Nu har du pissat i fel potta, Pontén...


Det behövs ingen bildtext. Den talar för sig själv...

...Efter mindre än en vecka har APB redan lyckats både med konststycket att göra dataintrång och att provocera till brott  i sin iver  att få använda sitt nya utpressningsmedel, IPRED-lagen rapporterar SvD. Advokat Peter Danowsky har en gång för alla visat vilka maffiametoder det är som kommer att användas i jakten på vanliga hederliga människor som begår det "vidriga" brottet att dela ut material att tanka hem till andra "skurkar" via nätet. Problemet är att Pontén, Danowsky och grabbarna på APB och IFPI  nu påstår att materialet det rör sig om har tillgängliggjorts till allmänheten trots att de 10 filer som åberopas som bevis legat på en privat lösenordsskyddad ftp-server. I sin jakt på fildelarna kan SvD berätta att en av APB's hejdukar använt sin privata dator och loggat in på servern och tankat hem 10 filer för att "säkerställa bevis" som det så fint heter när de laga sanktionerade skurkarna arbetar. Det är heller inte första gången som APB använder sig av dessa tveksamma metoder för att samla in information. ”Vi avslöjar aldrig våra metoder” säger Henrik Pontén till idg.se och för realtid.se berättar Pontén om mullvaderna som anlitas för att agera infiltratörer. "Vi har anlitat informatörer vid ett flertal tillfällen och gett dem ersättning för deras arbete, säger Henrik PonténAntipiratbyrån.”.

Min önskan är att det integritetskränkande maffiaarbete som lobbyorganisationer som IFP och APB ägnar sig åt ska upphöra, att det "sjöröveri" som internetpiraterna bedriver någon gång i framtiden ska kunna legaliseras och att internet istället för att ses som ett hot faktiskt ska kunna användas som det bibliotek av information som det är för innvånarna. Folk har inte slutat köpa böcker trots att de finns att låna gratis, eller hur? Den gamla generationen måste nu inse vilka fördelar de har i internet om de bara lyckas fatta vilket genialt medium det faktiskt är i lanseringen av artister och när det gäller tillgängliggörandet av musik, film och övrig information och kultur för de breda massorna. Det handlar inte om att allt måste vara gratis, men nog är det väl rimligt att alla människor ska kunna få ta del av den kultur som de annars kanske skulle gå miste om. Kultur ska inte behöva vara en klassfråga.


Kommentarer
Postat av: Cat

Så sant som det är sagt.



Kvällspromenad snart låter bra... I solen! Typ 19:30 eller något sådant. Hör av dig när du kan.

2009-04-06 @ 10:56:21
URL: http://jagstamparpaditthjarta.blogspot.com/
Postat av: Peter Ingestad

http://dn.se/kultur-noje/danmarks-ipred-en-flopp-1.838848

http://dn.se/kultur-noje/skadestand-ipred-danmark-1.838921

http://dn.se/kultur-noje/massiv-kritik-mot-ipred-1.837999



Vilken SEGER för nationalpyrrhomanen Jan Guillou.



Dagens börstips: blanka "Piratförlaget".



Halleluja För Marknads Krafterna!



0=:oD



(I know. I'm terrible.)



Förhävelse Tar Sej I Sin Brasa.



skamlöst bubblande skadeglädje



PS. Våldspornografen lever som han lär & lär ha "klått upp" en misstänkt fildelare. Hur nu det gick till; måste ha vatt en riktig småflicka ej AIK-supporter. Hur var det nu med Lag & Ordning? Det är fängelse för misshandel, som ej kan anses ringa, & den SLAGPÅSEN ska faaan inte ha nåna Maktens Privilegier. Efterlyses närmare omständigheter i fallet!



PPS. Åh. Vi förstår. Det var 1 såntdärnt "kritiskt konstverk.



skakar bedrövad på sitt arma huvud

2009-04-06 @ 12:54:08
URL: http://nattljuset.blogspot.com/

Det är här du ska skriva:

Namn:
Jag är en stalker

E-postadress: (för framtida hotbrev)

Kläm fram med din bloggadress:

Kläm fram med det:

Trackback
RSS 2.0