Tacos, chips och godis...

...Jag måste vara världens bästa sambo. Först gick jag och handlade, sen lagade jag tacos och nu sitter vi och tittar på någon skum film på fyran med Goldie Hawn.

Älskling hade egentligen planerat att gå ut ikväll med sina jobbarkompisar, men eftersom vi inte kunnat röra vid varandra ens på flera dagar förrän igår så tyckte vi båda att det skulle vara mysigt med en liten hemmakväll tillsammans. Det är så skönt att bara vara lite tillsammans på tu man hand tillsammans med den man älskar.

Fan vad mätt jag är!

Det enda som är bra med att vara ledig...

...Är att man kan lata sig. Idag har jag slappat hela dagen medan Älskling var på jobbet. Eller nästan i alla fall för jag har i och för sig tagit mig an disken som hon lämnat åt sitt öde i över en vecka också och städat badrummet som jag kräktes ner när jag var sjuk häromdagen. Så lite duktig har jag allt varit ändå. Just det! Jag dammsög hela lägenheten också.

I morgon tänkte jag fortsätta med mitt duktigstreak när jag ändå kommit igång, så då tänkte jag moppa lägenheten med klorin om jag hinner det innan Älskling kommer hem. Så duktig är jag. Hur mycket har du städat i veckan?


Har du gjort något produktivt idag eller har du bara latat dig?


Happ...

...Då har jag också fallit in i internetshoppingträsket. Ikväll köpte jag en skjorta och en t-shirt på smartguy.dk för sammanlagt 360kr. Billigt. Beroendeframkallande.
För tillfället är min budget rejält begränsad
men jag tyckte att jag hade råd att unna mig de här sakerna för skjortor har jag inte tillräckligt många av och t-shirts kan man inte få för många av.

Igår beställde jag förresten ett par nya glasögon på lensway.se också eftersom jag satte mig på mina gamla för ett par veckor sen så att de gick sönder.


Jag låter de här klippen tala för sig själva...

Dagens ungdomar vet inte vad de missar:


Mjölktandsmössen


Dexter's laboratory


Cow and Chicken


 
I am Weasel


Johnny Bravo


Björnes magasin


Disneydags


The Chipmunks


Bo-Ko


Bolibompa


Ankliv


Sagostunden


Skymningssagor


Luftens hjältar


Thunderbirds


The pirates of Darkwater


Tintin


Småstjärnonrna - Chilla med hennes hamster


Bumbibjörnarna


Räddningspatrullen


En cell-sam historia


Ronja Rövardotter


Rasmus på luffen


Emil i Lönneberga


Alla vi barn i Bullerbyn


Doktor Snuggles


Ika i rutan


Bamse


Top Cat


Farbrorn som inte ville vara stor


Sailor Moon


Måntiara, attack!


Tom & Jerry


Lilla sportspegeln


Pingu


Defenders of the Earth


Fångarna på fortet


Hur gör djur


Bullen


Rederiet


Mirror, Mirror


Dinosaurs


Teenage mutant ninja turtles


Det kommer mera


24 karat


Rena rama sanningen


Bröderna Fluff


Livet har sina goda stunder

Överlevaren...

...Efter att ha genomlevt ett helvetesdygn med sprutspya och alllt som följer med kan jag meddela att jag lyckligtvis har överlevt. Jag känner mig lite mör, men jag lever. Jag mår faktiskt inte ens illa. Är bara lite trött i magen.

Under konvalecencen tittades det en del på youtube. Här är ett väldigt mystiskt klipp som jag hittat som handlar om något så mystiskt som knark. Håll till godo:


Anders och Måns pratar om droger.

Är det någon som minns Cash-kortet..?

...Det gjorde humorproffsen Anders och Måns som är kända b.l.a. från serien Anders och Måns när det här spelades in. De har nämligen skrivit en musikal om kortets uppgång och fall. Varsågod! Du behöver inte tacka mig. :-)


Musikalen om Cash-kortets uppgång och fall.

Ät på restaurang Spiran...

...Om du vill bli matförgiftad. Vill du kräkas en liten skvätt nu lagom till helgen så är deras plankstek att rekommendera.


-Har de inte tandpetare i Kina?

...Nu har han åkt.

För två timmar sen var jag nere på stationen och vinkade av min bäste vän Kines-Alex så det här inlägget tillängnar jag honom. Du som inte är Kines-Alex kan sluta läsa nu om du vill.


Ha det så bra i Kinesien, din jävel!


Jag kommer att sakna våra promenader och att ha någon att ringa till mitt i natten för att bara snacka skit men det tror jag att du också kommer att göra. Så fort du får ditt förbannade internet så hoppas jag att du sätter dig ned och bestämmer vilka internet-tider vi ska ha så vi kan snacka på Skype och Msn. Klappa Guo Rong från mig, gratulera henne på födelsedagen och lova att ni inte äter fler hundar nu. De ska man klappa, inte stoppa i magen. Lycka till på resan och kom hem så snart du kan. Det kommer att vara tomt här utan dig - du är ju min bäste vän och det vet du!

Själv kommer jag att vara fast i Norrköping - Sveriges rövhål tills i höst då jag och Älskling flyttar till Örebro som är Sveriges lårkaka.

Jag känner mig som Mickey Rourke ser ut...

 

Min älskling har blivit datornörd...

...Det bloggas 24/7 i det här hemmet. Dock står jag själv bara för ca 20% av det bloggandet. Resten sköts av min älskling. Alltid är det någon ny klänning eller ett par fina skor, om det inte är något som hon stör sig på dvs; då kan det bli lååånga inlägg. Idag är hon uppe i sex inlägg hittils.

Hon kommer att se ut såhär om hon inte börjar passa sig snart.


Älskling, var ska jag sätta den här kabeln?

En nyttig middag...

...Fick jag i alla fall i mig. Gratinerad broccoli, kokt fisk och haricot verts fick jag i mig idag. Stackars Älskling kunde bara få i sig fisken tyvärr. Hon är inte riktigt van vid kokta grönsaker, så det får jag implementera succesivt antar jag.

Maten åt vi vid vårt nya, fina köksbord med en varsin dator framför oss som de två nördar vi är.

Jag måste röra på min tjocka mage...

...Februari har varit en värdelös månad träningsmässigt sett. Jag har inte rört mig alls så mycket som jag velat utan istället suttit hemma och degat framför min fina macbook, ett nöje så gott som något. Problemet är bara att det faktiskt kostar mig 320 pix i månaden att ha ett träningskort oavsett om jag går och tränar eller inte. Därför säger jag som Obama: "It's time for a change!".

Tidigare har jag ju faktiskt varit ganska duktig på att komma iväg till gymet men februari har varit helt död på den här fronten, både för Älskling och mig. Personligen skyller jag allt på min käre vän El Maco som för närvarande befinner sig i Sevilla den jäveln. Vi var ju träningsbuddies och vi peppade varandra att gå och gick tillsammans varje vecka. Om du frågar mig så är min personliga åsikt att det är jävligt skönt att ha en träningsbuddy som kan stötta och peppa en och som man kan tävla mot så att man utvecklas mer och fortare än vad man gör på egen hand. Det är åtminstone min erfarenhet. Därav känner jag mig föranledd att kasta ut denna fråga i cyberspace:

Vill du bli min träningsbuddy?


Har du eller planerar du att skaffa gymkort på badhuset? 


Hör av dig till mr.anders.hallberg@gmail.com!


Det börjar bli ensamt utan dig, Macchiato. Kom hem nu!

Finns Gud?


Här kommer svaret på den eviga frågan "Finns Gud?"

Nästa vecka handlar det om källkritik.

Långpromenader och sträckta tassar...

...Stackars lilla Spiken råkade stuka sin vänstra framtass när vi var i hundrastgården i eftermiddags. Han sträckte sig faktiskt så pass illa att Pac Mans pappa var tvungen att komma och skjutsa hem oss. Spiken kunde inte gå ordentligt.


Innan han gjorde sig illa hade Spiken faktiskt riktigt roligt i eftermiddags

När vi kom hem sen kunde vi konstatera att han blev bättre och bättre i tassen och när Älskling kom hem och tittade på tassen ställde hon diagnosen "stukad tass" omedelbart. Tur att jag har min egen Dr. Snuggles. :-)

I morse var Älsklings morfar och jag och hämtade matgruppen som vi köpte på Myrorna i torsdags och ställde in dem i köket. Det blev lite trångt men det är ju skitsamma eftersom vi ändå ska flytta om ett par månader så länge vi ser till att få det lite större i den nya lägenheten. Mysigt blev det i alla fall och bild kommer upp så snart jag orkar fota.

Nu ska vi dricka lite vin och titta på en film i all vår ensamhet tror jag. Lite lagom lördagsmysigt alltså.

Promenader i skogen och let's dance...

...I eftermiddags kunde jag inte hålla mig. Solen sken och det var vår i luften så jag och Spiken kände oss föranledda att gå till hundrastgården och leka lite. Det var riktigt skoj och här ska du få se exakt hur kul vi hade. Jag är medveten om att det inte är världens snyggaste klippning men jag orkade inte fippla för mycket.Spiken och husse

Nu ska jag och Älskling se på Zoolander.

Nostalgitripp på Myrorna igår...

...Du som följer Älsklings blogg kan väl inte ha missat att vi köpte köksmöbler på Myrorna igår? Det var inte det enda vi hittade.

Jag letade upp ett skåp med elprylar som såg lite intressanta ut och där låg också en hög med Playstation-spel som jag tittade lite närmare på. Jag har ju, som du kommer ihåg(?), fått låna ett första generationens Playstation av min kompis Pac Man som jag sitter och leker med när jag inte letar jobb. Tyvärr hade han inte så många spel när jag fick låna konsolen så nu tyckte jag att det var läge att leta efter lite fler när jag ändå var någonstans där det, med största sannolikhet, skulle finnas görbilligt.

20 kronor/spelet var priset jag fick ge för de här två så 40 kronor allt som allt.


Die Hard Trilogy var det första som fångade min blick

Det första som lockade mig var ett spel som jag spelade mycket när jag var liten. Jag märkte rätt fort när jag kom hem att Die Hard-trilogin forttfarande är roligt att spela.


BattleArena2 TOSHIKDEN - du får leta länge för att hitta en sämre Tekken rip-off

Det andra spelet som jag plockade hem tog jag mest för att det såg roligt ut på omslaget. Alltså av precis samma anledning som man köpte spel när man var liten. Det visade sig rätt snabbt när jag kommit hem att skiten inte alls var så roligt  med sina fyrkantiga små gubbar som inte alls var som Streetfighter eller Tekken, men eftersom det inte kostade mer än 20 riksdaler kanske jag kan göra någon liten hacka om jag kränger det på Blocket.

Min förmiddag går åt till tvätt idag.


Rättegången mot Piratbukten - dag 4...

...Nu är det dags att komma med dagens uppdateringar i detta mål. Morgonens mest intressanta har varit förhöret av Fredrik Neij av Peter Danowsky. Danowsky, som alltså är företrädare för IFPI, eldade på men Fredrik Neij höll ändå ställningarna.

Dagens hittils roligaste kommentar kom från domaren då Danowsky hänvisat till ett tal som Fredrik Neij hållit på Mynttorget i Stockholm som finns utlagt på internet.

-Är det meningen att vi ska titta på Youtube? frågade han.

Rättegången kan du lyssna på live här. Den återupptas kl 13:15 efter lunchen.


Dag tre av den farsartade rättegången mot The Pirate Bay's
grundare är nu till ända


Oavsett om du är pirat eller ej kan det vara intressant att ta del av denna rättegång då det är den första (och största) rättegången som gjorts om fildelning eller möjliggörande till fildelning.

Halvtid av dag fyra. Du får själv gissa vilka som har mina sympatier.

Nu har jag beställt blanketter...

...För att kunna begära utträde ur Svenska Kyrkan eftersom jag inte längre vill sponsra deras verksamhet. Jag tycker faktiskt att du borde göra samma sak.

Till att börja med så vill jag bara säga att jag inte menar att vara stötande eller respektlös på något sätt, jag vill nu bara uttrycka ett par personliga åsikter.


Måste man tro på något överhuvudtaget?


Huruvida mitt utträde ur Svenska Kyrkan är tråkigt eller ej kan jag inte svara på. Däremot ställer jag mig, som sexa på Dawkins ateist-skala, väldigt skeptisk till att den kristna världens Gud skulle existera; lika skeptisk som jag är till älvors, rosa enhörningars, flygande spaghettimonsters, Tors, Zeus, Bramas, Vishnus, Shivas eller Allah's eventuella existens. Eftersom modern vetenskap dock ännu inte kan motbevisa Guds existens vore det arrogant att helt utesluta möjligheten att Han skulle finnas, jag ser det dock inte mer troligt än den möjlighet att det skulle finnas älvor och trollkarlar utan alltså väldigt osannolikt.

Jag kan alltså inte helt utesluta möjligheten för en eventuell transcendent intelligens men jag ser den som mycket osannolik tills den kunnat bevisas med vetenskapliga metoder - något som vare sig teologer eller forskare än så länge inte lyckats med att göra.

Jag respekterar din rätt att tro och menar inte att provocera dig med detta inlägg. Jag har många troende vänner, bland annat inom Frälsningsarmén, Pingstkyrkan, Agape och även inom Svenska Kyrkan och jag hoppas att jag inte uppfattas som provokatör eller något annat utav dig, då detta inte är min avsikt. Jag är bara en humanist som kommit fram till att jag inte längre önskar att sponsra Svenska Kyrkans verksamhet med mina skattepengar.

Rättegången mot Piratbukten - dag 3...

...Nu är det dags att komma med dagens uppdateringar i detta mål. Carl Lundströms Advokat Per E Samuelson lyckades idag klämma åt åklagaren i sin sakframställning för Lundströms räkning. Det kan du lyssna på här tack vare SVT Play.

Rättegången kan du lyssna på live här. Den återupptas i morgon kl 09:00


Dag tre av den farsartade rättegången mot The Pirate Bay's
grundare är nu till ända


Oavsett om du är pirat eller ej kan det vara intressant att ta del av denna rättegång då det är den första (och största) rättegången som gjorts om fildelning eller möjliggörande till fildelning.

Nu är dag tre till ända. Du får själv gissa vilka som har mina sympatier.

Älskling och konstiga drömmar...

...I min Älsklings blogg kan man idag läsa om hennes konstiga drömmar där hon drömmer saker som att hon är en häst med svärd som äter kaniner och så vidare...

Jag vill bara berätta att jag också drömmer konstiga saker.

I natt drömde jag att jag handlade en stor hink med Chicken mc nuggets eftersom Gyllene Måsen hade en drive där de delade ut jättesnygga stentvättade jeans.

Vad sa du nu då, Älskling? Du är visst inte den enda som kan drömma konstiga drömmar...

Nu har jag tagit steget...

...Och gått med i unga humanister, en förening för dig som är mellan 12 och 30 år och/eller studerar vid universitet eller högskola.Jag tycker personligen att du också borde bli det av bland annat dessa anledningar:
 • Det kostar ingenting.
 • Det tar inte mer än en minut att bli medlem.
 • Du stödjer en god sak.
 • Du träffar andra som tycker som du.
 • Du kan bättra på ditt CV.
 • Du får kämpa för det du brinner för.
Nu finns det inte mycket att tveka på. Bli medlem nu!

För att gå med i unga humanister så klickar du bara här och fyller i dina uppgifter. Eller så klickar du här, här, här, här eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här, eller här.

Du förstår nog vad jag menar, eller hur?

Älskling briljerar...

-Stavas "förresten" med två "r"?

Epic fail.

En XtraVagant mamma...

...Jag var med mamma till Xtravaganza idag som är ett viktcentrum som hjälper folk att minska i vikt men också att behålla den idealvikt man satt som mål och jag blev riktigt stolt över henne. Hon verkar jäkligt peppad och det tycker jag känns toppenbra. Nu kan jag inte göra annat än att önska henne lycka till och hoppas att det blir superbra med alla soppor och all träning.


MIn kära moder utanför Xtravaganza

Rättegången mot Piratbukten - dag 2...

...Nu är det dags att komma med dagens uppdateringar i detta mål. Åklagaren Håkan Roswall har alltså tagit tillbaka anklagelserna om medhjälp till brott och fokuserar nu enbart på framställningen utav torrentfiler. Mer om detta kan du läsa här, här, eller här.

Advokat Per E Samuelson säger såhär till TT:

– Det här är ju en sensation. Det är ju väldigt sällan man vinner halva målet på en och en halv dag och det är tydligt att åklagaren tagit starkt intryck av vad vi sade i går.

Rättegången kan du lyssna på live här. Den återupptas i morgon kl 09:00


Dag två av den farsartade rättegången mot The Pirate Bay's grundare

Oavsett om du är pirat eller ej kan det vara intressant att ta del av denna rättegång då det är den första (och största) rättegången som gjorts om fildelning eller möjliggörande till fildelning.

Nu är dag två till ända. Du får själv gissa vilka som har mina sympatier.

Jag satte mig på mina glasögon...

...Är det inte otroligt vilken stor häck jag måste ha?

Jag satte mig just på mina glasögon utan att märka det förrän jag reste på mig så nu är de helt sneda. Jag är faktiskt inte säker på att det går att rätta till tyvärr.

Jag hade i och för sig tänkt att byta upp mig någon gång i år, men ändå; det känns ju inte helt lägligt att göra det nu när vår ekonomi är som svagast heller...

Ja, ja. Det är väl sånt som händer... Jag såg i alla fall en annons i tidningen idag om en optiker som säljer tre par glasögon men bara tar betalt för det dyraste paret. 3 för 1 låter som en hyfsad deal - två par vanliga och ett par slipade solbrillor får det bli. Ska bara kolla hur det blir på avbetalningsfronten, men det borde inte vara någon fara.

Det här var väldigt mystiskt tycker jag...

...Bedöm själv! Det händer i alla fall olika mystiska saker beroende på hur många som besöker sidan som visar livestreamingen.


Nu är jag klar...

...Med gymnasiet!

I nästa vecka kommer jag att kunna hämta ut mitt slutbetyg och jag går ut med ett medeltal på 15,85. Jag kommer att komma in på retorikprogrammet och jag kommer att bli den fulländade talaren som Quintilianus skrev om i sin bok med samma titel. ;-)

Jag har funnit den rätta vägen...

...Jag har länge funderat över var jag står i teologiska sammanhang. Vad som egentligen är sanning och hur man kan tro på något man inte kan bevisa. Nu har jag funnit det jag sökt så länge. Den osynliga, rosa enhörningen.


The IPU, the only path

Jag tvekade en stund över om jag verkligen skulle lämna min tidigare livsåskådning och min tidigare församling, The Church Of The Flying Spaghetti Monster som troende Pastafari, det vill säga en som dyrkar och helgar existensen av Det flygande Spaghettimonstret, men efter att ha funderat länge kom jag fram till att de båda står i förhållande till varandra som korv står i förhållande till korvbröd, så nu har jag som nybliven konvertit implementerat båda som en del i min vardag.


Och han rörde vid Det flygande spaghettimonstret

Deepak Shopra och Dalai Lama har ingen koll alls. These are the true spirits of our brave new world!

Först nu kan jag känna mig säker, lugn och harmonisk igen. Jag hoppas att du förstår vikten i mina ord och att du också kan finna trygghetskänslan precis som jag. Du kan också lära dig att tro, känna och älska. Jag lovar!

Mitella...

...Snart kommer väl jag, i likhet med James Bond här nedanför, att vara tvungen att sätta på mig en mitella. Jag får väl helt enkelt ringa vårdcentralen imorrn om axeln inte blivit bättre.


Till och med Daniel Craig (aka. James Bond) är då
och då tvungen att ta på sig mitella när han får ont


Haha!


Snygg illusion


Jag har ont i axeln...

...I morse när jag låg och tittade på The enemies of reason av Richard Dawkins så råkade jag vrida axeln på något sätt så att den mer eller mindre hoppade ur led. Fasiken vad ont det gör.

Just nu är det reklampaus, annars tittar vi på Bruce Allmighty.

Bra det.

Nu borde maten vara klar...

...Dagen till ära blir det Boeuf Bourgignon som ska avnjutas tillsammans med Älskling och en flaska rött. Hon fick sin alla-stjärtars-dag-present förut. Men först fick hon leta i typ 20 minuter. Jag har inte skrattat så gott på länge.

Nej, nu måste jag kolla till maten. Den är typ klar.

Kan det vara vår i luften?

MMS

Kan det vara vår i luften?


Dagens...

Dagens humör: Jodå!
Dagens borde: Träna, men Anders är för lat för det  .
Dagens frisyr: Snaggad?
Dagens klädsel: Grå byxor, svarta strumpor, gul tröja och glasögon.
Dagens planer: Att ta med mamma till gymet, och så blev det också.
Dagens materiella vill ha: Ett nytt jobb.
Dagens fundering: När ska jag få ändan ur vagnen och bekräfta mitt medlemskap på studera.nu?
Dagens beroende: Älskling.
Dagens tråkigaste: Det gamla jobbet som jag skrivit om i tidigare inlägg.
Dagens personer: Josef K..
Dagens irritation: Sättet jag behandlas på av det gamla jobbet. Riktigt illa faktiskt.
Dagens låt: Blitzkreig Bop - The Ramones

Jag snodde den här på nån fjortisblogg men jag tyckte att den var lite skoj. Du får också sno den om du vill.

Vem vill bli pensionär..?

Jag har än en gång spenderat en fredag i soffan med Älskling, tittat på Let's Dance, ätit fisk och potatis och avhållt mig från alkohol. Jag har dock funderingar på att ta mig en liten wirrepinne eftersom jag lyckats få ett till MVG, den här gången i Religionskunskap A. Nu har jag gjort klart alla mina kurser på komvux och på måndag har jag tid hos SYO:n för att sätta ihop mitt slutbetyg.


Min dikt har jag döpt till "Nu är grundskolan slut"

Jag blev så glad och inspirerad att jag skrev en liten dikt som jag är speciellt stolt över. Jag har valt att kalla den för "Nu är grundskolan slut", vilket dock är en sanning med modifikation. Om jag vill så får jag göra klart både Engelska och Svenska C, men de kommer inte att läggas till i mitt slutbetyg så gör jag det är det enbart för mitt eget höga nöjes skull. Här är i alla fall min fina dikt "Nu är grundskolan slut" som jag hoppas att du kommer tycka om:


Nu är grundskolan slut (av Anders Hallberg)

Nu är grundskolan slut,
och betygen trillar ut,
jag släpper ut ett glädjetjut,
som låter TUT, TUT, TUT!

Visst var den fin?

Nu har pappa fått sin bebis tillbaka...

MMS

Daddy's home


"Logiken är visserligen orubblig,

men en människa, som vill leva, rår den inte på. Var fanns domaren, som han aldrig hade sett? Var fanns den höga domstol, dit han aldrig hade nått fram? Han lyfte upp händerna och spärrade ut alla fingrarna.

Men på K:s strupe lade sig den ene herrns händer, medan den andre stötte kniven i hans hjärta och två gånger vred den runt. Med bristande ögon kunde K. ännu se, hur herrarna, nära intill hans ansikte, lutade mot varandra med kind mot kind, iakttog det oåterkalleliga avgörandet.

- Som en hund! sade han, det var som om skammen skulle överleva honom." - Franz Kafka, Processen


"Här kunde ingen annan vinna inträde,
ty denna ingång var avsedd bara för dig."

Kvällspromenader med Kines-Alex...

...Det är något jag kommer att sakna när han åker hem om en och en halv vecka.

Ikväll har vi gått på en av våra sedvanliga promenader med Spiken och pratat om allt mellan himmel och jord. Det är så skönt att ha någon att göra det med då och då.

Nu klagar Älskling och säger att jag har sönder hennes tangentbord för att jag knapprar så hårt på hennes dator när jag skriver det här...

Jaja... Nu orkar jag inte skriva mer så jag ger dig istället en bild på mig och Spiken som vi tog på en promenad tillsammans med Älskling och El-Maco.


Spiken and I

Jag önskar...

...att jag också skulle få ta del av lite porrpengar mitt i finanskrisen.

Lönen från det företag som jag tidigare pratat om verkar jag kunna se mig i månen efter. Varje mail jag tar emot från chefen där ger mig magknip. Undanflykter och ursäkter staplas upp gång på gång och jag får mer eller mindre skäll för att jag kräver det jag blivit lovad. Jag vet inte om jag tycker det är rätt sätt att bemöta gammal personal.

Skulle du tacka nej till porrpengar?

I kvällens program av Kvällsöppet med Lennart Ekdahl togs ämnet upp till debatt efter att Stadsmissionen nobbat ett potentiellt bidrag på cirka 8 miljoner då det uppdagats att det var den, av många föraktade, "porrkungen" Berth Milton Jr. som var den potentiella donatören. Milton som byggt en förmögenhet på porrindustrin som VD för Private Media Group, ett porrföretag som hans far - Berth Milton Sr. byggt upp. Frågan som aktualiserades i programmet var ifall hjälporganisationer som Stadsmissionen, Barncancerfonden eller Röda Korset verkligen borde tacka nej till bistånd från "oetiska företag" där Miltons eget Private stod i centrum, då Milton själv medverkade i studion.


Är "Porrkungen" Berth Miltons pengar för smutsiga?

Naturligtvis är denna fråga en balansgång på ett tveeggat svärd, då man, å ena sidan både kan tycka och hävda att biståndsorganisationerna bör ta alla pengar de kan få - oavsett deras ursprung, men också som representanterna för de olika biståndsorganisationerna som tycker att "smutsiga pengar" kan göra så att man - i det långa loppet - tappar andra potentiella bidragsgivare om man tackar ja till exempelvis Miltons pengar. Jag tycker dock att Milton gjorde ett gott intryck på mig men jag är, till skillnad från många andra röster som hörts i debatten, personligen inte intresserad av hans egna intentioner med denna eventuella donation, jag bryr mig om de människor hans pengar skulle kunna hjälpa.


Kan Stadsmissionen säga till den här personen att de pengar som skulle
hjälpa honom att få leva ett värdigt liv är för smutsiga för att användas?


Därför uppmanar jag Stadsmissionen, Röda Korset, Barncancerfonden eller vilken organisation det än må vara att fundera grundligt angående hur det faktiskt ligger till på den här fronten. Jag uppmanar alla dessa organisationer att grundligt undersöka denna fråga och även att gå ut till den lilla människan det rör när porrpengarna inte tas emot och berätta för den lilla cancersjuka flickan att hon nu inte kommer ha råd med den specialistbehandling som hon skulle haft möjlighet till med hjälp av porrpengarna, tobakspengarna eller vapenpengarna; även till den uteliggare i centrala Stockholm eller vilken svensk storstad som helst och berätta att just hans möjligheter att få hjälp att skaffa sig en egen lägenhet, en biljett till en avvänjningsklinik eller ett behandlingshem inte kommer att bli aktuella eftersom de pengar som skulle finansierat detta anses vara för smutsiga.


Skulle den här pojkens familj tacka nej till ytterligare hjälp ifall
det framkom att det var Bofors vapenpengar eller Absolut Vodkas
spritintäkter som avlönat läkaren på bilden för att hjälpa deras son?


Visst måste man såklart ha viss framförhållning och tänka på hur det varumärke som man representerar ska kunna hålla sig även i framtiden, men det är väl även så att man borde ägna en tanke åt de som drabbas här och nu och inte bara de gamla tanterna och gubbarna som ovetandes sitter i kyrkbänken och betalar pensionsförsäkringen åt Stadsmissionens VD med hälften utav sina kollektpengar varje söndag?


Skulle Frälsningsarmén tacka nej till oetiska pengar
trots att Svenska Kyrkan äger aktier i vapenindustrin?Dessa hjälporganisationer är väl här för att verka i nuet och inte bara i framtiden? Eller har jag bara drömt precis som vanligt?

Ordning och reda...

...Nu har vi städat och donat så det börjar nästan se fint ut igen.

Jag har gått igenom och slängt alla överflödiga papper som låg och skräpade på skrivbordet och jag har flyttat över alla viktiga saker till viktiga-papper-pärmen. Jag har också gjort en pärm där alla räkningar, betalda som obetalda ska sättas in.

Jag har haft rätt så mycket att göra idag även om det inte känns så.

Vid tolvsnåret ringde jag till arbetsförmedlaren jag skulle ha tag på för att söka jobb, men han gick inte att nå på det numret eftersom min handläggare gett mig någon annans direktnummer. Jag hamnade istället hos en herre som arbetade på Arbetsförmedlingen några mil utanför Örebro.

Jag berättade mitt ärende för honom och sa att jag sökte jobb som arbetsförmedlare eller jobcoach och han gav mig då, inte bara numret till den arbetsförmedlare som jag sökte, utan också numret till arbetsförmedlingen i Örebro som också har en pågående rekryteringsprocess så nu har jag sökt jobb även där.

Lite senare på eftermiddagen fick jag ett samtal från ett annat jobb jag sökt så nu har jag totat ihop ett personligt brev och skickat in tillsammans med mitt CV till de också.

Nu är det bara att vi håller tummarna för mig! Någon måste ju bara nappa, eller hur?

Alltså...

...Inte för att outa något speciellt företag, men är det inte lämpligt att de som arbetat en längre tid även får lön för det enligt överenskommelse?

Jag har i flera veckor försökt få ut lön för ett arbete som jag utfört under höst och vinter, men utan framgång och jag tycker att det är lågt att inte stå för sina åtaganden.

Jag vet inte hur många gånger jag var på väg att lämna och kasta in handduken under hösten men låtit bli eftersom jag stod vid mitt ord och eftersom jag ser det som en självklarhet att göra klart de åtaganden jag har tagit på mig, så att nu utsättas för den här behandlingen av det ställe som man nästan såg som ett andra hem tycker jag är under all kritik.

Så, nu har jag fått ur mig lite ilska. Synd att ilskan inte betalar mina räkningar.

Ge mig en av de där intelligenta tabletterna, tack...

Jag har ont i huvudet.


Kan du lindra min smärta?

Veckans bok är Processen av Franz Kafka och den har under de timmar jag hittils läst den berett mig mycket intressant läsning. Tur att hans böcker inte brändes - en önskan som han framförde i sitt testamente. Väldigt intressant bok, måste jag säga. Jag återkommer med en recension i veckan antagligen.


"Var inte alltför optimistisk, ljuset i tunneln kan vara ett tåg" - Franz Kafka

This is quite nasty...

...Jag hittade en länk på en kompis facebook-sida och jag kan bara säga att det inte var det mysigaste jag sett i mina dagar. Det var en massa bilder på snuskig mat och jag tror att syftet med sidan är att avskräcka folk från att äta en massa fett utan kanske tänka lite på vad man stoppar i sig. Eller vad sägs om en sån här?


Riktigt snuskig mat

Adressen dit hittar du här. Titta och njut!

Äntligen!

Nej, jag menar inte att citera Gert Fylking på utnämningen av Nobels litteraturpris. Jag utbrister detta glädjeutrop till följd av att jag äntligen ska musicera tillsammans med min gamle partner in crime som under det senaste året varit upptagen av sitt viktiga jobb på plastfabriken.

Nu är det äntligen dags att musicera!

Maestro! Musik!


Om jag skulle bli arbetsförmedlare kanske?

Jag var på arbetsförmedlingen idag och pratade med min handläggare, för övrigt en trevlig karl, och då slog det mig att jag kanske kunde hitta något hos de som är nischade på att hjälpa folk att hitta något.

Sagt och gjort så berättade jag för honom att jag var intresserad av att eventuellt söka jobb som arbetsförmedlare och frågade honom hur man skulle gå tillväga. Han blev eld och lågor.

Han berättade att de faktiskt nu höll på med en rekrytering och att han tyckte att jag skulle ringa hans chef och anmäla mitt intresse eftersom jag tydligen matchade alla deras rekryteringskrav, så i morgon ringer jag honom och sen kanske jag blir arbetsförmedlare eller jobcoach.

Det som var tänkt att vara ett halv-skämt för att lätta upp stämningen blev visst blodigt allvar.

Sedan satt vi i en halvtimme och pratade musik. Vi kom överens om att den riktiga musiken dog innan 1990.

Jag blev dessutom uppringd av min moster och ombedd att spela någon barnvisa på min kusins dop så om du har något tips på en bra dopvisa får du gärna dra iväg en kommentar.

Vilket hundliv!


MMS
Jättedåligt foto på, vad som såg ut att vara många hundar på samma plats

 

 Nästa gång vi går på hundutsällning ska jag se till att jag är lite piggare, bara så du vet.

 

Nu är det dags att sova - hoppas jag...


Yngwie Malmsteen?

 

MMS
See you in Tokyo, bitch!

 


Ljuva sömn...

...Infinn dig snarast!

Imorrn ska vi upp tidigt, Älskling och jag. Vi ska nämligen till Örebro och titta på när Antonius ställs ut på en hundutsällning.

Igår hämtade jag ut mina sömntabletter och jag kan bara berätta hur kungligt skönt det var att kunna sova igen. Dawkins i all ära men han spöar inte en natts skööööön sömn. Tack gode Gud för sovpiller (Dawkins + Gud = skön ironi)!


Ta en sån här och sov som en prins

Så! Nu vet du det med.

Dundersnabbis...

...Jag passar på att snabblogga när Älskling äter middag. Och vilken festmat!

Makaroner, ketchup och ost är en killer... Mmm.

Jag kommer tyvärr inte att roa dig lika mycket nu under helgen som jag redan berättat, eftersom min dator är inlämnad just nu, men jag vill att du ska veta att jag tänker mycket på dig och att vi kommer få många roliga stunder ihop så fort den är tillbaka.

Jävla Windows-dator! Allt är ju fel! Knapparna sitter fel. Tangenterna är obekväma att använda. Allt är obekvämt.

Nej, det blir inte lika många inlägg förrän min dator är hemma igen - om jag inte fotobloggar lite som senaste gången den var inlämnad.

Hej för nu!

Detta är mitt sängbord.

 

MMS
Sängbordet

 


Nu ska jag gå och lämna in min krångeldator...

...Så det kanske blir ett litet driftstopp i bloggen igen medan den lagas. Men ta det lugnt.

Jag ska mms:a så ofta jag hinner, även om jag märkt att inläggen inte alltid postas som de ska när man gör det.

Du klarar dig förhoppningsvis över helgen eller så i värsta fall.

Jag får väl låna Älsklings dator precis som förra gången också, trots att jag vet att hon inte gillar det (och att jag inte gillar att sitta med bajs-windows sen jag vande mig vid OS X).

Jag har förresten fått en valk eller en blåsa eller nåt där förlovningsringen sitter. Jag är inte säker på vad det är. Det ser ut som en valk tror jag. Har du nån aning om vad det kan bero på så skriv gärna en liten kommentar...

Hur vet man att man är internetberoende?

Q: Hur vet man att man är internetberoende?

A: Man är internetberoende när man tar med sig laptopen in på toaletten för att kunna blogga.

Blizzard...

...Shit vilket snökaos!

Jag och Spiken var precis ute på morgonrundan och vi kunde lätt konstatera att snökaoset är ett faktum.

Jag kunde inte sova i natt så natten förflöt genom att sitta på internetforum och genom att kolla på Richard Dawkins-filmer. Om du inte vet vem han är så kan jag berätta att han är en av de mest ivriga humanisterna i hela världen. Han är nog en av de mest ivriga ateisterna i hela världen också skulle jag tro.

Hans serie The root of all evil? är bland det bästa jag sett, så den måste du helt enkelt titta på. Han åker från land till land och intervjuar och ifrågasätter de mest ivriga fundamentalister inom de abrahamitiska religionerna och det är helt underbart att se honom diskutera ämnet, då han helt uppenbart är mer insatt än dessa galenpannor. Man kan titta på honom en hel natt, som sagt.


Richard Dawkins intervjuar Ted Haggard

Se hela klippet, inse vilka galna fundamentalister det finns därute och skatta dig lycklig för att du inte tillhör någon av dessa galna sekter och att religion inte är något annat än verklighetsflykt.

Besök gärna också hans hemsida: http://richarddawkins.net/ och fördjupa dig i ämnet.

"if you want to do evil, science provides the most powerful weapons to do evil; but equally, if you want to do good, science puts into your hands the most powerful tools to do so."
- Richard Dawkins


Det är något fel på vårt grannland i söder...


***


******Jag behöver inte motivera någonting för dig.
...'Nuff said.

...Nya friska tag, eller vad säger man?

...Naturligtvis lyckades jag inte kvala in bland toppskiktet på Eniro 118118-jobbet, men det är ju bara att bryta ihop och gå vidare...

Jag är så förbannat trött på alla floskler som haglar över en så fort man berättar hur svårt det är att hitta jobb.

"Det är bara att ta i med nya friska tag!"

"Det finns alltid någonting bakom nästa hörn..."

"När Gud stänger ett fönster öppnar han ett annat på glänt..."

Ja, du hörde säkert alla dessa själv nån gång för länge sen när du själv var arbetslös, fattig jobbsökare. Men visst går det en på nerverna att få höra att det "bara är att rycka upp sig" eller att "det inte är något att hänga läpp för" och att "det finns så många andra fiskar i havet och snart kommer det nappa!".

Det enda som är mer irriterande än dessa uppmuntrande klyschor är det folk som själva har arbete som säger att "det finns jobb för alla som vill ha" men att folk är lata. Visst kan det stämma in i viss mån på en del 80-talister att man gärna vill ha saker serverat för en utan att behöva göra något för att förtjäna dem, men vi som inte är lika kräsna då? Varför ska vi dras över samma kam?


Ge mig en fast inkomst så äter jag upp den här!


Jag skulle äta de små blå toalettkakorna som ligger i krogpissoaren om det bara gav mig en fast månadslön så att säga att jag inte vill ha jobb eller inte får något för att jag är för kräsen är att spotta mig i ansiktet och det gör mig förbannad. Varför spotta på någon som redan ligger ner?

Nej, nu är jag trött på att aldrig få någon lön för mödan så nu lägger jag ut ett personligt brev här på bloggen istället så att du kanske kan anställa mig om du känner att jag är rätt man för just ditt jobb.

Bitter, cynisk 22-åring utan arbetslivserfarenhet söker fast anställning i Norrköping

Hej,Jag är 22 år gammal och jag är intresserad av tjänsten som vadsomhelst på Ditt företag.

Jag har tidigare arbetat med telemarketing hos i stort sett alla de mer seriösa aktörerna i Norrköping och även bland de mindre seriösa. Detta karriärsval var det dummaste jag gjort i hela mitt liv men jag hoppas att det ska vara bra nog för att kunna arbeta hos just Er.

Jag har sex års erfarenhet av att vara den där personen som ringer upp Dig när Du sitter mitt i maten eller under skid-VM eller något annat intressant och vill kränga "gratis strumpor" som "bara kostar portot"...

Det här är mina positiva egenskaper:

 • Jag är lätt att köra över
 • Jag är duktig på att ta kritik
 • Jag kan spela gitarr
 • Jag är med största sannolikhet bättre än du och de flesta du känner på att föra mig i  tal och skrift
 • Jag är ödmjuk
 • Jag är bitter
 • Jag är trött på min situation och är därför villig att göra vadsomhelst
 • Jag har inget körkort
Om Du känner att jag är den Du söker är Du välkommen att höra av dig till min mail.


mr.anders.hallberg@gmail.com


Jag ser fram emot att höra ifrån Dig snarast.

Bittra Hälsningar/
Anders "surpuppan" Hallberg

Referenser och betyg fås vid förfrågan.

Fuck man, snow... Och god frukost!

Såhär såg det ut när jag och Spiken gick ut i morse. Jävla snö!


Fast det ser lite mysigt ut i och för sig

Men när jag kom hem hade Älskling lagat världens godaste frukost.


Stekta ägg is the shit


Knäckemacka med ost och skinka är inte heller fel


Och kaffe såklart!

Älskling är verkligen världens mest underbara!


Grannsämjan är räddad!

Det här är vad jag möttes av när jag hade varit ute med Spiken på sista promenaden.

Vi såg grannarna som festat gå när vi var på väg hem och när vi kom upp i porten så satt de här på dörren mittemot vår vilket jag inte kan tolka på något annat sätt än som en fredsgåva från grannen ovanför:


Ett trevligt initiativ

När jag och Älskling såg de här burkarna blev vi glada igen. Faktiskt så glada att vi nästan ramlade omkull av skratt. Under kapsylen på den ena burken hade det dessutom kilats in en enkrona.

Får vi så här fina offergåvor varje gång det ska festat så kommer jag aldrig mer att gnälla på högljudda grannar.

Nu blir det att dricka en kall öl till mina svart-vita vampyrfilmer i natt.

Grannfriden är återupprättad!


Får man tvångsavliva sina grannar?

...Nu har de technoparty igen med dunka-dunka-dunka-dunka-untz-untz-untz-untz-musik på högsta volym som vanligt. Som grädde på moset skriks och skrålas det titt som tätt och var tjugonde sekund är det någon som hoppar så att betongdamm ramlar ner från taket och det känns som om hela taket ska rasa ner i huvudet på oss.

Lite som den där gamla Gevalia-reklamen när den badande grannen rasade ner i vardagsrummet:


Om grannen själv får välja


Grannen kanske bara vill ha lite kaffe. Själv är jag lite mer inne på det här spåret:


Om Anders själv får välja


"Lillördag"? Ärligt talat. Tio minuter till, sen blir det störningsjouren (jag måste vara världens tråkigaste granne.)


Det är hit man kommer...

...När man slinter på tangentbordet och knapprar in fel adress när man ska in på SVT:s hemsida.Detta är alltså SVT:s hemsida

Laughing Out Loud?

Årets bubblare...

...Nu har Komigen Stumpan haft över 300 träffar på tre dagar. Ser vi en trend som håller i sig?

För dig som inte vet vad jag menar så tycker jag att du ska klicka precis här. Om du inte vet hur det fungerar när man klickar på en textlänk så föreslår jag att du klicka på bilden istället.

Sluta aldrig dansa!
Sluta aldrig dansa

Kanske världens bästa låt?


Världens bästa låt... NOT!

Tvättstugebingo...

...Om du tycker att det är tråkigt att tvätta så testa något av följande.

 • Släng in en röd strumpa bland vittvätten
 • Kör 30-tvätten på 90 grader
 • Kör 40-tvätten på 90 grader
 • Knyt ihop alla t-shirts med stora knutar och häll sedan målarfärg i tvättmedelsfacket
 • Gå sedan ner på stan med dina t-shirts och försök kränga tröjorna till MQ som den nya batiktrenden -09 kollection
 • Grogga på sköljmedel
Nu kom jag inte på fler roliga. Om du gör det så får du gärna lämna en kommentar.

Nu måste jag ner till tvätten igen. Ciao!

EDIT: Får gå ner till DsStore imorrn.

Att man aldrig ska kunna bli nöjd...


Jag blir så trött på att datorn måste strula

...Du som följer min blogg troget har säkerligen noterat att jag var utan dator en sväng i januari eftersom jag var tvungen att byta topcase på min laptop för att musen strulade. Gissa vad jag märkte ikväll? Naturligtvis så strular den nya musen också.

Jag ska knalla ner till DsStore imorrn och fråga varför det är såhär.

Som den är nu så är den fortfarande slö på vänster sida, ungefär på samma sätt som den var innan de bytte topcase.

Jag får rota i det imorrn. Nu är det för sent för att göra något annat än att klaga i alla fall...

Natti!

Jag måste fixa lite besökare till den här bloggen...

...Jag måste se till att vara mer konsekvent i mitt utdelande av bloggadressen tror jag. Folk lär väl i och för sig vara lite småtrötta på allt spammande på Facebook nu antar jag men det skiter jag i så jag fortsätter med det. ;-)

Men allvarligt. Jag måste se till att generera lite fler klick på sidan så jag kanske måste vara lite mer konsekvent i mitt bloggande också?

Kanske ännu mer aktiv än jag redan är, men hur skulle det se ut?

Jag sitter ju redan med bloggen så fort jag har en ledig stund så hur skulle det gå att vara ännu mer aktiv än jag redan är? Jag tror jag har utvecklat något slags beroende. Jag känner ett behov av att blogga varje dag. Är det fler som gör det?

Just nu sitter jag och klickar på olika sidor för att de ska klicka tillbaka till mig (hur patetiskt är inte det då?) och hoppas att jag på så sätt ska lyckas att generera lite fler besökare än de stadiga 20 pers jag har i dagsläget. En av sidorna som kommer upp spelar upp en massa störande ljud då och då så Älskling hoppar till där hon sitter bredvid mig.

Snart dags att sova dock.

Ännu ett tråkigt inlägg med bara en massa text.

Blidde ingen Kinesträff...

...Kines-Alex var upptagen ikväll så vi får väl ses imorrn antar jag. Fan!

Träden som inte kunde sluta glo...

...Älskling och jag var ute och promenerade idag när vi helt plötsligt stötte på två träd med konstiga hål i som fick det att se ut som om de hade ögon. Wierd!


Va gloru' på?

Nej, nu ska jag ut med Spiken och så ska vi passa på att träffa Kines-Alex också.

Stressigt...

...Ja, inte är det lajbans att gå i väntans tider...

Jag väntar med spänning på att de ska svara mig ifrån jobbet jag sökte i förra veckan men väntandet tär faktiskt lite på en. Det är som när man stod på gympasalsgolvet och väntade på att bli vald när det var dags att välja lag till spökboll. Två klasskompisar som stod och turades om att välja en efter en till sina lag. "Bara jag inte blir vald sist..." var tanken som cirkulerade i huvudet som ett slags mantra. "Bara jag inte blir vald sist..."

Det är lite så jag känner nu med när det enda jag kan göra är att vänta på att min mobil ska ringa. Men ordspråket säger att tålamod är en dygd.

Bara jag inte blir vald sist...

Kom igen, Stumpan!

SKAKA PÅ RUMPAN!

RSS 2.0