När man egentligen borde plugga...

...Så slutar det ändå med att man sitter och gör något helt annat. Ta mig som exempel. Jag är bäst i världen på att inte göra vad jag ska.

Jag har nu konsekvent i en vecka skjutit upp en uppgift som jag borde tagit itu med på en gång. Visserligen kan jag skylla ifrån mig och säga att jag inte riktigt visste hur jag skulle gå tillväga förrän igår, men det vore att modifiera sanningen lite. Jag har ju beskrivningen och vet på ett ungefär vad jag ska göra, jag vet bara inte var jag ska samla stoffet ifrån.

Egentligen hade jag tänkt att sitta med den uppgiften ikväll eftersom Älskling är ute och partar med sina klasskompisar och vår inneboende har gått och lagt sig, men icke. Eftersom det är tråkigt så skjuter jag det framför mig även ikväll. "Jag gör det imorrn..." har varit ett mantra som upprepats gång efter annan under veckan som gått.

På fredag ska uppgiften vara inlämnad. Klarar jag av att göra den imorrn, månntro?

Jag måste ha världens bästa sambo...

...Vissa morgnar har man det bara så bra. Idag blev jag väckt med frukost på sängen för andra dagen i rad av min underbara. Ägg, macka och kaffe. Det kanske är en tradition som börjar växa fram här..? Fast nästa gång är det min tur att väcka henne så tycker jag...

Det är mörkt...

...Solen vill inte längre göra oss sällskap. Bara några få timmar om dagen får vi känna värmen från dess strålar. Det är kallt. Det är mörkt. Det kallas vinter.

Snön kom tidigt i år, eller är det kanske bara Örebro? Små kristaller som seglar ner över hustaken. Fast inte ikväll. Ikväll regnar det. Det är kallt. Det är mörkt. Det är regn. Det är helt enkelt fördjävligt.

Jag ligger i min och Älsklings säng och tänker på de olika årstiderna. Jag tycker om vintern, men jag gillar inte regnet. Vinterkyla och regn passar dåligt ihop. Jag älskar sommar men jag föredrar hösten. Färgernas fyverkeri som tvingar sig på en varje gång man går förbi ett träd och snygga ytterkläder; cardigans, överrock och handskar. Det är svårt att ha på sig sånt på sommaren och under vår och vinter är det för slaskigt och moddigt för att plaggen ska kunna komma till sin rätt. Nej, att hösten är den bästa årstiden skulle jag svara om du frågade mig.

Jag snörvlar lite; jag blir nästan alltid lite snuvig på vintern, och jag tar ett par djupa andetag. Försöker dölja det faktum att jag just fes för Älskling som sitter bredvid mig med sin dator. Jag har legat och smygfisit hela kvällen faktiskt, men jag gör det inte med flit. Det bara blir så ibland. Om hon frågar kommer jag antagligen att skylla på någon av hundarna (deras fisar stinker nåt så horribelt) men det kommer hon inte att göra. Hon vet att det är jag. Och jag vet att hon vet.

Jag försökte plugga, men böckerna är tråkiga. Jag längtar till sommaren; till Alex och Kina, om nu resan faktiskt blir av. Jag vill ut i vida världen jag också.

Jag tar mig en snus, burrar upp kudden och lägger mig tillrätta, sen trycker jag på enter och postar det här blogginlägget.

Pustar ut...

...Efter en lång period med bara skola, skola, skola kan jag äntligen ta det lite lugnt i nån dag eller två i alla fall. Nu är delkurs 2 av 4 slut. Halva terminen har gått. Halva terminen kvar.

Igår skickade jag in ett PM som var den sista uppgiften till den andra delkursen. Ett PM? Vad är det? Jag hade ingen aning om vad det var för något. Eller jo, det hade jag väl på ett ungefär, men jag hade absolut ingen aning om hur man skulle skriva ett. Det enda hjälp vi hade var ett dokument med anvisningar om hur man skriver en A-uppsats. Inte riktigt samma sak alltså. Men jag tror att det gick bra och att det blev professionellt.

Jag är gräsänkling i helgen. Älskling är "hemma" på besök i Norrpan och jag, Simon, hundarna och katten har lämnats att gå under i vår ensamhet. Det känns konstigt att inte ha henne i närheten, trots att det inte gått mer än en dag sen hon åkte och trots att det inte dröjer mer än ett dygn tills jag får se henne igen. Jag är väl bara en klängig romantiker antar jag.

Under helgen har jag i alla fall bestämt mig för att klara av ett par saker. Det förbannade diskberget här i köket som jag sitter i just nu är startpunkten. Jag ska utöver det försöka städa upp lite i den här röran och dammsuga. Så ser i alla fall planen som jag hoppas kunna fullfölja ut.

Pluggande...

...Nu sitter jag här och pluggar in en massa kunskap. I 45 minuter ska jag sitta innan jag ska kasta mig på min cykel och i ilande fart bege mig ner till skolan. Vi har ju redovisningen och examinationsfrågorna idag. Allting handlar såklart om retorikens historia.

Visste du att Erik XIV och hans lillebror Johan III fick träna sig på att gå, stå och prata rätt redan som små barn?

Va'gloru'på, husse?...

0db55465c845d759dc8b1b121905d8e7.png

Va'gloru'på, husse? Va? Va? Va?


RSS 2.0