Dagen efter kvällen före...


Bosse och Beda...

 

0778138f9f5cb3fec18ea5110a76f96f.png
Bosse och "Beda"...

 


Presentöppningscermoni...

 

59a3d014a6956e0842043071b6d195fa.png
Presentöppningscermoni...

 


Koooooorv!

 

0-26bb1c73be9f6ca4b7ba1ec453574ecd.png
Koooooorv!

 


Älskling och the gang...

 

073aaf6e9922d0f2354d7683ff3f98fd.png
Älskling och the gang...

 


Ägg på äggskallen...

...Jimmie Åkesson, partiledare för det xenofobiska enfrågepartiet Sverigedemokraterna, fick ett ägg upptryckt i ansiktet när han höll ett tal utomhus rapporterar SvD. Jag undrar varför..?

Nej, men skämt åsido. Det är fel tillvägagångssätt från vänsterextremisternas sida. Även en idiot måste få vara en idiot i det offentliga rummet. Åkesson rapporteras vara oskadd och chockad. Men lite roligt är det trots allt att ledaren för sveriges alla äggskallar fick ett ägg i nyllet. Jag kan inte sluta småle och vara lite skadeglad, även om jag vet att det också är fel egentligen...

None
Före..?

None
Efter..?

I talk the talk and I walk the walk...

 

28bc6b91078de62c8262201aae4af5ed.png
Suddig bild men nu är jag klar med skiten...

 


Nu tas den här jefla disken itus med...

 

0-3c75ba726bd6b8c91b42572fc1544dad.png
Nu tas den här jefla disken itus med...

 


Chinese babies and propaganda...

Ibland när jag besöker Youtube lyckas jag att hitta guldkornen. Att jag fann den den här gamla härliga reklamfilmen beror på att min vän Fraggelberg, som nu är tillbaka efter en lång stunds bloggfrånvaro, (känns skönt att du är med oss igen, Fragglis. Jag trodde att du gått och dött.) slängde upp en massa anti-drog-reklamfilmer på sin blogg och påminde mig om att dutuben faktiskt finns där för mitt ädla nöjes skull. Så lite om reklamen då.

Det här är en reklamfilm för Jell-o
som spelats in nån gång i tv:s tidiga historia nån gång på 50-talet (innan de flesta, Jimmie Åkesson undantagen, insåg att det faktiskt är pinsamt dåligt att vara rasist och att männisor har samma värde oavsett kön eller hudfärg fram tills dess att de visat att de är idioter om de nu är det) och jag hyser rätt mycket tvivel på att något liknande skulle visas på tv idag.  Reklamen är som sagt för efterrätt av märket Jell-o och den balanserar ganska så mycket på gränsen till rasism precis som det står i beskrivningen på Youtube (även om jag personligen anser att den faktiskt är en rolig karikartyr), så om du är kines har du i alla fall fått ett varningens ord ifrån mig nu. Jag tar inget ansvar för det som sägs i reklamen, men jag tvivlar faktiskt på att du är så trångsynt att du tar illa upp. Humor är humor och den som inte kan skämta om allt, och då menar jag verkligen allt, tillhör den där tråkiga persontypen som inte har på min fina(?!) lilla blogg att göra. Titta och njut.


Chinese baby love new glape Jell-o...

Förresten,
Fragglis, så missade du den här anti-drogreklamen:


This is your brain on drugs...

Idag ska jag ut till Svärtinge för att fira Älsklings morfar som har fyllt år så det dröjer kanske med uppdatering ifall jag inte smsar nån liten bild eller så. Bara så du är beredd på det...

Nu är första maskinerna i...

...Jag håller på att tvätta. Jag avskyr det. Vad som är etter värre, i min ringa mening, är dock att diska. Det måste jag göra om en stund.

I skrivande stund har jag precis kommit upp från källaren efter att ha slängt i de två första maskinerna. Det är ett jäkla micklande att hålla på att sortera och dona med det där och vanligtvis är det Älskling som står för tvättandet, men hon har jobbat idag och har inte hunnit hem ännu. Således står jag här med två hundar och smutstvätt upp till öronen. Puh!

Jag skrev ett inlägg om att tvätta för ett tag sen som du kan läsa här. Det beskriver frustrationen jag känner varje gång rätt så bra faktiskt.

Snart är det dags att ta itu med diskhögen från helvetet. Fan också!

Besvär om morgonen...

...Jag har haft huvudvärk sen jag vaknade. Tänk om jag är gravid!Åtminstone skönt att det är fredag idag.

Får jag bjuda på lite skönsång...?

...Såhär på kvällskvisten känner jag att lite skön musik inte är helt fel. Här är två musikanter som fattat mitt intresse. Dessa två är musikaliska storheter som jag gillar skarpt.


Det andra klippet kommer från en gammal Åsa-Nisse-film där en brilliant cittronill sjunger "Till en fågel" av poeten Johan Ludvig Runeberg. Lägg gärna märke till Klabbarparns sista kommentar. Härliga tider. Dessa härliga musikanter. Håhå, jaja.


Jag kan inte sluta skratta...

...Fast egentligen så borde jag nog gråta...


Har man lovat så har man...

...En stackars gubbe i Motala får vara kvällens smilbandsuppdragare.

När hans kvinnliga granne skulle köpa en ny bil lånade den snälle mannen ut 8000 kronor till kvinnan. När pengarna sen inte kunde betalas tillbaka föreslog kvinnan att de tu skulle lösa problemet på ett annat sätt. Hon föreslog således att de två skulle kopulera med varandra. 12 gånger faktiskt.

Nånstans måste hon insett hur sjabbigt erbjudandet egentligen var och hur desperat gubben måste varit som gått med på detta avtal, (antingen det eller så hade hon väl glömt att tvätta sig) så när farbrorn kom för att inkassera sin vagina fick han blankt nej. Han svarade med att ge henne en polisanmälan för avtalsbrott.

None
Motalabor... Jag säger då det...

Ack ja; den kärleken, den kärleken.


Jag är för lat helt enkelt...

...Jag skiter i disken ikväll med och skjuter istället upp den till imorrn när Älskling är på jobbet. Jag skjuter upp bilderna  som jag lovade att posta på skiten också. Dessutom har jag fått årets första myggbett. På kinden utav alla ställen. Bajs!


AJ! Du ser det antagligen inte, men precis där jag pekar blev jag stungen av myggjäveln...


Idag har egentligen inte varit en så jätteproduktiv dag eftersom jag är så trött när jag vaknar. Jag har ju superproblem med det här att somna, även om det börjar bli lite bättre nu (hoppas jag) sen jag skaffade min nya sovmask från Apoteket som faktiskt inte kostade mer än 70 spänn.

Vid tresnåret i eftermiddags ringde telefonen. Det var jobbet som jag har fått som hade ett telefonmöte med alla butiksdemonstranter. Nästan en timme spenderades i telefon med vår kontaktperson som delgav oss en bra massa information. Och på måndag är det dags för första butiken. Om du bor i Mantorp kan du se mig på Citygross från lunch till stängning.

Ses vi där?

Valpkurs med Arwen...

 

268b43f9759ac06944e46d270515dc48.png
Nog ska hon lära sig att hälsa alltid. Älskling uppmuntrar såklart med godis.

 


Idag ska diskhelvetet tas itu med...

...Det var bland de dummaste idéer jag nånsin fått den gången jag föreslog att jag skulle ta disken jämt eftersom Älskling inte gjorde den när hon skulle. Själv gör jag det inte heller så nu står jag här med en massa skit som måste tas itu med innan  hela köket ruttnar. Diskmaskin? Ja, tack!

Du ska få se en bild på min förbannade diskhög lite senare ikväll. Nu ska vi strax iväg till valpkursen, så jag orkar inte fota för tillfället.

Migrän...

...Se det här inlägget igen.

Ser det inte gulligt ut?

...Nu blev du sugen, va?


Piratpartiet: Demonstration den 4 juni i Norrköping

Den 4e juni samlas vi Piratpartister & sympatisörer i Norrköping för att demonstrera för rätten till delad kultur, fri kunskap och ett skyddat privatliv!

Som de flesta av oss vet är demokratin vi lever i hotad. Den politiska transparensen blir allt grumligare och mer och mer svåröverskådlig för vanliga medborgare som du och jag. Genom olika galna lagstiftningar luckras rättssäkerheten upp mer och mer samtidigt som transparensen försvinner och möjligheterna att överklaga tas bort.

Jämförelsen med det vi tidigare sett i Östtyskland, Nordkorea, Sovjet och Kina är inte längre lika avlägsen som för fem år sedan. Istället för att vara oskyldig tills motsatsen bevisats har bevisbördan, att visa makthavarna att man ”har rent mjöl i påsen”, lämpats över på den enskilda individen. Det är dags för aktion!

None


Vi startar vår vandring utanför Stadsbibliotekets entré och vandrar ner mot Hörsalsparken för att stanna där och fortsätta sprida vårat budskap via plakat, dela ut flyers och folders samt prata med nyfikna.

Tider som gäller är alltså:

Torsdagen den 4e juni
Samling vid Stadsbibliotekets entre: 16:00
Avmarsch mot Hörsalsparken: 16:30

Kom nu alla som känner minsta stöd för att visa upp Piratpartiet i Norrköping. Vi måste kämpa för det är nu det gäller och ta med vänner och bekanta!

Mer information kommer finnas på vår blogg, där kan ni även ställa allmänna frågor i kommentarerna på inläggen:

http://www.oneman.se/norrkoping_pirater


Kontaktperson: Per Jennerström
per.jennerstrom@piratpartiet.se

Världsordningen är återställd...

...Nu är jag snygg igen!

Idag fick jag ett SMS av Jenny när jag var på möte hos Arbetsförnedringen där hon frågade om jag ville ses och ta en runda på stan. Självklart ville jag det och eftersom jag och Älskling bestämt att vi skulle gå en runda tillsammans ringde jag upp båda två och såg till att vi möttes. Älskling blev lite försenad eftersom hon var tvungen att gå ut med hundarna först. "Kanon!" tänkte jag och drog med mig Jenny till en Interflora-butik där jag köpte en stor fin lilja till Älskling.

När det var gjort ringde jag och kollade var hon var någonstans (det hade gått ungefär en halvtimme sen samtalet där hon sa att hon skulle bli lite försenad). Hon var lite stressad eftersom hon lovat sin storasyster att följa med som smakråd eftersom hon ska bli glasögonorm precis som mig, så hon sa att jag och Jenny skulle vara tvugna att gå själva på stan. "Fan!" tänkte jag eftersom jag hade en blomma som jag ville överlämna till min lilla sweetheart så jag drog ihop att jag behövde prata med henne om något viktigt men att det bara skulle ta ett par sekunder. Och min lilla nödlögn funkade alldeles utmärkt.

Vi mötte upp henne i hörnet vid Waynes Coffee och min fina declaration of love som överlämnades högtidligt uppskattades mycket. När det var gjort skiljdes vi åt och jag och Jenny fortsatte vår vandring och botanisering bland stans alla sko- och klädbutiker. Jenny hittade ett par snygga tjej-skor på Skopunkten och jag själv hittade en sjuuuuuuuukt snygg tröja på Greencha som jag gick och köpte efter noga övervägande och funderingar på hur jag skulle kunna motivera varför jag la mina pengar på ett plagg som kostade mer än 400:-. Jag kom fram till att ett bra sätt var att räkna ut hur många kronor/ gång det kommer kosta att ha på mig tröjan om livslängden är 100 ggr och kom fram till att jag hade råd att betala ~5-6:-/gång. Det kändes inte alls lika dyrt helt plötsligt. Jag köpte även ett par khakifärgade chinos-shorts på Cubus och en trepack kallingar på H&M eftersom alla mina kallingar ser förjävliga ut i övrigt.

Trots att det här inte ska bli en töntig jävla modeblogg måste jag ändå få mumla lite om såna här saker för dig då och då eftersom jag är så glad att jag, för en gångs skull, tagit mig råd att lägga några kronor på kläder till mig själv. Det var länge sen sist. Jag ber dig att ha förståelse över min lycka att få skaffa något snyggt till mig själv då och då eftersom det inte är något jag unnar mig varje dag som fattig student. Nu när jag har en del bollar i rullning och lite åtminstone lite småslantar på ingång tyckte jag att det kunde vara värt det.

Bilder på mina nyförvärv kommer när (och om) jag känner att jag har ork att ställa mig som modell och tvinga Älskling att fota.

Snabbaste sättet att bota huvudvärk...


Aj?!!

Världens finaste Åbackar...

 

0ebd7279d1be52a928f0379c19eab2e6.png
Landskapet här är som poesi skriven av moder natur själv...

 


Du röstar väl Pirat?

 

0-12ffdc5c607851999da0150154f96a6a.png
Du röstar väl Pirat?

 


Strax dags att bege sig...

...Klockan 11 ska jag möta de andra utanför DeGeergymnasiet inför eftermiddagens debatt. Jag har inte ätit frukost än, faktum är att jag inte ens tagit på mig byxorna än. Tur att man inte bor mer än en sisådär 20 meter från vår avtalade mötesplats.

Jag återkommer med uppdateringar på dagen fortlöpande. Titta i twitter-rutan här till höger på sidan då och då eller kom hit ikväll så hänger du med.

Förresten...

...

...

...

JAG FICK DEMONSTRATÖRSJOBBET PÅ PÅGEN! Okej, det är bara fem dagar det rör sig om, men det kan ju bli fler. Med såna bra överraskningar och med lite tur och vilja ska vi nog klara den stundande sommaren också.

Kvällens wtf?!!

...I kategorien "kvällens WTF?!!" måste jag nog nominera den här sidan som jag fick skickad till mig av min kära syster Jenny. "Mantyhose" - wierd shit indeed!


Det vackraste av allt måste vara hans seriösa uppsyn...

Partimöte i sommarkvällen...

...Ikväll har jag varit på partimöte tillsammans med de andra PekingPiraterna. Där diskuterades bland annat valfusket i Botkyrka och hur vi ska sprida vårt budskap på bästa sätt inför valet. Vi kom fram till att en demonstration antagligen kommer äga rum här i "Norrpan". Jag återkommer om tid och plats när detta är spikat för du ska dit. På det hela taget var det ett trevligt möte. Vi pirater är oftast rätt så trevliga. :-)

I morgon ska jag tillsammans med några kollegor sitta med vid en debatt om Eu-valetDeGeergymnasiet där en kollega till mig representerar PP. Efter det ska vi dela ut information och prata med de elever som undrar något.

Nu ska jag slappa!


Dopplereffekten - för dummies...

...Nej, det är inte jag som gjort den här filmen, men den skulle mycket väl ha kunnat vara skräddarsydd för mig. Varsågod att njut!


En snabb uppdatering av min dag...

...Jag har varit hundvakt, fikat på Tyska torget med Jenny-Penny, Robban och Alex, träffat Seaside-Roger uppe vid Älsklings jobb, träffat Oscar, träffat Spinko, gått hem med hundarna, klickertränat Spiken, varit tvungen att dela med mig av Spikens godis till Arwen som också reagerade på klickern, diskat lite mer än hälften av disken, hälsat på Älskling när hon kom hem, kollat på Frasier, handlat godis och snabbmat för att fira att det är helg, ätit snabbmat och godis, druckit tre öl, tittat på mer Frasier, försökt se början av Valkyria men stängt av på grund av bristande intresse, gläppat runt mellan kanalerna i Boxee och lekt med min nya fjärrkontroll, tröttnat på Boxee's kanalutbud, slösurfat lite, hittat en dokumentär om ordet "Fuck", tittat på ungefär en tredjedel av den och bloggat.

Nu ligger Älskling och sover; själv halvligger jag i sängen med min laptop i knäet och bloggar. Jag ska väl försöka titta färdigt på den där dokumentären och sussa lite jag med.

Förresten ligger min artikel fortfarandeNewsmill's förstasida. OCH på DN's förstasida.


På Newsmills förstasida!

...Inte illa pinkat av en trähäst!


Därför röstar jag Pirat...

...Nu har min artikel på Newsmill äntligen publicerats. Här hittar du den!


Stockholm, Drottningholm och en allmänt bra dag (i bilder)...

...Dagen började bra.


Vid halvtolv-tiden väcktes jag av min kära faster och gjorde i ordning två goda mackor och en liten sallad. Det intogs tillsammans med ett glas färskpressad apelsinjuice och en stor mugg kaffe. Efter det fick jag arbeta lite i trädgården innan jag hoppade i duschen. Jag har inga bilder därifrån så du får helt enkelt fantisera om hur det såg ut.

Efter det begav vi oss ut till Drottningholms slott för att pick-nicka i parken därute. Det gjorde vi mycket när jag var barn, men det var säkert 15 år sen sist. Det är otroligt vackert där.


Kickan hade (hurtig som hon är) tagit med sig sina stavar och trivdes med att traska omkring i solen.


Vi gick på den stora grusgången ner mot vattnet med de stora häckarna på båda sidorna om oss. Jag kände dock att jag var tvungen att vända mig om och ta en bild på slottet också. Om jag orkat beskära den hade det blivit en riktig vykortsbild. Sen kom vi tillslut fram till vattnet. Jag lyckades ta en bild på två Kanada-gussar som strosade runt i gräset.Den fina vägen gav mig ett bra fototillfälle. Lejonet är en gammal klassiker för mig. När jag var liten brukade jag leka ovanpå ryggen av det och sitta och rida medan Kickan, mamma och Farmor satt nedanför när vi käkade pannkakor. Det för mig osökt vidare till nästa bild. På den ser vi det härliga fikat som dukats upp åt oss på kanten. Det bjöds på kaffe och pannkakor med sylt som Kickan rullat och lagt i lådan på bilden. Riiiiktigt gott.


Se själv så nöjd jag är.


Trots det fina vädret var det inte många allt som befann sig just där vi var. Ett par änder visade upp sig och en barnfamilj tittade spänt på hur de trippade runt. Vi stötte på en kaja som jag döpte till Kaj (no shit?). När han gav sig av beslöt vi oss också för att lätta.Vi satte oss i bilen för att åka hem.Och naturligtvis var det broöppning just då. Det gav mig en möjlighet att fota den fina utsikten. Bilden blev däremot inte så bra tyvärr.


Nu sitter jag här i fåtöljen med middagsmat i magen. Ikväll bjöds jag på rökt lax och lite stuvad bladspenat, kokt potatis och ruccolasallad. Till det dracks det ett varsitt glas vitt vin. Mycket uppskattat och otroligt gott. Det är ingen ovanlighet när Kickan lagar mat.

Ikväll ska vi se den här filmen som även blev oscarsnominerad i flera kategorier.


Vilken liten snygg vilde...

 

-54c2329500523721ab871b8d4f7a27b.png
Vilken liten snygg vilde...

Jag hittade lite bilder när vi rotade igenom några lådor häruppe och jag kände att jag var tvungen att visa dig hur söt jag var som barn. Alla bilder är tagna när under mina uppväxtår i Barkarby. En liten charmör redan då, eller vad säger du?

När jag tänker tillbaka på mitt liv här i Stockholm så kan jag inte undgå att fundera på hur det skulle sett ut om jag aldrig flyttat. Hade jag blivit en produkt av det sociala arvet? Hade jag brytt mig om att skaffa mig en framtid? Hade jag ens gått ut gymnasiet? Jag tvivlar rent spontant på att jag skulle bestämt mig för att läsa vidare, men säker kan jag ju aldrig vara.

När jag var barn var jag, som du ser, en oskyldig liten rackare med bus i benen och solsken i blicken. Trots att jag redan då besatt stor social kompetens, var allmänbildad, välartikulerad och kulturintresserad och älskade att roa och underhålla folk var jag mobbad av i stort sett alla utom en två-tre personer. Det har satt sina spår måste jag erkänna.

Jag trivdes aldrig i skolan under de här åren. Jag hade ju nästan ingen att leka med och blev retad när jag kom dit. Naturligtvis såg jag till att försöka att vara där så lite som möjligt. När jag väl var där så busade jag mest.

Mina lärare märkte väl att jag hade problem med de andra men det var egentligen aldrig någon som gjorde något aktivt för att ändra på det. Istället fick jag bära det stora oket stämplad som "stökigt lågstadiebarn" på egen hand. Det var ju Anders som busade och bråkade, då var det väl inte så konstigt att de andra barnen sa ifrån? Det var ju inte de som bar skulden till att Anders var utanför, han var ju annorlunda och inte intresserad av samma saker som de andra barnen. Det var till och med så illa en gång att en lärare under ett utvecklingssamtal med min mamma gav mig skulden för saker som hänt när jag inte ens varit där. När mamma talade om det för henne så sa hon bara "jaha" och brydde sig inte mer om det. Så omtyckt var jag av henne.

När jag skulle börja fyran flyttade jag, mamma och min lillasyster till Norrköping tillsammans med min dåvarande styvfar. Äntligen! Nu skulle jag slippa alla problem och alla de personer som gjort livet surt för mig sen jag började i första klass. Och man kan naturligtvis säga att jag gjorde det på sätt och vis, men istället fick jag lika många nya fiender som inte heller kunde (eller ville) acceptera någon som inte var som dem. Naturligtvis hittade jag en hel massa nya personer att bli ovän med på mindre än en månad och självklart var det värre "där" än det var "hemma" i Stockholm.

Först på komvux förra året hittade jag en egen identitet och en egen väg att gå i studiesammanhang. Äntligen kom jag in i det skolsystem jag borde varit en del av redan från början! Jag fick vänner - goda vänner till och med - som jag fortfarande umgås med. Och det var ingen som tyckte att det var konstigt att man kunde saker. Helt plöstligt var det ok att vara duktig, att argumentera och tänka kritiskt och självständigt, ja, jag blev till och med uppmuntrad att göra så. Det hade jag dittils enbart blivit att ett fåtal lärare från grundskola och gymnasie, främst språklärarna.

Det är inte utan förundran som jag tänker på hur mitt liv hade kunnat se helt annorlunda ut om jag inte flyttat från Stockholm, hur många vänner jag gått miste om. Jag kan inte tänka mig hur meningslöst och tomt mitt liv hade sett ut utan dem som nu betyder så mycket för mig. Jag tror heller inte att det blivit något universitet för min del utan tiden i Östergötland.

Numera ser jag mig själv mer som en världsmedborgare än stockholmare eller östgöte. I höst blir jag örebroare och efter det kanske vi blir fransmän eller engelsmän ett tag. Eller vad som helst. Det är det som är det fantastiska! Tack vare allt det dåliga har jag blivit den jag är och dessutom hittat den viktigaste personen i mitt liv! Hon som jag ska leva resten av mitt liv med. Genom att klara av alla sorgeår har jag formats till en stark individ som tänker och handlar självständigt och effektivt. Jag har också blivit en baddare på det här med underhållning och att stå på scen.

 

Är det ett tillräckligt personligt inlägg "från hjärtat", Jenny? ;-)


Oväntade överraskningar i hufvudstaden...

...Saker och ting har en förmåga att lösa sig bra ibland, tycker jag. Det har nämligen, till min stora förvåning, kommit till min kännedom att Kickans granne inte har något lösenord på sitt trådlösa bredband, så här sitter jag nu och knapprar på mitt tangentbord som vanligt.


I tryggt förvar uppe hos Kickan...

Jag får pikar från Jenny över hur dåligt bloggandet har varit från min sida på sistone och jag lovar att skärpa mig. Kanske denna stockholmsvistelse kan ge mig några uppslag och lite tid att skriva på?

Nu ska jag ringa
Älskling och berätta att jag kommit fram. Jag saknar henne redan och det kommer vara svårt att ligga ensam i en säng, utan henne och utan hundar i natt och i morgon. Tur att det finns telefon att tillgå.

Vi hörs sen!

Snart STHLM...

...Måtte jag bara hinna packa och äta lite frukost först bara. Jag är så otroligt trött och seg eftersom jag fortfarande inte reparerat mina dåliga sömnvanor, men det får gå.

Hoppas att ljud och bild är i synk när jag kollar på film i mp3-spelaren på bussen. Det vore störigt att vara tvungen att plocka fram datorn. Och så hoppas jag naturligtvis att du får ett par sköna dagar. Om du känner att du får tråkigt kan jag rekommendera mina tidigare inlägg; det finns nog en 400-500 stycken nu som du kan kolla igenom medan jag är annorstädes.

Ciao!

Vad jag borde skriva om...

...Jag bad dig att komma med idéer om vad jag borde blogga om och två förslag har hittils dimpit ner bland mina kommentarer.

Det första förslaget kom från Cattiz som skriver:

"Då tycker jag att du ska blogga om sexköpslagen som en del vill ha bort och andra sprida över hela Europa. Du brukar vara bra på att tycka och tänka om saker och ting :-)"

Såhär skriver Malin:

" Mitt förslag till ämne: det svenska samhällets syn på våldtäkt är det det svenska samhällets fel att brottsligheten/skadegörelsen i ghetton är hög eller är det invånarnas fel? Medias påverkan på människor idag Madeleinefallet, var det föräldrarna eller inte?"

Båda förslagen är bra, men jag vill gärna ha fler så jag har lite att välja mellan. Just nu hinner jag hur som helst inte skriva något längre oavsett vilket ämne som står till buds. Jag ska åka till Stockholm i morgon och träffa min faster och kommer således inte att kunna blogga som vanligt (eventuellt tar jag med min lilla journal och bloggar "manuellt" via mobilen, men jag vill inte lova något för tidigt). Har du tur så kanske jag kan ta mig tid att skriva ihop något i Stockholm som jag postar när jag kommer hem. Om du har tur. Jag kommer ju att ta med mig datorn i vilket fall som helst.

Just nu ligger jag och Älskling i sängen med varsin laptop på magen. Jag letar efter något bra att titta på när jag är hos Kickan, som min faster heter, och Älsklnig läser... BLONDINBELLAS BLOGG(?!!). När jag är klar med mitt surfande är det dags att lugnt och stilla somna in till Frasier som är en av världens roligaste komediserier enligt undertecknad innan jag ska bege mig på min stora resa upp till huvudstaden i morgon.

Dåligt bloggande från min sida...

...Hej igen,

Som du märkt har jag återigen varit dålig på att uppdatera bloggen på sistone. Det ska det bli ändring på. Jag har nämligen en idé. Om du skickar in något riktigt intressant förslag på ett bloggbart ämne så lovar jag att skriva ett inlägg om just det. Om det är tillräckligt intressant, det vill säga...

Annars har jag inte gjort så mycket sen sist men en liten update skulle kanske vara på sin plats ändå:

Jag har fyllt 23, jag har varit full under helgen och jag har träffat gamla vänner. Egentligen kan man inte ha det så mycket bättre än så. Jag har även varit i gasen och letat jobb (det har inte gett något hitills men skam den som ger sig) och jag har kommit på att jag kanske skulle må bättre i munnen om jag skaffade en bettskena. Jag har kollat vad bettskenor kostar och insett att jag skulle ruinera mig om jag ens började överväga att skaffa en. Jag har fått konstiga cigaretter från Indien av Adrian som jag ska träffa om en halvtimme förresten och jag har öppnat ett konto på last.fm efter inrådan av vänner.

Nu har jag även slösat bort ett par minuter av ditt liv med den här lilla texten så nu är allt i fas igen.

Att söka jobb...

...Helt ärligt så är den här sketchen inte så långt från sanningen. Ungefär samma lokaler, ungefär samma "utbildning", ungefär samma klientel - och så jag (som faktiskt vill ha ett jobb).Vem ska jag behöva muta för att hitta något att göra i sommar?

Hannes och Ufo pratar datorer...

 

5c404a697bf986cdf4c51e64ca6c0630.png
Hannes och Ufo pratar datorer tror jag...

 


Tror du att vi är på landet..?

 

0-42b453803cb4ee053259335c3d9ec6e0.png
Tror du att vi är på landet..?

 


Ja, må jag leva......Och eftersom jag har världens finaste människa att dela mitt liv med blir den här dagen en av de bästa i hela mitt liv. Om jag har lite tid över under dagen ska jag lägga upp bilder på mina fina presenter som hon gav mig. Min älskling...

Vi kom, vi såg och vi lät...

...Nu är spelningen över och du som inte kom borde skämmas. Tur att vi ändå har några trogna fans och att det finns vänner som kan ställa upp när det krisar.

Det var avtalat att vi skulle fått fem mikrofonstativ med mikrofonhållare. Det var det vi kom överens om i måndags. Vi fick fyra. Utan mikrofonhållare. Två timmar efter att vi skulle ha ljudcheckat. Inte riktigt samma sak som vi kommit överens om det vill säga.

None


Som de proffs vi är gjorde vi, trots alla missöden, en kort och synnerligen provisorisk ljudcheck på cirka tio minuter istället  för den halvtimme som vi hade tänkt oss så att vi fick till lite ljud i alla fall. Och lät gjorde det nog också. Till och med rätt så bra enligt de som var där.

Själv är jag väl inte helt nöjd eftersom jag vet att vi har så mycket mer att ge egentligen, men med tanke på att förutsättningarna blev sämre än förväntat får jag väl säga att giget gick över vår förväntan trots allt. Det var hursomhelst bra att få lite smak på att spela ute tillsammans. Det är svårt att simulera hemma i Hannes vardagsrum (som vi ockupperat den senaste veckan och använt som replokal). Trehundra spänn och gratis öl i baren (+ en fika på Coffeehouse By George i Lindenhuset) är ju inte heller fy skam. Till nästa gång ska jag nog däremot se till att vara lite bättre uppsjungen tror jag...

Tonight's the night!

...Se till att du är där.

I morgon händer det...

Se till att du är där.
Rättelse: Eftersom klockan är över midnatt så är det rent tekniskt sett redan i morgon eftersom spelningen äger rum onsdagen den 13 maj [Anders anm.]

Helt ärligt...

...Kom ner till Seaside på onsdag och lyssna när vi spelar. WireTap är namnet och vi spelar mellan 18-21. Sen ska vi dricka öl.

None
Trubadur står det på affischen -
de kan
inte ana hur mycket de kommer få...

Såhär hittar du dit:

Bil
När du står vid resecentrum kör du mot Max på Norra promenaden, där svänger du höger i rondellen in på Östra promenaden och fortsätter över bron. Sväng vänster in på Sjötullsgatan och sväng sedan in på området till vänster.

Cykel/Gång
Följ antingen vägbeskrivningen för bil, eller följ 2:ans spårvagn till hållplatsen Styrmansgatan. Efter rådhuset svänger 2:an av till vänster medan 3:an åker rakt upp för Drottninggatan, glöm inte att svänga.

Spårvagn
Ta 2:ans spårvagn till hållplats Styrmansgatan. Gå över Östra Promenaden mot blå huset och gå runt till parkeringen tills du kommer till långsidan med en stor altan som vätter mot Strömmen.
Repet idag gick hur bra som helst. Nu ska jag vila mina händer i isvatten resten av kvällen. Fy fan vad vi är bra!Idag har jag...

...Idag har jag gjort följande:
  • vaknat tidigt
  • vaktat hundarna
  • strängat om min stålsträngade gitarr
  • strängat om min nylonsträngade gitarr
  • tagit det någorlunda lugnt
  • tagit en tur på stan
  • ätit kebab
  • druckit CocaCola
  • umgåtts med min underbart retarderade sambo hela kvällen
Som du ser har jag haft fullt upp. Och imorrn ska vi repa.

Jag kanske borde skrivit något ikväll...

...Men jag har varit lite upptagen, vilket jag antagligen också kommer att vara i morgon. Vi får helt enkelt se hur mycket uppdateringar det blir.

Jag har förresten fått reda på att min gammelfaster (75+) tänker rösta PP i EU-valet. Hur coolt är inte det?

Skamlös reklam och viktig samhällsinformation från PP...

...Jag har, som du kan se, lite annonser här och var på min sida och nu har jag äntligen lyckats göra ett avtal också med som jag velat länge. är ju faktiskt den enda av de lagliga tjänsterna som jag är riktigt nöjd med eftersom det går så förbannat smidigt att hitta det jag vill ha. Bra kvalle är det på låtarna också. Ok, det kostar ett par spänn per låt, men vaffan! Så snål är jag inte. Och dessutom är det lagligt.

Nej, dagens skamlösa reklam får helt enkelt bli för eftersom man hittar så sjukt mycket bra saker där att det inte är klokt. Mycket gratisgrejer har de ju också; poddsändningar och filmklipp och sånt. , jag gillar dig.

Sen har jag andra roliga nyheter
att presentera. Idag blev PiratPartiets kampanjfilm inför EU-valet klar, och som den vänliga själ jag är kan jag faktiskt visa dig den här redan ikväll (jag är förresten själv med i den ett par gånger):


När du behöver hyra eller rekrytera inkompetent personal...

Nu har jag precis kommit hem från min mycket mystiska anställningsintervju på Manpower och jag måste säga att det är rätt så intressant att de kallar nån som skrivit i sitt personliga brev att han ska flytta från stan i höst och plugga i fem år till ett vår- och höstjobb som kräver att man pluggar här i stan och stannar minst ett år på samma företag. Högst intressant faktiskt.

När jag  väl kom dit var det nästan helt släckt och det var ingen som öppnade trots att jag knackade hårt och ryckte i dörrhantaget så jag fick åka upp och ner flera varv i hissen för att försäkra mig om att jag var på rätt våning överhuvudtaget. Men jag fick i alla fall göra en liten mini-intervju med henne som de sparar för framtida bruk.

När du behöver hyra eller rekrytera inkompetent personal...

Trots denna fadäs var väl mötet inte helt meningslöst, eftersom de skrev in mig i sin pool så att de kan ringa mig så fort (läs ifall) de får in något. Då slipper jag åtminstone gå dit och bli intervjuad en gång till och jag kan söka tjänster via dem i Örebro också. Så helt meningslöst var det väl, som sagt, inte att gå dit.

Om ett par timmar ska jag och Richard gå till gymet och simma en stund och vid fyra ska jag och resten av WireTap samlas hos Hannes för att sedan gå till Andreas och låta honom provspela för platsen som trummis. Han kommer att klara det galant, som den gamla reggae-trummis han är, men det är lika bra att han provspelar så att nepotismen inte blir alltför uppenbar...

Städkärring, tågrånare eller Shredder?

 

2ddac7918cf26e90506d963745dd1096.png
Städkärring, tågrånare eller Shredder?

 


Du é cool!

...Precis när jag och min nyvunna vän Richard skulle gå ut från gymet går det in en liten grabb på kanske 9-10 år som tittar upp på mig just i det ögonblicket jag och han passerar varandra. Vi fångar varandras blick och han utbrister han något som fick mig att bli helt paff.

-Du é cool! sa han och tittade på mig.

Det är människor som han som gör min dag.

Jag hatar min internetbank...

...Jag hatar den mer än jag kan beskriva i ord. Mina räkningar blir, trots mina uttryckliga order, inte betalda i tid så när jag loggade på ikväll kunde jag till min stora glädje se att tre av mina större räkningar ännu inte betalats. Tack, NORDEA!

Om jag inte var så jävla lat skulle jag byta bank det första jag gjorde imorrn, men jag är väl helt enkelt lite för bekväm av mig för det.

Usch, nu blev jag sur.

Husses lata jävel...

 

77d54899620074b4490b8a4ada3c1d56.png
Husses lata jävel...

 


Socialen betalar...

...LOLPiratmanifestet...

...Jag har spelat in en liten video där jag berättar om varför jag kommer att rösta på PiratPartiet i EU-valet. Den finns numera upplagd på youtube men även här på bloggen såklart! Så glöm inte bort att gå och rösta och glöm inte att rösta PP!


Produktivt kollationeringsmöte med WireTap...

...Idag har jag varit effektiv. Jag tycker om att vara det. När det ges tillfälle till både det och produktivitet mår jag ännu bättre. Idag har varit en sån dag.

I morse när jag vaknade frågade
Älskling mig om jag ville hänga med ut till vår lilla kolonilott som vi delar med hennes mamma och syster så vi drog oss ut dit under dagen. Det var trevligt väder och hur skönt som helst att få komma ut lite i solskenet och jag tror till och med att jag lyckats få lite färg i ansiktet idag. Väl därute satte vi oss i gräset och tog en liten fika vid ett gammalt gistet bord vi har där. När det var gjort fick jag och min svåger den stora äran att införskaffa en vattenkanna till vårt lilla paradis så vi drog oss bort till Ö&B. Där var vattenkannorna dåliga tyckte vi så vi tog oss därifrån till Plantagen där vi tänkte att kannorna borde hålla lite högre kvalitet. Det gjorde de också men de var väääldigt mycket dyrare också, förrutom de exakt likadana kannorna som de vi hittat på Ö&B som på Plantagen var dubbelt så dyra. Resan gick alltså tillbaka till Ö&B som vi lämnat nyss och allt som allt var vi borta i mer än en timme på vattenkannejakt.

När vi kommit hem därifrån
tog jag mitt pick och pack och drog mig ner till Hannes eftersom vi bestämt att vi skulle repa idag, han, jag och Alle så vi satte oss och drog av ett set. Vi fick riktigt mycket gjort under de tre-fyra timmar som vi satt och spelade ihop oss så nu har du lite att se fram emot. Den 13 maj ska vi (jag, Hannes och Alle) spela på stans enda gayklubb, nämligen Seaside så jag tycker att du ska samla ihop dina vänner och komma och se oss. Man är naturligtvis välkommen även om man inte är bög eller flata och du kommer nog att få en rolig och spännande kväll skulle jag tro. Mellan 18-21 är det tänkt att vi ska spela på det café som de har öppet då och efter det kommer det att finnas möjlighet att ta sig en eller ett par öl i baren.

Vi har även bestämt vad vi ska kalla oss för, åtminstone temporärt, så när du ser en affisch som säger att WireTap ska spela så är det oss den syftar på.


Jag måste bara fråga...

...Du vet väl om att jag finns på twitter? Om du inte visste så gör du åtminstone det nu och därför är det också dags att du lägger till mig där.

Mikrobloggandet är här för att stanna och det är oerhört mycket snabbare (kanske lite mer substanslöst) och för mig mycket smidigare att skicka ett sms då och då.

Naturligtvis har jag inte slutat blogga men just nu upptas stora delar av min vardag till jobbletande och gatumusicerande. Så om du vill veta vad jag gör i realtid tycker jag att du ska lägga till hallbergaren bland dina bevakningar på twitter. Annars kan du ju komma ner och sätta dig med mig en stund på stan och sjunga lite. Jag brukar sitta vid Apoteket Drottninggatan.

The game is on, Fredrik Reinfeldt!

 

0-54d0db899a4bae8a4fb02b9b2cfaeea6.png
The game is on, Fredrik Reinfeldt! xD


Dessa nu legendariska ord yttrades av SSU-Norrköpings första maj-talare. Jag trodde aldrig att jag skulle sluta skratta. Det är utspel som detta som kommer att kosta sossarna valet. Det kan du ge dig fan på. Det och Obama Bin Ladens PR-konsult.

 


RSS 2.0