Mustasch's förband...

0-6bffc53e200bd895c91d02ddda2736ee.png

Mustasch's förband - Agressive chill. Jag trodde de hette Agressive chili men hej vad jag bedrog mig...


Äntligen här..!

Vet du hur fantastiskt skönt det känns att få besök av någon som man verkligen saknat länge? Nu är Macke äntligen här!

Jag kommer förresten att posta bilder på min och Älsklings maskeradkostymer när jag sitter och är bakfull imorrn. Längta efter det för dräkterna var snygga.

Huvudvärk kan komma plötsligt...

...Jag måste ta mig fan ringa tandläkaren igen nån dag snart. Jag försökte ju boka en tid när vi precis flyttat hit, men när jag frågade tandläkaren i Brickebacken där vi bor så fick jag svaret att jag skulle få vänta ungefär ett år på att få tid där om jag bokade nu... Jävligt mystiskt om du frågar mig. Hursomhelst så får jag se till att höra av mig till nån annan mundoktor för mitt huvud håller på att döda mig. Jag talar inte om tandvärk. Jag talar om huvudvärk.

De senaste månaderna har jag vaknat med migränliknande huvudvärk nästan varje morgon på grund av mina överaktiva käkleder. Du som känner mig vet att det låter "klick" ibland om jag öppnar munnen för mycket. En anledning till det här problemet är att jag antagligen gnisslar tänder i sömnen, vilket gör att jag har huvudvärk när jag vaknar på morgonen av att ha haft käkarna så hårt sammanpressade mot varandra. Ett par tandläkarbesök och en bettskena skulle kunna råda bot på det om jag har tur. I värsta fall får det bli käkkirurg, men då pratar vi ett ingrepp och det måste dessutom föranledas av ett par tandläkarbesök för att se om det går att göra något annat (bettskena t ex). Jävla skalle!

Jag är medveten om att jag är dålig på att blogga, men det känns så svårt att få tid till det och att hitta inspiration när jag har en massa kludd i skolan hela tiden. Det är alltid ett nytt tal att skriva, ett PM att lämna in eller ett grupparbete som ska göras. Därför blir bloggandet tyvärr lidande. Studierna måste gå först.

Under tiden som jag har bloggtorka får du gärna börja följa mig på Twitter om du inte redan gör det. Det går lite fortare att twittra än att blogga och jag uppdaterar faktiskt ganska ofta där i jämförelse. Där blir det åtminstone några gånger per dag. Jag heter hallbergaren och du lär väl antagligen känna igen bilden på mig ihursomhelst fall det  skulle bli svårt för dig att hitta mig.

Finanskris...

...Nu när alla räkningar är betalda och matkontot är påfyllt har jag 268 kronor kvar att leva på/köpa skolböcker/göra roliga saker för. Nån som känner för att extraanställa mig som diskare alternativt skänka bort en slant till en fattig student? Satan också!

EPIC FAIL...

...På mig för att jag misslyckades med att ta backmärket. Men jag lovar att göra ett nytt mer lyckat försök nästa gång. Nu ska jag bara ta det lugnt och lite senare ikväll tänkte jag skriva lite mer på mitt övertygande tal.

Autotune the news...

...Efter all uppståndelse om idioten Bodströms sidokarriär som advokat vid sidan av sin karriär som riksdagsledamot blev jag lite sugen på att syna även borgarna i sömmarna. Döm om min förvåning när jag fann detta! Jag undrar hur vår statsminister ska förklara sin sidokarriär i USA för oss vanligt folk? Titta bara vad fint han sjunger:


SATANSHELVETESBAJSOCHFAAAAN!!!

...Mina glasögon är trasiga. Jag skulle rätta till bågen lite, som jag alltid gjort, eftersom de satt snett i ansiktet då ena skalmdjäveln trillade av, så nu är jag glasögonlös. Mitt enda extrapar (som f.ö. är av en mycket sämre styrka) är borta, så jag får väl gå utan tills jag har råd att köpa nya, när nu en utarmad CSN-inkasserande student ska ha råd med den extrautgiften också... FAAAAAAN OCKSÅ


Pappas pluttar...

0-13b252b77b34d8399bdf379988f06334.png

Pappas pluttar sover fortfarande. Är de inte söta?

 


Flitens lampa lyser klar...

...Det här är de saker man behöver för att plugga klockan 21:50 en måndagskväll. Lägg gärna märke till mina nördiga (men otroligt användbara) pedagogiska post-it-lappar som markerar varje kapitel och viktiga passager. Lägg även gärna märke till den nördiga (men ack så nödvändiga) boklampan som sitter fastklämd på boken Svensk Retorik. Jag måste ju göra vad jag kan för att hålla min nörd/gubbstatus intakt...


Flitens lampa lyser över Anders och hans dyrköpta kurslitteratur...

 


Det absolut viktigaste och mest esentiella när man ska plugga sent. Snus och kaffe ftw!


LÖÖÖÖÖV, HUUSSEEEEEEE..!

152d44fb7c56c3754d9df50ef72d0aba.pngLÖÖÖÖÖV, HUUSSEEEEEEE! LÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖV!!!

 


Skoj..?

...Såhär kul kan jag ha det med mina roliga applikationer i min telefon. (För dig som missat det så har jag bytt ansikte med Macke på bilden.)

Sittning och nolleinvigning...

...Igår hade vi en riktigt trevlig kväll. Vi hade sittning för första gången på terminen och det var riktigt lyckat.

Maten var väl i och för sig inte världsbäst, men den var helt ok. Vi fick kyckling och sparris med stuvade grönsaker och rödvinssås. Till desert fick vi kaktus/lime-glass och bär i en liten bägare. Bären var rätt så sura, men den slank ner ändå.

Så var det ju det där talet till kvinnan också. Jag hade ju fått den stora äran redan första dagen att hålla talet till kvinnan. Det blev rätt så uppskattat trots den råa karaktären. Jag hade inte lagt in lika mycket ros som ris när jag skrev så skämten blev kanske lite syrligare än vad det var tänkt, men det blev roligt. De flesta människor uppskattar ironi tror jag. Eftersom du kanske inte var där så tänkte jag att jag skulle vara snäll och dela med mig av alla fina ord om kvinnor som jag skrev till sittningen. Jag hoppas du har humor nog att inte ta illa upp för mina plumpa skämt. Håll tillgodo:


När jag ser ut över den här lokalen så ser jag många vackra, framgångsrika, intelligenta personer som kommer gå långt, både inom näringsliv och inom offentlig sektor. Jag ser även er kvinnor, och det är er som jag fått den stora äran att rikta mig till i det här talet. Jag har lovat Rolle att jag ska praaata lite lååångsammare ikväll för att ingen ska känna sig utanför eller diskriminerad och jag lovar att vara så kortfattad som möjligt.

Det finns alldeles för många vackra saker att säga om er kvinnor för att det ska få plats i ett kort tal på ett par minuter, så det tänker jag inte göra, men jag tänkte att jag åtminstone skulle kunna få nämna några få av de saker som gör er så spännande och beundransvärda. Jag vill med det här talet tacka alla kvinnor för det ni gör när ni gör det. För när ni gör det så är det fantastiskt. Jag bör väl också redan här i början kort understryka hur skönt det känns att veta att ni inte är långsinta av er nu när jag ikväll ska tala fritt från hjärtat och berätta det som alla män härinne tänker men aldrig säger. Det hade jag nog inte vågat göra annars, men "In vino veritas", som man brukar säga. Hursomhelst:

Sedan tidernas begynnelse
har kvinnorna alltid stått i centrum för männens uppmärksamhet. De har alltsomoftast visat god välvilja och varit fantastiska att ha att göra med. De lät sig välvilligt och fogligt klubbas i huvudet och släpas med till grottan under järn- och bronsålder för att där säkerställa artens överlevnad och det är något som vi borde ta fasta på, även idag.

Kvinnorna har genom alla tider gjort sitt yttersta för att hjälpa ekonomin framåt. Ni har alltid varit en stor drivkraft och gett entreprenörer och uppfinnare en vilja att upptäcka och utforska nya områden som främjar oss alla. Redan de gamla egyptierna förstod att smink och parfym var något att satsa på så att vi killar skulle ha något vackert att se på och att känna doften av även innan tipslördag och doften av diesel uppfanns. Att ingenting luktar så gott som en kvinna kan nog vem som helst medge. Det är bara synd att man aldrig känner det bakom den där sötsliskiga dimman som omger er vart ni än går. Däremot skulle jag absolut kunna tänka mig att köpa en diesel-parfym till min kvinna om den verkligen var just en diesel-parfym.

Vi skulle inte klara oss utan kvinnor. Hur skulle vi män kunna klara oss utan någon som skötte om oss och gjorde allt kvinnogöra? Vem skulle till exempel vara fyllechaffis åt oss när vi killar ska ta oss hem från krogrundan? Jag litar mer på min kvinna än på mina riktiga vänner i ett sånt läge. Min kvinna kan dricka tolv bärs, rapa som en hel karl och ändå vara som ett spjut på vägen hem. Själv kan jag inte ens cykla rakt efter tre folköl. Och jag kan garantera er att det är få saker som vi uppskattar mer än att ligga och ta det lugnt med er. Mysa och gosa in oss i soffan framför tv:n... medan ni är i köket och fixar mackor och hämtar öl åt oss.

Och utan den där viljan att tjäna oss män som ni har i era gener hade inte heller den verksamhet där de mest oumbärliga tjänster en kvinna kan erbjuda sig göra för en man mot betalning kunnat växa sig så stark. Nu tror ni säkert att jag ska ta upp något riktigt uppenbart som matlagning och städning men jag tänker självklart på saker som att tvätta och diska. Mina skjortor stryker sig inte av sig självt. Det är det en lågavlönad kvinnlig säsongsarbetare på Ali’s kemtvätt i Marieberg som gör så henne vill jag tacka speciellt mycket. Tack för det, Inez. Din insats gör skillnad.

Jag vill också be er att tänka lite extra på ett något allvarligare ämne såhär när vi närmar oss talets slut. Enligt statistik finns det ungefär 2500 vuxna kvinnliga sexarbetare i Sverige vilket rent statistiskt berättar att ungefär 10 av dem borde gå på Örebro Universitet, vilket i sin tur gör det troligt att anta att åtminstone en av dem skulle kunna sitta i det här rummet ikväll. Om hon gör det så vill jag bara säga till henne att... Jag sitter vid bordet här nere på hörnet och mitt mobilnummer finns på facebook.

Efter en längre tid utan ansenligt inflytande lyckades ni kvinnor tillslut kämpa er in i riksdagen. Det är ändå gulligt att ni tror att era möjligheter att påverka de viktiga frågorna ökar bara för att ni får vara med i samma rum när män ska fatta beslut. Kom bara ihåg att det är tystnad som gäller på åhörarläktaren.

Jag vill även rikta ett speciellt tack till den grupp kvinnor som vissa personer lite fult brukar kalla för ”batikhäxor”. Jag tycker att det är starkt att se den intellektuella ”hängpattemaffia” som man ofta syftar på när man talar om just ”batikhäxorna” står så enad även ikväll. Jag har egentligen ingenting illa att säga om någon av er. Utan er hade entreprenörerna aldrig haft någon användning av en uppfinning som push-up bh:n, afrikansk dans hade aldrig fått någon genomslagskraft och böcker som ”Män är från Mars - kvinnor är från helvetet” hade skrivits helt i onödan.

Nu däremot vill jag att alla karlar härinne reser sig upp och förenar sig med mig i en skål för världens alla härliga fruntimmer!

Om bloggandet...

...Jag har inte glömt bort dig. Jag har bara haft jävligt fullt upp den senaste tiden.

Så fort jag hinner ska jag sätta mig ner och skriva några riktigt intressanta rader som får dig att tänka lite, lägga in lite intressanta eller roliga bilder som får dig att skratta lite och gör dig på lite bättre humör. När jag orkar ska jag börja kommentera nyheter igen.

Medan du väntar får du gärna läsa igenom mina gamla inlägg en gång till. Det är fler än 666 inlägg, så du har lite att göra om du ägnar varje en minut i snitt.

Fika med big sis...

0-4516d5df8140418d0f18dad43b124601.png

Fika med storasyster is the shit. Skönt att ses igen (i Norrpan dessutom). Nu väntar jag ferbrilt på örebrobesöket...

 


Tågbild...

0-642ecb5cf7989ac1b921f7e06376134e.png

Snart är vi i Norrpan...

 


Subway is...

080c4694485629d257e6ab3b720ffedb.png

Subway is the shit...


Världens fulsötaste hund...

...Ibland säger en bild mer än 1000 ord. 'Nuff said.


Kul..?

...I morse valde Älskling att publicera en bild på mig när jag låg och sov. Tycker du att det är kul? Jag tycker att jag ser lite gullig ut faktiskt.


...Zzzznark...


Inlägg 666...

...Detta är ett ondskefullt inlägg. Detta är nämligen mitt 666:e inlägg i bloggen. Ville bara skriva det.

Satans trött...

...Sen svensexan i helgen har jag varit skittrött och inte orkat blogga. Det gör jag inte ikväll heller, men jag ska försöka summera kortfattat vad som hänt de senaste dagarna.

I fredags åkte vi upp till min morbrors jobb och kidnappade honom. Han gifter sig nu i helgen som kommer och vi tyckte att det skulle firas med en svensexa, som sig bör. Kvällen blev uppskattad av både honom och oss andra.

Resten av helgen ägnades åt att bli av med den träningsvärk jag ådragit mig efter gocart-åkandet som var en del av svensexan. Jag vet inte om jag någonsin haft ont i de muskler som värkte, för jag visste ta mig fan inte att jag hade dem från första början.

Idag har vi haft en av två repetitionsträffar inför en karaktäriseringsövning som vi ska genomföra på torsdag eftermiddag. Vi har fritt fått välja vem vi ska gestalta ur boken Våld eller ur Ondskan som alla i klassen läst. Själv har jag valt att gestalta en våldtäcktsman ur boken Våld. Det är lite obehagligt, men det är alltid roligare att göra roller som utmanar en och ligger mer långt från en själv än att vara en mr. Goodietwoshoes.

Ikväll har jag suttit och reviderat min text något. Får se om jag kan hålla treminutersgränsen när jag klockar mig imorrn. Nu är det sovtajm.

Om tentaångest och annat skoj...

...Nu är den första fasen över. Nu kan det bara bli värre.

Första tentan klarades av i morse och jag tror, ta mig tusan, att det gick bra. Ganska bra i alla fall. Några frågor lyckades jag inte svara på, men eftersom gränsen för godkänt låg vid 60 av 100 möjliga poäng tror jag att jag kniper det ändå. Det får vi se om nån vecka eller två när den är rättad.

Det var en god idé att stiga upp så pass tidigt som vi gjorde i morse, jag och Simon, (jag vaknade vid halv sex och steg upp och väckte Simon vid tio i) eftersom det gav oss lite extra tid att gå igenom det vi lärt oss en sista gång och förhöra varandra lite kort innan det var dags att sätta oss. Vi inledde med tenta-special-kaffe (några extra skopor, kort och gott), farligkorv och stekta ägg innan vi satte igång och sen begav vi oss ner till campus.

Väl inne i skrivsalen satt väl inte allt det där som vi gått igenom när vi pluggat under den här veckan, men mycket gjorde det. Nästan mer än jag trodde skulle sitta. Det var väl nån fråga som man kom på svaret på precis efter att man lämnat in, men jag tror nästan att det alltid är så när man skriver prov i något man nyss lärt sig. Jag har i alla fall en rätt så positiv känsla för jag tror att jag lyckats knipa många poäng, bland annat på glosdelarna. Det kändes som att jag hade ganska många rätt.

Det jag tror kan bli vårt fall är att vi inte läst två av de böcker som ingick i kurslitteraturen. De har varit slut på förlag och har inte gått att få tag på, vare sig på universitetsbiblioteket eller via webben. En av de böckerna kom med posten idag(!) märkte jag när vi kom hem efter tentan. Tack som fan Lycknis............NOT!


Min nya jättefina luvtröja...

 

Jag har förresten köpt en jättefin t-shirt till Älskling idag, en till mig och en luvtröja till mig själv. De pryds alla av vår sektions logotyp och är otroligt vackra. 50 spänn per t-shirt och en hundring för luvtröjan är faktiskt inte särskilt dyrt heller, även om man är en liten fattig student...

Just nu ligger vi bara och slappar, Simon och jag. Han vid sin dator och jag vid min. Om en halvtimme eller så blir det systemet och ikväll ska vi prova vin hemma hos Jennifer. Älskling måste ju få lite studiero när hon ska plugga till sin tenta som hon har imorrn.

 


Simon i sitt esse...


RSS 2.0