. Önska oss lycka till!

 


Äsch, jag orkar inte skriva nu...

...Vi får talas vid imorrn istället. Nu ska jag och Älskling sova och imorrn kommer ARWEN(!!!) och då lovar jag att du ska få se en massa fina bilder.

Vi åker till Sala vid elva imorrn så jag hinner säkert skriva lite innan vi sticker om du är nyfiken på hur det går. Jag börjar bli lite nervös nu och hur nervös Älskling börjat bli ska vi nog inte prata om. Såhär ser hon i alla fall ut, vår lilla bebis:


Världens sötaste lilla tik?


Nattinatti!

Promenader is the shit...

...Sen jag började knalla runt Åbackarna och frågade efter sällskap här via bloggen och i något statusmeddelande på Facebook så har flera kompisar hört av sig och sagt att de gärna hänger med. Det känns skoj tycker jag för det finns inte mycket i motionsväg som är lika skönt och enkelt som en daglig långpromenad. Ikväll gick jag och mötte Malin som är en gammal kompis från Arbis nere vid tågstationen och så gick vi varvet. Det var skönt ute och faktiskt inte så kallt trots att jag, vårdagen till ära, valt att promenera utan jacka utan istället med min träningsoverall på mig bara. Bara man håller ett bra tempo så är det inte någon fara längre. Också ett tecken på att våren kom idag.

När jag och Älskling skulle ut med Spiken i förmiddags så tog hon på sig sina solbrillor. Själv letade jag och letade utan att hitta mina gamla fina sköna brillor som jag hittade på Hultsfredsfestivalen för tre år sen så i eftermiddags innan solen slutade skina gick jag ner till H&M och köpte ett par nya. Snyggare dessutom.

Nu är jag också klar med min VLCD-kur så tillvida att jag börjat äta vanlig mat idag också. Vi har ju några soppor kvar så jag kommer väl hoppa över nån frukost/lunch då och då men det viktiga är ju bara att jag fortsätter att dricka mycket vatten och äta lite mindre än jag gjorde innan jag började med kuren.

Nu är jag seg och trött
men jag skriver en gång till ikväll tror jag när jag har duschat och druckit en kopp té så vi hörs då!

Är det snart påsk så är det...

 

0-7aef3faff71c5237f9933996b3c209d9.png
Min fina blomsterdekoration som jag gjorde helt själv...

Skriv gärna och berätta om du tycker att den är snygg eller ful. Skriver du att den är ful så får du stryk, men det kanske du förstod ändå?

 


Vår...Mmm'dårå... :D

 

0-6d2944b61210854e9b35065abab46d6e.png
Vi hittade lite blommor i en backe som vi var tvugna att fota...

 


Söt-nöt möter våren...

 

-a7e2c9526f6f0513837c3feb2122018.png
Min Söt-nöt möter våren och fotar blommor...

 


Dag 7 - invägning 2...

...Efter första morgonkissen passade jag på att väga mig och mäta midjan eftersom jag nu är inne på dag sju. Det har inte gått en hel vecka förrän imorrn, men jag är ju inne på dag sju så jag tänkte att det inte gjorde något.

74,9kg har jag kvalat in på idag och trots att jag spände ut magen och försökte efterlikna barnen man fick se på bilder från Biafra när man var liten så mätte jag inte mer än 88cm runt min midja. Jag är glad. Riktigt glad.

Jag har inte helt bestämt mig,
men jag kör eventuellt sista dagen på helfart idag. Imorrn kommer Arwen och vi kommer ha en massa stoj och skoj i flera dagar, Älsklings familj kommer komma hela helgen också för att träffa valpen och fika och sånt och jag är inte helt sugen på att bara ha ett tomt kylskåp och visa upp då. Sen mumlade ju Älskling något om pizza imorrn när hunden kommit och jag är inte helt sugen på att sitta och glo på henne när hon käkar snabbmat en kväll till... Men jag slutar inte helt alltså utan kommer käka pulver vissa mål hela månaden ut.

Nu måste jag rusa till Adecco. Hejs svejs!

Avslutning på dag sex...

...Idag har varit en bra dag. Jag åt en sallad till lunch, men hoppade över två påsar så att jag hamnade på ungefär samma kaloriintag som jag skulle gjort om jag ätit dem istället. Totalt ~230kcal för lunchen vilket är helt acceptabelt. Tonfisk, isbergssallad, gurka, tomat, rödlök och ett kokt hackat ägg med lite olivolja ovanpå för att nyttigheterna ska fästa i kroppen blandades till och hamnade snabbt i magen. Jag hade tänkt att fota den, men jag var så hungrig när jag kom hem från det där lagret i Åby att jag var tvungen att glufsa i mig den så fort den var färdig. MEN FY FÖR I HELVETE VAD GOTT DET VAR MED RIKTIG MAT! Det blir nog en sallad imorrn igen. ;-)

Nu är det nattinatti för imorrn ska jag vara på Adecco vid halv tio och jag behöver min skönhetssömn för att vara i balans nog att orka sitta och lyssna på hur man ska göra för att bäst marknadsföra sig själv när man söker jobb. Vi hörs och syns!Dopplereffekten unravels the mysteries with the concept of dieting by not eating...

Förresten. Jag läste en kort liten bok ikväll som jag lånade på bibblan som heter Letter to a christian nation och är skriven av en kille som är av samma kaliber som Richard Dawkins som jag pratat om tidigare. Mannen bakom boken heter Sam Harris och jag tycker helt klart att du borde läsa den. Det kommer inte ta dig mer än en timme ungefär och du kommer inte sluta tänka på den på ett år... Godnatt!


RSS 2.0